Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak řešit rvačku!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 13:23
- Nahlásit

Azoráček
Myslím, že v té chvilce, když se ti psi do sebe pustí ti to bude celkem jedno, jestli tě rafne nebo ne...
Už to tady někdo říkal, že když se mu do psa jinej pes pustí, tak zapomene na stracha de bránit vlastního psa a já s tim po svojí zkušenosti musím souhlasit... Ale doufám, že tahle zkušenost byla i tou poslední.

Anonymní
# Zasláno: 4 Dub 2005 13:10
- Nahlásit

Rusty
To víš že je to možný. podobně se to přihodilo mě. šla jsem s přítelem a dvěma urostlejma pesanama přes jednu vesnici. Přítel jednoho psa a já druhýho. Najednou před náma pes jako hovado RTW a páníček samozřejmě nikde. To hovado se k nám hned přihnalo a taky jak ty jsem se snažila svýho NO uklidnit, že se nic neděje a já splna hrdla zařvala na toho RTW Aby vodtáhl . Pes se zastavil chvíli čuměl ale asi ho to moc neodradilo tak si to sunul k mýmu psu to už ten můj začal řvát taky a rvát na vodítku, že si to s ním vyřídí tak jsme s mím psem chvíli řvali a RTW to naštěstí vzdal. Ale nevím co bych dělala kdyby se do sebe pustili

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 13:22
- Nahlásit

Eimy
já to takhle neanalyzuju....ono je to úplně jedno.

Ebony
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 15:56
- Nahlásit

Azoráček
Moje první fenka byla trpasličí jezevčík, v té době se po vsi potulovala fena ovčouna, co spolehlivě zabíjela malé feny, jednou jsme jí potkaly, skočila po mojí jezevčici a já skočila po ní a tak jsem jí namlátila, že se nám od tý doby vyhýbala jak čert kříži. Nikdy by mě nenapadlo, že si tohle dovolím, bylo mi 15, pak se mi půl dne klepaly kolena, ale v tom strachu o život tý mojí malinký holky jsem byla schopna ji zabít.

Anonymní
# Zasláno: 4 Dub 2005 16:17
- Nahlásit

[b][/b]ebony
"no a vo tom to je", kdyz clovek brani v nebezpeci (jedno co nebo koho) tak ma silenou silu a kuraz a tim nad utocnikem vetsinou zvitezi
Ze zkusenosti vim,ze kdyz dojde k akci,tak vsechny poucky jdou pryc - kdyz jde o zivot,tak neni cas resit "blbosti"

haha
# Zasláno: 4 Dub 2005 19:06
- Nahlásit

no nevim jestli se vždycky povede zvítězit ,zažila jsem to na vlastní kůži když jeden ovčoun utek z kotce a chytil za čumec toho druhýho kterej byl zavřenej vedle, prali jsme do nich hadicí vodu,mlátili do něj ,páčili mu hubu klackem , nakonec povolil ,ale ten co byl uvnitř nepřežil,utrhnul mu čumák.

Anonymní
# Zasláno: 4 Dub 2005 19:18
- Nahlásit

haha
To je dost otřesný!

Azoráček
# Zasláno: 4 Dub 2005 19:53
- Nahlásit

Ebony no mně je 14

Myslíte že je možný že by pejsa ještě v té rvačce zautocil na me (ted to nemyslím jako že by se otočil proti me a kousal kousal,to bych urco dostala odpoved že je nevyreseny vztah pejsi a páníčka,jen myslím kdybych ho chytla za ten obojek, tak jhestli by mu to v tom záchvatu bylo jedno a byl by rád že bych zakročila nebo jstli by se otočil?:sad já doufám že pejsa by byl rád že pomáhám smečce néMam fakt srach že jednou se nám toto stane,že někhoo potkáme a bude to razdva...už ted se obloukem vyhýbám psum bez panicku, i když muzou bejt jakkoliv malí.....

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 21:27 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Ve rvacce te vlastni pes pokuse uplne normalne on v boji zas az tak moc nevnima kam kouse. Chytat psa je nejlepsi bud za ocas (pokud ho ma) nebo za slabiny a nasledne zvednout a vytahnout ze rvacky. Kdyz ho budes chytat za obojek prijdes temer urcite k urazu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 21:36
- Nahlásit

haha
samozřejmě, že jsou situace, kdy to nevyjde, hlavně když jsou dva stejně silní a velcí protivníci, to je pak průser.

Azoráček
# Zasláno: 4 Dub 2005 21:46
- Nahlásit

a co třeba mít vodítko a chytit vlastního psa do takové jakési kličky z vodítka když ho vlastne prelozim a chytnu za oba konce?Vím že ve rvačce to asi pujde těžko, ale psa s tím ze rvačky v případně nouze také muzu vytáhnout ne?

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 22:07
- Nahlásit

Tchor
No jo, ale nevim, kolik lidí to v tom okamžiku napadne, nebo jim to spíš "docvakne" přece jen chytnout toho psa z aobojek je rychlejší, než ho chytnout za slabiny... Připadně za ocas...

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 10:04
- Nahlásit

FiSt
No néééééé,teprv ty to tu rozjedeš...
Mirek R.

Heidy
# Zasláno: 5 Dub 2005 13:09
- Nahlásit

Eimy
Těžko chytneš psa za obojek, když se bude rvát se stejně velkým psem. Riskuješ ukousnutí prstu. Nejlepší to je za slabiny! Pokud nemáš trpaslíka!

Anonymní Mirek R.
Četl si prosím tě předešlé příspěvky nebo sem přispíváš jen tak! Nevíš o čem se tu lidi baví a kecáš ptákoviny!

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 15:58
- Nahlásit

Já bych měla otázku trochu jinou - co dělat po napadení psa - naši 5 měsíční labradorku pokousala fena pitbula - brácha byl s naší psicí na procházce (na vodítku) a pitbulka se dostala ven z vlastní zahrady, přiběhla a rovnou se zakousla. Po chvíli přiběhli i její majitelé, bráchá do pitbulky kopal, oni tahali - nakonec je sice roztrhli, ale naše skončila s velmi ošklivě potrhaným uchem - až ke krku. Vzhledem k tomu, že se jí to pak ještě zanítilo vyšplhal se účet na 7.000 kč. Majitelé pitbulky původně slíbili, že veta uhradí, ale když jsme jim předali účet najednou obrátili - prý je to naše vina, můžeme být rádi, že jí nezakousla, protože (tedy podle názoru majitele pita) šel brácha s naší psinou příliš blízko jejich plotu, čimž jí provokoval a narušil jí teritorium. Máte někdo nápad co dál? Peníze oželíme, ale přece není možný, aby si myslel, že tohle je v pořádku a jen tak mu to projde. Upozorňuju, že tu fenu zřejmě nezvládají ani majitelé, protože prý těsně po tom napadení říkali, že jí chtějí nechat vykastrovat, aby nebyla agresivní - pcha kastrovat fenu kvůli agresivitě!

haha
# Zasláno: 5 Dub 2005 18:42
- Nahlásit

no já bych to asi řešila soudem , tyhle lidi mě fakt štvou , zrovna dneska mi taky jedna paní s hysterickým čoklem kterej se mohl uštěkat na mýho asi desetkrát většího psa , kterej se na něj vlastně ani nekoukl, řekla ať tam tudy nechodím že je to jejich park že tam bydlí, opravdu tyhle lidi nesnášim ,protože po ulici si snad může chodit každej tak jaký moc blízko u plotu atd. mají mít ten plot pořádnej aby se ten pes nedostal ven.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 20:36
- Nahlásit

Eimy
Myslim ze po te co budou po nekolikate pokousani na ten obojek jeste radi zapomenou.

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 20:44
- Nahlásit

Heidy
No trpaslíka mám, vzhledem k některým psům, výškou ho už někteří řadí mezi střeďáky... Ve chvilce, kdy byla moje psice pod tou labradorkou, tak to bylo to nejrychlejší, co mě v danou chvíli napadlo...

Tchor
No, někteří by se možná poučili, jenže mám pocit že já bych asi mezi takový lidi nepatřila. Nemužu to posoudit, ale prostě některý svoje reakce neovlivním a moje první reakce, když se k mojí psici řítí jakejkoliv pes u kterýho vidim, že panečka neposlechne (ať je to štěně nebo není zvládnutej), tak chytám za obojek reflexivně...

nefer
Sali
Tak dneska sme potkali holku s tou labradorkou znovu a psice se tvářily, jako že pohoda, takže vlastně jako do té rvačky, nechápu, co to do nich v ten pátek vjelo.
Bavila sem se taky s tou paničkou,tak mi řikala, že měla ta její fenka nejspíš prokouslej jazyk, ale že je to v pohodě, tak sem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo...

Eny
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 14:28
- Nahlásit

Eimi
to je jasný, že když se k tobě řítí, že chytáš za obojek. Tady to bylo myšleno, když už se psi rvou, tak většinou hlavama k sobě, ne? takže jakékoliv strkání rukou k tlamám peroucích se psů je docela dost nebezpečné, protože v této situaci pes nerozlišuje do čehoa do koho kouše a klidně tě může potrhat vlastní pes, aniž by o tom věděl, proto Tchor píše, že by se měli odtahnout za ocas, či za slabiny. Nehledě na to že tato bývají i lépa dostupná

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 16:01
- Nahlásit

Eny
Mluvím ze své zkušenosi, kdy byl labrouš nad mojí feňulí, kterou sem v podstatě vůbec neviděla... V jiné situaci bych se možná zachovala jinak....

niniel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 23:26
- Nahlásit

Tak dnes jsme si jednu rvacku "uzili". Pes krizeny s nejakym stafordem-stene, muze mu byt max. 10 mesicu. A ten se pustil do trileteho psa, pak do druheho-11 mesicniho a pak do 8 mesicni fenky. Takze to bylo opravdu vesely Pritele kousnul, jak ho odtrhaval, tak ho aspon poradne nakopl. A pan tohohle psa tam jen stal a koukal. Clovek si jednou ten peprak nevezme a hned na to dojede.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 07:11
- Nahlásit

niniel

tedy, to je drsný....já jsem se zatím nikdy nesetkala se stafem či pitem - štěnětem, které by mi po psovi vyjelo.....Všechny, co jsme doposud potkali si chtěla hrát.......Když ale potkáme dospělého pita nebo stafa, buď se chtěli rvát anebo byli naprosto nevšímaví...."To" cos popsala ty muselo asi být zvíře s dost narostlým sebevědomím, když už ve štěněcím věku takhle blbne.....Doufám, že to pro Tvé pesany dopadlo dobře

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 09:34
- Nahlásit

Evik
Dopadlo. Pritel zasahl co nejrychleji. Oni jsou tak rychli, ze to je az neuveritelny. Blby je, ze ten pes bydli vedle v dome, takze si ho budu silne hlidat a bez pepraku nevyrazim.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:15
- Nahlásit

niniel

no, já si takhle hlídám jednoho vyjížděcího RR, co taky bydlí kousek od nás a máme na něho na vycházkách "přímo štěstí"....jeho panička ho nedokázala vychovat- tak si pes vychoval jí a pánem je doma on.....Podle toho taky vypadá jejich venčení....Už jsem se setkala s tím, že když nás panička toho RR viděla vylézat z branky a chtěla psa dát na vodítko, zavrčel na ni.... Raději jsme s pejsou zacouvali do baráku a počkali, až pes přejde - to se ví, že si ten grázlík musel aspoň vycenit zuby přes plot
Pepřák sice nenosím - neuměla bych ho správně použít, ale už jsem se zabývala nápadem nosit s sebou bráchovu kuličkovou pistoli a po psu, který se na nás řítí se zlým úmyslem prostě střílet ty kuličky (neublíží to, ale dost to štípne člověka i přes kalhoty, takže hladkosrsté psy by to odradit mělo...)

Anonymní
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:27
- Nahlásit

Evik
Nevim,jestli zrovna kuličkovka by ti pomohla a jestli by ses v tý chvíli i strefila.
Kolikrát si řikám,že venku by se mi hodily i oči vzadu na hlavě
Je to děs,co xindlů nevychovanejch chodí po ulicích

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:47
- Nahlásit

Anonymní

no ty oči vzadu by fakt bodly

ola
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 12:08
- Nahlásit

Já když chodím u nás v parku,tak rentgenuju okolí jak cvok. Ale vyplatí se to! Minule jsem šla s čubinou a koukám jak parta výrostků (holé hlavy,řetězy atd.) strkají dolů ze stráně psa a chechtají se tomu,jak se drápe zpátky nahoru. Posadila jsem si fenku k noze a držela za obojek. Jeden z nich si pak psa-fenu pita připnul (to bylo jediné rozumné co udělal) a jak kolem nás procházeli,tak ji na vodítku pouštěl k mojí čubě. Nedovedete si představit,jak ta pitka cvakala zubama vzteky! Pak ten blbec kouknul pod břicho mojí čubině a pravil : jo,fena,tak to byste stejně kámošky nebyly!!" Použila jsem svůj nejhnusnější výraz a odvětila,že to teda uhádl. Nevím,koho jsem se bála víc jestli psa nebo majitele. Ovšem fakt je,že jak tu někdo psal o razantním chytnutí za koule,tak to jsem měla velký nutkání to u jednoho z nich použít-a pitka by to byla těžko!

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 12:22
- Nahlásit

ola
Nejhorší je srážka s blbcem Ale mě dneska mírně naštvala jedna paní, měla jsem psici na volno, ona svýho psa na vodítku. Procházela kolem holka s pitem. A ta paní na mě hned:"Rychle si ji chyťte" Tak mi dalo docela dost práce jí vysvětlit (podotýkám že slušně), že se ty dvě feňule znají a že si nic neudělají.
Kdyby tam šel jakejkoliv jinej pes, tak by ji to bylo jedno, ale tohle byla klasická reakce:"Ježiši pitbul, honem pryč"

ola
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 12:31
- Nahlásit

Já osobně bych kvůli tomu,že šlo o fenu pita taky nezmatkovala. Ale majitel(který podle vzhledu měl dost problémů sám se sebou ) mne přesvědčil,abych byla obezřetná. Nám se zase včera na vycházce stalo,že jsem měla čubu na volno (na poli) a v dálce přicházel pár s beaglem. Chvilku oplendovali na cestě(čekali až uvolníme místo?!) a když jsme neodešli,tak odešli pryč. Beagl smutně koukal a otáčel se k nám. Nevím čeho se ti majitelé tak báli-vždyť mám sakra jenom uslintanou boxeřici!

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 12:37
- Nahlásit

Eimy
k nám na cvičák teď začal chodit jeden kluk s 8měsíčním pitem- je to milé štěndo, chce si s každým hrát. Nechali jsme toho jeho a mého očichat, chvíli po sobě hopsali, a kluk se divil, že jsme s pejsou před nima hned nezdrhli Říkal , že před ním lidi spíš chodí oklikou a reagují přesně tak, jak jsi popsala "ježíš bacha pitbul...honem pryč...."
To je už asi daný tím, že plemenům typu "bull" zkazili pověst lidi, kteří si je pořídili pro zvýšení vlastního ega a pak je nezvládli....přitom jsou to psi jako všichni ostatní. Kdyby si ti blbci jako "módní plemeno" pořizovali místo "bulů" třeba elegantní afgány a nechali je růst jako dříví v lese, třeba by pak lidé v parcích říkali " bacha, blíží se afgán, honem na strom"

Jedni lidé od tety z vesnice měli děsně sebevědomýho a "zlýho" křížence jezevčíka a toho se bála celá vesnice i velcí psi....tam se říkalo "bacha ukliď si psa, běží sem Punťa"

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání