| Autor |
Zpráva |
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 17:36
- Nahlásit
dřevěný nůž je na houby, nic nevydrží..
Bridstick a jeho výroba
Bridstick se používal od nepaměti při psích zápasech na roztrhávání psů. KDyž je pes v tom druhém zakouslnutý, chytíš ho za kůži , zapáčíš a ve chvíli kdy pustí, odtáhneš..
Je to výborná pomůcka, nikdy nevíš, co na tebe Bůh nachystal
Koupit se to nejspíše nedá,zatím jsem to nikde neviděl, ale výroba je velice jednoduchá..
Vezmeš si jakýkoli kousek prkénka nebo fošínky z tvrdého dřeva. Já jsem to dělal vždycky z parkety.
HROZNĚ ŠPATNĚ SE TO VYSVĚTLUJE, ALE JE TO HROZNĚ JEDNOHUCHÉ
namaluj si na ni zhruba širší nůž, nemá cenu troškařit, a po stranách ho zaobli.. nemá cenu dělat tam jakoby čepel/ za chvilku se ti obrousí a pak je to k...
Na konci tomu odělej oválnou špičku - něčím mu tu tlamu musíš otevřít a vrazit ho tam..
Ideální je oboustraný, pak prostě chytneš a páčíš..šířka je v prostředním nejširším bodě asi 1 - 1.5cm, délka 20 - 30 cm.
Nemám teď doma foťák, ale pak to vyfotím a ukážu..
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 19:28
- Nahlásit
No, i když už je mi to zrošku jasné, počkám si ještě na tu fotku než se třeba pustíme doma do výroby. Tak na to hl. nezapomeň a díky za vysvětlení
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 20:24
- Nahlásit
FiSt
výroba - tak teď už by to neměl být takový problém (fotku ale také uvítám )
Co to slovo vlastně znamená, fakt se to tak píše? Ve slovníku jsem to nenašla, ale mám po ruce jen malý..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 20:34 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
tak to bude nějaký ufounský vynález (a pitbull ufounský pes ) - jestli ti to nedá spát a zjistíš to, tak dej vědět
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 06:36
- Nahlásit
No upřímně, ten náhodný chodec, který mi zachránil psa z tlamy krvežíznivého pitbulla zcela smyslů zbaveného (ještě že ty kurvy nepřekusují) nepoužil ani "brid" ani "stick" , ale ze svého vozu vytáhl, řekla bych, obyčejnej klíč od heveru, resp. pro mě jako ženskou to byla prostě velká kovová tyč, kterou narval pitovi do tlamy (chudák můj pesa, už z něho prchal život), nasměroval mi ji tam jaksi zešikma a zalomil... Pes pustil, ani nevěděl, jak se mu to vlastně stalo, můj pes odpadl a jelo se šít. Takže důchodcovská hůlka, berle nebo slepecká tyč by taky stačily
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 09:39 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Garfield
Ještě že ti ten chodec pomohl . To musel být pro vás oba šílený zážitek
důchodcovská hůlka, berle nebo slepecká tyč by taky stačily
No po pravdě, ani s jedním bych chodit nechtěla..
A ještě mě tak napadá, když se takhle psi odtrhnou od sebe, tak co ten "pitbull" pak dělá? Nechce se rvát znovu? Nebo zdrhne? Nebo co vlastně?
|
Maruš
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 10:59
- Nahlásit
Tak nevim,asi jsem měla štěstí (nebo byla v minulým životě kobyla),ale co na nás vyběhl celkem 2x pes,vždycky se mi podařilo ho nějak šikovně nakopnout,že pak jen skákal okolo.Prvního jsem kopla nevimkam,ale to je fuk,hlavně že to zabralo a druhýho pěkně do hrdýlka A né bodlem,ale pěkně celou plochou podrážky (takovej skoro karatistickej výkon:biglol Následně mně dostalo do kolen,když protistrana prohlásila,že nejlepší zbraní na útočícího psa je,když na něj vypustím toho svýho.Prej se NIKDY nepoperou.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 11:25
- Nahlásit
[b][/b]maruš
To musel být sobě i okolí nebezpečný magor, když tvrdil, že na útočníka máš pustit svého psa, možná to praktikoval on se svým rváčem docela by mě zajímalo, jestli jsou ještě oba mezi živými a nechybí jim nějaké část těla (teda kromě mozku u toho pána - kde nic není ani smrt nebere :biglol
|
bord
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 14:22
- Nahlásit
Bohužel opakovaně potkávám stále stejné lidi,co mají útočící bestie na volno -v lepším případě s košem a vůbec je nezajímá,že jejich pes běží cca 50m,aby mohl napadnout..má přece koš!Mám stěží 10kg psa,klidný,připravený vždy ke hře a nevím,proč by ho měl jinej pes pomlátit košem.Nejen,že je můj pes podivočenej,ale i já jsem zralá na Chocholouška..Žijem ve městě kde je psů opravdu hodně a nedá se vyhnout všem..nejvíc mě nadzvedne,když majitel nejen,že nejde pro svého psa,ale dokonce se mi dostane odpovědi,že nic neudělá..nevím,ale jeden z nás je idiot-už přece dělá!můj hafan začíná reagovat na psy,že zalehne,číhá co bude, přitisknutej k zemi,ale stačí,aby protivník zavrčel a jde do boje.Což se mi moc nelíbí,nechci z něho mít rváče.Dříve na vrčení nereagoval až na vyjímky a většinou druhý pes odešel.Takže procházky nic moc.Mám strach,že ještě pár takových zkušeností a už k sobě žádnýho psa nepustí,ale bude rovnou startovat..
|
malika
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 20:54
- Nahlásit
ala_baionette
je důležitý i to aby pes viděl že ho jako vůdce smečky bráníte, teda v případě že ho cízí pes bezdůvodně napadne, pokud se ale ty "troubové" servou mezi sebou že si nepadli do oka tak odtrhnout (podrobný návod viz ala_baionette ) a psa potrestat.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 22:40
- Nahlásit
Ochrana smečky před psy není na psovi, ale na psovodovi..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Bře 2005 20:41
- Nahlásit
ala_baionette
Co když se ale útočící pes projeví agresivně i k psovodovi, co pak? Bude chtít stále na mého psa, ale když budu chtít zakročit, zavrčí i na mě!!!! Jak mám chránit svého psa před rvačkou a mě před pohryzáním?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2005 22:01
- Nahlásit
Ja takhle branila psa, ktereho jsem hlidala, nastesti sel vzit do naruce, mel tak 10kg, ale pes kousnul do ruky me. A musim rict, ze jsem ho tak nakopla, ze odletel nekolik metru. Ani nevim, kde se ve me ta sila vzala.
Jinak jsem se setkala s hodne zlymi psy a tem se tedy vyhybam-kdyz to o nich vim. A kdyz psy neznam, tak si hlidam NO, RR, rotvajlery, dobrmany, pitbuly a jim podobne. Zatim jsem to vzdycky uhlidala. Muj pes se popral s kokrspanelem, labradorem a jezevcikem, ale vzdycky decentne, je to jen hodne revu a ani ty chlupy nelitaji. A vzdycky ti psi sli v pohode odtrhnout. Tak doufam, ze se mi bude darit i nadale, nechci zazit nejakou silenou rvacku.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2005 22:02
- Nahlásit
Jeste se chci zeptat, pokud mam toho druheho psa naprosto submisivniho, mam se bat utoku nebo to silnejsi pes proste vyciti a necha ho? Nepocitam bojova plemena, jim je to asi jedno.
U prvniho psa byly dve rvacky ze strany toho druheho vzteklejsiho a mensiho psa, akorat s tim labradorem to bylo o dominantni postaveni.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2005 22:24
- Nahlásit
Anonymní
Mám pocit, že v téhle situaci si budeš muset asi vybrat, ale pokud máte v hierarchii jasno (šef seš ty), tak bys to měla zachovat, tudíž bránit psa... Tak by to mělo být alespoň podle mě, podle hierarchie ve smečce... Pkud v tehle situaci uhneš a necháš psa útočit na tvýho a nezasáhneš, tak je dost velká pravděpodobnost, že tě pes na tvojí alfa pozici nebude brát dost "vážně" nebo tě přestane brát úplně. V jeho očích ot bude nepochopitelná zrada...
Tohle si myslím já, pokud někdo má jiný názor nebo zkušenosti, tak se ráda dozvím něco novýho nebo si svoje názory do jisté míry upravím.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 08:20
- Nahlásit
Eimy
niniel
Anonymní
Presne jak pise Eimy, ochrana smecky je ukol alfy. Pokud si nejste jisty jestli utociciho psa zvladnete muzu vrele doporucit el. paralizer, psovi moc neuplizi (fyzicky skoro vybec) a je naprosto spolehlivej i na velkeho psa. Branit psa pred utokem jineho psa je jedina cesta jak nenaucit psa se prat.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 11:47
- Nahlásit
Tchor
Nehrozi u paralizeru zastava srdce, kdyby ten pes to srdce mel nemocne?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 12:50
- Nahlásit
O takovym pripadu jsem neslisel, ale stejne pokud je napaden tvuj pes nemuzes brat moc velike ohledy na utocnika. Ty jsi smecka se svým psem a tu musis branit.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 13:50
- Nahlásit
Tchor
To sice jo, ale nevim, nevim, kdyz bych toho psa zabila, tak to asi ten majitel jen tak nevezme...lepsi mi prijde peprak nebo ten dreveny nuz...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 14:00
- Nahlásit
Dreveny nuz je docela pozde a ryskujes ze pes prehmatne na tebe peprak nemusi byt vube ucinny a krome toho snim snadno zasahnes i vlastnihopsa. A majitel psa - pokud bude mit keci tak ho velmi rychle poslu do p***le a pokud na me sahne klidne pouziju ten paralizer i na neho. (s chuti protoze si to zaslouzi mnohem vic nez ten pes)
Ja to zatim nikdy nepotreboval resit jinak nez vlastnima rukama, ale v pripade potrby bych se vubec nerozmejslel a ten paralizer pouzil ( samozrejme bych ho nepouzival na zvire ma ktery staci zarvat a nebo ho v klidu zvednu do vzduchu jednou rukou)
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 17:23
- Nahlásit
pokud si nekoupíte nějakou extra s... tak je to účiné až dost a hlavně se to dá použít i na větší vzdálenost 2-3 metry
no, ale když bude foukat vítr proti tobě, tak to nebude zrovna to pravé ořechové
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 19:26
- Nahlásit
Ja bych se proste bala, magor pes ma vetsinou jeste vetsiho magora pana, abych pak neskoncila u soudu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Bře 2005 20:18
- Nahlásit
Ahoj, mám 3 letou fenu pita a ta přímo rvačky vyhledává. Jinak je hrozně hodná, ale s tímhle asi už nic udělat nejde. Pravidelně chodíme na cvičák, ale na psy si dosud nezvykla. Ale co chci říct především: vždy, když se porvala, to byla z 99% chyba majitele druhého psa. Já, když jí mám na volno a vidím už třeba v dálce jiného psa, tak si jí pro jistotu odchytnu. Druhý majitel ve většině případů dojde až k nám a pak ho většinou nemá šanci odvolat. V tomto momentě fenu na vodítku strhávám, hlavně, aby se do sebe nezakousli, pak je to katastrofa. Taky mám takovový hnusný zážitek. Byli jsme na jedné akci, všude bylo spousta psů a proto by mne ani nenapadlo pustit fenu na volno. Když jsem uviděla, jak si naproti mě kráčí nějaký machýrek s volně puštěným NO, tak jsem si říkala, že si ho asi zvládne. Chyba lávky!!! Pes, jak nás uviděl, tak běžel přímo na nás a ten debil jen tak čučel, jak se budou rvát! Psi se porvali, ale fena se naštěstí nezakousla a ,,jen" mu trochu poranila packu. No, ale ještě větší šok pro mě byl, že hned, jak si ho majitel chytil tak na mě začal sprostě řvát na celý kolo: ,,No jo, to je holt ten zasranej pitbul!" Byla jsem tak konsternovaná, že jsem se nezmohla ani na slovo, čehož dosud lituju. Neříkám, že nikdy nebyla řvačka mou chybou, ale kdyby každý, kdo si svým psem není jistý, že ho odvolá, si ho hned uvázal, tak by se tomu zcela jistě mohlo předejít. Mějte se, čau Mirka
|
Mirka
|
# Zasláno: 28 Bře 2005 20:22
- Nahlásit
Ahoj, mám 3 letou fenu pita a ta přímo rvačky vyhledává. Jinak je hrozně hodná, ale s tímhle asi už nic udělat nejde. Pravidelně chodíme na cvičák, ale na psy si dosud nezvykla. Ale co chci říct především: vždy, když se porvala, to byla z 99% chyba majitele druhého psa. Já, když jí mám na volno a vidím už třeba v dálce jiného psa, tak si jí pro jistotu odchytnu. Druhý majitel ve většině případů dojde až k nám a pak ho většinou nemá šanci odvolat. V tomto momentě fenu na vodítku strhávám, hlavně, aby se do sebe nezakousli, pak je to katastrofa. Taky mám takovový hnusný zážitek. Byli jsme na jedné akci, všude bylo spousta psů a proto by mne ani nenapadlo pustit fenu na volno. Když jsem uviděla, jak si naproti mě kráčí nějaký machýrek s volně puštěným NO, tak jsem si říkala, že si ho asi zvládne. Chyba lávky!!! Pes, jak nás uviděl, tak běžel přímo na nás a ten debil jen tak čučel, jak se budou rvát! Psi se porvali, ale fena se naštěstí nezakousla a ,,jen" mu trochu poranila packu. No, ale ještě větší šok pro mě byl, že hned, jak si ho majitel chytil tak na mě začal sprostě řvát na celý kolo: ,,No jo, to je holt ten zasranej pitbul!" Byla jsem tak konsternovaná, že jsem se nezmohla ani na slovo, čehož dosud lituju. Neříkám, že nikdy nebyla řvačka mou chybou, ale kdyby každý, kdo si svým psem není jistý, že ho odvolá, si ho hned uvázal, tak by se tomu zcela jistě mohlo předejít. Mějte se!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 20:31
- Nahlásit
FiSt
vetsina proudu projde mezi elektrodama paralizeru takze to neprobiji dal.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 20:41 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
Mirka
Ja nevim, kdyz mate perouci se fenu, asi byste ji mela mit porad na voditku, vzdycky toho jineho psa nezaregistrujete. Pokud ale vencite pouze na polich, kde mate vyhled, tak to ano. Nechtela bych se pak zodpovidat za poraneni nebo smrt jineho psa. Ja tedy kolem pitu a jim podobnym psi drzim u sebe, v zadnem pripade bych kolem vas ani neprosla. Ale kazdy je jiny, nekdo ani nevi, ze tyhle plemena jsou nebezpecna. Musim rict, ze tady je techto psu hodne a nikdy jsem je nepotkala navolno, vetsinou jeste z nahubkem a jsem za to rada.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 20:48
- Nahlásit
FiSt
Tchor
Vy mate dobry, ze jste chlapi, ja jsem nepouzila ani peprak proti cloveku, kdyz bylo potreba, jsem na to nejaka mekka. A nevim, jestli bych to dokazala proti psovi...asi s tim budu muset neco delat, nezabiju ani mouchu
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 21:34
- Nahlásit
FiSt
To sice jo, ale mam preci jen pocit, ze chlap to proste udela spis nez zenska.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Bře 2005 22:04
- Nahlásit
já nevim, ale když máš rvavého psa, proč mu nenandáváš náhubek?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 07:16
- Nahlásit
Anonymní
náhubek toho moc nevyřeší, pokud je pes na vodítku - přilítne na něj jiný rváč bez košíku a bez vodítka a jak se pak má okošíkovaný pes bránit???
|