| Autor |
Zpráva |
LucieS
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2011 17:38
- Nahlásit
ještě bych dodala,že mám teda jednoho NO v paneláku,rozhodně neshazuje ničim nic neb jak zde žije od mala,naučil se prostě,to bylo aktuální ve věku 3-cca 7 měsíců,zed špinavá ani moc neni,ani jinej extra bordel ,holt čék nesmí bejt prase a musí holt uklízet a ne že zablácenej čokl vlítně do bytu a bude si libovolně pobíhat,háravej poleze do pelechu a tak podobně
Měla jsi někdy něco většího než NO? Mít psa o výšce 60 cm a 75 cm je setsakra rozdíl. Mám fenu a psa, fena je v bytě ok, pes už je prostě příliš velký, a to má ocas kupírovaný, chová se slušně a většinu času vevnitř stejně prospí.
Co se týče zdi a špíny, tak psům vždy utírám tlapky nebo i boky (když je hnusně), přesto je ta zeď opravdu skoro černá. Budeme malovat omyvatelnou "nemocniční" barvou, ale zatím je to děs. Když si pes oklepe čumes, slinty lítají opravdu až na strop a to denně.
Ale jinak ať si každý žije v čem chce, to je mi fuk, spíš mi všemi připomínkami tady šlo o to, že zájemce o psa by měl myslet především na to, aby se ten pes cítil dobře, a ne jenom na sebe. To tady myslím všichni zdůrazňujeme, ten bordel je přece jen každého věc.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2011 19:58
- Nahlásit
Mam svyho BSO (cca 65 cm) v byte 2+kk. Chlupy, sliny, cintance od vody na podlaze. To je denni realita. Ale veci neshazuje, je opatrnej, pac v tom zije odmala plus doma vetsinou spinka utahanej po prochajdach - chodime denne nejmene na 4 hod a plus doma hrajem logicky hry. Jsou ale vzacne i dny kdy nemam tolik casu nebo je blby pocasi na to jit takhle na dlouho ven a to pak podle toho vypada i byt. Neco si pujci a rozkouse (dosahne vsude) nebo si sam hraje a u toho boura byt nutno rict ze mam 9mesicniho pubertaka, takze tak za 2 roky to bude jiny asi. Ale do vel. psa do bytu jsem sla jen proto ze jsem mela dost casu se mu venovat a taky jeste taky budu mit v budoucnu, nez koupim barak.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2011 22:13
- Nahlásit
LucieS
Měla jsem briarda, přerostlého o dva centimetry nad standart, tedy 70 cm v kohoutku, 50kg. Rodiče mi ho koupili do dvoupokojového bytu. Choval se normálně jako každý jiný pes v bytě, nekoukal znuděně, prostě když se nudil, přitáhl hračku a vynutil si pozornost.Chodili jsme na dlouhé každodenní procházky mimo město, kde se mohl vyběhat, každý den jsme něco trénovali.Neviděla jsem, že by měl doma problém, že by se někde v místnosti zasekl a nemohl se pro svou velikost otočit, neviděla jsem, že by smutně koukal na dveře, že by chtěl být stále venku.Prostě ten byt mu byl útočištěm, kde měl svoji smečku. Každý má asi jinou představu o šťastném životě psa.Mě tenhle stálý kontakt se psem připadá lepší, než když to má někdo vymezené na doplnění misek s vodou a žrádlem u boudy a poplácáním psa po zádech, když zrovna prochází zahradou od dveří k brance plotu.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2011 22:27
- Nahlásit
Mě tenhle stálý kontakt se psem připadá lepší, než když to má někdo vymezené na doplnění misek s vodou a žrádlem u boudy a poplácáním psa po zádech, když zrovna prochází zahradou od dveří k brance plotu.
Proč hned porovnáváš dva extrémy? Většinou je to někde uprostřed.
Měla jsem briarda
Jenže briard je pracovní ovčácký pes. Toho klidně venku zabavíš tím, že s ním budeš makat. Leon je pes prvořadě hlídací, kterého nejlíp zabaví (resp. bude mu nejpřirozenější) kontinuální hlídací služba na pozemku s baráčkem.
Srovnáváš neporovnatelné.
Jen to vedro bude asi briardovi podobně.
|
miki23
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:24
- Nahlásit
Já taky souhlasim s tim, že leckterej pes se má lépe v bytě než celej den zavřenej v kotci. Páníček ho jednou za týden provětrá a je to. Mam známý, kterejm nedávno umřel pes. Já na to koukala jako blázen, protože jsem toho jejich psa nikdy neviděla. Celej život byl zavřenej v kotci za barákem.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:10
- Nahlásit
Já taky souhlasim s tim, že leckterej pes se má lépe v bytě než celej den zavřenej v kotci. Páníček ho jednou za týden provětrá a je to. Mam známý, kterejm nedávno umřel pes. Já na to koukala jako blázen, protože jsem toho jejich psa nikdy neviděla. Celej život byl zavřenej v kotci za barákem.
Takže když někdo může týrat psa tím co píšeš, tak ty klidně můžeš týrat leona zavřením do bytu? Chabé.
Většině psů byt nevadí a mohou tam normálně nebo i lépe fungovat, ale existuje pár plemen, která se do bytu prostě nehodí, a leona považuju za jedno z nich.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:13
- Nahlásit
LucieS
Takže když někdo může týrat psa tím co píšeš, tak ty klidně můžeš týrat leona zavřením do bytu? Chabé.
Já se celou dobu nevměšovala,ale tohle mi od tebe přije přestřelené......nevidím nikde psáno,že to pro leona v bytě bude týrání,jen tvoje DEDUKCE.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:18
- Nahlásit
jablunka
Ano, je to moje dedukce. Je to moje zkušenost s velkými psy. A to zdaleka nejsou tak chlupatí. Je jim tam vedro, je to na ně malé, nudí se. Leonovi nenahradíš celodenní pohyb tím, že mu budeš hodinu házet aport, jako to jde třeba u dobrmana (a teď trochu zlehčuju, ale chci naznačit rozdíl v naturelu plemene).
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:25
- Nahlásit
LucieS
Měla jsem na "hlídání(ono se to krapet protáhlo) dva berňáky zvyklé pouze venku,nebo v kotci a proto jsem je vzala,protože v té době jsme byleli v domečko 2+1 a měla jsem už svoje psy.A přesto byli nejšťastnější s námi v domě a venku sami byli nešťastní.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:28
- Nahlásit
Měla jsem na "hlídání(ono se to krapet protáhlo) dva berňáky zvyklé pouze venku,nebo v kotci a proto jsem je vzala,protože v té době jsme byleli v domečko 2+1 a měla jsem už svoje psy.A přesto byli nejšťastnější s námi v domě a venku sami byli nešťastní.
Ale jo, mně se taky psiska nejradši nacpou dovnitř, zvlášť když prší , nebo jsem poměrně dlouho vozila čubinu přes den k mámě na panelák, když jsem stavěla plot, ale dovedeš si to představit v tom bytě TRVALE a úplně bez možnosti je pouštět ven? Já ne.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:33
- Nahlásit
LucieS
ale dovedeš si to představit v tom bytě TRVALE a úplně bez možnosti je pouštět ven? Já ne.
Já taky netvrdím,že bych si cíleně pořídila takovýho psa do bytu,ale to teď ani dogu a kdysi jsme ji měli ve 2+1 ve čtvrtém patře bez výtahu.
Jen mi přijde zbytečný psát,že tím že je pes(jakýkoliv) v bytě je týrání.....někdy mi přijde,že je to spíš pro psy výhra.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:35
- Nahlásit
Jen mi přijde zbytečný psát,že tím že je pes(jakýkoliv) v bytě je týrání.....někdy mi přijde,že je to spíš pro psy výhra.
NE jakýkoliv pes, chraň bůh, LEON (a jemu podobní).
|