Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / agrese a stahovák s ostny
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 12:38
- Nahlásit

handula
...představuji si to a řvu smíchy....

handula
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:23
- Nahlásit

Garfield

...jo a to co jsem napsala je prd proti tomu, jak to vypadá ve skutečnosti, to jsem zapoměla ještě dodat, že poté co si dopovídám, a pustím ho jako že může jít se stydět do kouta, tak jen hodí hlavou a odchází tak vznešeně a nad věcí, že mě to vytáčí.... je to fakt neuvěřitelně drzí zvíře...

Artemis
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:38
- Nahlásit

Eimy
Váží kolem 10 kg a má asi 40 cm v kohoutku.

Tak to se jí nedivím. Kdyby ke mně přilítl nějaký hospodský vytloukač a plácnul mě po ramenou se slovy "pojď na pivo", asi bych se také cítil jako tvá fenka s přibíhajícím ovčounem.
Tady by pomohla jedině řízená smečka s kontrolovanou hrou, ale to je pro mne příliš složité ti to popsat, protože v ní několik let žiji.

Artemis
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:41
- Nahlásit

žanda
.....zlpešilo to i mé alergické reakce na psí srst- tělo si prostě asi zvyklo

Tak to jsme dva. S astmatickými záchvaty jsem končil i ve špitále, když jsem si ještě v patnácti na tajnovku někde pohladil psa.
Já každému říkám, že všechno jde, když se chce a když se ví jak na to.

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:45
- Nahlásit

Artemis
No, já se jí taky nedivím, jen mi to je líto, protože občas by bylo fajn, kdyby se vylítala i s větším hafem, takhle když jsou venku jen větší psi, tak si moc nechce hrát...
Trápí mě to hlavněproto, že časem bych si chtěla koupit druhýho pejsana, ale už většího... Ale na toho by si snad zvykla, kdyby ho už od štěnda znala.
A problémem možná bude i to nízký sebevědomí... Od štěnda jsem se snažila ji učit, že nesmí být agresivní, že o to,aby se jí něco nestalo se starám já. U ní je problém, že sice oproti některým psům je malá (třeba ten NO) a oproti jiným zase už moc velká (krysařík, jork). Proto jsem se snažila o jeji neagesivní chování, i když na ni pes zautočí, protože kdyby se ohnala třeba po jorkovi nebo čivavě, tak by to pro ty psy mělo asi stejný následky, jako kdyby se do ní postil ovčák... Možná že jsem udělala chybu i tady ...

žanda
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:45
- Nahlásit

Artemis,pak mě těší,že nejsem blázen sama, alergii mám od mala,ale až u kokra jsem se dusila. (předchozí haf)....ted už se jen "drbu",když je to nejhorší.
Chce to holt "otužovat" asi tělo....jen to "pár" let trvalo))
ale stálo to za výsledek)

Artemis
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:50
- Nahlásit

handula
No a už je to tady. Konečně jsi mi napsala pravou příčinu toho, co tvůj pes vyvádí. Prostě se chová jako tvůj rovnocenný partner a chrání tě před tvým vlastní strachem. On neví, že se těch lidí a jiných psů nebojíš. A pokud jo, tak jsi "nahraná". Mimochodem k těm tvým trestům, psi jsou velice hrdí, dyž si jich jejich fenka všímá, i když při tom dostanou přes hu...
Myslím, že ti u něho chybí respekt. Nezapomeň na jedno, smečce vlků vládne samec, ale jemu samice...

Artemis
# Zasláno: 23 Čen 2005 13:55
- Nahlásit

žanda
ale stálo to za výsledek

To věřím, já už bych také neměnil ani za milion. Nikdy jsem si nemohl pohladit psa, teď jich mám smečku a dělám jen pro ně. Vléz do maštale znamenalo odnést mě odtamtud na nosítkách a dnes už mám i druhého koně a do stání v maštali koukám z okna postele.
Pokud by jsi chtěla alergii dostat plně pod kontrolu, naučil jsem se něco kolem toho z přírodní medicíny...

žanda
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:00
- Nahlásit

Artemis to zní velice zajímavě-ta přírodní medicína......já vůbec víc dám na přírodu,než doktora....zajímalo by mě to....

Artemis
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:04
- Nahlásit

žanda
Tak založ nové téma, ať tady tím neotravujeme nezasvěcené.

žanda
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:06
- Nahlásit

OK)

handula
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:24
- Nahlásit

Artemis

jen se směj... ale teď vážně, už několikrát mě napadlo, že mě chrání, že pro něj nejsem pán v tom pravým slova smyslu. Přítel mi říká, ty nejsi jeho pánička, ale mamina... -)) Ale že mě chrání před mým vlastním strachem? Strachem z čeho? Ze psů?
Tomu nerozumím, já se psů nebojím a že by to můj pes nevycítil? Spíš mě chrání z principu že jsem prostě pro něj jenom ženská (typickej chlap...:biglol. Co tedy stím? Pohlaví nezměním....

