| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:38
- Nahlásit
Ahojky, máte někdo zkušenosti s tím, že když u vás někde v blízkém okolí zrovna hárá nějaká fenka, že váš pes doma kňučí a vyje? Co děláte proto, aby se aspoň doma trošičku zklidnil (pokud to lze)?
Myslím, že nám něco podobného právě nastává (a to jsem ještě začátkem týdne psala do jiné diskuze, jestli je náš pes "normální", když se o tu fenku po této stránce zrovna moc nezajímal - vždycky k ní jen čichl, olízl a šel pryč, a když ho "otravovala", dokonce na ni i vrčel. Asi jsem to zakřikla . Teď se na ni snaží naskočit - i když zatím mylně zboku a když ji zvenku jen zaslechne, spustí nářek a chce za ní.) Taky má zrovna jak na potvoru zánět v pacce (na něco stoupl a zanítilo se mu to. Dostali jsme na to nějaké kapky a léky.). Nejdřív jsem to vytí přičítala bolesti, ale pak mi docvaklo, že ta příčina bude asi trošku někde jinde...
Poradíte? Jde psa nějak zklidnit, aby tolik nevyváděl? Obávám se, že s takovou si za chvilku budou sousedi stěžovat .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 16:03
- Nahlásit
Kamca
Tak to nevím, Brut sice hárající fenky obtěžuje, ale doma nevyje ani se nijak neprojevuje....naštěstí, i když my bydlíme v baráku, tak by to bylo jednodušší než u vás
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 13:37
- Nahlásit
nikdo nemá podobnou zkušenost a radu?
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 16:39
- Nahlásit
Nevim... Prostě zařvat ať je ticho a to opakovat do té doby než pochopí,že má být prostě ticho .Ne já fakt nevim... ale taky fenka nemůže hárat celou věčnost,takže to nějak přežít...
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 17:47
- Nahlásit
Klárča
Dík, snad to nějak přežijem...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 19:18
- Nahlásit
no já mám dvě fenyk přímo doma a k tomu mladýho psa.Samozřejmě fenky při hárání separované.Pes mi ječí tak dva,tři dny,kdy je fena v nejlepším.Pokud jsem doma a houknu na něj,tak zmlkne.takže jedině trpělivě učit,že se doma nekňučí a neštěká.Pokud je pes mlaďounký,je velká šance,že s věkem "zmoudří",dojde mu,že se prostě k fence nedostane a že se namáhá zbytečně.
Co jsem měla předtím psa,tak ten postupem času reagoval na fenu jen když byl vyloženě u ní a kňourat a ječet přestal,tak kolem dvou let.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 19:50
- Nahlásit
arsiela
Díky moc, dalas mi naději, že to snad bude lepší. Beník má 11 měsíců, je to jeho první "erotická zkušenost" (doteď "ojížděl" jen plyšového oslíka , ale tento týden už si díky té fence asi připadá jako "dospělý mužský"). Od včerejška od odpoledne až dodnes jsme byli u našich a tam byl v klidu. A teď, když začne kňučet, tak ho okřiknu a zatím to jakžtakž funguje.. Mám v plánu ho k té fence ještě aspoň jeden celý den nebo dva nepustit, dokud mu nepřestane tak lákavě vonět, a pak už to snad bude lepší... Zase je nechci nadlouho násilně oddělovat, protože jsou to odmalička velcí kamarádi...
Hlavně jsem se děsila toho, že kdyby to třeba každý měsíc (v ulici máme fenek několik a každá asi hárá v jinou dobu) takto intenzivně prožíval, museli bysme jej nechat v rámci zachování nervů a jakžtakž přátelských vztahů se sousedy, nechat vykastrovat, aby ho to tolik netrápilo. A to se mi dost příčí...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 20:45
- Nahlásit
Kamca
Mám tři psy 6 a 2 x 2 roky. Vím, o čem mluvíš, podle mně ti není pomoci. Já bydlím na sídlišti, kde poblíž žije tak dvacet fenek. Můj soused má dvě fenky, co se týče stížností sousedů, tak já se budu v srpnu už odsud stěhovat.
Pokus bys ho chtěla umlčet okřikováním, ochraptěla bys a pes by skuhral dál.
V nejhorších chvílích jsem použila sprej "No love" nebo tak nějak, doma jsem všechno neprodyšně uzavřela a dotyčným sprejem nastříkala škvíry oken a dveří. Psi fakt zmlkli, a pár chvil to vydrželo.
