| Autor |
Zpráva |
Martinna
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:48
- Nahlásit
haflinger
Zkus se třeba kouknout i na weby útulků, je tam spousta čistokrevných pejsků a i křízenci jsou fajn.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:49
- Nahlásit
mám borderu v bytě a spokojenost - jo chodím s ní ráno běhat - tak hodinu a večer tak dvě hodiny prochajda na cvičák chodíme na agi - žačali jsme v dubnu a na poslušnost - rok ale pelichá teda fest.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:51
- Nahlásit
haflinger
mám v bytě australskýho ovčáka (velikost i hyperaktivita bordery) a k tomu teriéra, kolegyně má dva ridgebacky taky v bytě a musím říct, že zatímco mě z bytu malej teriér udělal pomalu kůlničku na dříví, tak kolegyně je v pohodě, v bytě nic neudělali. Není to o velikosti psa ale hlavně o povaze.
Nevím, proč by velkej pes nemohl být spokojenej v bytě když bude mít dostatek vyžití s páníkem, když přijde páníček domu? Naopak venku sám na zahradě ten pes bude mnohem více strádat než hezky vevnitř v blízkosti svého pána.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:55
- Nahlásit
haflinger
Co to znamená, když chceš, aby byl pes ve volném čase aktivní? ričbejk líná jako kráva mimojiné, bordera taky, pinč je torpédo neunavitelný a má tu svý téma a i živý, kavalír je super pro začátečníky, toho ti doporučuju Do tří by ti měl vydržet každej pes, osobně jsem ale dospěla k tomu, že psa nenechávám bez možnosti vykonat potřebu dýl jak 6 hodin, ale teď to stejně nemusím řešit, protože jsou v době nepřítomnosti venku Cvičák super, agi super Psa si k neštěkavosti vychováš jakýhokoliv
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 17:30
- Nahlásit
Dines: Pudla ne, protože ho má babička a tak jsem ho docela nasycená :-D Nic proti němu samozřejmě nemám
makrel: Jj, je to rozdíl. Bordera se mi líbí svou povahou a obrovské ochotě do práce a do čehokoliv, ridgeback se mi zase líbí vzhledově (s tím ale nemám žádné os. zkušenosti)
hancaw: Začíná mi to zase vrtat hlavou :-p Bordera je můj sen...
Lucie Kratochvílová: Aktivní...myslím tím dlouhé procházky, plavání a podobné blbnutí venku. Zase začínám uvažovat nad borderou... teď jsem zase v koncích xD
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 17:43
- Nahlásit
haflinger
Pudla ne, protože ho má babička a tak jsem ho docela nasycená :-D Nic proti němu samozřejmě nemám
Fajn, tak to ti pudla asi povahově nesedl - většinou když už nějaké plemeno znáš, tak poznáš, jestli ti sedne - otázka je co má babička za pudla
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 17:59
- Nahlásit
haflinger
Tak hlavně abys pak nebyla nasycená pelicháním bordery, ale zase je lepší než krátkosrsťák, z toho se ti chlupy zapíchaj a jsou tvrdší, dlouhosrsťák má chlupy jemný a položej se ti, tak je smeteš a setřeš s textilu docela snadno ))
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:04
- Nahlásit
haflinger
Co toller?
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:04 - Změnil/a: haflinger
- Nahlásit
Dines:Toho na obrázku na první stránce. Ono je to milé, umí spoustu věcí, ale když si ho užiju u babičky, tak mi to stačí. Jak jsem zmiňovala, je to pár týdnů, co jsem měla dalmatinku, předtím ještě 2 německé ovčáky, ale to už je zase dávno.
Nevím tedy pořád jak se rozhodnout. Naklíně mi sedí morče, za hlavou mi kouká kočka, slintá pohledem na morče a já tady myslím na psa :-D Nj, když je ze všech těch zvířat nejvděčnější právě pes
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:43 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
haflinger
Stran té borderky - mám doma spoustu plemen, takže můžu srovnávat. Zkus si představit situaci, že jsi nemocná (stačí nějaká blbá chřipka). Šeltie, pumi, šarpej, NO, foxteriér...všichni se přizpůsobí, válí se se mnou v posteli a proběhnou se akorát na zahradě. Borderka ne Rekord kdy vydržela "jenom" na zahradě (tři hektary) jsou dva dny. Pak prostě začne likvidovat barák. Kouše dveře a okenní rámy, to je její způsob jak mi dát najevo, že chce ven Je naprosto jedno jak moc je ti blbě - buď vezmeš kolo a necháš ji prolítnout dvacet kiláků, nebo budeš mít ohlodaný dveře Nenávidím tohle plemeno
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 18:52
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová: Tak v tom případě by to asi bylo v pohodě. Je fakt, že s dalmatina byly chloupky zapíchnuté opravdu všude. Mám tedy plus pro borderku =)
zuzanarosakova: Krásný pes! Zjistím si o něm trochu víc, porovnám s borderou
Biluška: Tak už vím, proč někteří říkají, že borderku do bytu ne-e.
