| Autor |
Zpráva |
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:33
- Nahlásit
Dorbý den chci se zeptat na inseminaci fen. Jak je to u nás v ČR je to dovolené nebo ne? Fenka nám dělala u krytí cavyky tak jsem se o to trochu začala zajímat. Děkuji za odpovědi.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:40
- Nahlásit
Pralines
Záleží na klubu. Většina má stanoveno, že fena musí mít nejméně jeden vrh přirozeným krytím a až potom je možná inseminace. Nebo se smí inseminovat pouze zmraženým spermatem ze zahraničí... Ale někde je inseminace považovaná za normální způsob krytí páč jinak jim to ani nejde. Třebas u buldoků
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:42
- Nahlásit
Pralines
podle stanov FCI u psů není možný první oplodnění inseminací. Otázka je, proč chovat na čubě, která v nějakým směru nevyhovuje, když víš, že to bude přenášet dál...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:58
- Nahlásit
Psíček
Kecko, chov buldoků je náhodou velká chovatelská výzva, o tom by ti pan Radek Kryštof, dle slov pana Desenského jeho kamarád mohl vyprávět!
A jo tak promiň, už si to budu pamatovat . Gdyž to říkají takové kapacity tak to musí být pravda
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:04
- Nahlásit
Pralines
Fenka nám dělala u krytí cavyky
Bohužel, Maky a Trix má pravdu v tom, že přístup feny ke krytí a mateřství, její sexualita, se do jisté míry dědí na její dcery, takže tam bych zapřemýšlela...
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:25
- Nahlásit
Naše fena je bez PP takže žádné stanovy klubu nás neomezují.
No ona Bonnie držela, jenže pes nebyl zkušený a ona taky ne takže podle mě to bylo tím. Ona se nastavila, ae než se on rozhoupal tak už se jí zase nechtělo...jenže už jí jsou 4 roky a v pěti už bych štěňata na poprvé neriskovala. Proto si chceme být tak nějak jistí. Ale sama tomu nejsem moc nakloněna třeba z důvodu psychiky nastávající maminky.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:27
- Nahlásit
V tom případě poupravuju svůj předchozí příspěvek: nevidím absolutně důvod chovat na čubě, co nemá PP, je neuchovněná a navíc se nenechá nakrejt.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:29
- Nahlásit
corgi
díky za pochopení.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:31
- Nahlásit
Jesi já si to nemyslela No, hlavně, že vám záleží na psychice fenky ))))))) Já nevim proč všichni chtěj štěňátka, když psů je jak sraček taky se s nima tak zachází
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:33
- Nahlásit
No byl to první pokus a důvod? Snad to že jsou lidé (milovníci plemene), kteří ale nemají ambice na zkoušky a soutěže, ani pro chovnou stanici. A pro tyhle lidi jsou psi, kteří nemají PP. I tak je lidi chtějí a starají se o ně. A mě prakticky jde o to dát mojí fence možnost mít alespoň jednou štěňata.
A pokud jsou zde tací pro které jsou psi bez PP póvl, pak to nejsou milovníci psů.
Chci poue radu zda je to z hlediska etiky pro tu fenku přijatelný to umělý oplodnění, anebo je tu třeba i možnost že nám pak šťěňátka nebude chtít přijmout.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:36
- Nahlásit
Pralines
štěňata ti přijme. Uvědom si, že ty nejsi milovník plemene. Milovníci plemene mají doma psa s PP, na kterým chovají, až když se ukážou jeho kvality. Zbytku lidí na psech nezáleží.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
protože kdo by chtěl vořecha z útulku, když támhle někdo prodává zaručeně čistokrevný jenom za dva tácy!
|
Pralines
Člen |
- Nahlásit
Moje fenka je zdravá a je o ní dobře postaráno tak nechápu, roč tu tvrdíte že se snad o ni starám špatně...
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
Pralines
anebo je tu třeba i možnost že nám pak šťěňátka nebude chtít přijmout.
Jo, je tu i ta možnost.
Ona se nastavila, ae než se on rozhoupal tak už se jí zase nechtělo...
Skoro bych se vsadila, že jste prostě kryli ve špatný den . Stačilo by třá o den dřív, nebo později a žádné cavyky by nebyli
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:38
- Nahlásit
Pralines
čteš co ti píšu? Víš k čemu slouží psovi průkaz původu? Víš kolik psů je v útulku?
