| Autor |
Zpráva |
grooggy
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:27 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
mac1
Mě to zatim taky níkdo neobjasnil
Koukla jsem na ty již tady zmíněné " OOh úžasné " Red mills a podle výrobce bych měla psoj dát asi 900 gramů a u Orijenu i canine caviar mu stačí cca 500 g Není těch 900 gramů nějak moc??
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:28
- Nahlásit
mallos
jen bych si dovolila ještě upozornit, že se jednalo o přepočet na kg váhy PSA, nikoli granulí , nicméně dík , reakce prepocet na kilo je prece uplne jasnej. pokud davas psovi 100g granuli, je tam celkove mnozstvi bilkovin polovicny nez pri 200g, byt procentualni hodnota zustava stejna mě fakt pobavila a smích, jak známo, prodlužuje život.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 14:34
- Nahlásit
my některé co trpíme nedostatkem rozumu, máme teď velký problém , sušené maso, ano považte, že někdo doma suší občas pro psy maso, vezmu-li na pomoc matematiku ( já ji mám ráda, jak jste si mohli všimnout ), pro zjednodušení budu počítat, že maso je z 20% bílkovina a z 80% voda, v nesušeném stavu tedy 1kg masa obsahuje 200g bílkovin a 800 g vody. 90% vody vysuším , tedy získám 280g masa s obsahem cca 70% bílkovin ....tážu se vás , co máte dostatek rozumu, nezabiju tím psa ? To bych móóóc nerada
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 15:15
- Nahlásit
mac1
no neblbni, to víš že zabiješ , vždyť už 40% je moooooooc
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 16:14
- Nahlásit
mac1
Jak tě vůbec napadlo dávat psovi maso!?!?!
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 17:31
- Nahlásit
je jasný, že všechno záleží na krmný dávce a pokud 35 kilovýho psa budu krmiv dávkou 200g- 40% proteinovkou nebo 26% je snad rozdíl ne??
Pokud určím stejné regule a bude se lišit pouze procento, neříkejte mi, že bude rozdíl 0,1%!
Jsem línej to asi dál rezebírat, obtzvlášť když je tu tak silná matematicá opozice...viď mallos..
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 17:32
- Nahlásit
Přepis, chtěl jsem říct :že bude rozdíl 0,1g
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 17:34
- Nahlásit
Tommante
sim, sim, kolik by podle tebe měl dostávat pes gramů masa na jedno kilo hafuše
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 13:56
- Nahlásit
Tommante
ted jsem to po dvou dnech na rybach pustil a oficialne tuto debatu opoustim. neunesl jsem drtivy natlak opozice a priklanim se na jejich stranu a jdu si jeste dnes koupit orijen (mam doma pouze granule, ktery maji tak malo bilkovim, ze se bojim, aby mi pes nevytuhl)...
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2010 10:24
- Nahlásit
mallos-rozumný...
Myslim si, že už asi fakt nemá cenu v tomhle pokračovat...asi jsme se vzajemně moc nepochopili...Ale stejně si stojim za tim, že je rozdíl, jestli je v žrádle 26% nebo 40%!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2010 11:01
- Nahlásit
Tommante
No jistě, podstatné to ale je v přepočtu na kg psa.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2010 11:54
- Nahlásit
Psíček
ani 40% ani 26% nikdy žádný výrobce negarantoval
V tom máte pane Psíček ovšem pravdu pravdoucí...
Oni totiž dycky na ten pytel napíšou "baj vočko je tam trochu toho a támhletoho".
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 19:19
- Nahlásit
Psíček
To ale teď přeci neřešíme...nějaké garance.
jinak samozřejmě, že se to přepočítvá na kg psa, ale pokud mám 35kg psa a davam mu 26% proteinovku nebo 40% (stejnou davku, pes pozna rozdil a ja ho teda taky vidim...ale asi sem sam, jak tak koukam....
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 20:20
- Nahlásit
Tommante
nejsi sam... jsem s tebou...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 20:22
- Nahlásit
narazil jsem na shopu, kde nakupuju, na pomerne zajimavou akci...
vyhoda pro ty, kteri maji doma pytel granuli a pejsci ho odmitaji...
http://www.ichovatelskepotreby.cz/
maji to asi jen na homepage
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 22:50
- Nahlásit
mallos
Aspon nekdo, kamo.... Pes asi opravdu nečuchne a neřekne:"fuj, to žrat nebudu, to ma 26%proteinu", bylo to samozrejme obrazne receno...treba stene vyroste rychlejc...napr.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 07:16
- Nahlásit
Tommante
bohuzel, jsou taci jedinci, kteri nevidi rozdil mezi cislicemi 26 a 40, ale hadej se s nima. kdyz reknes bila, reknou ruda, kdyz reknes cerna, reknou ruda. kde ja to sakra slysel?
ja uz to vzdal...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 09:04
- Nahlásit
Psíček
nemusi byt, ja jsem ateista...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 09:14
- Nahlásit
Psíček
nejsi nahodou z moravy?
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 21:16
- Nahlásit
coze on je v čislu 26 a 40 nejakej rozdil??:-DDD a jakej prosimte?kdes to kdy slysel?
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 16:36
- Nahlásit
Psíček
To je jako na koho?:-D Kolega mallos
uz to koukám vzdal, chvála Tobě..
