| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 21:52
- Nahlásit
Eninka
to zní fakt zábavně... ale borderky, co znám jsou akčňáci, ale celkem pohodáři. je jasný, že každej pes je ale jinej. bavila jsem se i s jednou chovatelkou BOC a právě povídala, že je to celkem zásadní z jaké linie ten pes je a z jaké CHS. Sama měla jednoho výstaváka a pak prý doma měla fenu pasoucí a říkala sama,že je to velkej rozdíl. ale nejsem zase odborník no....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 22:00
- Nahlásit
helps
no jo, já se totiž nezajímala z jaké linie je, ale co vím, tak chovatelka jen vystavuje, to je tak vše, co vím, takže vlastně nic, já si Terku prostě vybrala, věděla že tohle je právě ta "moje" borderka a tím to haslo. Tak mám, co jsem chtěla, ale
nelituju, je fakt skvělá, až na ty její šílený nápady. Je to určitě tím, že každej jedinec je jinej, akorát ona je jaksi neutahatelná, celej den lítá a vymýšlí, tahle holka být v bytě, tak nevím, nevím...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 22:41
- Nahlásit
Eninka
a znám třeba starší paní s borderou, která s ní jen občas obejde asi 300 metrů rybník, co maj naproti zahradě a jinak pes je v klidku, občas hoději balónek....
co se týče těhc linií, tak to podle mýho není až tak o tom, co chovatelka dělá s tím psem, ale hádám, že holt některá ta linie to má v sobě zakódovaný a mají silný pastevecký instinkty a ty výstaváci jsou zas takový o něco míň bláznivý... podle mě - ale jak říkám, znám sice lidi od border, ale nevyznám se v tom.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:05
- Nahlásit
helps
asi je to i v tom, že mám ještě postpuberťačku, akorát vidím ten rozdíl mezi ní a v jejím věku mýma ostatníma fenkama. Určitě až bude starší, omezí své fantazie ňa půlku, ale i kdyby ne, aspoň máme televarieté každej den, kdysi bývalo v telce jen v sobotu
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:28
- Nahlásit
jó můžeš doufat ale myslím, že Biluška taky kdysi říkala, že jedině bordera z tý její velký smečky je magor.... já osobně jsem velkej fanoušek australských ovčáčků. jsou krásní, aktivní, ale zároveň co vím, nejsou to zas takový "mentálové" jako borderky ))
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:48
- Nahlásit
helps
no, moje australačka je úplně jiná, než její kámoška borderka, ale je teda dost dominantní, teda aspoň na mý gusto, ale v hlavě to má srovnaný, to je fakt, jen kdyby si doma pořád nehrála na "šéfku", vůbec bych se nezlobila
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:51
- Nahlásit
a mas určitě ovčáka a né honáka? no každopádně já mám s australáčkama jen pozitivní zkušenosti a je to jeden z kandidátů na Ajsího brášku
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:52
- Nahlásit
helps
no jo, australskýho ovčáka Eninku
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:54
- Nahlásit
jů a jakou barvu? a z jaké CHS? a je veselá a běhací?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:58
- Nahlásit
helps
bílo-rezavo-černo-šedá a jedno oko modrý, druhý hnědý, mám ji od paní Maixnerové z Ústí nad Orlicí, a veselá a běhací je nad míru, je temperamentní, háže nádherný šipky po hlavě do vody, je taková starostlivá a trošku teda zlobí jednu moji fenku, ale je to srdečnej pes, jsem moc ráda, že jsem mohla poznat jejich povahu a styl života, stojí za to australáčci
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 00:01
- Nahlásit
helps
ta chovka je "od Diamantové řeky"
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 00:11
- Nahlásit
helps
už jsem to našla tu barvu - blu merle s bílými znaky a hnědým pálením - přesně...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 08:34 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Eninka
tak vidíš, tak to je vlastně úžasný psisko ) akorát mě se víc líbí tahle barva... a chtěla bych s ocasem
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 09:48
- Nahlásit
helps
taky pěkná kombinace barev... Já ji mám bez ocásku, nejdřív mi to přišlo divný, ale časem si člověk zvykne a už si ji nedovedu představit s ocasem. Hrozně mě mrzí, že jej nemá, chovatelé týden po narození všem ocásky pokrátili, a s ocasem jsem mohla mít až z dalšího vrhu a nechtěla jsem čekat. Údajně v té době nešlo jít s AUO na výstavu s ocasem, to mi řekla tenkrát, ale já na vystavy nechodím, tak by mi to bylo jedno. Přeju dobrej výběr štěnda...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 10:28
- Nahlásit
ále to je píseň daleké budoucnosti to hned tak nebude.... ale mám ho vyhlídlého tojo.
jináč to mě překvapilo, sem někde četla, že se některý štěňata rodí s krátkým ocáskem a některý s dlouhým... tak ona to není pravda?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 10:55
- Nahlásit
helpsněkterý štěňata rodí s krátkým ocáskem a některý s dlouhým... tak ona to není pravda?
je to pravda, někteří mají dlouhý a někteří kratší ocásek, ale ne až tak krátkej, jak to krátí chovatelé,tady to teda krátili a to dost nakrátko, ani není skoro vidět, jen takovej bochánek chlupatej. Když s ním kroutí z radosti, tak je mi jí líto, že s ním nemůže zamávat víc, jen s ním vrtí maličko...
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 11:45
- Nahlásit
Já mám doma borderku, teď je jí 7,5 měsíce a je z pracovní linie. Je přímo z chs, kde borderky používají k práci. A je prostě skvělá. Je to příjemně akční fenka, která s nadšením dělá cokoliv, vydržela by si hrát až do padnutí, cvičí taky moc ráda, ať už poslušnost, nebo něco s klikrem. Začínáme i obrany a je z toho nadšená. Je to takovej společenskej pejsek, kterýho můžu vzít všude s sebou, je nekonfliktní, má ráda děti, lidi, psy. A je úžasně přizpůsobivá. Když se nic neděje, prostě si lehne a spí a sbírá síly na dobu, kdy se něco dít bude. Doma nezničila skoro nic, jen trochu okousaná zeď a malá dirka do pelíšku, ze kterýho vytahala tu výplň. Ale narvali jsme to zpátky a pelech funguje dál já bych borderku určitě doporučila, v porovnání s maďary, které jsem potkala na procházce, nebo které znám, je to úplnej kliďas. Chce to ale dobře vybírat, některé bordery jsou dost nevyrovnané a když se ni neděje, opravdu otravujou a jsou z toho div živé, když se jim páníček chvíli nevěnuje. Ta moje ne, je to asi i výchovou. Prostě bere věci jak přijdou. Jdem si hrát? Super! Panička si potřebuje dělat svoje věci? No tak si tady lehnu a chvíli se prospím Péče o srst? Tak 5x od doby co jí máme jsem jí vyčesala, párkrát vykoupala po vyválení v hovně pokud se ušpiní od bláta, po oschnutí z ní všechno opadá a je zase čistá. Srst se necuchá. Jediná úprava byla vystříhání srsti v uších. Měla uši strašně chlupaté zevnitř a začala si je drbat a klepat hlavou. Tak léčíme a chlupy jsem ostříhala.
Jinak se jí věnuju asi tak, že chodíme každý den asi na 2 i 3 hodiny na procházku, ale to i proto že mě to baví. A tam si hrajem, různě obíhá stromy a cvičíme i poslušnost. Kromě procházky něco procvičíme každý den, ale ona si všechno pamatuje po pár opakováních. O víkendech cvičák a nějaké výlety. V noci spí klidně 10 hodin v kuse, nikdy mě nebudí, jen když si ke mě třeba přijde lehnout
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 11:59
- Nahlásit
Tery89
ježiši ta je krásná!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 12:03
- Nahlásit
Tery89
http://www.fromlilachouse.cz/index.php?str=fotogal erie.inc&adr=fotogalerie/odchovy/odchov_A/majitele /angel/
tohle je ta moje koza Terinka
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:49
- Nahlásit
já chcvi vidět tovjí australačku ))
Tery89 Eninka
mě se borderky hrozně líbí... pokud nebude australák, tak bych do ní klidně šla. ale je to podlě mě o vkusu a představách každýho člověka. já mám třeba ráda tyhle "mentální" veselý magory, který se můžou počůrat, jakmile páník něco dělá nebo po něm chce.... mě to vyhovuje, páč s takovýma psiskama je jednoduchý pořízení, ale znám spoustu lidí, kteří jsou z toho na prášky a říkají, že už nikdy víc. takže .... ale to většinou jsou lidi, kteří nejsou moc aktivní, imo. )
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:52
- Nahlásit
helps
mně se právě tyhle povahy taky strašně líbí, jestli chceš vidět tu moji australačku, koukni na odkaz kousíček výš, mám tam všechny tři svý holky
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:55
- Nahlásit
je to zábava s takovýma pejskama veselýma, ale jak říkám neni to pro každýho, protože zas vyžadujou, aby se jim páník věnoval...
jinak odkaz nevidím, nevidím australačku poslat znovu, opakuji poslat znovu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:58
- Nahlásit
helps
v příspěvku ve 12:03 nevidíš odkaz??? koukni, kdyžtak vložím znovu, já ho tam vidím a jde normálně otevřít
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 14:01
- Nahlásit
no dobřeee... ale vidím tam dvě bordery a zlaťáka
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 14:03
- Nahlásit
helps
cože???? borderka - černo bílá myška malá, pak australačka - 4 barvy a pak bílý švýcarský ovčák.... jsi fakt správně??? je tam cca 37 fotek a já s borderkou jako první a poslední fotka?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 14:06 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
už sem to našla... já sem totiž všetečně klikla na ty ména ALexis, Phoebe a jesse a ani jedno nebylo vono
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 14:07
- Nahlásit
helps
ahááá, tak jsem ráda, že jsi nás viděla, snad se líbíme
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 15:36
- Nahlásit
jj líbíte )
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 17:44
- Nahlásit
helps
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 20:01
- Nahlásit
Eninka
To je sranda, tvoje borderka Eninka je pokud se nemýlím Angel, ten borderák, co znám já, se jmenuje Angelo a doma mu říkají Enínek.
|