Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / ORIJEN - granule
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:37
- Nahlásit

Piki
Hipík a Tonička a Rozinka
na orijenu vyrostli 2 z mých velkých psů, jeden vše ok, druhý má úplně v háji lokty, ale zřejmě to není orijenem, ale vrozenou vadou, dávala jsem ho i malým psům a všem sednul.

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:48
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
jj poměr sorry :-D
Já říkám, ti co se tu hádají a orijen nikdy nevyzkoušeli nevědi o čem mluví, pro mne to je dar že takové krmivo je

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:49
- Nahlásit

kejtlin
tak to asi opravdu za tuhle vadu orijen nemůže a pokud ti ostatní psi vyrostli dobře,tak je to skoro jisté. Hold genetika je všemocná.

Vaculík Pavel
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:55
- Nahlásit

Zdravím pejskaře,
seznam KVALITNÍCH krmiv najdete na
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/sh owproduct.php/product/2361
nebo zkuste Seznam Top Dry Foods 2010
Mimochodem nic LEPŠÍHO, než ORIJEN na českém trhu není !
S pozdravem PSOVOD Pavel a jeho věrný BAK, který má to štěstí a pochutnává si na ORIJENU

kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:02
- Nahlásit

Piki
neví se určitě, že ty lokty jsou vrozené, ale vzhledem k tomu, že jsou na tom tak špatně, že to je neoperabilní a pes chodí zatím naprosto normálně jen se občasným minimálním kulháním, tak se s tím naučil chodit, tak že nic není poznat.
je pravda, že každému, komu jsem řekla, že krmím orijenem tak mi říkal, že jsem idiot, že má vysoký obsah proteinů apod...tak jsem byla trochu na vážkácj, ale ptž krmím hlavně masem, kde ty proteiny jsou mnohem vyšší a dřív když nebyli granule, nebo jich bylo málo, tak se krmilo jenom maso z výseku a přišlo mi, že psi byli na tom zdravotně líp, i když nevím, zase se nedožívali tak vysokého věku.
každopádně já osobně myslím, že orijen je nejlepší krmivo na našem trhu.

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:37
- Nahlásit

kejtlin
A co máš za rasu? měli rodiče vyšetřené lokty? Právě že u nás se na lokty téměř moc nehledí,a vyšetření dělá málo lidí, pač to většinou nneí v podmínkách chovnosti,tak proč by to dělali že.
Nejhorší je, že vet ti řekne že je to krmení na hovno,a sám ti nabízí royal co jsou jen drahý rohlíky a ještě k tomu soja,tak co si o tom myslet? pro mne je Orijen nejlepší krmení v současnosti, holky nikdy tak dobře nevypadaly, srst je parádní, exkrementy malé,a cos etýče složením použitých surovin,jsou všechny v potravinářské kvalitě,hlídané,mají osvědčení jako jedni z mála na to bezzávadnost ryb které používají. Vysoké % proteinů je strašák,ale podle mého, neprávem uváděný na jméno Orijenu, jak říkám neplést si vysoký obsah proteinů z masa a kostí,v tom je velkej rozdíl. Soja je taky zdroj proteinů :-D. At si ti co tu melou pořád dokola ty proteiny krmí rohlíkama od royalu,já zůstanu u masa

kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:46
- Nahlásit

Piki
ta co je nemocná je NO, rodiče měli vyšetřené lokty i kyčle, lokty u obou negativní, kyčle u matky 1/1 což se mi nezdá jako problém, ostatní sourozenci jsou zatím ok-nebo ok, zatím je nerentgenovali je jim 11měs. chovatelku dobře znám, je to m oje kamarádka, štěně jsem si vybírala přednostně jako první, prostě smůla nopryč ji rozhodně nedám, cpu do ní chondra, má počínající artrózu v těch loktech, přijde mi, že se to nehorší, fena je velmi aktivní, až moc, normálně s ní pracuju, nebudu ji omezovat v pohybu až bude mít velké bolesti nechám ji uspat, ale znám dost psů, co už dávno chodit neměli, nebo měli mít takové bolesti, že neměli ani chodit a ted´ jsou to důchodci, a pohybují se jen s malými obtížemi.