Anonymní
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:01
- Nahlásit

tka jsem si pořídila tzv.výchovné kšíry.sice je mám teprve 2 den ale zatím pomáhají...

Artemis
# Zasláno: 23 Čen 2005 18:22
- Nahlásit

handula
Nemám na mysli to, že by ses bála psů, ale té situace, kterou pes vyvolává. On něco vyprovokuje, ty po něm skočíš a jsi nervózní z toho, že zas něco provedl. On zákrok samozřejmě nepochopí, protože to ve skutečnosti není zákrok, ale spíše málo účinná prevence. Tak se podle toho na příště zařídí a snaží se ti dokázat, že je opravdu rychlejší než ty a psa zvládne také a lépe. Prostě jeden nechápete druhého.

Anonymní
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:33
- Nahlásit

Artemis

aha, to je zajímavý, že občas udělá něco s čím nepočítám a pak jsem z toho nervní, je fakt. Myslela jsem že stačí, že ten pes pochopí, že to co udělal je špatně. Jenže jak už jsem psala, on sice ví, že to udělat nemá, ví že bude zle, ale stejně mu to občas za to stojí. Jak tedy docílit toho, aby jsme se pochopili?

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:34
- Nahlásit

ten anonymní jsem já

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:43
- Nahlásit

Artemis
Jen mě tak napadlo... Jak se dá psovi zvýšit trošku sebevědomí?

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:45
- Nahlásit

handula
handulo,p.Desenský má úplnou pravdu,pokud se předem prednastavíš na potenciální konflikt,spolehlivě ho vyprovokuješ...to se nádherně využívá v obranách,v revírech,v aktivizacích,v avizacích....prostě vytvoříš beze slov náladu,ve které pes čeká útok z křoví...nebo čeká obecně ohrožení a hned se na něj naladí...proto se TART a vůbec praktický kousačky musí pro psa hrát naprosto věrně,jak ze strany figuranta,tak psovoda,aby vznikla smečkován nálada ohrožení...

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:53
- Nahlásit

handula
já ti v tom vůbec poradit nedokážu,jak z toho ven,protože tohle ovládám beze slov a neumím to vysvětlit....prostě pracuju s náladou.K poradenství pro laiky s problémem musí být dar komunikace a lidma a empatie do jejich problému,což já opravdu neumím a nemám.
Já bych to řešila jako u svých zvířat,nebo zvířat svěřených-koš,vodítko a klídek ve střehu.
Můžu převádět naladění psa jinam,nervy uklidňuju tím,že třeba na stopu vedu psa zakousnutýho do balonku,aby se nevytočil před nášlapem a nerozsypal se,na obraně lonžuju psa s kořistí v hubě tak dlouho,než emočně vychladne,........ve stresotovrné situaci můžu balonkovat,krmit,dělat cokoliv co je pro psa atraktivnější než prostor nebo dění kolem,
ale stejně u psa se "zjizvenou duší" prostě musím počítat s tím,že si své komplexy bude odreagovávat v momentech,které něco připomínají jemu,nikoliv mě...takže pak fakt jen koš,ovladatelnost a na frekvenci vodítko...a hlavně klídek.Drba a celkem klidný NECH TOHO,NE....

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:58
- Nahlásit

Sali

rozumím tomu dobře, že vidím psa, v duchu si říkám, jezis, to zase bude, zaúčtočí ten můj nebo ne... můj vycítí, že jsem nervní, ale nepochopí, z čeho vlastně a má pocit, že mě musí ubránit...
takže brát danou situaci jako normál, urovnat vlastní psycho (sakra to pujde těžko), dělat jako že nic, v případě že zaútočí i přesto, trest (ale to dělám)...takhle asi?

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:58
- Nahlásit

já si myslím,že klíč k pochopení se navzájem je výcik k souhře v akci.Poslušnosti trénovaný hrou s prvky kontrastu kdekoli a kdykoli,stopy k vytvoření krásnýho vztahu mezi psem a psovodem,kdy pes dvojici vede,akce je závidlá jen na jeho schopnostecha pochvala za to stojí a psovod chválí,obrany k srovnání sebejistoty,....já to jinak neumím.
myslím že nejsem kvalifikovaná radit lidem,co mají jiný styl života se psem.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:00
- Nahlásit

handula
to je přesně vono.....dej koš,dej vodítko,na svýho se usměj a jdeme,nic se neděje...ono se fakt nic neděje....no tak to zkusí,tak dáš drbu....vždy´t o nic nejde....
Na tohle pomůže cvičák,kde se cvičí s hodně dvojicema pes-pán,které se navzájem musí ignorovat při práci,a po práci se dá pokec a popádění vybraných tvorečků......

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:03
- Nahlásit

Handulo,mě by totíř vůůůbec nevadilo,že se mi pes rve....na place mu to zakážu a s cizejma ho prostě nepouštim...nechám ho vypádit jen se zvířaty,se kterými to chce on....ne já....mě se za určitých podmínek rvou s vetřelci všichni...teda rvou..no frajeří...samci obzvlášť...

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:03
- Nahlásit

rozumím tomu dobře, že vidím psa, v duchu si říkám, jezis, to zase bude, zaúčtočí ten můj nebo ne...

Že se vám do toho motám... Něco podobnýho jsem si myslívala, když byla možnost, že pro psici je něco duležitějšího a mohla by vzít roha. V pubertě měla období, kdy hrozně ráda běhávala za ploty. Jednou se jí to povedlo a já pak pokaždé u toho plotu u nás před barákem začla být nervózní a přemýšlela sem "zdrhne, nezdrhne..." a musím říct, že většinou zdrhla...
TAk sem dostala od přitele kartáč, že sem hrozně nervózní a znervózňuju tím i toho psa a proto mě v některých situacích prostě neposlechne, tak sem se pomalu začla srovnávat a teď je po problému...

žanda
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:05
- Nahlásit

handulo.....tak tvůj pocit znám a určitě to pesan pozná.......pořád mám někde vzadu tu obavu,že ....ale ve většině případů to už docela zvládám. Paradoxní je,že nemám strach z toho,že můj pes vyjede....má náhubek a vodítko,ale že se do něj pustí ten druhej,kterýho potkáme(pán kouká kde co lítá atd...). Ale když se malinko člověk snaží se "nebát" tak snad na to reaguje i ten druhej pes....nebo se mi to možná jen zdá.....

Artemis
Člen
- Nahlásit

Eimy
"Recept" na zvyšování sebevědomí najdeš na mé stránce http://www.psycholog-psu.com/ v disk.fóru , téma "B O J Á C N Ý P E S ...". Je to dlouhé, ale napsal jsem tam snad už celý postup, jak se to dá zvládnout. Měla by sis to přečíst od začátku, abys pochopila smysl. Je to celé založené na síle psychiky a sebevědomí pána, čímž ovládá psa, tak se připrav, že budeš muset nejprve zapracovat trochu na sobě.
Mě osobně tato kapitolka psího uvažování a následná korekce baví ze všeho nejvíce. Mnoho lidí, jež sem kvůli tomu za mnou jezdí, nechápe, že se to dá dostat pod kontrolu někdy i za deset minut.

Sali
Člen
- Nahlásit

handula
nikdo z lidí,co se s nima pravidelně stýkám,to nemá jinak....polouzavřený smečky pracáků,parta co drží pohromadě,smyslem života je sport a pak relaxace s vybranými přáteli,nikoli všeobímající láska městského parku...nikdy nepustíme všechny psy najednou,vždycky se domluvíme a vybíráme z aut vhodný skupinky.....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:08
- Nahlásit

Artemis
já se za Vámi snad v sobotu odpoledne vypravím,stejně musím do Prahy Prokopáku na kousačky(jsme od Slanýho),tak už to k Vám je kousek...musíme dát řeč,nebo se tady omylem zabijem a přitom děláme vlastně to samý,jen já čistě před sport a ve velmi omezeném rozsahu....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:10 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Artemis
hele a takovej blbej dotaz-nechcete do našeho veřejného klubu o sportovním výcviku na Hofylandu?
Sešlost je tam přímo mistráková a názor člověka,co cvičíval,ale teď už jen žije pro wellfare psů,se sakra hodí....třeba nám pomůžete odladit věci,co ani nevíme že odladit jdou....

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:19
- Nahlásit

mě by totíř vůůůbec nevadilo,že se mi pes rve

no mě teoreticky taky ne, ať si klidně namlátí hubu, ať mu dá jinej pes na frak, není nic lepšího, co by se mu mohlo stát...jenže...všechny přepere, má proto silný seběvědomí, nutno podotknout, nezačíná, ale nechá se vyprovovat a to velmi rád, stačí když pes jemně zavrčí, nebo udělá nějakej pohyb - už je to pro našeho důvod....důvody vyhledává a pere se rád. Jenže pokud se dostane do křížku se psem, kterej váží sotva 10kg, o menších nemluvě, tak mi to vadí kvůli lidem a i kvůli sobě, že ten náš je takovej blb, že se vůbec pouští do rvaček s takovejma prckama....

ale jo, já klidně na sobě pracovat budu, a pracuju, to mi věřte, je to těžký, sakra těžký, nějaký výsledky tu jsou, ale ještě je potřeba pilovat, jako třeba když se pes začne rvát (sobě rovným), nechat ho a odejít - to fakt nedokážu, snažím se je od sebe dostat, vím že je to chyba, teoreticky si říkám, to bude dobrý, zvládnu to, ale v momentě kdy se do tý situace dostanu, (minulý týden jsme potkali smečku 6 samců, bože to byl vyrvál), tak člověk spíš jedná impulsivně, než rozumem...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání