Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / agrese a stahovák s ostny
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:22
- Nahlásit

Sali
Nejsem proti jakékoli spolupráci. Je pravdou, že každý máme směr pohledu trochu jinam a nezabýváme se tím, co nám přijde zbytečné. Mnoha profíkům jsem zlepšil vidění a já se naopak podívám na novinky v pokroku sportu, jež už léta nedělám.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:26
- Nahlásit

handula
ježíš marjá co to povídáš za zrůdnosti,to ať si klidně namlátí hubu, ať mu dá jinej pes na frak, není nic lepšího, co by se mu mohlo stát.
no ještě toho trošku....to je přesně pravej opak mýho přístupu-pes nesmí prohrát,ale nemá co se rvát když to není mý přání....když bude napadenej,nesmí zrtratit sebevědomí....

další zrůdnost podle mne je.. třeba když se pes začne rvát (sobě rovným), nechat ho a odejít bože to nikdy,okamžitě rvačku ukončit....marjápano přála bych ti svýho Arkouna.....ten by psa zabil,když bych ho rychle nedala zpátky k noze a nezachránila toho blba,co do něj vlít...jednoho zabil,to jsem nestihla,první kousnutí bylo hned likvidační a než mi odpouštěl,zlikvidoval soupeři hrtan....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:28
- Nahlásit

Artemis
přesně tak,ale já i Vy jistě oceníte chvilku pohody s hrajícími si psy a pár zajímavými kazuistikami....
každý děláme něco jiného,ale oba používáme tu samou komunikaci-na půl cesty ke psu a psa naformátovanýho na půl cesty k nám....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:30
- Nahlásit

Artemis
já nemám problémy a nepotřebuju pomoc,nebudu unavovat.....sam jsem unavená a chci pokec s někým,kdo je na tom stejně....o ničem a přitom o pohodě...chci dát svým sporťákům relax mezi cizími pohodáři,ti to potřebují nejvíc,jsou taky unavení a Kira přímo touží po dalších kontaktech,zaslouží si pořádnou hru,maká fest a poctivě...

Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:32
- Nahlásit

handulo handulo, lámeš hůl a píšeš blbosti.
Udělej si chvilku času, já si také udělám chvilku času a pozvu si tě k nám do smečky. Tady uvidíš jak to má vypadat, a také jak to vypadat nemá. Hlavně brzy pochopíš, že je to naprosto snadné a jednoduché ovládat psa. Mám dojem, že potřebuješ vidět základní etogram psí smečky, podle které pak psa i svůj vztah s ním poupravíš.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:32
- Nahlásit

handula
mě do Arkouna v lese nacválali tři samci retrieverů,s teritoriálním projevem,a Arkoun si chránil tehdy tříměsíšní Merunu...majitel několik set metrů daleko...všichni bez košů....bylo to zajímavý.

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:33
- Nahlásit

Úplně jste mi připomněli jednu situaci, kdy jsem svou psychiku, nervozitu a strach přenešla na psa. Ale drasticky! Parkovala jsem na mega parkovišti před super mega hypermarketem. Otevřela jsem kufr, kde byl pes, že si něco vemu, zavřu a jdu nakoupit. Jenže štěk si myslel, že jsme na místě a vyskočil z kufru ven. Pohodově zůstal stát a koukal: "Kde to jsem, tady je to srandovní, tady jsem ještě nebyl." a v tom jelo auto. Ve mě úplně hrklo, protože vyjíždělo zpoza rohu a pes stál přímo před ním, tak jsem se po něm bleskurychle natáhla, že jej lapnu za obojek a stáhnu k sobě. On se lekl toho mýho leknutí a uskočil pryč - blíž k autu. Já zhysteřčila a řvala na něj, až mi hlas přesakakoval: "Gery ke mně, pojď ke mně!!!!" a on stál na tý silnici nechápavě a zděšeně na mě koukal a jak jsem se za ním rozběhla, začal předemnou poprvé v životě utíkat. Mezi těmi desítkami aut jsem byla šílená strachy a jenom na něj řvala a honila ho a on zdrhal jak zajíc se staženým ocasem, do toho se pořád pletl pod nějaký auto, ty kolem něj brzdili, troubili, no prostě mňamka. Až jsem se zklidnila a zavolala na něj odcházeje pryč k autu (prostě jsem se otočila zády, což bylo hrozně těžký nesledovat ty auta okolo), tak se za mnou rozběhl a šel se mnou normálně k autu, ale ani jsem se na něj nedívala, už jsem nemluvila, jen jsem rychlým krokem mizela na trávník...

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:33
- Nahlásit

Sali

to mi radili na cvičáku....
on nebyl napadenej, ale napadl - proto jsme ho nechali, servali se a byl pak klid...na cvičáku říkali, nikdy je od sebe netrhejte, odejděte a oni toho nechají, proto říkám, že na to nemám nervy a vždycky je od sebe tahám....teď jsem z toho jelen...

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:34
- Nahlásit

handula
ty vole ten cvičák bych ráda zažila,všechny bych nakopala do prdelí a odešla středem.....teda to je něco,to zas někdo cvičí hlavou....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:36
- Nahlásit

Garfield
já mám svěřenou pinzetu,Pádivce poděsnýho,pracáka se zjizvenou duší....tohle má za sebou z dřívějška taky,podle toho jak reaguje...klídek,balonek a pamlsek,všechno jde,hlavně klídeček,auta se na parkovišti vyhnou....

Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:39
- Nahlásit

Sali
já nemám problémy a nepotřebuju pomoc,nebudu unavovat.....sam jsem unavená a chci pokec s někým,kdo je na tom stejně....o ničem a přitom o pohodě...

a o tom to právě je. Jedu většinou na plný plyn kdykoliv sem přijde nějaký nováček nebo člověk s naprostou neznalostí pojmu pes a jeho výchova.
Myslím, že každý potřebujeme zarelaxovat, abychom měli vnitřní sílu, kterou věnujeme svým psům.
Tchoř přijede doufám také, rád bych vás poznal všechny. Pro mě je největší relax to, když někdo ví, o čem si s ním povídám, jelikož o ženských a o vojně jako vlk samotář s modrou kvůli alergiím, to mi fakt moc nejde.

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:41
- Nahlásit

pane bože, tak to je dobrý, člověk se svěří do péče někomu, a pak se diví, že je pes nevychovanej....takže zásadně nenechat psi rvát? chodila jsem do dvou a tam svorně tvrdili to samé...takže trhat od sebe? říkali mi, že jak je trhám od sebe, že zvyšuju jejich agresivitu...a že to zásadně nesmím. Proto říkám že na to nervy nemám....udělala jsem to jen jednou..

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:41
- Nahlásit

Artemis
přijedem samozřejmě oba....po tréninku nachytat kousek relaxu....nemusíme pokaždý jít jen sami na cour do zeleně a nechat psy vegetit...

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:43
- Nahlásit

Sali
Artemis
Hm a kdy že se to scházíte? Moji kamarádi oslovují mého štěka: Šedovlku vlkošede!" a on chudák ani neví co to je. Tak aby pochopil, že to není urážka, ale kompliment.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:44
- Nahlásit

handula
když ti řeknu,že zkušený psovod odvolá psa i ze rvačky.......prostě převezme velení....druhý musí chytit toho svého,aby se do toho odvolávanýho nemoh zezádu votočit...a já vemu svýho za obojek a zařvu Pust a K noze....a je to...teda u Arkouna to tak bylo,čuby se rozletí na zahejkání TÁÁÁÁK DOOOOOST

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:45
- Nahlásit

Garfield
PÁMBUVÍ,AŽ SE TO HODÍ...MOŽNÁ V SOBOTU ODPOLEDNE,ALE FAKT NEVÍM,V JAKÉM STAVU DOKOUŠEM.....sakra capslock.....

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:47
- Nahlásit

Garfield
Jo, tka to mi připomíná mě, než sem dostala toho sprďana...

Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:47
- Nahlásit

handula
to mi radili na cvičáku....
on nebyl napadenej, ale napadl - proto jsme ho nechali, servali se a byl pak klid...na cvičáku říkali, nikdy je od sebe netrhejte, odejděte a oni toho nechají,

Teda to jsou kraviny!
V životě by mě nikdo nedonutil nechat psa dobrovolně dorvat, ať už si za to může sám nebo ten druhý. Kdo to má věčně šít a napravovat jejich sebevědomí? Pes mě nikdy nevykrade, tak proč by proti nim měl být můj pes směrovaný?
Tohle už jsem na několika cvíčácích slyšel také a už mě a mé známé tam nikdy neviděli, nebo jsem jim v tom lepším případě pomohl přehodnotit názor.

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:49
- Nahlásit

Sali
...když se chytnou psi ve stájích a jsou v afektu a nějaký přivolání je mimozemský pojem, skočíme po nich (každý po jednom) a za jednohlasého ukrutného řevu jak husiti před bitvou: "Kur.. nechte toho, nebo vám ty prdele natrhnem my sami a ušetříme vám práci!!!" je od sebe nekompromisně odhodíme. Je to účinné. Jen nesmí zůstat držet v sevřených mordách jeden druhého.

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:50
- Nahlásit

Artemis
No, pokud by to nevadilo, tak bych se docela ráda taky někdy přijela kouknout, ale nevim jak ot provést, protože auto nemáme... A z Brna je to docela štreka... :-/
Protože možná by pro mě bylo lepší tu komunikaci vidět v praxi než o tom jen číst, abych něco blbě nepochopila a nepodělala toho ještě víc...

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:50
- Nahlásit

Sali
...capslock je svině svinutá bacha na něj. Horší než tupej skalpel...

Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:51
- Nahlásit

handula
...takže trhat od sebe?
Vyhodit je od sebe, ale ne za obojek, což samozřejmě zvyšuje agresivitu, ale za kožich. Nejlépe jednou rukou mezi uši, aby se neohnal po tobě a druhou rukou za ocas nebo za zadek, napnout ho jako strunu, zahodit ho a znemožnit návrat do rvačky.

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:55
- Nahlásit

Sali

hm, tak to je další věc - prý zásadně nezvyšovat hlas....nedejbože zařvat....ze stejného důvodu...ach jo...

takže jsem to začala dělat dobře, pár návštěv na cvičáku a všechno jsem posr....že jsem tam lezla

no nic, když vím, kde je teď problém...budeme měnit, uvidíme s jakými výsledky...díky

Artemis

ráda bych se na vaši smečku přijela podívat, možná nejdřív bez psa, snad se zase něco přiučím...díky za pozvání

Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:55
- Nahlásit

Eimy
tak bych se docela ráda taky někdy přijela kouknout, ale nevim jak ot provést, protože auto nemáme... A z Brna je to docela štreka...

Když si najdeš ve fóru na mých stránkách článek "Každou sobotu...", čas od času tam píší lidé, kteří právě od Brna nabízejí spolujízdu.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:56
- Nahlásit

Artemis
ale ne za obojek, což samozřejmě zvyšuje agresivitu
u sporťáka to platí tuplem,tak za obojek je součástí točení psa....jen v případě,že máš pouštěčku i v afektu,a dobrmama není nějak za co jinýho moc seshora chytit,když nemá volný kožní řasy,podržet obojek a zavelet...ale to funguje když se ten druhý mezitím už vzdal a ten dobrman ho jen jistí....
Když se mi doma zakousli do sebe za hlavy v dominantním střetu o háravku dva samci,rozebírali jsme je s Tchořem tím popsaným stájovým způsobem.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:59
- Nahlásit

Artemis
u dobrmama je to divoký,holej namakanej tvor bez vocasu....napnutá kůže na svalech...klouže to v prstech jak sviňa,než pobereš ten kožich mezi ušima a na prdelce......

Eimy
Člen
- Nahlásit

Artemis
Dík za radu, určitě se tam kouknu, nebo se mi možná podaří ukecat někoho z okolí, kdo má auto...

Garfield
Člen
- Nahlásit

handula
Čau handulo, tady Brno, šaliny, prígl, Kénig, já a můj štěk dozorující nad MČ Bystrc.

Artemis
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:00
- Nahlásit

handula
ráda bych se na vaši smečku přijela podívat, možná nejdřív bez psa
Naopak, právě se psem, ať vychytám co nejdřív tvé nedostatky. Prostoru tady mám několik kilometrů, tak hned do smečky nemusíme, když se bojíš

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:03
- Nahlásit

Artemis
my se domluvíme mobilem,jestli to půjde,po tréninku se ozvem,nebo Tchoř na Vašem webu,je tam teď pečenej vařenej:

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání