Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / moc kousavé štěně
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:06
- Nahlásit

argosek
pejska kakat v leze, za chuze, i v sedu
ste zase holt nejlepší, pane

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:08
- Nahlásit

Ebony

to jsem cely ja

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:26
- Nahlásit

V našem státě spoléhat na slušnost a na to, že někdo nebude množit psa s vadou je opravdu přinejmenším úsměvné. Takových je velmi málo... většinou jde všem v první řadě o výdělek.... bohužel
Majesty
to není pes z čr, i když taky ne zdaleka, to je mezi mnou a majitelem chovných zvířat to bylo něco jako svatba pro peníze.

Majesty
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:43 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

to argosek: Jsme u jádra problému výchovy psa. Dnes tak populární "polidšťování" psů je opravdovým problémem. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit tento výrok: ukonceni hry samozrejme trest je. Kdyby totiž psí myšlení fungovalo stejně jako naše, pak samozřejmě ukončení hry by trestem bylo. Malému dítěti vezmeme hračku s tím, že ho chceme potrestat. Sebereme hračku a doprovodíme to patřičným komentářem a tak nějak nám bylo dáno takové věci chápat. Pes to rozhodně tak nechápe a můžeme mu to stokrát vysvětlovat. Pro něj je hračka pryč a jde si tedy najít jinou činnost. Pokud by jsme zabavenou hračku už nikdy nevyndali, pes si na ni nikdy nevzpomene a nikdy jí nebude chtít zase vrátit, na rozdíl od dítěte.
Je úplně jedno, jestli je pes jeden nebo celá smečka. Mají své vlastní myšlení a svá pravidla daná přírodou a tím se řídí. My už se jen můžeme snažit o co nejjednodušší soužití a k tomu musíme uplatňovat jejich vlastní pravidla. Jen díky tomu, že jsme inteligentnější, dokážeme je využít ve svůj prospěch.

to Ebony:..to jsem naučila svojí hyperaktivní maliňačku za půl hodiny Gratuluji, máte opravdového génia. Pokud během půl hodiny pochopila co po ní chcete a od té doby to kdykoliv dokáže bezchybně opakovat, pak je to obdivuhodné. Já vždycky myslel, že se cvičí všechno proto, aby se něco naučilo a upevnilo. Je to asi tak stejné, jako si někdo po jediném přečtení už text pamatuje do smrti (géniové) a pak my ostatní, co si to musíme přečíst vícekrát a stejně si to po určitém čase nevybavíme.

Každopádně co člověk to názor a každý ať si vychovává psa, jak uzná za vhodné. To že někdo má doma několik psů ještě neznamená, že je dobrý chovatel a že tomu rozumí, stejně tak jako někdo kdo má jen jednoho. Pokud by totiž bylo množství psů měřítkem znalostí, pak by to asi vypadalo....

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:49 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

Majesty
Naprostý souhlas tohle ti klikoliv podepíšu

Jen na okraj, že je ukončení hry trestem jsem se po 23leté práci se psi dověděla až zde. Takže se omlouvám všem velkochovatelům, páč já co mám doma průběžně dva tři psi tomu fakt, nerozumíma do teď jsem žila v bludu, že pes je psovitá šelma, jejíž sociálním zřízením je smečka. A zjevně se mám co učit

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:59
- Nahlásit

Majesty

pane majesty, jedine, co bych mohl delat, je neustale se opakovat. pisete hezky zabalene nesmysly. tady mate cteni na dobrou noc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operant_conditioning

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:04
- Nahlásit

Stafbulinka

Jen na okraj, že je ukončení hry trestem jsem se po 23leté práci se psi dověděla až zde

to je ovsem docela smutne, ne?

a do teď jsem žila v bludu, že pes není psovitá šelma, jejíž sociálním zřízením je smečka.

to nikdo nepopira, ovsem vulgarizace tohoto nanejvyse zajimaveho tematu, ktere jsme svedky ve vsech internetovych diskuzich, kde se probira vztah smecka/vychova psa, je, s prominutim, nechutna.

A zjevně se mám co učit

to my vsichni.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:13
- Nahlásit

argosek
No to docela jo, akorát nevím pro koho

to nikdo nepopira, ovsem vulgarizace tohoto nanejvyse zajimaveho tematu, ktere jsme svedky ve vsech internetovych diskuzich, kde se probira vztah smecka/vychova psa, je, s prominutim, nechutna.

Jako výjmečně souhlasím, ale nelze popřít fakt, že pes má jednoduché přímočaré myšlení. Bohužel právě protože se na těchto diskuzích pohybují lidé jako ty nebo já je toto zprofanované.
Akorát já to holt neumím občas říct tak pěkně jak Majesty, říkám, že narozdíl od svého psa jsem agresivní

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:21
- Nahlásit

Stafbulinka

Jako výjmečně souhlasím, ale nelze popřít fakt, že pes má jednoduché přímočaré myšlení.

no to ma, a?

Akorát já to holt neumím občas říct tak pěkně jak Majesty, říkám, že narozdíl od svého psa jsem agresivní

problem je v tom, ze majesty pise nesmysly. hezky je zabali do frazi o polidstovani a prirozenych pravidlech, ale to nic nemeni na tom, ze jsou to prazdne reci, ktere nejnze neodpovidaji realite, ale naopak jsou s ni v primem rozporu.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:29
- Nahlásit

Z jakého přesvědčení či zkušeností nabýváš vlastně dojmu, že to tak není? Možná jsem jen slepá, ale nikde jsem nenašla, jak to podle tvého názoru je. Jaké chování má tedy pes ve společnosti lidské a jaké postavení by měl mít. Mame-li diskutovat, což teda tady moc nehrozí, tak by mě to opravdu zajímalo, ať se teda poučím.

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:37
- Nahlásit

Stafbulinka

jaké postavení by měl mít.

ja myslim, ze bude postacujici, kdyz pes bude mit v lidske spolecnosti postaveni psi, co rikas?

a co se tyce toho zbytku o trestech a uceni, muzes pouzit treba odkaz, ktery jsem poslal panu majestovi. ale jestli chces, muzeme tu zacit debatovat treba o fyzice. jsou lide, kteri veri, ze slunce obiha kolem zeme, a je strasne tezke jim to rozmluvit, protoze jejich kazdodenni zkusenost jim jejich nazor potvrzuje.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:41
- Nahlásit

Majesty
myslím, že to hezky a přesně vyjádřil pan argošek problem je v tom, ze majesty pise nesmysly. hezky je zabali do frazi o polidstovani a prirozenych pravidlech, ale to nic nemeni na tom, ze jsou to prazdne reci

To že někdo má doma několik psů ještě neznamená, že je dobrý chovatel a že tomu rozumí, stejně tak jako někdo kdo má jen jednoho. Pokud by totiž bylo množství psů měřítkem znalostí, pak by to asi vypadalo....
taky hezký, jenže já nejsem chovatel, původně jsem spíš cvičitel a teď už jen sbírám ty "odpady" od jiných "cvičitelů" a "chovatelů"
to jen na okraj, když máte ty rychlý soudy
ad výstavní postoj...opravdu si nemyslím, že je to něco, co by se muselo psa složitě učit a opakovat, asi už jsem na jiným levelu, od toho jsou jiné cviky
i když, možná je Konývka opravdu ženiální

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:45
- Nahlásit

argosek
hm no jo, je anglicky a na tu jsem levá.
no jednoznačně pes není dítě, na tom se snad shodnem ne? co ty na to?

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:48
- Nahlásit

Stafbulinka

hm no jo, je anglicky a na tu jsem levá.

nekde bude neco podobneho i cesky.

no jednoznačně pes není dítě, na tom se snad shodnem ne? co ty na to?

to urcite, ale to s probiranou problematikou nema nic spolecneho. schopnost uceni je vlastni vsem tvorum s vyssi nervovou soustavou. je to jeden ze zakladnich kamenu schopnosti adaptovat se na prostredi, ve kterem siji, hackuji a vysivaji.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 22:53 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

hele tak to já neumím vyšívat brrr
Šít snad to zvládám. Nic méně tuto literaturu znám, a je dosti diskutovaná, alespoň v některých kruzích. A pravdou je to, že někteří chovatelé a i cvičitelé už pomalu upouští od negativních podnětů, a cvičí pouze přes pozitivní motivaci. K tomuto se přikláním i já, dle mých zkušeností. Ale jak říkám je to otazka názoru a i zvyku. Jinak jak to chápu já negativní podnět není nutně trestem.

Jinak na výstavní postoj jsem se ptala, proto že, zatím co ostatní bafani pochopili rychle co se po nich chce a bylo to bez problému, tahle to prostě stejnou metodou pochopit nechce, je akční a po pár vteřinách se nudí. A když něco nevím tak se zeptám, holt nemám patent na rozum

Majesty
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 21:14 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

Opravdu je tahle debata zábavná.... Až si někteří v klidu přečtou co jsem psal, pak to možná i pochopí, i když nemohu vyloučit, že mé vyjadřovací schopnosti nejsou na dostatečné úrovni a zřejmě z mého textu je čitelný pouze jen ten strohý text.... Nikoho nenutím číst mé nesmysly zabalené do frází, mimochodem velmi pěkné spojení, čeština je úžasný jazyk...
Pro tento případ bych to opravdu dokázal popsat velmi syrovým a konkrétním textem, což by ale zřejmě na takovém fóru nemuselo být správně pochopeno a přijato jako prostý fakt...
Netvrdím že mám jediný a správný názor, ale vycházím z literatury a v první řadě ze svých zkušeností, které tu ale nepotřebuji nijak obhajovat. Už jsem jednou psal: Každopádně co člověk to názor a každý ať si vychovává psa, jak uzná za vhodné.

to Ebony: To že někdo má doma několik psů ještě neznamená, že je dobrý chovatel a že tomu rozumí.... Ta poznámka nebyla myšlena konkrétně na Vás, ale obecně, i když to tak možná vyznělo. Zásadně nikdy nenapadám něco, co neznám. Budu diskutovat o určitém názoru, který znám, ale nikdy o konkrétním člověku o kterém nic nevím. Vysvětleno polopaticky: Budu klidně argumentovat proti Vašemu názoru, ale nikdy nebudu napadat nebo zlehčovat Vaše osobní zkušenosti, o nich nevím nic.

Dianice
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2012 15:24
- Nahlásit

S těmi tresty souhlasím s argosek..je horší ho trestat v dospělosti než jako štěně to si to víc zapamatuje..mě taky kousal i do obličeje skákal a kousal mám od něj jizvu na nose a to sem se právě naštvala čapla ho za kůži a fuj a když kousal tak sem tu ho štípla a když přestal kousat tak sem ho pustila a aspon 20 min sem si ho nevšímala a zabralo to,ted kdyz si hrajem stačí když řeknu nekousej a je klid.. A u kousání nohavic sem pokračovala stejně nebo ho prostě ignorovala a pokračovala v chůzi a po chvíli toho nechal..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání