| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:10
- Nahlásit
petl
takové samozřejmosti není třeba vypichovat zvlášť
spíš naopak, kdyby to třeba někdo nevěděl, nebo to pro něj nebylo tak samozřejmé...kdybys věděla, kde se chovají tarší typy kolií, ty klasické, velké, s úzkou hlavu, dáš do koliího tématu nějaký info?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:16
- Nahlásit
Gerdo otvíráš mi tu nebezpečnou debatu nemám ráda osobně rozlišování na klasiku a neklasiku...znám jen standardní a nestandardní
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:17
- Nahlásit
zwergpinscher: Joj, děkuji za obsáhlé info Už si trochu o tom dělám obrázek, tak snad brzy vyberu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 10:28
- Nahlásit
petl
tak poj´d do kolií, ráda se o nich dozvim víc, i o těch standardech/nestandardech
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 11:52
- Nahlásit
Gerda
nevím, co je na tom pravdy, já kolie max poznám když je vidím,
ale poslední dobou jsem s hodou okolností slyšela, že kolie moc na výcvik není a dlouhosrstá zvlášť????
kdyby to tak bylo, tak haflinger chtěla psa na agi taky
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 11:56 - Změnil/a: petl
- Nahlásit
zwergpinscher
Záleží odkud ty kolie máš ty moje pošuky má problém na parkuru stíhat i instruktorka
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 11:58
- Nahlásit
zwergpinscher
já mám kolii dlouhosrstou, už starou, ale skoro všichni její potomci koušou na rukáv a dělaj sportovní výcvik.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 12:11
- Nahlásit
haflinger
Napadl mě královák,ale to nechceš.A co třeba Airedale terier ?Aktivní,vhodný na výcvik,při pravidelném trimování vlastně vůbec nelíná...
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 08:54
- Nahlásit
Zatím to vidím asi na kavalíra (i když líná, tak má vlastně dlouhé chloupky a nebude to stále všude zapíchané, jako jsem zvyklá od mé dalmatinky) , nebo začínám uvažovat o Zlínském útulku. Je to nejbližší útulek od nás, kdybych tam chodila venčit psíky, zjistila bych, který se ke mě hodí... Ale zase - kromě toho, že nemůžu jezdit s takovým pesanem na výstavy, co ještě nemůžu ve srovnání s "papírovým" hafanem?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 09:18
- Nahlásit
haflinger
kromě toho, že nemůžu jezdit s takovým pesanem na výstavy, co ještě nemůžu ve srovnání s "papírovým" hafanem?
Kdybys náhodou byla v tom agi moc dobrá tak nemůžeš na mistrovství světa.
Jinak mě žádné omezení nenapadá.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 09:32
- Nahlásit
haflinger
je to fajn nápad, akorát se u malého štěněte může stát, že budeš překvapená,co z něj vyroste
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 09:38
- Nahlásit
A co canisterapie? Vím, že na to musí být zkoušky, ale můžou se dělat s takovým pejskem?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 09:59
- Nahlásit
haflinger
A co canisterapie? Vím, že na to musí být zkoušky, ale můžou se dělat s takovým pejskem?
Bez problémů.
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 10:30
- Nahlásit
Ok, v tom případě bych to viděla možná i na útulkového pejska. Uvidíme
|
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 16:07
- Nahlásit
Ono bude fakt nejlepší cesta do toho útulku nějaký čas jezdit a vybereš si.
Já na útulkáčky nedám dopustit, jezdím 2,5 roku do útulku. Jsou tam samozřejmě i psi zkažení, někteří nevhodní ke sportu, atd., ale je tam i spousta úžasných univerzálních pejsků k různým psím sportům. Já mám křížence pinče asi s chrtíkem, děláme poslušnost, agility, celkově jsme v pohybu ) a nemůžu si ho vynachválit. Teď jsme byli i na psím táboře, kde byl jediný kříženec a z útulku a víš co, vyhrál soutěž v poslušnosti ), takže pes jen proto, že nemá pp a o rodičích lze diskutovat, není žádný ztracený případ.
Znám spoustu pejsků umístěných z Maršovic kam jezdím, co se věnují sportu a tak. V polsendí době třeba x ESP Trip šel k lidem na dogtreking, kamarádka s kříženkou dělají obedience,...
A tadyta fenečka zrovna dělá canisterapii... http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/clanky/usp echy_arya.html
Chce to prostě jen vybrat toho vhodného a pak se mu věnovat.
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2010 12:15
- Nahlásit
Tak pouvažovala jsem... Asi by měl mít 30-40 cm v kohoutku, línání zas tak moc nevadí, když to nebude nával všudypřítomných chloupků v tak velké míře jako dalmatinky. Výhodou bude, když se nemusí stříhat. Do útulku se chystám na okoouknutí příští týden. Asi ale zvolím nějaké plemeno, ne příliš míchané
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2010 13:28
- Nahlásit
haflinger
Tak já taky přispěju svojí troškou do mlýna. Nečetla jsem celou diskuzi, takže nevím, jestli tu nepadlo něco, kvůli čemu bys corgi vyloučila, ale přece jen to zkusím. Viděla jsi někdy welsh corgi? Vím, že ne každému se líbí. Je to opravdu hlavně srdeční záležitost pro ty, kteří jim propadli. Ale třeba cardigan má cca 30 cm, mám je v bytě a chlupy se dají přežít, srst není náročná na údržbu. Většina z nich je (ač se to možná nezdá) hodně aktivních, dá se s nimi dělat prakticky cokoli, kde jim nevadí kratší nožky, znám psi, co chodí dog treking, dělají tanec se psem, obedience, zkoušky ZZO, BH i agility. Moje kamarádka má s fenou OB3 a začíná se tu docela rozmáhat i pasení oveček.
Nedělám si velké iluze o tom, že tě tito psi zaujmou, ale co kdyby náhodou.
Pokud by tě to zaujalo, můžeš kouknout k nám:
www.kasmirmoravia.estranky.cz
|
terted
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 08:54 - Změnil/a: terted
- Nahlásit
haflinger
A co třeba německý pinč? Je to střeďák, temperamentní a aktivní. Potřebuje důslednou výchovu a i když je to torpédo, zvládat se dá
Já zvolila ch.s. Harmony Star a s psiskem jsem max.spokojená. URL
tady je mu půl roku
Tady naše stránky: http://www.ehhs.wbs.cz/
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 19:50
- Nahlásit
Tutuli: Mě připadá jako taková roztomilá lištička Přítel by ale nechtěl. Prý se mu nelíbí a cosi kdesi. Raděj teda ne, ale jinak by to byl jeden z kandidátů
terted: Líbí, moc o něm nevím zatím. Chtěla bych se zeptat jak je to se štěkáním. Spousta lidí mi řeklo, že je to pejsek dost uštěkaný a těžce se odnaučuje. Nevím tedy co je na tom pravdy...
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 20:05
- Nahlásit
haflinger
Mě připadá jako taková roztomilá lištička
No jo, to oni jsou
Přítel by ale nechtěl. Prý se mu nelíbí a cosi kdesi.
Cardigan byl můj sen už od dětství. Manželovi se nějak moc nelíbili, ale rozhodně mi nebránil. Když je poznal, je z nich nadšený.
Ona i fotka dost zkresluje, hodně lidí, co viděli Auri na fotce, řeklo, že se jim nelíbí, ale když ji viděli doopravdy, tak změnili názor. Nicméně pokud se mu opravdu nelíbí, nemá cenu to hrotit, určitě najdete něco, co bude vyhovovat vám oběma.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:14
- Nahlásit
Tutuli
Manželovi se nějak moc nelíbili, ale rozhodně mi nebránil. Když je poznal, je z nich nadšený.
Já si myslím, že to je prostě pes pro fajnšmekry. Na obrázcích většinou lidem připadá leda tak srandovní, když už ne přímo ošklivý. Ale když pak s tím jdeš po ulici, každej se rozplývá, jakej je to krásnej pes, případně liška nebo taky medvídek Každopádně to není pes pro každýho, což je teda vlastně dobře...
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:15
- Nahlásit
corgi
jj, vždyť už jsem psala, že je to srdeční záležitost
|
terted
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:23
- Nahlásit
haflinger
oni ho lidi moc neznají, se štěkáním bych řekla, že to bude pes od psa a dá se to i usměrnit. Bude mu v záři 7měsíců a lidi co poznali plemeno by se dali spočítat na jedné ruce. Většina si myslí, že je to ridgeback - vůbec jim nevadí, že nemá ridge Jinak je z tohoto plemene vyšlechtěný dobrman a trpasličí pinč (malý hladkosrstý)
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:26
- Nahlásit
terted: A hodí se tento psík do bytu?
|
terted
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:50
- Nahlásit
haflinger
Potřebuje sice dost pohybu, ale mám ho v bytě ještě s trpasličím pinčem a kocourem Nemá podsadu, takže si nemyslím, že by byl vhodný na ven...
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 13:12
- Nahlásit
terted Tak to je fajn, že se snese i s kočkou, máme kočky také a tak je to výhoda
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 13:15
- Nahlásit
Kdo ví, tak bych se chtěla zeptat, jeký je rozdíl mezi kavalír king charles spaniel a king charles spaniel (pokud nějaký je). Díky
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 15:33 - Změnil/a: Martinna
- Nahlásit
haflinger
King Charles spaniel
Cavalier King Charles spaniel
Kavalíři jsou větší a nemají tak placatý čumáček.
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 16:02
- Nahlásit
Martinna: Aha A je rozdíl ještě v něčem jiném a nebo je to vše?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 16:56
- Nahlásit
haflinger
Hlasuju pro toho německého pinče. Jednoho mám doma, je to velmi aktivní, dobře cvičitelný a inteligentní pes. Možná někdy až příliš inteligentní, protože dokáže o některých věcech přemýšlet, než je splní. Ale rád se učí nové věci a velmi dobře si všechno pamatuje.
Uštěkaný není. Když to srovnám s malým pinčem, tak je v podstatě tichý pes.
|