| Autor |
Zpráva |
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:57
- Nahlásit
Maky a Trix
Taky mám fenu bez PP a už bych v životě takovou chybu neudělala Mám jí ráda to jo, ale rozhodně jí "nedopřeju" štěňata protože a jelikož bígl je sice oblíbené plemeno ale je jich tolik, že by mě nakonec zůstali všichni doma:/ o víkendu se jedu kouknou na Amstafku s PP. Tam možná o "dopřávání" budu uvažovat, ale taky to nevím jistě.. Psů je prostě strašně moc a jak píšeš nabídka už dávno převyšuje poptávku...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:59
- Nahlásit
NikisekX
to je rozumný. Málokterej pes má takový kvality, aby bylo potřeba jeho geny rozšiřovat dál. Z papíráků co osobně znám třeba ani jeden
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:00
- Nahlásit
Maky a Trix
Právě že já taky neznám moc papírových kteří stojí za to.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:00
- Nahlásit
Maky a Trix
souhlas - já mám papírovou štěňulu a vím, že i když má skvělý původ, tak do chovu prostě nepůjde, protože není exteriérově typická
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:02
- Nahlásit
Však to, že si někdo pořídí PP psa neznamená automaticky, že ho musí množit dál že jo aspoň ale člověk ví, z čeho mu to štěndo vzniklo, což mnohdy u psů bez PP není tak jisté i když " chovatel" tvrdí jak maminka a tatínek mají PP )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:06
- Nahlásit
Mám papírovou fenu, udělala jsem všechny zkoušky, výstavy, povinná vyšetření. Měla jsem papírová štěňátka, která jsem udala do dobrých rukou (jsem přesvědčená). A co si o tom svém počinu myslím nyní?: ŽE JSEM SE NA TO NEVYSRALA, JÁ KRÁVA BLBÁ!!!!!
Z mnoha důvodů. Jsem ráda, že jsem druhou fenu nenamnožila, že mě ty blbé nápady mezitím přešly.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:06
- Nahlásit
NikisekX
nojo, taky jsem si jednu chvíli malovala, jak by to bylo hezký mít malinký roztomilý štěňátka - ale když jsem pak viděla, jak těžko se štěňata udávají, a to i štěňata z opravdu výjimečných vrhů, tak nám to určitě nedopřeju vím o chovatelích, co měli doma smečku pětiměsíčních štěňat...
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:08
- Nahlásit
Vlčáčková
Mohu se zeptat proč už by jste štěňata nechtěla?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:09
- Nahlásit
Pralines
Výmarský ohař
hm..to je taky jedno z plemen co doplácej na modu..stejně jako madarský ohaři.Jsou to líbivá plemena,ale lidi si často,téměř nikdy,neuvědoměj co to obnáší..jakej má ten pes temperament,nároky,k čemu je původně určenej,co se mu líbí a co chce dělat aby byl štastnej.mám ovčandu s PP,povahově výborná,přesto štěnda nikdy mít nebude,leda by měla jedno jediný a to bych si nechala,ale na to spolíhat fakt nemůžu.Neustála bych pomyšlení,že moje vymazlený štěnda po matce se super povahou(určitě i po psovi bo bych takovýho vybrala) si pořídí nějakej debil co jim udělá ze života peklo a kam přijde ta výborná povaha po rodičích.. Stejně ti to nevymluvíme,ale vybírej velmi dobře majitele ,psů je jak sraček a cenu nemaj pro lidi často žádnou..
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:09
- Nahlásit
Baysha
No právě, já to vidím denně na netu, takže Bellinka odchová jeden vrh podle smlouvy u chovatele a pak už jí trápit nebudu Sice je exterierově výborná, všechno má v pořádku, ale není to jen taková sranda odchovat štěníky jak si mnozí myslí. Na konec to tady paní zůstane doma a taky si bude řikat:" že já .... ..... jsem se na to nevy...."
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:12
- Nahlásit
NikisekX
Ty si pořizuješ druhé štěndo?
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:13
- Nahlásit
Já chápu jak to myslíte. Jsem rozhodnutá každému štěněti vybrat kvalitní pánečky. Já sama jsem vzteklá když vidím že někdo má výmara, kterej má růžovej oboječek a chodí na procházku jen do města. Ale znám docela hodně myslivců a zasvěcených, kteří ocení toto plemeno jinak než jen pro jeho krásu....částečně totiž několik štěňat půjde do naší rodiny...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:14
- Nahlásit
Pralines
jenže bez PP se ten pes nemůže věnovat loveckejm zkouškám a pdoobně... k čemu těm myslivcům bude?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:15
- Nahlásit
Martinna
Štěndo tak uplně ne. Bellče už je 13 měsíců. První rok jí budu mít jako spolumajitelství a poté bude jenom moje. Chovatel chce od ní pouze jeden vrh.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:18
- Nahlásit
Maky a Trix
No na práci jim bude.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:21
- Nahlásit
Pralines
Myslivci si loveckeho psa bez PP nekupia.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:25
- Nahlásit
Mika
Prosim tě paní už to má dojednané, to je přeci jasný
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:26 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Pralines
Jenom ti doporučím položit si dvě otázky - pokud jsi si stoprocentně jistá, že odpověď na obě je ano, tak je vše v pořádku:
Jste si jistí, že plánovaný otec není blízce příbuzný s vaší fenkou? Výmaři mají totiž v republice tak úzkou genetickou základnu, že chovatelé, pokud chtějí geneticky vyhovující spojení, zpravidla jedou krýt do zahraničí anebo využijí importovaného psa.
Jste si jistí, že případně udáte i 10 štěňat?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:26
- Nahlásit
NikisekX
Teda, to budeš mít doma veselo, dvě puberťačky.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:27
- Nahlásit
NikisekX
Tak tady pak musíš dát fotky.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:30
- Nahlásit
Martinna
http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/3/3319/3319104_cf 81966c0f63856f1e5d68225edf9297/images/P1070435.JPG
tadyk je jedna z výstavy, o víkendu za ní jedu, domluvit smlouvu a tak veselo mít budeme to jo, ale zvládneme to
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:31
- Nahlásit
Já si myslím, že lidé, kteří množí bezpapíráky vůbec neřeší nějaké dědičné vady, atd.
To tady jen opět ukazuje, že je to postavené na hlavu, lidé, kteří mají vhodné psy s PP, milionkrát zvažují pro a proti. Množitelé na to zvysoka serou.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:33
- Nahlásit
Baysha
Ano víme že nejsou zpříznění jsou každý z opačné strany republiky a z jiných chovatelských linií...a taky víme že výmar může mít i 11 štěňat, ale v naší oblasti jich je velmi málo proto je možnost je všechny udat
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:33
- Nahlásit
NikisekX
Krásná slečna, tak držím palce ať to zvládnete, bude to fuška.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:35
- Nahlásit
Martinna
Dědičné vady jsem řešila dostatečně dlouho...a naše Bonnie nemá ani DKK ani žádné alergie, které výmary občas obtěžují...
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:36
- Nahlásit
Bohužel jsem zaznamenala i mnoho případů kdy chovatelé s PP nezvažovaly genetické vady a prodávaly psi se špatnými klouby a celé zablešené...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:36
- Nahlásit
Martinna
To bude ale času máme dost a bíglice mě naučila pevným nervům
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:37
- Nahlásit
Psíček
Jak to víš, byl to prapraděda tety z matčiny strany .
Utopické myšlenky v naší linii zůstaly.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:39
- Nahlásit
Martinna
lidé, kteří mají vhodné psy s PP, milionkrát zvažují pro a proti. Množitelé na to zvysoka serou.
no tak to je ale bohužel kravina..množitel může bejt aji ten co má psy s PP..vono i tam si čék musí dát bacha od koho kupuje,ale rozhodně se to snáz ohlídá když máš trošku povědomí o věcech
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:41
- Nahlásit
Pralines
Protože:
1. nikdy člověk neví, komu se to štěně - "vlastní dítě" dostane. Jestli s ním budou slušně zacházet,
2. moje lovecké plemeno může právě skončit u nějakého myslivce, jehož výchova bude tak akorát dát ho na výcvik někomu jinému, když ho pak pes nebude poslouchat, zkopat ho na dvorku a zavřít ho do kotce na celý týden, aby v sobotu šel na "chvíli" do lesa,
3. i když má člověk všechna povinná (i nepovinná) vyšetření, nikdy neví, jestli budou štěňata zdravá a když ne, jak se jim u nových pánečků povede,
4. nikdy není jisté, že feně březost a porod zdravotně neuškodí,
5. psů jsou mraky a zcela jistě takový amatér jako já nebude mít nejkvalitnějšího jedince k dalšímu množení žádoucího,
6. feně štěňata nechybí. Nemá takové ty spády "naplnění života",
7. není vůbec jisté, že i kvalitní matka a pes spolu budou mít kvalitní štěňata s patřičnými vlohami či exteriérem,
8. těžko se dá doopravdy ošetřit to, aby na mých štěňatech někdo nemnožil bezpapíráky či vořechy, a k těmto se pak další lidi chovali slušně a nebrali je už jen jako nějaké podvraťáky, kterých není škoda.
To jen tak namátkou.
|