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:39
- Nahlásit
A jak vy víte že nechtějí lidé "vořecha" z útulku? .....Takže já nejsem milovník psů ? Děkuji za vaše titulování, asi zde není diskuze na úrovni když se snižujete k tomu pomlouvat lidi, které neznáte.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:40 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Pralines
ne, píšu, že nejsi milovník plemene. A vím to proto, že z útulku vořecha mám a je jich tam mraky, mohla bych si chodit každej den pro jednoho a stejně by ještě zbyli.
edit: a to, že nejsi milovník plemene prostě není urážka. Pes, kterej nemá průkaz původu není žádný plemeno. Jsi milovník svýho psa, kterej je bez PP jen vořech, kterej vypadá jako nějaký plemeno. tak se nezlob.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:43
- Nahlásit
To také vím, ale není snad rozdíl mezi tím chtít psa se jménem nebo psa z útulku...prostě pokud máte zájem žít se psem a sdílet s ním radost i starost, tak nevidím důvod proč s ním nesdílet i možnost štěňat. Jak u čistokrevného tak u voříška.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:44
- Nahlásit
Pralines
snažím se ti vysvětlit, že když ty budeš množit pejsky nějakýho "plemene" bez PP, bereš tím šanci na umístění pejskům v útulku.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:45
- Nahlásit
Jenže oba Bonynčini rodiče mají PP takže vím že je čistokrevná a já chci žadatelům o štěně dopřát také možnost znát původ mého i krycío psa...který je mimochodem s PP takže vědí že to není nějaký genetický paskvil.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:46
- Nahlásit
Takže tuto možnost berou i štěňata s PP to snad všechna bez vyjímky ne?...je jenom na člověku kterého psa si kdo domů přivede.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:47 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Pralines
a proč nejsou rodiče uchovnění? Co mají za vadu, která je vylučuje z chovu? Slepota, hluchota, epilepsie, těžká DKK?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:49
- Nahlásit
Pralines
Hele stejně je teď bezpapíráků plno, se ani neudají a pak končí v útulku.
To ty štěňata tak moc chcete? A máte už zájemce?
Já mám taky bezpapíraka, ale je fakt, že bych si štěňata nelajzla.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:49
- Nahlásit
Maky a Trix
Ne prostě je pouze majitelé uchovnit nechtěli. I tací jsou. Mám lékařskou zprávu že její rodiče jsou naprosto zdraví.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:50
- Nahlásit
MartinnaMáme 5 zájemců, kteří by chtěli štěně přímo od Bonnie protože má skvělou povahu.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:52
- Nahlásit
Pralines
tohle nemá cenu. Ty budeš na svý čubě množit, protože prostě nevidíš ty stovky čoklů v útulcích, který nikdo nechce, protože každej chce toho pejska z reklamy na kleenex, nebo z toho filmu, ale nechce za něj dávat moc peněz, tak si ho koupí bez pp a bude rád, že ten pes nebude mít nějakou geneticky předávanou těžkou vadu. je to tvoje věc, tvůj pes. Já mám čokla z útulku, kterej v životě mít štěňata nebude, protože psů je moc. nabídka už dávno převyšuje poptávku. nevidím důvod přidělávat další obyvatele útulků.
Každá máme jinej pohled na věc a nikdy se neshodneme.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:53
- Nahlásit
Pralines
pokud jsou zde tací pro které jsou psi bez PP póvl
tak to si tu fakt nemyslí nikdo...spousta lidí je tu totiž má..často takové,kteří "vznikliů z důvodů co uvádíš.
co je ta čuba za "plemeno" ?
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:55
- Nahlásit
Maky a Trix
To ano, ale i moje rodina má psa z útulku a víme jak to chodí. My chceme jen jedna štěňátka. Nejsem množitel co by na tom chtěl vydělat. Jsem člověk co sám chce dát moji feně možnost štěňat. Když je neprodáme necháme si je nebojte se že by se váleli někde na ulici.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:56
- Nahlásit
davidkova renata
Výmarský ohař
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:57 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Pralines
necháte si je? co když jich bude 10, ze zájemců vám 3 z vážných důvodů odřeknou - fakt jste ochotní riskovat, že vám doma zbude 8 štěňat a ještě čuba?
u štěňat je obrovský převis nabídky nad poptávkou
|