Je teda pravda, že už dvouletí pejsci to snášejí líp, než třeba roční, a šestiletý Píďa už neskuhrá zdaleka tolik, jako když mu byly tři.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 20:56
- Nahlásit
aren
hmmm, tak to je teda zlé
|
joli
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:03
- Nahlásit
Já mám taky "nepotěšující" zkušenost. Pejsan byl úplně mimo, ale fakt mimo!!!!!! V noci jsme ho dokonce museli přivazovat, protože jsme měli strach, že zdrhne......"zakousnul" se do železných vrat a lomcoval s něma tak, že jsme fakt měli strach, že je vylomí / má asi 55 kg/. Když byl přivázaný, tak to bylo o něco lepší. Zkoušela jsem ho unavit procházkama, tak to se nezdařilo....spíš unavil on nás......byla jsem i u veta pro něco na uklidnění, nic není....jsou nějaké tabletky, ale nepůsobí na každého a na pastevce se silně vyvinutým pohl. pudem už vůbec ne.....Takže se děsím příštích háravek!!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:13 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Kamca
Víš, ale přesto jsem žádného z nich nevykastrovala a ani to nikdy neudělám, pokud nebudou opravdu vážné zdravotní důvody. Mám pro Tebe i několik potěšujících zpráv z vlastní zkušenosti.
Pes skuhrá a vyje jen když fenku cítí. To znamená, když půjdete na procházku někam, kde to není cítit, bude pes v klidu. U nás stačí poodjet třeba dvě tramvajové zastávky.
Pokud háravka nebydlí zrovna přes společný balkon, (jako u nás ), skuhrají psi jen když jde poblíž, třeba pod oknem.
Když se Ti psa povede vodit na procházku do míst háravkou nepočůraných (ta počuraná místa poznáš lehce podle nepříčetného chování psa), budete v klidu. Musíš mít ovšem přehled o tom, kdo kde zrovna hárá.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:21
- Nahlásit
Na procházce byl v pořádku, ale na zahradě šílel! Hárající fenka byla asi 100m od nás. Ale vet říkal, že oni to cítí i na kilometry!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 09:19
- Nahlásit
Možná mě někdo odsoudí,ale já jsem kvůli tomu nechala jednoho psa vykastrovat. Mám dva psy samce,jeden je "normální",to znamená,když potkáme háravku,tak se samozřejmě může zbláznit,když najde značku po háravce "klape" držkou a slintá,ale jinak je v klidu. Druhému si stačilo venku jenom "přečíst" značku od háravky třeba v šest večer a ječel doma do tří do rána. Když jsme potkali háravku tak dostával opravdu hysterické záchvaty. Bylo to trápení pro něj i pro mě,doma se všude otíral, něco obskakovat si nedovolil,tak se aspoň otíral o všechno co mu "pod něj" přišlo a byl totálně na nervy. Za svým rozhodnutím si stojím,je to vořech,takže připuštění nikdy nepřipadalo v úvahu,povahu mu to nijak nezměnilo,ale už prostě "nešílí"
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 10:18 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
Díky všem.
Ono pokud by se jednalo jen o tuhle jednu fenku, tak se to snad bude dát přežít - těch pár dnů jednou za půl roku bychom nějak vydrželi a fenka se stejně možná bude časem stěhovat pryč (ale to není na 100%. Její panička má 19 a a zatím bydlí s rodiči a kdyby se časem někam stěhovala s přítelem, má v plánu vzít fenku s sebou, ale jestli to tak nakonec doopravdy bude, to je ve hvězdách. Zase by tím Beník přišel o kamarádku, což taky není nic moc). Spíš se dost bojím, aby ho nezaujalo těch fenek víc...
No nic, v nejhorším odhlučníme byt a koupíme si na uši velké sluchátka
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 10:26
- Nahlásit
Kamčo, u nás to ten první rok taky bylo takové, pes fňukal,když mu kamarádka hárala..........potkat je venku byl nervák oboustranný....a febka bydlí patro pod námi......každé jejé další hárání bylo lepší a lepší, dokonce už první týden i můžeme venčit společně,ač se to neobejde bez houkání,at jí dá pokoj.......mám taky erotomana,ale snažila jsem se využít hárání feny k poslušnosti psa.............netvrdím,že se daří vždy a báječně,ale stav se opravdu zlepšil. Doma už nefňuká......
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 10:32 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
žanda
To je super A na co ses zaměřila v pilování poslušnosti nejvíc? Jen na povel "Ticho" či "Nesmíš" nebo ještě na další věci?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 11:25
- Nahlásit
kamčo- na všechno......jednou mě vypekl k vůli háravce...tak že klasická poslušnost...........ono to ticho tím cvičením nějak pak bylo samo....neříkám,že mě nevypeče zase ale jak bláznil předtím a jak to probíhá ted je prostě lepší,a doma hlavně už nebrečí.......
|
monika
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 11:29
- Nahlásit
Kamca
myslím, že tomu pejsovi moc nezakážeš. Bude kníkat potichu a bude to taky děsné. My jsme nechali naši feňuli po štěnatech vykastrovat a tím jsme ulevili sousedce, která měla pejsu. Když naše kokřanda hárala, tak málem chodil po římse. Bydleli jsme ve 13. patře a někdy to s pejsou bylo fakt děsné. Když neřval u dvěří, tak řval u okna.Pak měla potíže, šla pod kudlu a byl pokoj. Paní nám dala krabici pamlsků za tu dobrou zprávu, že je po broblémech.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 11:44 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
žanda
Díky, budeme pilovat a pilovat, aby to příště bylo lepší
monika
Nejdřív zkusím radu žandy, naučit jej lépe poslouchatm, snad to trošku pomůže. Navíc je taky možné, jak tady někteří píšou, že se trošku zklidní věkem. On je teď v pubertě, takže má ty hormony rozházené, navíc má ten zánět v noze,což ho dost bolí, a ke všemu teprve teď zjistil, na co to "mužství" vlastně má, tak je toho na něj možná i moc naráz - to se ostatně ukáže nejpozději za půl roku, až ta fenka bude hárat znova, jestli to bylo všechno dohromady, nebo jestli je to problém, se kterým se budeme potýkat dlouhodoběji...
Kdyby nic z toho nezabralo a bylo to třeba čímdál horší, tak bych možná o té kastraci pouvažovala, ale beru to spíš jako krajní řešení. Navíc si myslím, že ke kastraci z tohoto důvodu lze přistoupit kdykoliv, ale vrátit to zpět už nelze, takže si to radši třikrát rozmyslím. Veterinář sice bere kastraci jako skvělou možnost pro celkové zklidnění psa, zmírnění agrese, a vyřešení tohohle problému s fenkama, ale já to tak nějak pořád odmítám brát jako všelék a myslím, že to asi na 100% nefunguje u každého psa (to s fenkama asi ano, ale mám na mysli spíš to zklidnění psa)..
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 12:31
- Nahlásit
holky ten věk na tom rozhodně hraje taky svoji roli........podle mě hodně.........z kastrací bych rozhodně nepospíchala- tedy z mého pohledu-já bych do ní nešla. Ale to je zase věc názoru...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 12:48 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Kamca
no, my jsme nekastrovali kvůli klidu v baráku, ale ze zdravotních důvodů. Fakt je ten, že se pejsa uklidnil a naše feňule taky.
Do kastrace psa, pokud by to nebylo ze zdravotních důvodů bych taky nešla.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 21:01
- Nahlásit
Když tady čtu vaše zkušenosti,tak mám asi štěstí na "divný"psy,náš reaguje akorát na háravku přimo doma,jinak venku,že by se někde zastavil a cvakal zubama,slinil,nebo ječel u dveří,tak to nikdy,ani předchozí pes,se takhle nechoval.Prostě bral na vědomí jen háravku přímo doma.
Soused má psa,plot máme společný a taky nikdy nic a to už maj třetího hafušu,za dobu co mám fenky.
Ne teda,že by mě to vadilo,jsem ráda,že to je takhle v pohodě.Protože ješět hádky od sousedů bych už asi nepřežila.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 22:16
- Nahlásit
arsiela
Já doufám, že se to u nás snad uklidní... Pejsa naštěstí začne kňučet zatím jen tehdy když tu fenku doma zvenku uslyší (fenka je dost "uječená" a někdy jde u nás slyšet, i když štěká třeba z balkónu, protože teď v letních dnech míváme otevřená okna - i když posledních několik dnů se po zkušenostech raději dusím v zavřeném bytě . Jinak ta fenka bydlí "skoro" naproti v domě přes ulici...). Je fakt, že kňučel odmalička, když ji slyšel, ale to ho vždycky za chvilku přešlo, když zjistil, že se třeba zrovna teď ven prostě nepůjde... Teď je to jiné, vydrží kňučet a výt i hodinu, ale naštěstí je už teďka čímdál klidnější, dnes už skoro nekňučel, jen venku, tak snad to bude už jen lepší... Doufám.
Poslední tři dny se vůbec neviděli, tak snad až se překlene pro ně to nejzajímavější období, tak se budou moct zase normálně vídat, aniž bysme pak doma ohluchli .
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 09:09
- Nahlásit
arsiela
Každej pes je jinej,mám dva,jeden je normální a druhej byl prostě takovej maniak,že jsem to kastrací nakonec řešila. Dřív jsem taky tvrdila,že mimo zdravotní důvody bych psa nevykastrovala ani za nic.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 11:11
- Nahlásit
jana33
no doufám,že na takovýho maniaka nenarazím,i když nikdy neříkej nikdy,je mi to jasný.Já to nemyslela špatně,spíš jsem se divila,že tu mám okolo takový psy,kteří takhle nereagujou.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:05
- Nahlásit
arsiela
Já to nijak špatně nevzala ono je to asi hodně o povaze a temperamentu obecně, ten kastrátek je normálně chodící nerv,hyperaktivní,furt v pozoru,jak na jehlách,takže to k tomu asi patří.
|
Vlastíček
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 08:11
- Nahlásit
Kamčo úplně samej problém už několikátej den jsme se nevyspali bydlíme v baráku,ale jakmile ho pustíme ven zdrhne a pak lidi volají,že náš pes chodí otravovat jejich fenky už nevíme co dál
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 09:00
- Nahlásit
Vlastíček
Jak nevíte, co dál? Co třeba vodítko?
A co se týče toho vytí, zeptám se: jaké má pes denně aktivity?
|