Tak teď už jsem opět v koncích...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 19:27
- Nahlásit
haflinger
s tím ridžbekem na agility si to dost nedovedu představit. Jednoho si pamatuju ze závodů, docela mohutnej kousek, překážky se pod ním třásly. Ony se třesou i pod borderama, ale tam je to z jiných důvodů
kavaliři super, bordery taky.
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 20:17
- Nahlásit
nelínající - čínský chocholatý pes uznané jsou jakékoliv barvy a soft coated wheaten teriér
kavalíra jsem měla a línal hrozně moc po celý rok, jen jsem ho vzala do náruče, byla jsem obalená chlupama, ale povahově byl výborný.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 20:19
- Nahlásit
haflinger
Tak už vím, proč někteří říkají, že borderku do bytu ne-e.
Fakt ne. Těch situací kdy můžeš být nemocná, mít nějaký extra nápor v práci a tak podobně jsou mraky. S jiným plemenem fakt nemám problém, pár dní bez práce a lítání vydrží. Tenhle černobílý pošuk fakt ne
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:14
- Nahlásit
Psíček: Nenašla jsem o něm žádné informace, takže nevím.
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:18
- Nahlásit
Biluška: Tak není to pošuk. Jen to má asi prostě v krvi a je to pes na práci, lítání, blbnutí a ne do bytu, což je škoda...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:19
- Nahlásit
haflinger
Psíček: Nenašla jsem o něm žádné informace, takže nevím.
To je tendle, Psíček má chovku na nē..
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:40
- Nahlásit
zuzanarosakova: Heh xD
|
Indy
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:42
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jo, já tě totiž sleduju
No jasně, můj vzácný česapík - dneska jsem ho odvolala od dvou háravek, a včera se rozběhl za srnkou. Ale zastavila jsem ho prvním povelem! Sakra, já mám dokonalýho psa (po dvou letech dřiny).
LenkaSS
soft coated wheaten teriér? Já tyhle psy miluju! Jsou nádherný! Ale ani po zkušenostech s nezvladatelným chesapeakem (fakt nezvladatelným!) bych si na něj netroufla. Prej jsou šílení - paličáci, tvrdý, zasekávací, hyperaktivní - prostě echt-teriéři! Ale nádherní! Ty ho máš?
zuzanarosakova
Není to ten "nejošklivější pes na světě"? Jak se to jmenuje? A jaký to je?
haflinger
Jestli máš zkušenosti s dalmatinem (kterej prej líná ze všech psů nejvíc), tak cokoli jiného bude pro tebe v podstatě nelínací
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 21:46
- Nahlásit
Indy
knám chodila na cvičák chespeake fena a dělala krásně.
|
Indy
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:01
- Nahlásit
kejtlin
Všichni česapíci jsou krásní!!!! Ale ten můj nejvíc
A jaká je? Já jich moc neznám, ale co vím, tak fenky jsou fajn (k psům/fenám bezproblémové, k lidem trochu rezervovanější, ale relativně mazlivé - no, není to zlaťák, ale nechá se pohladít), ale psi jsou ostřejší (hlavně na psy). Mám právě ten ostřejší kousek, ale zvládáme to a daří se to parádně (držte mi palce, jestli to klapne, tak budu mít nejpohodovějšího česapíka pod sluncem)
|
Indy
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:02
- Nahlásit
Já zas neumím číst - dělala krásně, ne děsně krásná. Ale určitě byla i děsně krásná.
S tou prací jsou česapíci na tom dobře, za flákotu i kotrmelec
|
haflinger
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:35
- Nahlásit
Indy: Ano, dalmoška línala hodně a celoročně. Vyčesat dokonale nešlo ani s největší pečlivostí. Právě proto píšu méně línající, abych se vyhla takovýmu návalu chloupků.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:41
- Nahlásit
Indy
mě se česapíci taky libí,kdyby se na ní panička se zaměstnáním nevykašlala, tak uz ní mohlo i něco bejt, ale neudělala zkoušky a přestala chodit na cvičák.
|
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:42
- Nahlásit
Mám doma křížence pinče s chrtíkem z útulku. Má typickou "pinčí" povahu. Je úžasný, inteligentní, věrný, ale i ostrý a jen tak ukecat se cizími nedá. Na sport je výborný a neunavitený. Líná celoročně, chlupů je to překvapivě dost, ale když ho vezmu hřbílkem, není to tak hrozné. Pokud však chcete vyloženě nelínající plemeno, pinče nedoporučuji. Jinak je to ale úžasný pes. Velmi inteligentní, rychle se učía baví ho jakákoliv práce. Je to hyperaktivní blázen, běhá u kola, agi, poslušnost,...ale teď je mi blbě, tak tu hajá celý den se mnou na gauči. Ovšem jak se pohnu, je na nohou, poté se mnou opět uléhá. Uštěkaný je, ale když je zavřený, neřve.
Pak mám anglického kokra, líná také. V porovnání s pudlíkem mi to přišlo hrozné, v porovnání s pinčem slabota ))). Je to nadšenec skoro pro vše, ale taky pěkně paličatá a výcvik je u ní mnohem náročnější než třeba u toho pinče nebo pudla. Dělá, když se jí chce a vyplatí se to. Kokříka mohu taky jen vřele doporučit. Američtí mi přijdou takoví něžnější, anglický je kokrovatější prdloušek.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:49
- Nahlásit
haflinger
A co chodský pes nebo dlouhosrstá kolie? On asi stejně bude každý doporučovat svoje oblíbený plemeno, dělám to tedy i já, ovšem s tím vědomím, že oba línat budou, nicméně ta delší srst se poměrně lépe likviduje z koberců a všeho ostatního než krátká, která se všude zapíchá a nejde ani vyluksovat. Dlouhosrsté kolie už nejsou tak velké, velikostí by mohly odpovídat požadavkům, i povaha citlivá a spolupracující by mohla ovlivnit výběr. Zkušenost mám jen zprostředkovanou, tak prostě jen přihazuju další plémě do výběru
|
petl
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2010 12:15
- Nahlásit
Dlouhosrstá kolie je fantastický rodinný pes, spokojený všude kde jsou páníci, jedno jestli v bytě nebo domě se zahradou, nadšený do jakékoliv blbiny kterou páníci vymyslí.
Ale je dlouhosrstá tudíž ty chlupy čas od času pustit musí že...
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2010 12:36 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit
haflinger
rychle jsem to prolítla a vidím, že vybíráte vybíráte akorát ten rozptyl velikostí chlupatostí apod je velký.
Tak snad vyberete psa, ke kterému se budete hodit nejlépe
K ridgebackovi: chodí s námi na cvičák čtyři, na obedience, pracovat se s nima dá. Na agility jsem je také viděla, tam záletí jak který jedinec (asi u všech plemen, ale tu mi to přijde zvlášť), jak moc línají nevím.
Trpasličí pinč (neboli malý hladkosrstý), báječný úžasný, který mě dostal a asi nepustí.
Záleží, kolik chcete psovi věnovat, protože je to torpédo.
Je pracovitý, chce aktivitu a zaměstnat. Uštěkanost - asi jak který a i na tom se dá zapracovat.
Já mám tři pinče, děláme obedience a agility (s malým začínám), občas coursing, jinak stále nějaké vycházky a výlety. Pak jsou spokojení.
Když se dlouho nic nedělá, tak jsou ehm poněkud nesví.
Pokud by jste se pro pinče rozhodla, pečlivě vybírejte odkud!!
www.pincove.cz - tuto chovku jsem vybrala já, mám odtud oba psy a jsem max. spokojená a zatím mě žádná jiná chovka nepřesvědčila, že by se jim alespoň trochu blížila...
chovají na zdravotně vyšetřených a nepříbuzných zvířatech, vybírají povahu a snaží se i vybírat pracovně vedené psy.
však se mrkněte na stránky, v případě zájmu
a ještě přidám náš link
http://www.zwergpinscher.estranky.cz/
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2010 23:14
- Nahlásit
petl
Dlouhosrstá kolie je fantastický rodinný pes
a navíc taky samozřejmě ještě nejkrásnější )), že jo?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2010 08:31
- Nahlásit
Gerda
ale Gerdo takové samozřejmosti není třeba vypichovat zvlášť
|