| Autor |
Zpráva |
Carrie
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:16
- Nahlásit
Neexistujou žádný standardy složení, ale myslim si, že v ty stravitelnosti má Tommante pravdu. Něco podobného mi říkal i vet. Psoj by se nemelo davat vic proteinu, nez pes nutne potrebuje si myslim.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:24
- Nahlásit
Carrie
Psoj by se nemelo davat vic proteinu, nez pes nutne potrebuje si myslim. a to je kolik g na kg váhy psa v běžné zátěži a kolik při vysoké zátěži ?
Tommante
Snad mi ale nemůžeš mít za zlé názor, že pokud je tam příliš proteinů, tělo psa je maximálně nevyužije. chran Bůh, na jakýkoli svůj názor máš právo a rozhodbě ti ho nemám za zlé. A ta otázka, kterou jsem ti položila ? Jak to je podle tebe ?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:25
- Nahlásit
mallos
ta hlaska o cene a nejdrazsich granuli byla ale trochu mimo, ne ne , mně nepřišla mimo, asi jsi ji pochopil/a jinka než já
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:48
- Nahlásit
Podle mě je to u dospělého psa v normální zátěži okolo 25% z 12kg krmiva a 30% ve vysoké zátěži...přiznm se,že se v těch tvých přepočtech moc nevyznam..
|
Tommante
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:54
- Nahlásit
Hlavně nevím, co chceš dělat se psem, kterýmu rapidně naroste příliš svalové hmoty.To je taky výsledek toho, že je v krmivu říiš proteinu.
Neznám normy a myslim si že přesný regule nejsou nikde stanovený ani, ale myslim si že by neměli překročit 35% ať už aktivista pes nebo klasik lenoch.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 23:52
- Nahlásit
Tommante
pochop prosím, že se neptám na procenta , ale na na HMOTNOST , myslím, že v tom přepočtu jsem jasně ukázala , že % fakt nemají moc vypovídající hodnotu, protože jedno krmivo má 40% a druhé 26% bílkovin, ale psi dostanou v podstatě stejné hmotnostní množství bílkovin , takže ještě jednou - kolik g bílkovin na jeden kg váhy psa považuješ za optimální pro psa v běžné zátěži a kolik pro psa ve vyšší zátěži. Dík.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 23:59
- Nahlásit
Carrie
přiznm se,že se v těch tvých přepočtech moc nevyznam jsem myslela, že to je jednoduché a jasné .. , přepočetla jsem % na váhové množstvá v denní dávce a pak na 1 kg tělesné váhy psa , čemu na tom nerozumíš ?
Přiznávám, že já zase nerozumím tvé odpovědi Podle mě je to u dospělého psa v normální zátěži okolo 25% z 12kg krmiva a 30% ve vysoké zátěži , otázka zněla kolik g bílkovin na 1 kg tělesné váhy psa denně podle tebe pes denně potřebuje ( v běžné zátěži a ve vysoké zátěži) , můžeš tedy odpovědět ještě jednou ? ( pozn. neptám se žádná procenta )
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 08:17
- Nahlásit
Takze ked mam psa, ktory je extrene hyperaktivny, neustale v pohybe a tudiz hubeny jak lunt, tak by mohli byt tieto granule pre nas to prave? Potrebujem aby nabral ako kila, tak svalovinu
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 11:17 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Tommante
Já jsem tím chtěla říct, že krmivo s nízkým obsahem proteinů zákonitě musí mít vysoký obsah něčeho jinýho, zpravidla sacharidů (výjimečně tuků), což asi taky nebude optimální...
jak píše mac1 - u těch dvou krmiv, co srovnávala, dostanou psi stejné množství bílkovin, rozdíl je v tom, že u toho krmiva s nižším obsahem bílkovin k tomu navíc dostanou ještě hafo sacharidů.
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 12:51
- Nahlásit
Psicek
Potrebujem aby nabral ako kila, tak svalovinu?
Proč? Je nemocný nebo co?
Mozna jenom kvuli tomu, ze je ten pes mlady a hyperaktivny a hubeny jak lunt, jak pise Mika
Ja ji chapu, taky jsem to se svym psem resila, pes vypadal jak z koncentraku a nebyl schopen sezrat takove mnozstvi, aby mu to energeticky stacilo.
Pro Miku
Pocitam ze mas psa jeste mladeho, v puberte. Hodne se toho zlepsi i vekem, jak bude dospivat, tak i hmota na psovi bude pribyvat
Jinak, znacka granuli se fakt neda rict presne, kazdemu psovi sedne neco jineho.
My osobne jsme presli uz davno na maso, protoze kilo granuli nebo kilo masa - ma ruzny objem. A muj pes proste potrebuje sezrat 2x tolik jak potrebuje dle vsech tabulek, aby to pokrylo jeho naroky. Takze narvat to do nej je obcas dost problem.
Taky se osvedcilo krmeni 2-3x denne.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 13:21
- Nahlásit
Neysa
pes ma uz dva a pol roka, rozhodne je to lepsie ako pred rokom, ale stale to nie je ono. Masem som tiez krmila a prospieval mi po tom velmi dobre, nicmenej som bola nutena vratit sa ku granuliam - dovody su nepodstatne. Krmim dva krat denne, obcas mu hodim flakotu masa, ale na trvale krmenie masom mozem zabudnut. Preto sa ptam na ten Orijen.
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 14:35
- Nahlásit
Mika
V tom pripade asi jenom rada: Zkus to a uvidis
Orijen se mi taky kdysi libil. Slozeni neni spatne. A jak to psovi sedne, uvidis jen az to zkusis. Mozna to bude skvele, mozna mu to nepojede. Ja osobne bych do toho klidne sla.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:22 - Změnil/a: Mmartin
- Nahlásit
mallos
to je ale jedna receptura ze sesti, takze bych si to byt tebou nejdrive trochu nacetla a pak sirila rozumy. vytrhnout jednu informaci z kontextu je dost zavadejici
Já myslím, že něco načtené mám... A nekritizuju to, jen konstatuju... Krmím orijenem, takže větší množství bílkovin asi logicky kritizovat nebudu... Rozumy nešířím, slušně jsem se zeptal, čekal jsem spíš odpověď ve stylu "Ano, tady CC ujel, tyhle granule od něj ne" bych od někoho, kdo o pár příspěvků kritizoval orijen za to samé čekal spíš... Nebo je 38 procent u CC (ano, číst umím, mají to na oficiálních stránkách) jiných než 38 procent u Orijenu Regional Red (když budu porovnávat podobný zdroj masa)?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:29
- Nahlásit
Mmartin
taky si nemyslim, ze by se tim dalo krmit dlouhodobe a uz vubec ne treba stene nebo senior. Orijen je postavem pouze na highprotein a tim se dostava trochu mimo, pro jeho uzke vyuziti. kazda znacka dneska ma jednu highprotein dietu, protoze je to cool, ale nikdo na ni nestavi, a vedi proc...
nicmene, aktualne je to takhle, pokud dobre vidim:
http://www.caninecaviar.com/Venision%20And%20Split %20Pea.aspx
a ja vidim 34% (a 34 a 38 uz rozdil celkem je...)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:46
- Nahlásit
mallos
nikdo na ni nestavi, a vedi proc... proč ? .
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 20:11
- Nahlásit
mac1
To by mě taky zajímalo
Chce nějakej pořádnej argument proti více proteinovým krmivům než jenom papouškování rad od lidí co propagují své supermarketové eukanuby a pod.
_____
Zdá se mi, že někteří pejskaři by nejradši na lidi co krmí masem poslali ochránce pro týrání zvýřat a nejradši by psy krmili obilí (tohle sem napsala jako žert, tak doufám, že to nikdo nevezme osobně, protože to na nikoho opravdu mířeno nebylo )
+ někdo ai nechápe, že (tedka si vymyslim hodnoty) když má orijen 40% bílkovin a pes dostane 200 g/ den a nebo když dostane něco jinýho co má 30% bílkovin a dostane 350 gramů tak vlastně sežere těch bílkovin víc...
_________
Sem fakt zvědavá jestli mi to někdo vysvětlí proč je to teda tak špatně, hehe
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 20:26
- Nahlásit
Psíček
min." neznamená, že jsou v tom nášlapné miny
prosim vás,já nevim co furt řešíte,přeci je jasný,že jediný možný granule sou Red Mills od klárky chodový..bud ty nurkovací,nebo protiagresivní anebo ty pro dobrou pohodu )))))))))))))))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 20:36
- Nahlásit
Psíček
to mi něco asi uteklo, to
ty vado,to si přečtěte celý to stojí za to )))))))))))))))
http://www.cz-pes.cz/diskuse/9_10810_0.html
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 07:50
- Nahlásit
Psíček
presne tak. budeme dal cpat svy pejsky granulovanym svinstvem...
moji psi vypadaji po granulich (artemis) nadherne, takze s tim nemam problem...
a rozhodne nemam cas resit jinou stravu nez granule...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 08:43
- Nahlásit
mallos
Mně by zajímalo, jak se vyjádříš k tomu přepočtu, co tady někdo udělal. (že i když je na obale těch bílkovin uvedeno víc, tak když si to přepočítáš na kg psa, tak dostane třeba stejně jako u granclí, co mají bílkovin na obale napsaných míň).
A ještě k tomu, co napsal Psíček - "min." neznamená, že jsou v tom nášlapné miny, ale že to garantované udané procento je minimální obsažené procento
a jakápak je asi možná odchylka?
Jen mě zajímá vysvětlení...
Ono je totiž hezké číst obal, ale když si člověk trochu započítá, tak se diví.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 08:59
- Nahlásit
pawLINka
prepocet na kilo je prece uplne jasnej. pokud davas psovi 100g granuli, je tam celkove mnozstvi bilkovin polovicny nez pri 200g, byt procentualni hodnota zustava stejna. to by ale snad nechapal jen idiot.
dle mych zkusenosti je pro me psy potreba pouzit okolo 10g granuli na kilo (at vyrobci pisou jaky krmny navody chteji). pak je procentualni vyjadreni mnozstvi bilkovin dulezity...
pokud bych z duvodu vyssiho mnozstvi bilkovin dal pesanovi mensi krmnou davku, bude mit hlad a budou mu chybet ostatni slozky...
Nicmene, me uz nebavi se prit s lidmi, kteri maji tendeci ostatni "obracet na viru" a odsuzovat vsechno ostatni. tento normalizacni pristup neni prilis chytry.
Ja budu, pokud moji pejskove budou na tom, jak jsou, vzdycky krmit granulema. zaroven s tim ale rikam, at si kazdy krmi, cim chce.
a mam nazor, ze 40% bilkovin je moc, pokud ma nekdo jiny nazor, prosim...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 09:02
- Nahlásit
Psíček
ja jsem pouze vyjadril nazor, ze 40% bilkovin je moc, nic vic, nic min. pokud ma nekdo problem s akceptovanim jineho nazoru nez sveho, neni to muj problem...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 09:05
- Nahlásit
mallos
To je zvláštní... Mi to zase moc nepřijde, když si to přepočítáš a řídíš se (jako většina lidí) krmným návodem. Ale to jen tak mimo, jen mě zajímalo jak se k tomu vyjádříš.
No, nezklamals.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 09:28
- Nahlásit
pawLINka
vidim celkem velky problem v tom, ze lide berou krmny navod jako dogma. tech promennych je strasne moc a je potreba je brat v uvahu, ne jenom rict, je to napsany na pytli...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 09:43
- Nahlásit
mallos
Nj, jenže ti lidé jsou často prostě lidé, kteří se nezajímají o krmení a věří tomu, co napíše někdo na netu a co napíšou na pytli. A podle toho se prostě řídí. Bohužel je to tak... A právě proto si myslím, že je tedy důležitý i ten přepočet na kg...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 10:01
- Nahlásit
pawLINka
ano, to je. to jsem taky potvrdil...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 10:02
- Nahlásit
Psíček
mohli bychom se o tom zdlouhave prit. na to ale nemam cas. myslim, ze vetsina lidi ma dostatech rozumu, a proto maji s highprotein trochu problem, jak je zde koneckoncu vidno...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:17
- Nahlásit
mallos
prepocet na kilo je prece uplne jasnej. pokud davas psovi 100g granuli, je tam celkove mnozstvi bilkovin polovicny nez pri 200g, byt procentualni hodnota zustava stejna. to by ale snad nechapal jen idiot
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:19
- Nahlásit
mallos
ja jsem pouze vyjadril nazor, ze 40% bilkovin je moc, nic vic, nic min. pokud ma nekdo problem s akceptovanim jineho nazoru nez sveho, neni to muj problem a já bych jenom chtěla, čím ten názor je podložený , zatím jsem se nedozvěděla
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:22
- Nahlásit
mallos
myslim, ze vetsina lidi ma dostatech rozumu, a proto maji s highprotein trochu problem, prosím ty, co mají dostatek rozumu, zda by mě nebohé s nedostatkem rozumu, objasnili ten problém , prosím o to již pár dnů
|