Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / maďarský ohař nebo border kolie?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:16
- Nahlásit

Lee

ještě k té srsti - maďaři jsou hodně línací a ty chloupky jsou zapichovací, údržba pséka je v pohodě a nenáročná. Oproti tomu údržba bytu je ........ no řekněme náročná , zatímco po kolii snadno vyluxuješ, tak maďaří chloupky z koberce a věcí téměř nevydoluješ. Další věc - nevím jak maďaří fenky, ale pséci sou slintavci, ten náš je teda myslím expert, ale tůchám, že to tak bude i ostatních. A taky se o nich říká, že jsou demoliční četa. My jsme třebas s Ešusem tohle řešit ani moc nemuseli,byl vzorné štěně - a taky to měl asi po mamince, ale jeho brácha třeba dostál pověsti dokonale. Když umřela Ešusovi máma, pořídili si novou fenku a ta je taky brutál demolišn dóg.

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:17
- Nahlásit

Lee
Eninka psala, že zvláštní péči nepotřebuje, což mě jako laika překvapilo vzhledem k délce srsti

ono to není o délce srsti ale typu srsti...
ona má takovou lehoučce zvlněnou srst a hlavně lesklou, takovou co "jezdí", nevím, jak to připodobnit, vůbec se jí necuckuje, nezamotává (což u mé australačky říct nemůžu).
Mám ji víc než rok a kdybych ji semtam nečesala jen tak, tak by to nebylo třeba ani jednou. I při línání chomáčky opustí kožíšek samy, u mé švýcarky ani náhodou... Prostě má fakt
na údržbu úplně bezva kožich...Jak se říká - samočistící...

Lee
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:23
- Nahlásit

PetraK
lovecký pud
no doufám, že by to tak bylo...snad si to moc nepředstavuju moc jednoduše. spíš by nebylo na škodu podívat se, co jsou za nabídky cvičáků v okolí, protože nejsem z Prahy. Moc jsem nestudovala, co přesně jsou psí školy zač, ale třeba nabízejí i cvičení loveckých pudů
Počítat s tím, že jsou měkkčí
četla jsem, že jsou citlivější povahy (stejně třeba jako prý u ridgebacků), ale ono si to v praxi hůř představit...nevím, jestli se to dá srovnat, ale od rodičů známá má maltezáčka a ti jsou prý taky citliví. když se s ním nebaví, tak je neštastný (snáší to hůř, než kdyby dostal vyhubováno a přes zadek )a schovává se pod postel a knučí...můj pejsek se se mnou zase pro změnu nebavil

Lee
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:29
- Nahlásit

Eninka
borderky mají krásnou srst, právě jsem se bála, že skrz toto ji bude těžko udržovat, aby byla tak krásně lesklá a učesaná to jsem vážně hrozně mile překvapena!
právě jak jsem popisovala výš, že známá má maltézáčka, tak ten, když memá "letní sestřih", tak má žmolky, je nutné ho denně česat a o další údržbě se ani nebavím...myslím, že mít takového psa, tak by v mém případě vypadal asi jako miniaturní verze komondora právě proto bych chtěla i pejska, který by byl "nízkoúdržbový"...občas akorát vyčesat, aby nebylo moc chlupů

Lee
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:35
- Nahlásit

PetraK
srst
takže k madarovi do bytu i výkonný vysavač a jak to řešíš? koberce téměř nikde nemáme, bud kachle nebo plavoučku, ale spíš se obávám, abych to vydolovala z černých kalhot do práce pomáhají na to válečky ?
chtěla bych spíše fenku, bývají i menší, tak snad nejsou tolik slintací když tak by dostala brindák
demoliční četa mě trošku vyděsila

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:39
- Nahlásit

PetraK
ale pséci sou slintavci
dovolím si nesouhlasit ten náš fakt neslintá

jo a zapichovací chlupy, to je radost, např. černý ponožky se zrzavými chlupy, to je krása

Lee
četla jsem, že jsou citlivější povahy (stejně třeba jako prý u ridgebacků
jestli je ridgeback citlivý, to nevím, co vypopozorováno, tak na ty se musí trochu tvrději ....

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:40
- Nahlásit

Lee
demoliční četa
u nás to probíhalo docela v pohodě, ale bylo mu hrozně smutno a řval na celou bytovku

Lee
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:49
- Nahlásit

denyk
slintavci
ten tvůj pejsek je vážně unikát výjimka ve všech směrech...bych si pak na tebe vzala kontakt na chovatele, od kterých ho máš
citlivá povaha
a nevím, jestli byl ridgeback dobrý příklad, jenom mě to napadlo s touhle souvislostí, někde jsem o nich četla, že se na ně musí trošku jinak a ne úplně tvrdě, ale nemám s nima žádnou zkušenost...na mě už to je dost velký kolos
a jak se projevuje jejich citlivější povaha...nějaká příhoda z natáčení
demoliční četa - řval na celou bytovku
to abych pak napekla koláčky a oběhla sousedy, že asi budou mít ted trošku veselo

A doporučovali byste spíše pejska z chovu s PP nebo není to až takový rozdíl?

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:55
- Nahlásit

denyk
demoliční četa
no na Barrandově nám paní vždycky chodila líčit, co ta její smrtonosná MO zbraň zase provedla. Tuším, že jeho majstrštykem bylo po celym bytě roztahat barvu - henu. Vyzkoušeli asi milioun plnících míčků atd.
A kolegyně, co tam přišla, když jsem odešla na mateřskou, si MO koupila ke své borderce, jako parťáka. Po měsíci ho dávala pryč, protože to prostě nešlo (nebo takhle, byla z toho zoufalá a usoudila, že to nezvládne, pročež po dohodě s chovatelkou našli jiného majitele) prožraná zeď skrz naskrz, překouslej kabel od Internetu v práci (platební terminál nebyl potěšen).

Na druhou stranu u borderek znám od dvou známých, že z nudy (nemoc paničky např.) bývají agresivní na jiné psy.

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:58
- Nahlásit

Lee
já mám bezpapíráka, takže nepropaguju vlastně to byla trochu náhoda, můj přítel nechtěl o psovi ani slyšet, ale jeli jsme s kámoškou mrknout se na štěnda....a dopadlo to tak, že při třetí návštěvě už jsme věděli, že bez zrzule příště domů nejedem
Píšu o tom pořád, on je velká bázlivka, je naučený sednout si v předsíni, když příjdeme z venku já napustím do kýble vodu a meju tlapky, on se u toho klepe jak ratlík nechá si ale všechno líbit, stříhání drápků, čištění uší, dokonce výplachy stříkačkou, když byl pokousanej...
Nemá moc rád vodu, jsemkvůli němu loni lezla do rybníku, s pamlskama, jásala jsem jak je to super a on teda nakonec kousek šel, vzal pamlsek a začal se na mě sápat, tak jsem řekla ne otočil se a pak na mě čuměl ze břehu...
Lovec teda je, ale na kachny v rybníku taky čučí jen ze břehu.
A fakt nemá rád, když hodně prší, celej se nahrbí přihmouří oči, uši vzadu a ten přiblblej výraz, tak už jsem se vyčůral, jdem domuuuuu
Jo a taky moc nežere

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:02
- Nahlásit

kachna_
to samý měla kámoška s labradorkou, okousaná zaď až na cihlu, vytrhaný lištičky z plovoučky, rozkousaný dveře ....jsou jí tři a zlobí doteď.
To náš pes jen škrábal na zeď u venkovních dveří-jak se snažil dostat se ven, když byl sám a kolem věšáku, aby si sundal věci a mohl na nich chrnět.
Mě ho bylo hrozně líto, pak už to jinak nešlo a sousedka, která je v invalidním důchodu ho vždy měla chvíli u sebe, pak ho dávala domů čím dál častěji, až si zvykl. Nakonec jsem mu dávala i Bachovky.

Lee
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:35
- Nahlásit

krecinek psala, že je dobré se vyvarovat, aby borderka měla v rodokmenu "pasáky", abych se omezilo, že by pásl všechno, co mu příjde pod tlapku ..jak je to u madarů? je tam třeba taky dávat na něco pozor a lépe se něčemu vyvarovat?

Lee
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:45
- Nahlásit

denyk
to je vážně zlatý pes máš ho pěkně naučeného ;)
jee, no to já bych se tam asi nemohla jít podívat jenom tak nezávazně, abych si některého neodnesla domů
nemá rád vodu? hodně ráda koukám na videa na youtubu týkající se madarů a ti lítají ve vodě jako diví...jedni dokonce chodili dokolečka v bazénu nebo druzí číhali ve vodě
Tady to sedí, jiný pes - jiná ves

Většina lidí právě propaguje/doporučuje psa s PP, tak vůbec nevím. U některých plemen je to asi lepší, aby byla jistota eliminace nemocí, jistota vzhledu nebo třeba asi v př borderky, abych měla jistotu, co má v rodokmenu...ale právě nevím, jak u ohařů a ráda slyším, že má někdo i bezpapíráka a je spokojený To by byl další oříšek, kde pejska vybrat...líbí se mi, že jsi do toho šla náhodně, prostě citově...

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 14:17
- Nahlásit

Lee

..snad si to moc nepředstavuju moc jednoduše

hele zkus pohledat na různejch maďařích stránkách, jak zhruba to tak vypadá ať máš představu, bez spousty času, trpělivosti a stopky se ale neobejdeš a těch km co nachodíš. Postup vlastně není složitý, ale nesmíš nic uspěchat.

...nevím, jestli se to dá srovnat, ale od rodičů známá má maltezáčka a ti jsou prý taky citliví. když se s ním nebaví, tak je neštastný (snáší to hůř, než kdyby dostal vyhubováno a přes zadek )a schovává se pod postel a knučí...můj pejsek se se mnou zase pro změnu nebavil

no já nevím, jestli bych to specifikovala takhle. tohle je takový trochu nepsí vnímání. Já to myslím tak, že třeba pes něco neudělá, ale zpravidla to neudělá proto, že chyba je na straně člověka (špatně ho to naučil, něco uspěchal, pes to nepochopil, nebo ho to člověk nenaučil vůbec a tudíž ho pes ani poslechnout nemůže - častý postup u lidí, když jim pes nepřijde na zavolání, že ho zmydlej, či potrestaj, ale neuvědomí si, že ten pes nejdřív musí vědět co to zavolání znamená, co po něm musí udělat a musí se to naučit udělat to v různých situacích, pak po něm můžu teprve chtít aby poslechl, ne ho zřezat za to, že nepřišel za moje zvolání Pocem, když neví co slovo Pocem má znamenat), takže pes třeba úplně nemá jasno, nebo to není docvičené. Páníček ho potrestá hásky klasicky a pes dostane na budku. zatímco ten němec se po tom začasto otřepe a nebude-li tahle vařba každej den a v silný intenzitě, tak to nějak rozchodí. Vižla ne. tam musíš být spravedlivá, ale ne si myslet, že jsem spravedlivá, ale být spravedlivá doopravdy- tzn z toho psího pohledu

Neysa
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 14:26
- Nahlásit

Lee
nevím, jak u ohařů a ráda slyším, že má někdo i bezpapíráka a je spokojený

Ehm.. nechci se vam do toho nejak montovat, ale tohle, je dost upozornujici... on je velká bázlivka

Tim chci rict, ze bez PP se chova bud na neuchovnenych jedincich s PP s vadou povahy (bazlivost, agrese,..) nebo s jinou vadou. A i kdyz je to x-ta generace bez PP, tak nejaka ta vada + dlasich x nesledovanych tam proste byva.
Samozrejme, muzes natrefit na toho vysneneho dokonaleho bezproblemoveho psa, co bude chodit na veterinu jen na ockovani, ale pravdepodobnost je mensi.
Pokud chces nejake plemeno kvuli jeho plemennym znakum - vyzor, povaha, temperament - tak jdi do PP. Pokud chces jenom neco podobneho a jinak je ti to jedno.. v utulcich je spousta krizencu podobnych na nejake plemeno

Jako zacatecnikovi ti spis doporucim s PP a vyrovnanou povahu - domluv se s chovatelem, ze nechces ani nejprubojnejsi stene ani nejzakriknutejsi z vrhu.
Nekdo umi treba bazlivost zvladnout tak, ze pes temer nema problem, ale MOK i BOC jsou dost jemne povahy i tak a pridat tam jeste neco dalsiho.. no, muzes to mit i mene pracne.

Jo, a i stene s PP si ber az z trosku provereneho chovu - podivej se na rodice, predchozi vrhy a tak.. nemusis brat hned prvni inzerat ktery objevis ;)

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 14:27
- Nahlásit

Lee

a jak to řešíš?
častějším úklidem v kombinaci s tím, že nelpím na detailech , a máme doma ty zmíněné válečky. Ty ovšem fungují tak jako na běžné zachlupení, které se nanes v běžném provozu. Když mi spadne mikina na zem a Ešus si jí znárodní, že se na ní ubytuje, je jasně daný, že mikina už do společnosti nepůjde. Tedy půjde, ale do společnosti psí

tak snad nejsou tolik slintací

nene, ty myslím úplně na slintavku netrpí

ale třeba jak píše denyk, Bukis jí taky neslintá.

demoliční četa mě trošku vyděsila

já sama nevím, spíš jen tak jak se vyjadřují jiní co jsou v majetku vižlounů. Já na to šla i tak, že se ráno prostě utavil, měl a má k dispozici velkou světlou předsíň, která se v době štěněčí totál vyklidila, aby ztráty na majetku byly minimální (a i tak byly, páč nedopatřením se dostal ke všem mým drahým botám, které zlikvidoval- tenisky na venčení byly netknuté , ohlodal si domeček a sem tam něco málo) a taky jsem mu nechávala takové hlavolamy, aby se měl čím zabavit. Ale určitě je to i jeho povahou a tím, že jeho máma taky nebyla ničitel

kachna_

co ta její smrtonosná MO zbraň zase provedla

jo tohle je dost přesný vyjádření

prožraná zeď skrz naskrz, překouslej kabel od Internetu v prác

ano ano, rozdrbaný dveře, sedačky, knihy........

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 14:45
- Nahlásit

Ona ta borderka je to samý, jen tak co si vzpomínám stromy oholený do dvou metrů od větví i kůry, druhý vchod do boudičky, rozpletenej plot, přerovnaný dřevo do krbu atd.atd.
V baráku ho radši ani nenechávali, to by se s barákem mohli rozloučit, radši obětovali zahradu.
Ono pořízení takovýhle plemen chce fakt promyslet, třeba já hlídám borderu 14 dní 2x ročně a jsem potom vždycky totálně na odpis. Mít to doma trvale, tak hurá do Bohnic.

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 15:15
- Nahlásit

Maya
V baráku ho radši ani nenechávali
to je právě otázka, jestli ta boredrka právě nezlobila, protože ji třeba nechávali na tý zahradě a neměli spolu až tak úzký kontakt. Mně sice taky rozkousala všechny boty co našla, semtam i něco jinýho, okousala zdi a nábytek, ale to dělá každý štěně, dneska už nic takovýho v roce a něco nedělá...no, ale je fakt, že jsou trochu akčnější, ale neloví, v tom vidím výhodu.

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 18:30
- Nahlásit

Neysa
ale tohle, je dost upozornujici... on je velká bázlivka
no asi tak, bázlivka začal být až zhruba po půl roce u nás, měl špatnou zkušenost a od té doby je "bázlivý". Jeho "brácha" se kterým se občas vídáme je úlně jiná povaha takže možná to tak u psů bez PP je ale tohle není náš případ.
Já nad tím taky přemýšlela, ale nechci chodit se psem na výstavy, nechtěla jsem se přidat k myslivcům, prostě mi "stačí". Možná bych si vzala i pejska z útulku, ale bez zkušeností bych se bála.....nikdy člověk neví, co má pejsek za sebou a moc obdivuji lidi, kteří si je berou

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 18:52
- Nahlásit

denyk
OT
Já nad tím taky přemýšlela, ale nechci chodit se psem na výstavy, nechtěla jsem se přidat k myslivcům, prostě mi "stačí". Možná bych si vzala i pejska z útulku, ale bez zkušeností bych se bála.....nikdy člověk neví, co má pejsek za sebou a moc obdivuji lidi, kteří si je berou
Echjo, pani, to jsou klasicky nazory... Nikdy pejska z utulku, nevis, co ma za sebou, ale bez PP, o kterym nevis nic, si vezmes v klidu. Stene jako stene... Nic, no, nebudu tu rusit debatu vice, jsem zvedava, pro co se zadavatelka rozhodne.

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 19:04 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Fifi Prostě u mě to byla trochu shoda náhod, kdybych nad tím přemýšlela delší dobu, rozhodla bych se třeba jinak.
Když čtu o množírnách rádoby "čistokrevných" psů tak mi je z toho taky na nic.
Nikomu neradím, ať si bere bezpapíráka, jen jsem chtěla napsat, že ta jeho bázlivost není od štěňátka
Ty si z rodiny, kde pejsky chováte několik let, já vím, že to není ideální, že jsem to udělala tak jak jsem to udělala a podpořila "nepapírové" štěně ale prostě je tomu tak. Já bych ho měla ráda, ikdyby mi z něj vyrostla veverka tak jsem to trochu zlehčila, možná není "čistokrevný" třeba i proto má takovou povahu, jakou má (nemyslím teď bázlivost ale to ostatní)
Prostě jem to už jednou udělala, tak si to nebudu po zbytek života vyčítat.

Mika
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 19:10
- Nahlásit

Sice uplne OT, ale pridám jednu pomerne čerstvú skúsenosť.
Mám zlatého retrievra - a tiež bez PP. Mentálne trošku cáklý, ale chvalabohu zdravý, takže obrovské šťastie.
Vždycky som sama pred sebou takto obhajovala fakt, že mám psa bez PP - výstavy nechcem, chovať nechcem, lovečinu robiť nechcem, tak mi to netreba.
Pes sa však ukázal byť neuveriteľne šikovným a pracovitým, vynikajúci aportér, proste radosť s ním pracovať. Pre retrievrov je špeciálna pracovná aktivita nazvaná working testy, ktorá je skoro celá zložená len a len z aportov - no proste sen a nebo pre môjho psa. Bohužiaľ, psy bez PP tam nesmú. Dvere zatvorené. Bye bye. Tri roky mi absencia PP nijak nevadila, ale teraz ma to mrzí veľmi. Mohli sme mať perfektné pracovné vyžitie, ktoré psa baví a mňa de facto tiež. Je mi jasné, že až si jedného dňa budem vyberať nové šteňa s PP, tak na takýto talent už nenatrafím.
Takže za mňa, bez ohľadu na plemeno, určite s PP. Nikdy nevieš, kedy sa ti bude hodiť.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 22:48
- Nahlásit

Eninka
Nee, oni ho nechávali na zahradě, jen když nebyl nikdo doma, jinak byl a furt je nakýblovanej v baráku. Jsou fakt hodně kontaktní, někdy na můj vkus až moc.

helps
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 10:00
- Nahlásit

Lee

jak je to u madarů? je tam třeba taky dávat na něco pozor a lépe se něčemu vyvarovat?

nejlépe se vyvarovat pořízení maďara
né jsou to krásný psi, ale to co PetraK popisovala jako jejich lovecký výcvik ti možná zní jednoduše, ale podle mě je to dost obtížné pro začátečníka naučit ohaře vystavovat neštvát zvěř atd. Nejspíš by Vám musel někdo od myslivců poradit, jinak si to nedovedu úplně představit... taky je důležitý vědět, jestli jste ochotný se s tím loveckým výcvikem zabývat. Co já vím nikde na cvičáku nemají zaručený způsob, jak psa naučit, aby nezdrhal za zvěří, možná by Vám akorát šoupli EO.

Bordera na druhou stranu, když bude z té výstavní linie (nebo sportovní - a to by Vám chovatel řekl), tak je v podstatě pes, kterej bude většinou s velkým nadšením dělat cokoliv, co páníček navrhne od házení frisbee přes agility a třeba běhání u kola... vše bez nebezpečí, že by Vám zdrhala za zvířátkama. Co se srsti týče, tak co znám bordery, mají všechny srst v klidu. Sama mám šeltičku, což má o dost delší srst a přesto taky není vůbec náročná na údržbu. Lidi často komentují jak je pes nádhernej, ale že to musím mít práci s kožichem, ale není to fakt pravda... Hodně lidí to odstrašuje, ale zrovna u borderky bych se nebála už vůbec.
Jinak určitě bych šla do psa s PP, aby ste si mohli právě vybrat po jakých rodičích atd.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 10:05
- Nahlásit

helps
Hezky napsaný. Jen bych dodala, že bordera sice nebude zdrhat za zvěří, ale pokud se bude nudit, bude zdrhat za hejbacíma věcma, auta na obzoru, ptáci a tak. Člověk se jí musí na vycházkách věnovat, není to pes na procházky kochací.
Ale je fakt, že zabavit jí je lehký, dělá s nadšením cokoliv.

helps
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 13:14
- Nahlásit

Maya

Jj, ale zas si myslím pokud opravdu vyberou jednu z těch "výstavních", tak to nebude zas tak hrozný s tím pasením... bude asi civět na pána a čekat, co kdy hodí, ale znám pár lidí, kteří nijak extra aktivní nejsou a jde to... tím teda nechci dávat návod samozřejmě potřebujou borderky práci, ale zkrátka je snažší zaměstnat borderu, protože ta opravdu bude dělat s nadšením lecjakou kravinu, kdežto ten ohař má v sobě to vystavování zvěře atd. nicméně záleží teda na slečně nakolik se jí bude chtít dělat ten lov.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 13:27
- Nahlásit

helps
já mám asi borderku s vlastnostmi ohaře, nedávno mi pásla potkána, pak ho ulovila a vystavila mi ho před nos, ale na rozdíl od ohaře mi jej nevydala. Přetahovaly jsme se o potkána, od kterýho měla celou tlamu od krve(ohař by byl šetrnější) a jedině lstí jsem jí jej sebrala. A na pasení má naštěstí dvě fenky doma, a že je pase v jednom kuse, o tom není pochyb, asi jí pořídím na zahradu ovečky, aby nám dala chvíli pokoj...

helps
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:40
- Nahlásit

Eninka

no to je sice fajn, ale jináč je to ještě v pohodě neznám borderu, šeltii, kolii atd, která by letěla a štvala nějakou zvěř.. a to je podle mě ten největší problém u ohařů a vlastně všech plemen se silnějšíma loveckýma pudama. já bych to nechtěla, protože mě nijak extra nezajímá a nebaví lovecký výcvik a vadilo by mi jít po lese a mít pořád oči na šťopkách, kam mi pes bere roha... ale to samozřejmě mluvím za sebe jinak můj pejsánek už myšičku taky ulovil, ale zase teď už umí povel fuj, takže se vždycky nějak domluvíme.

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:51
- Nahlásit

Tak to já z doslechu jednu takovou borderu znám, taky beardetu a moje BOC x bearded kolie taky honí. Sice jen dokud to zvíře vidí, takže to neni daleko, ale honí...

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 20:20
- Nahlásit

helps
jasná věc, borderka neštve zvěř, jediný co štve jsem já se zbytkem smečky, pase nás, vymýšlí kraviny do kravína, fantazie jejich hrátek nezná mezí, z baráku vynáší věci ven a dovnitř zase hlínu, větve, občas ptáka, potkana a tak, v noci, když chceme spát nám skáče po hlavě a děsně se tím baví, jak zuříme, krade jídlo odkudkoliv, čeká až vykvete venku kvítko a v ten okamžik mu ukousne květ, do posledního dne před rozkvětem si jej bedlivě "hlídá", a tak dále, a tak dále. Je to ďáblík, ale úúúúžasnej.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání