| Autor |
Zpráva |
krsinda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 20:54
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s těmito granulemi? Podle složení to asi tak špatné není. Díky
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 21:31
- Nahlásit
Zkušenost mám, krmila jsem štěně, ale později se ukázalo že mu nejspíš vysoký obsah proteinů(jak jsem už dopředu tušila)nedělá moc dobře... Štěňata by měla mít spíše nižší.
Pes měl průjmy a krmivo mu nesedlo
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 21:34
- Nahlásit
krsinda
Určitě to nejsou špatný grancle, ale určitě najdeš lepší. Je to fakt přebílkovinovaný (to zní divně ) krmivo.
Nejsem zastáncem takovejch extrémů.
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 21:37
- Nahlásit
Tak tady je jedno ze složení:
Složení:
Čerstvé kuřecí maso, kuřecí moučka (nízký obsah popela), krůtí moučka, červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové ulovení ve volné přírodě, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka z lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, Atlantské řasy, v páře vařená mrkev, špenát, hrách a rajčata, na slunci sušená vojtěška, jablečná vláknina, semeno jitrocele (psyllium), extrakt z rozmarýnu, kořen čekanky, lopuchu a proskurníku (FOS), extrakt z kvasnic (MOS), glukosami HCl, brusinky, černý rybíz, L-karnitin, semeno fenyklu, květ heřmánku, ostropestřec mariánský, ptačinec, saturejka zahradní, chondroitin sulfát.
Nevim třeba jak to čerstvý maso, po vysušení by určitě nebylo na prvním místě...reklamní tah..dobře vědí, jak to napsat.
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 21:51
- Nahlásit
Tommante
Jasně no, jedna věc je maso a druhá čerstvé maso.Po vysušení zbyde o dost méněTommante
:-P
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 23:09
- Nahlásit
Tommante
Je to fakt přebílkovinovaný kolik % bílkovin tam je ?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 23:50
- Nahlásit
červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové ulovení ve volné přírodě, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka z lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, Atlantské řasy, v páře vařená mrkev, špenát, hrách a rajčata, na slunci sušená vojtěška, jablečná vláknina, semeno jitrocele (psyllium), extrakt z rozmarýnu, kořen čekanky, lopuchu a proskurníku (FOS), extrakt z kvasnic (MOS), glukosami HCl, brusinky, černý rybíz, L-karnitin, semeno fenyklu, květ heřmánku, ostropestřec mariánský, ptačinec, saturejka zahradní, chondroitin sulfát.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:57
- Nahlásit
ja myslim, ze je tam okolo 40% bilkovin, coz je fakt sila a musi to pretezovat ledviny...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:21 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
mallos
ja myslim, ze je tam okolo 40% bilkovin, coz je fakt sila a musi to pretezovat ledviny to už je minulost , jen to pořád nějak v lidech zůstává.
Mí psi - aktivní - by měli dostávat cca 300g , tedy pokud by bylo 40% bílkovin, dostali by denně 120g bílkovin. Nekrmila jsem nikdy granulemi, ale na dovču je beru a to právě orijen . Krmím masem, různým, vezmu tedy průměrný obsah bílkovin 22% , každý pes dostává denně 0,5 kg masa = 110 g bílkovin + zelenina = další bílkoviny + ráno jogurt nebo sýr = další bílkoviny + ráno pijí žinčicu nebo kyšku = další bílkoviny ....mají tedy přebílkovinanou stravu ?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:26
- Nahlásit
Moje kamarádka má fenu GR, která má dle diagnosy veta tzv. "citlivé trávení" , po příšerných průjmech , kdy zůstala na klinice na kapačkách nakonec skončila na dietních granulích od veta, občas sice stejně přišel průjem, ale už byl zvladatelný během 2 dnů ( netučné kuře, rýže...mimochodem kuřecí prsa mají 24 % bílkovin, tedy 0,5 kg má tolik bílkovin jako 300 g orijenu )
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:30
- Nahlásit
mi to nějak ulítlo , po kuřeti se pak vždy vrátili k těm dietním granulím, fena ovšem byla pořád hubená, neměla hezkou srst , po zhruba roce se kámoška rozhodla zkusit dát orijen , jak to bude vypadat , fena je na orijenu již 3 roky, průjmy nemá, přibrala, srst krásná ......to praktická zkušenost s orijenem
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:42
- Nahlásit
mac1
můžu se zeptat co máš za psy?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 13:25
- Nahlásit
Monty
můžu se zeptat co máš za psy? můžeš , anglické špringršpaněly
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 13:28
- Nahlásit
Psíček
On nekdo je schopen zarucit, kolik procent bilkovin je v Orijenu? nevím, já toto nesleduji, zeptej se mallos nebo Tommante
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 13:55
- Nahlásit
Naši psi jsou děsné rýpajdy, nežerou skoro nic Když napíšu, že vařené vepřové odmítnou žrát, tak tomu málo kdo uvěří Chtěla jsem je dotlačit do Orijenu, protože se mi líbil. Dostali vzorky Orijenu a Acany, vybrali si Acanu Orijen nechtěli. Teď už jsou k naprosté spokojenosti několik měsíců na Canine Caviar
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:05
- Nahlásit
Nemusím bejt odborník z ČSAV na to abych věděl, že 40% bílkovin v krmivu pro psa v normální zátěži je hodně. Spousta lidí razí názor, že víc je lepší než málo, tak ať krmí...Je to jenom můj názor.
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:09
- Nahlásit
worick
Z toho si nic nedělej, můj taky skoro nic nechce...:-P
Tak dávám přednost méně proteinovým granulím.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 07:41
- Nahlásit
Taky mám nežravce, Orijen jsme zkoušeli, ale nadýmalo ho to. Jediný, co byl v poslední době ochoten vzít na milost je Josera
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 11:03
- Nahlásit
Tommante
Nemusím bejt odborník z ČSAV na to abych věděl kolik g bílkovin na kg váhy psa je podle vašeho vědění optimální pro psa v zátěži a kolik pro psa v normální zátěži ?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 11:08
- Nahlásit
Tommante
a když mají granule dejme tomu 20% bílkovin, položme si otázku, co tvoří těch zbývajících 80%? ono nadbytek sacharidů pro psy v normální zátěži taky nemusí být to pravé
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 11:33
- Nahlásit
40% bílkovin v krmivu pro psa v normální zátěži je hodně. 20kg pes v normální zátěži 200 g granulí denně , tj 80g bílkovin , tzn. 4g bílkovin na 1kg váhy psa denně ...no to je ale přeci hrozně moc , raději tedy Calibru, která má jen 26 % bílkovin, 20kg pes denně 300 g , tedy 78g bílkovin denně , tzn. 3,9g bílkovin na 1kg váhy psa ....jo, tu beru, to je v pořádku .
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 12:41
- Nahlásit
mac1
ten 0,1 g bilkoviny to je takovy rozdiel?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 12:57
- Nahlásit
Mika
No právě proto ten smajl...
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:39
- Nahlásit
mallos
ja myslim, ze je tam okolo 40% bilkovin, coz je fakt sila a musi to pretezovat ledviny
pokud si budu naivně myslet, že dražší granule = lepší granule, tak to nejlepší od canine caviar má taky 38 procent bílkovin...
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 20:09
- Nahlásit
Já krmim orijenem dospělýho Americkýho Akiťáka (6 fish) a štěně BOC štěněčim a naprostá velespokojenost
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 21:36
- Nahlásit
Mmartin
to je ale jedna receptura ze sesti, takze bych si to byt tebou nejdrive trochu nacetla a pak sirila rozumy. vytrhnout jednu informaci z kontextu je dost zavadejici...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 21:47
- Nahlásit
mallos
to je ale jedna receptura ze sesti, takze bych si to byt tebou nejdrive trochu nacetla a pak sirila rozumy. vytrhnout jednu informaci z kontextu je dost zavadejici fakt jsou všechny stejně drahé ?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:02
- Nahlásit
mac1
ta hlaska o cene a nejdrazsich granuli byla ale trochu mimo, ne? celou dobu se tu resi mnozstvi bilkovin, ne kolik to stoji. Nicmene, pokud dobre ctu na strankach CC, tak zmenena receptura venison ma 34% bilkovin, to jen pro presnost...
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:07
- Nahlásit
mac1
Hezky vypočtené... Snad mi ale nemůžeš mít za zlé názor, že pokud je tam příliš proteinů, tělo psa je maximálně nevyužije. Upřednostňuju +- 30%(max.).Mám zkušenost s tim, že pokud je bílkovin víc, pes je nevstřebá(klasická zátěž, žádný extrém) a má sklony k přebitku energie a kil navíc...
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:10
- Nahlásit
Baysha
O těch zbývajících procentech klidně mluvit můžem, ale přijde mi to trochu zbytečný, když tu teď frčí dikuse o proteinech...
Hlavně nevim, co bys chtěla slyšet...sacharidy jsou další složka, která by měla být samozřejmě taky vyvážená.
Jestli chceš vědět, co je tam dál, studuj složení...
|