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2010 20:56
- Nahlásit
Tommante
ja jsem zde, cekam az bude kolega psicek opetovne chycen a prevezen do sveho zarizeni. nyni ale v jine diskuzi nasel spriznenou dusi, ktera bude pravdepodbne vyplodem jeho schizofrenni mysli, coz snad povede k urychleni zadrzeni.
pote se, kolego, opet do debaty pripojim...
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2010 14:19
- Nahlásit
mallos
To je pochopitelné!
Psíček se nám, koukám, nějak rozmnožil...Schizofrenie na ntou...:-OOO
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2010 15:31
- Nahlásit
Psíček
muzeme zde udelat anketu, kolik lidi si mysli, ze se nedrzis tematu a chovas se jako blazen. myslim, ze tommante psal vzdy k tematu.
kazdopadne zalozene tema pro tvoje chyceni by u tebe melo vyvolat urcitou sebereflexi, ale vypadato, ze ji nejsi schopen... vsem nam je te lito... snad te uz chyti a vysvobodi z tech bludu...
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 11:13
- Nahlásit
Psíček
Fakt Ti vubec nerozumim, o cem to tady mluvis?Jaky nedodrzovani temat?Jaka samomluva? Neni tohle jediny tema ktery existuje....zkus se treba podivat na jiny. Nevim, co tim sledujes, mas snad pocit, ze tady nekdo pise za 2 nicky??Nechapu!
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 17:12
- Nahlásit
Psíček
Tak potom jo...Takže si namám dělat těžkou hlavu?!O to líp...
Je bezva vědět, že všechny tvoje texty jsou úplně zcestný
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 19:33
- Nahlásit
Tohle jsem našla včera v knížce: Zdeněk Procházka, Chov psů, kapitola výživa psa. Nevím, jestli je to přímo odpověď na otázky, co tu padly. V knižce není uvedeno, k čemu jsou procenta vztažena.
zastoupení v potravě psa
Bílkoviny 20-30%
Sacharidy 20% nejsou nepostradatelné
Tuky 5-20%
Denní potřeba živin g/na jeden kg živé hmotnosti
min bílkovina 4,4
max cukr 10,1
min tuk 1,3
Nevím, jestli je to odpověď na výše položené otázky
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 21:10
- Nahlásit
Možná se k tomu ještě ostatní vyjádří, to máš pravdu...
Celou dobu tu řešíme jen hloupý číslice, konečně to tu někdo rozsekl.....snažil jsem se sdělit, že 40% je moc......ale asi to tady Psíček a spol. nepochopili a radši se zabývají tím, jestli TOmmante = mallos.....Padlý na hlavu....:-/:-P
|
Piki
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:23
- Nahlásit
Přečtě te si něco o obsahu bílkovin v granulích a pak tu radte. vysoký obsah proteinů se všeobecně nedoporučuje u štěnat velkých a obřích plemen, proto že rádoby supeprémiovky obsahují masokostní moučky =namleté maso s kostrou,a právě v kostech je velké množstvá Ca a fosforu a to je špatně pro štěnátka, proto tu koluje pověst že vysoký obsah proteinů je špatně, to ale neplatí o orijenu,kde kosti nejsou. a obsah P a Ca je 1:1 a množství popelovin je minimální. Co se týče zatěžování ledvin,taky další mýtus, kdyby teda vysoké procento bílkovin zatěžovalo ledviyn taky by všechny šelmy na světě museli do roka chcípnout a odejít na ledviny. Ledvinám škodí právě zminovaný velký obsah Ca a P, ne vyoký obsah proteinů (z masa),ale vysoký obsah proteinů z kostí to je rozdíl. takže neplést si pojmy s dojmy. Sama krmím orijenem obří plemeno BX dogy 7,5 let (kastráta) a nemám pronlém s její váhou i přes vyoký obsah proteinů. Další fenku pointra taktéž bez problémů a kocoura kastráta taktéž si drží svoji váhu .Držím se předepsaného dávkování a nemám s tím jediný problém.Holky a kocour prospívají, mají poloviční exkrementy než mívali po Omni pro (takté žádná srajda,ale je tam rýže). Na Orijen nemůžu vytknout jediný slůvko, a poslední roky 09,10 vyhrál nejlepší suché krmivo světa. tady podrobné analýzy http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
a pokud někdo preferuje jako zdroj bílkovin ze soji jako je v royalu tak prosim jeho volba , ale má to předepsaných proteinů pod 30%,ale těch % proteinů něni z masa ale ze soji a pak právě z kostí (jelikož maso tyhle velkovýrobci nepoužívaí,ale dávají tam zobáky, střeva, ,pařáty) prostě ňamka. vyprdněte se na krmiva typu calibra, Rc,pp,holls a kupte granule která jsou ohodncoela časopise whole dog journal a jsou na seznamu top dry foods (nenajdete tam ani RC,a ni žádnou mediálně známou značku)
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 12:34
- Nahlásit
Piki
Všem našim psům také Orijen svědčil. Teď jim tedy vařím, protože to vyjde levněji a nechci kupovat nekvalitní granule, ale pokud se ke granulím vrátíme, bude to Orijen
Jen malou připomínku k tvému textu:
a obsah P a Ca je 1:1
Nejedná se o obsah, ale o poměr množství vápníku a fosforu...
|