| Autor |
Zpráva |
miki23
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 16:42
- Nahlásit
Zdravím,
mám dotaz. Je možné pořídit si do bytu psa, když v okolních
bytech mají jenom feny? Sousedé tvrdí, že to nelze kvůli hárání a atd. A že by si mohli stěžovat. Máte s tím, prosím, někdo nějaké zkušenosti? Předem moc děkuji za odpověď
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 16:45
- Nahlásit
miki23
co to je za blbost? stěžovat si můžou jedině v případě, že by tvůj pes nějak výrazně obtěžoval hlukem.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:02
- Nahlásit
miki23
to je fakt blbost jak hrom. Jak říká makrel
stěžovat si můžou jen na hluk, těžko na to, že máš psa a oni feny. Nehledě k tomu, že když se nad tím zamyslíš, tak by v celým baráku musely dle tvých sousedů být jen feny, přinejmenším na patře, takže mi z toho plyne, že každé patro by byly jen feny nebo jen psi. Vykašli se na jejich kecy a pořiď si psa dle tvého uvážení a už vůbec bych to se sousedy nekozultovala.
|
miki23
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:11
- Nahlásit
Jéééé, tak to jste mě moc potěšili Děkuju Já to se sousedama nekonzultovala, ale sousedi nad náma si pořídili psa a já jsem se ptala, jestli je to fenka nebo pes a oni na mě koukali jak na blázna a řekli: To je jasný, že je to fena, když jsou tady samý feny, tady pes být nemůže. Víš jak by to tady vypadalo, kdyby feny háraly?
Já jsem stejně byla rozhodnutá, že si psa pořídím, ale jen jsem se radši chtěla ujistit Navíc přece nemůžu za to, že oni si ty feny koupili dřív, ne?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:14
- Nahlásit
miki23
nikdo nemá právo ti říkat, jestli psa nebo fenu a jakou rasu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:20
- Nahlásit
miki23
Víš jak by to tady vypadalo, kdyby feny háraly?
a dokážeš si představit, jak to bude vypadat, až budou ty feny hárat?
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:23
- Nahlásit
miki23
A nejsou to náhodou sousedi důchodového věku? Ti si většinou sami určují pravidla společenského soužití
Mým rodičům zakazoval taky soused chodit kolem jejich bytu s háravou fenkou, protože jejich Ben potom kňučí u dveří.A protože rodiče bydlí o patro výš a dům je bez výtahu, museli by to vzít jedině po hromosvodu, aby sousedovi vyhověli.Takže můžeš sousedy uklidnit, problémy s hárajícími fenkami čekají spíš tebe
|
miki23
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:30
- Nahlásit
Představit si to nedovedu, bude to můj první pes. Ale myslím si, že když bude vychovaný, že by nepořádek dělat nemusel. Nebo snad jo? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:33
- Nahlásit
miki23
Je možné pořídit si do bytu psa, když v okolních
bytech mají jenom feny?
V žádném případě. To nepřichází v úvahu. To je stejná nehoráznost, jako kdyby měl někdo syna, když ostatní partaje mají jen dcery.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:37
- Nahlásit
miki23
s láskou dochází u mužů jakéhokoliv druhu k postižení mozkové kůry, tam s výchovou nic nezmůžeš
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:43
- Nahlásit
miki23
víš z čeho bych měla spíš obavy? Že tví sousedé, pokud si pořídíš psa, ti už jen proto, aby ti dokázali, že jsi je měla poslechnout, ti můžou dělat třeba naschvály a stěžovat si na hluk, kterej vůbec nemusí být pravda a prostě tě s tím otravovat. A už je slyším: my jsme Vám to říkali atd...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:44
- Nahlásit
miki23
a jakýho psa plánuješ? jaké plemeno?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:48
- Nahlásit
miki23
půjde to pořešit, proč by nešlo. Těžko dopředu říct, zda bude pes dělat problémy skrz háravé feny, nebo nebude. Jsou psi, kterým je to zcela šumák dokud se jim háravka nepromenáduje přímo před nosem a jsou tací, kteří ji ucítí přes sedmero hor a sedmero řek a není s nimi potom k vydržení. S plemennou příslušností to vůbec nesouvisí. Spíš bych řekla, že se to do určité míry dědí tak se při výběru štěněte zeptej - co táta,jakej to byl bejk?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:59
- Nahlásit
Biluška
co táta,jakej to byl bejk
ty bejku..... a co když je otec neznámej
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 18:04
- Nahlásit
Tak nějak bych se ale připravila na to, že pokud tam máte těch fen víc a nejsou kastrovaný, tak máš slušnou šanci, že ti pes většinu roku prokňučí, nebude žrát, bude utíkat. To je te horší scénář, ale není tak neobvyklý. Nikdo ti nemůže nařídit jaké pohlaví psa si pořídit,ale možná tě sousedi chtěli upozornit na to, že s fenou se tohohle bát nemusíš. Myslím, že výchova, kor pokud si začátečník, ti u tohohle moc nepomůže
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 18:15
- Nahlásit
stetisek123
Souhlas. Obávám se, že sousedi vědí moc dobře, o čem mluví a miki23 vůbec netuší, jak si se psem nasere do hnízda. Nu, počkáme ze dva roky, třá pak téma vytáhne a bude brečet, že neví, co s magorem.
|
miki23
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 19:07
- Nahlásit
Plánuju si pořídit Leonbergera. V bytovce je 5 fen a ani jedna není kastrovaná.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 19:08
- Nahlásit
Eninka
ty bejku..... a co když je otec neznámej
No tak se ještě může zeptat - co matka, jaká to je kráva
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 19:10
- Nahlásit
miki23
Představit si to nedovedu, bude to můj první pes. Ale myslím si, že když bude vychovaný, že by nepořádek dělat nemusel.
Taky jsem si řikala, jak budu mít vychovanýho psa a zatim to vypada, že spíš on vychovává mě. Není to lehký. Psa ze dne na den nevycvičíš. Ale neber to tak, že bych tě odrazovala, psa si určitě pořiď, jen si to ještě pořádně promysli.
Jinak souhlasim s Biluškou. Když hárá sousedova fena, tak pes druhýho souseda se může zblánit a furt jim zdrhá, ale naopak mojemu pesanovi, je to šumák.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 19:11
- Nahlásit
Bydlím ve čtyřposchoďovém domě, kde bydlí celkem 5 fen, jen my jsme kluk. Není problém - ani to nikoho nenapadne, jen někdy ležíme na koberci otočení směrem ke dveřím a to je fšechno.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 19:37 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
miki23
já jsem teď poněkud zaujatá, páč mi včera začala hárat fena (první ze tří) a máme doma jednoho nekastrovaného psa (ten patřil partnerovi, když jsme se dali dohromady)
tady si počti:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_3261_0.html
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_3974_0.html
belinda
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:03
- Nahlásit
heh..dobrý téma úplně se vidim jak mi někdo oznamuje že si musim pořídit čupku a né psa..zrovna mě
no ale naproti v baráku zas byla situace,kdy starší manželé měli kokřici a zbytek psy-psy.Psi nevychovaný jaxvině,takže samosebou peklo a sousedy donutili dát kokřici vykastrovat aby jako byl klid neuvěřitelný co si lidi nechaj líbit
miki23
těžko radit,problémy bejt můžou ale taky nemusej..
Celkem i chápu,že vyhrocený sousedský vztahy můžou dost otravovat život,ale mě někdo říct,že si musim pořídit taky čubu,tak si koupim psy dva najednou..najust
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:15
- Nahlásit
davidkova renata
Tak já mám doma 4 feny, hárají průměrně 6-7 měsíců v roce. A dva psy. Vono až bude miki leonbergr začkovat krz háravky byt a barák, taxe bude rychle stěhovat. A to si troufám tvrdit, že nějakou zkušenost s výchovou/traverzou mám. Přesto jsou to poslední samci doma.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 21:38
- Nahlásit
Plánuju si pořídit Leonbergera.
Tak toho bych si do bytu nepořídila. Je to pes chlupatec, kterému bude vedro už v 18 stupních, a to budeš mít v bytě určitě ještě tepleji - v zimě budeš topit, v létě bude vedro a v bytě se do chládku neschová. Navíc když líná, je z něj opravdu mega množství chlupů, ale fakt mega. Leonbergr bude podle mě v bytě chudák.
|
Fenečka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 09:44
- Nahlásit
začátečník Leonberger bytovka
to bude prííma zábava...
(Ale o jednoho darovacího psa míň nebo víc na tom nesejde.)
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 09:50
- Nahlásit
Fenečka
Nějaká znalkyně? V popisu leonbergra zní-velký dobrák, nemusí se cvičit, tudíž předpokládám, že je vhodný pro začátečníky.
Každopádně já začínala v patnácti s briardem, navíc to byl pes dominantní a přesto jsem ho nemusela darovat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 10:05
- Nahlásit
belinda
leonbergra zní-velký dobrák, nemusí se cvičit
nooo cvičit se nemusí žádnej pes, ale vychovat by se měl každej, ale každopádně buď člověk vše zvládne jak má a pak je jedno, jestli je to jork nebo leonberger, anebo nezvládne. Záleží, jak se člověk "cítí". Začátečník může skvělě zvládnout dominantního psa a barbar nezvládne toho jorka, myslím, že to není jen velikosti a dominanci
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 11:16
- Nahlásit
Eninka
Já reaguju na příspěvek Fenečky, tobě se líbí ? Miki přijde pro radu a někdo si takhle udělá dobře. A rada pro miki23 zeptej se přímo chovatelů, co chov tohoto plemene obnáší. A jestli to není láska na první pohled a po tomhle plemeni už toužíš velmi dlouho, tak všechno se dá vyřešit, neboť láska hory přenáší Ale chce si to fakt kolem toho zjistit co nejvíc informací, abys nebyla nemile překvapena.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 11:24
- Nahlásit
belinda
no nelíbí, souhlasím s tebou, asi to z mého příspěvku správně nevyznělo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 12:07
- Nahlásit
FAkt je jeden - velký pes v malém bytě nadělá paseku už jenom tím, že se otočí. Když jsem bydlela v paneláku ve 2+1 měla jsem pumu,dvě šeltie a šarpeje - pohoda. Když ke mě přišla na návštěvu kámoška s berňákem byla to katastrofa. Berňák Mamut prošel z předsíně do obýváku a co stálo to padalo, co padalo se kutálelo.... Mávnul ocasem a kafe z konferáku bylo na gauči a koberci...podruhé mávnul ocasem a skácel se fíkus.... Mám Mamuta ráda, ale tak nějak ne v bytě
|