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 14:26
- Nahlásit

kejtlin
No co vím ovčáci konkrétně NO trpí na lokty docela dost. Ikdyž měli rodiče kyčle relativně dobré, jak říkám 100% ní to nikdy není že se to neprojeví zrovna na vašem štěnátku. Asi bych ji netrápila na skočkách a áčku,jinak bych s ní také cvičila, někdy jsou verdikty vetu takové že pes do roka odejde a on někdy přežije ostatní.KLoubní výživou bych nešětřila. Hold tohle prostě nikdo neví jak mu to kyčle,lokty narostou, genetická predispozice byla dobrá, ale i ze zdravých rodičů se můžou narodit a rodí nemocní jedinci sama mám 7,5 letou BX dogu (molosa), molosové nemusí mít žádné vyštření na klouby (nelogické ale je to tak), když jsme si pořizovali agátu neměl ajsem ani tušení co to je nějaká DKK nebo DLK.Jjeí rodiče vyšetření ani najedno neměli,jako asi 95% těchto dog v čr, kyčle jsme nedelali nebylo k čemu na výstavu jsme nejezdili,ale její sourozenco mají DKK 3/3 a 3/4 jeden je dokonce po operaci,takže ona asi také nijak super DKK nemá,na 7,5 letech má přeci jen k její postavě mohutnosti obtíže,které se snažíme eliminovat a dáváme kloubní výživu co to jde,zatím se drží,užívá si klidného stáří, při stávání občas trošku kulhá,ale rozejde se a je to dobré. Neházela bych flintu do žita a to že je to tím že jsi krmila orijenem to myslím opravdu není..

kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 14:45
- Nahlásit

Piki
jsem přesvědčená, že orijenem to není.
neskáču s ní ani ještě nebyla na áčku, pokud nebude chtít sama jako moje druhá NO ta áčko dělá sama. děláme dost stopy, to ji baví a je dobrá a je to vpodstatě jediná možnost jak ji víc unavit. můj vet si myslí, že možná by byla východisko osteotomie ulny, ale to je obrovskej zásah a nechce se do toho ani mě, ani jemu.
chovatelka mi nejdřív právě kladla vinu že jsem krmila orijenem-bylo to v emocích, ptž ji samozřejmě mrzelo, jak na tom fenka je, že kdybych krmila ANF jako ona, tak se to nestane, že má ANF ověřený, jenže já mám ověřenej orijen, tak prostě stalo se a nic s tím neudělám, na orijen jsem nezanevřela.

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 18:19
- Nahlásit

kejtlin
Stopy jsou fain, ted jsme s nimi taky začaly .Se ti ani nedivim,že do operace nechceš... Takže si odkrmila kolik psů od štěnat na orijenu? Oni právě ti co říkají o těch hodně proteinech že velký a obří plemen aby se tím krmit neměla,ale jak říkám,mám an to jinej názor

kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 18:32
- Nahlásit

Piki
odkrmila jsem 2 velká plemena a 3 malý
kamarádka na něm odkrmila 4 leopardy-lousianský leopardí pes, a byla spokojená

Piki
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 19:02
- Nahlásit

super,tohle jsem potřebovala slyšet. Catahouly jéé .-) Takže si něměla problémy že by ti psi rychle vyrosti,nebo měli hodně svalů atd?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2010 00:30
- Nahlásit

Piki
přišlo mi, že rostli normálně a svaly mají taky a docela dost, ale my hodně sportujeme s malými i velkými, taky mi běhaj u koně .kamarádka dělá s catahoulama coursing, tak mají svaly taky tak to nedokážu posoudit co je hodně svalů.

Piki
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:12
- Nahlásit

tak spíš jestli se nějak výrazně lišili od těch co byli krmeni ne Orijenem.Ale pokud mám sportovního psa,tak bych se asi fakt nebála,a své mímo pointří také odroste na orijenu

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:16
- Nahlásit

Piki
tak spíš jestli se nějak výrazně lišili od těch co byli krmeni ne Orijenem
nelišili

Piki
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:46
- Nahlásit

kejtlin
tohodle jsem se trošinku obávala,ale pokud to máš ty i kamarádka odzkoušeno,je to pro mne další impuls proč dát orijenu nálepku nejelpšímu současnému granulovanému krmivu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání