Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak řešit rvačku!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Rusty
# Zasláno: 22 Bře 2005 11:51
- Nahlásit

Jak vyřešit rvačku mezi dvěma psy? Co mám dělat, když se do sebe pustí a druhý majitel je absolutně nechopný?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 12:00
- Nahlásit

Rusty
Jak neschopný? Nemůže hochytit? Bojí se ?
Asi řvát na majitele druhého psa, ať ho chytí za slabiny, v té chvíli si chyt i svého a odtahněte je od sebě...
Taky záleží na tom, jak jsou psi velcí. Pro čivavu se sáhne /ovšem musí se umět sáhnout tak, aby tě pes nekousl/
a vytáhne se, kdežto když se ti perou dva velcé psi, jde to většinou jen ve dvou. Pokud druhý majitel stojí a kouká, tak je to docela problém

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 12:03
- Nahlásit

Rusty
Jde o to, jestli se už psi rvou... nebo jestli jen jeden útočí. Pokud útočí cizí, tak na něj pořádně zařvat, nestydět se přeřvat třeba celou ulici, hodně psů se potom stáhne... Pokud útočí můj pes, tak ho uvest do patřičných mezí. Pokud se do sebe pustí oba, tak by se měli chytnout za zadní nohy a odtahnout od sebe, ale to bez pomoci druhé osoby pujde hodně těžko nebo pokud je někde po ruce kýbl s vodou, tak oba psy polít. Tyhle informace mám ale opravdu jenom vyčtený.
Já jsem osobně řešila jen ten první případ (napadení mýho psa cizím psem), protože moje čubina se nerve, většinou na ty psy jen kouká, co dělají a nechápe, co má udělat ona. Takže s tímhle asi víc neporadím... :-/

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 12:41
- Nahlásit

Když jsem narazila na takovýhohle neschopnýho majitele, tak jsem to řešila většinou sama (bohužel odtahováním svýho psa a kopáním do cizího psa a strašný řev do toho). Nic moc, ale psa si roztrhat fakt nenechám. Taky nás takhle jednou napadl pitbull, jenže ten nepřekusoval, prostě ho chytl za hrdlo a držel a jen odkapávala krev od zubů. Nepříčetně jsem ječela na pánečka (chlap okolo 40ti let), ať něco udělá, ať nestojí jak debil a nečumí, že tím mi nepomůže. Pak to vyřešil úplně cizí člověk, vytáh z auta kovovou tyč, narval ji pitbullovi do tlamy a vypáčil. Šok pro mě byl, když mi majitel pitbulla nabídl, že mu to zašije, že je veterinář a má kousek odtud ordinaci, drsný

Denisa
# Zasláno: 22 Bře 2005 12:43
- Nahlásit

Pokud je majitel druhýho v nedohlednu nebo neschopnej, tak prý se má chytit za zadní nohy, za ocas pes, ne vlastní, vlastního by bylo nejlepší z rvačky odvolat a odložit na místo a pak si to už vyřizovat (zalehnout, nějak paralyzovat) s cizím psem. No ovšem to je asi jen ideál, v reálu si to nedovedu moc představit a hlavně to chce mít zvládnutýho 100% vlastního psa.

Sendy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 12:49 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit

Rusty
Zkus se mrknout na artemis.erbak.com, určitě Ti to pomůže.

Garfield
Tak s tím vetem, to je síla.

Rendy
# Zasláno: 22 Bře 2005 12:57
- Nahlásit

Možná mám hloupý dotaz, ale zeptám se. Pokud jde o psa (toho cizího samozřejmě), se kterým se třeba cvičí obrana. Pokud na takového psa zařvu, nemůže se stát, že skočí po mě? Když je zvyklý, že ho takhle vlastně provokuje figurant a řve na něj?

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 13:22
- Nahlásit

Rendy
Obrany jsem v životě nedělala, i když s druhým pejsou (až bude), bych to chtěla zkusit, ale co vím, tak psi, co dělají sportovní kynologii, jsou cvičení na rukáv, jdou vlastně po rukávu a ne po tom člověku. Taky je pak pro ně odměna, že si rukáv odnesou a vlastně nad figurantem vyhrajou. Takže sporotvně vedenej pes by asi po člověku skočit neměl. Každopádně silně pochybuju o tom, že pes cvičící obrany by ti bezdůvodu napadnul psa a ještě k tomu měl neschopnýho majitele...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 13:52
- Nahlásit

Když sousedům na chalupě napadl staford psa - taky držel a nepustil, až když ho flákli klackem přes oči....tak povolil....
Když mi psa napadl RR, a panička toho RR byla totálně mimo - stála a psa doslova "prosila" aby si sedl....tak jsem se do toho vložila taky tak, že jsem RR nakopla, seřvala a svého psa si odvedla.....jinak to nešlo, když je panička husa pitomá....
Já už se po té zkušenosti s napadením svého psa nebojím mezi psy "skočit" a toho agresora vykázat do příslušných mezí....i za cenu toho, že mě třeba pokouše....Pro svého psa bych to prostě riskovala. Jako panička a člověk, kterému bezmezně věří mám dokonce tu povinnost.

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 13:56
- Nahlásit

Rendy
Nejlepší "obrana" je snažit se tomu fakt předcházet, i když kolikrát to nejde, mám tu zkušenost, kdy zedvora mi na pejsu vylítnul jinej pes a začal do ní koukat, pejsa na něj koukala a nechápala. Pak se do toho vložil přítel, rozeřval se na celou ulici (řve fakt šileně) tak, že po chvilce vylezl ze zadu z toho dvora majitel, podivat se, co se děje. Jakmile přitel začal řvát, tak se pes otočil a s ocasem mezi nohama valil zpátky do dvora... Pěknej "hrdina".

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 13:56
- Nahlásit

Evik
No já samozřejmě většinu rvaček odnesla pokousáním, nejen tím cizím bafákem, ale občas v zápalu boje po mě cvakl i můj drahoušek. Je to těžký, když jsou ti psi jak v tranzu.

Anonymní
# Zasláno: 22 Bře 2005 13:59
- Nahlásit

No musim říct,že od té doby co dávali v televizi pořad o paní,která si chránila svého psíka a šahla si pro něj,tak tam ruce nestrkám.Té paní ukousl napadající pes prst.Naštěstí ho našli a přišili.To v Plzni měla jiná paní smůlu,pes ho asi spolk,prostě ho nenašli.A když na mojí malou kníračku vlítne jagterierka odvedle,tak je to takovej šrumec,že je ani nelze za něco chytat(obě nemaj ocásek).Musím počkat až si volným krokem přijde páníček myslivec a odvleče si jí.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 14:16
- Nahlásit

Anonymní
no jo, ale když člověk nezakročí (i za cenu nějakého vlastního zranění) mohlo by se taky stát, že díky nevyrovnanosti boje mezi psy, by páníček o svého psa přišel...Třeba já bych se bez toho svýho cvoka chlupatýcho fakt nedokázala obejít a když jde do tuhého, dokážu potlačit vlastní strach a prostě psa chráním.

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 14:54
- Nahlásit

Také jsem se přesvědčila, že některý páníčkové jsou pěkný trumberové. Loni, když jsem ještě neměla toho svýho pošahance, jsem venčila kamarádce naprosto klidnýho labradora, v místě, kam chodíme každý den, všichni psi na volno atd. Najednou se přiřítil malamut a vyjel po něm, panička si asi myslela, že je to sranda, začal ho honit, labrador utíkal a utíkal, a stejně ho dostihl, snažila jsem se je od sebe odtrhnout, řvala na majitelku i psa. Když se mi podařilo je zpacifikovat, tak jsem radši mazala pryč a až po deseti minutách jsem přišla na to, že labrouš má ránu na jedné noze, tak šup k vetovi, šití, týden chození po injekcích, tři tisíce v háji atd... Dost dlouho jsem si vyčítala, že se to stalo zrovna v době, kdy jsem tam byla sama a ne s vlastním psem, taková ta hloupá náhoda... Jo a samozřejmě že tu holku s malamutem jsme tam už nikdy neviděly.

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 14:59
- Nahlásit

Jandula
Tak to je smůla :-/ Fakt blbá náhoda... Já měla u psice štěstí. Nic se jí nestalo a na víc vylezl panček toho psa a hned se ptal, jestli je pejsina v pořádku, takže snad by byl i ochotnej uhradit připadný lečení... ale kdo ví...

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 15:03
- Nahlásit

Eimy
Je to smůla, ale je to tak vždycky, přesvědčila jsem se o tom o víkendu, právě ta kamarádka mi hlídala psici, ze soboty na neděli a v neděli brzo ráno, místo aby jí vypustila jen na zahradu, šli s přítelem a psiskama ven, psíci vylezli na nějaký kopec, labrouš to zase seběhl a ten můj pošuk skočil z výšky asi 2 metrů, prý se rozplácla a zůstala ležet, tak s ní okamžitě jeli na veterinu, ale vše je v pohodě, doktor jí natahoval, prohmatával, pro jistotu dal injekce atd.
ale přesně, musí se to stát vždycky, když hlídá někdo cizí a ten má pak výčitky...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 15:16
- Nahlásit

Jandula
mluvíš mi z duše....náhoda je blbec....Když jsme byli na konci základky se školou v anglii, byli jsme po dvojicích ubytováni v různých rodinách. Ta "naše" měla půlročního černého labrouše a my s kámoškou ty lidi ukecali, abychom ho směli vzít ven....Uprostřed náměstí nám pejsa nejdřív udělal obrovskou "hromadu" (v Anglii jsou za nesebrání bobků vysoké pokuty) a pak se kámošce ještě vytrhl a zdrhnul za jiným psem....naštěstí jsme ho dohonili....no byla v nás malá dušička a když nám pejsu chtěli majitelé půjčit další den sami od sebe, raději jsme zdvořile odmítli

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 15:42
- Nahlásit

Jandula
No, mojí psici, když se něco stalo, tak sem u toho vždycky byla já Mám na to hold smůlu, hlavně mi to nikdo nepřipomene xkrat připomenout. I tak mám třeba nervy při přecházení silnice a když do mě někdo rejpne, to je potom sranda...

Evik
Zní to docela vtipně, ale věřim že to byl šilenej zážitek... Obzvlášť v Anglii...

jana33
# Zasláno: 22 Bře 2005 15:54
- Nahlásit

Nojo jsou to zážitky, já se po svém čtvrtečním zážitku konečně vybavila pepřákem, ale taky to není 100%. Byla jsem venku s pesanama, starší navolno, štěndo na vodítko a přiřítil se k nám kříženec, tipuju to na NOxmalamut - nejdřív šel po labroušovi, vrčeli na sebe, vytahovali pysky, tak jsem labroušovi zavelela k noze a snažila se křížence blokovat, ale ten se zaměřil na štěndo a začal ho rolovat pod sebe a když jsem se ho snažila odehnat, začal cenit zuby i na mě, žádný hulákání nezbralo, byla jsem ráda, že se nám podařilo zdrhnout do baráku a že starší labrouš není rvavej a dá se udržet hlasem. Ale měla jsem opravdu nahnáno, majitel křížence samozřejmě nikde

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 16:12
- Nahlásit

Prý platí strefit se kopnutím nebo stisknout koule - to snad dostane i psy (pity..), které kopnutím normálně jenom vydráždíte. (tož nevím co s fenama)
A nebo škrtit. Což už si vůbec neumím představit v případě že pro průměrně zručné, kteří nenakopou svého psa a sebe nepostříkají sprejem - většinou psi nejsou zrovna v klidu, že..

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 16:18
- Nahlásit

Takového psa je třeba popepřit než se dostane na blízko
Jasně, já už myslela spíš situaci, kdy se rvou..
Páčit tlamu - bohužel většina majitelů (a ne že bych byla vyjímka) ztuhne..

Heidy
# Zasláno: 22 Bře 2005 16:34
- Nahlásit

Někteří majitelé psů jsou opravdu neschopný. Mám NO, který se pere, jakmile uvidím většího psa, které nemá rád, proprosím páníčka, aby si ho odvolal....jenže stala se i taková situace, že to majitel zkusil jednou a když viděl, že ho pes neposlechl, zkrátka ho nechal být. Asi se nechtěl ztrapnit, že pes neposlouchá, stálo okolo pár lidí. Uhla jsem psovi z cesty, ten se naštěstí toho mýho bál. Když mě míjel majitel, řekl mi, ať s tím psem chodím jinam! Nevím kdo svýho psa nezvádl!!!!

Rendy
# Zasláno: 22 Bře 2005 16:52
- Nahlásit

Mě do psa skočil RTW od kamarádky. Měl sice odložení, ale byl to moment, prostě hop a bylo to. Ten můj je hrozný trouba a nechápe, že může být někdo zlý a neoplácí to ani lidem ani psům. RTW byl zakousnutý do mojeho miláčka ten mu visel z tlamy jak hadr a neuměli jsme je dostat od sebe. Já jsem do RTW kopala, kamarádka nekamarádka. V tu chvíli si nic člověk neuvědomí a má zatmaveno. Naštěstí pak za chvilku pustil. Ten můj měl jen trochu pochroumané vnitřní ucho, ale zahojilo se to. A taky cvičí s RTW poctivě a důsledne a není zrovna začátečník. Ale stane se... Kdyby tam ale byl v tu chvíli takový pes sám, tak nevím co bych udělala.

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 22:26
- Nahlásit

FiSt
A co pro podpruměrně zručný? Já si nedovedu představit, že v okmažiku, kdy mi na psa vyjede pes stihnu vythnout pepřák a stříkat na správnou stranu. Stim nakopnutím to je možná lehčí ale zas trefit se "dobře" a zpusobit druhýmu psovi vnitřní zranění, to nebudu platit veterináře svýmu psovi ale tomu druhýmu :-/

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 07:18
- Nahlásit

Eimy
já ten pepřák ještě nikdy nepoužila, ale co jsem slyšela, tak se rozprskne stejně i tam, kam nemíříš...zanese to vítr.... Když člověk neví co s tím, odrovná kromě psa-agresora i toho svého a sebe možná taky....já osobně bych to snad ani použít správně neuměla... Když už jsou psi v sobě, chce to chladnou hlavu, železné nervy a hlavně pohotové ruce....což je mnohdy problém a nestydím se říci, že ani jedno z toho nejsem schopná v krizové situaci příliš dlouho vydržet.....ono asi málokdo....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 08:42
- Nahlásit

ad Pitbullové

Když vašeho psa kousne pit, může se taky stát, že vám nepomůže ani voda, ani kopání do psa, prostě nic.. Kamarád je chová a vždycky měl problémy s pouštěním. Proto si pořídil bridstick. Je to jakoby dřevěný nůž, který piťoušovi strčí do tlamy a zapáčí. Já jsem si ho pořídil také, jen tak preventivně a mohu říci, že se mi to už dvakrát osvědčilo.
Udělat si ho může každy, stačí mu parketa/ nebo něco obdobného, s parketou není mnoho práce/ a tak dvě hodiny prace.

Těch možností je spousta, stačí třeba dobře psa vyvěsit, nebo ho chytit za ocas a odtáhnout/pak ale musíte být rychlejší../..

Důležitá je prevence, když někde vidím na volno pobíhajícího psa, samozřejmě k němu hned se svým miláčkem neběžím...

Jen jedna věc, poslední,.. když od sebe trháte dva psy, kteří jsou v sobě, nikdy k nim nenatahujte otevřenou dlaň, vždycky v pěst a chytat ho z pěsti..Ukousnutých prstů je vážně mnoho...

Jakmile jednou vašeho psa někdo napadne, už to nikdy nebude ono... začne sel dívat, hlídat sám sebe, strach, vyjíždět po psech... je to špatné

Anonymní
# Zasláno: 23 Bře 2005 10:17
- Nahlásit

Zrovna vcera jsme s pritelem toto tema probirali.Uz 2x nam totiz psa napadl jiny pes.Mame RR a pokazde nas pes napadl,kdyz ten nas byl na voditku.1x to byl volne pusteny pitbull a 1x velkej krizenec dogy ci co s buhvicim.Nastesti pri tom vzdycky byl pritel.Takze pitbulla nakopal kam se dalo (panicek jenom stal a rikal "Paneboze" a mohl byt rad,ze nedostal po hube i on) a ten pes dodneska kulha.Nasemu se nastesti nic nestalo az na par skrabancu.Jiste diky "elastickemu" (jak ja rikam) kozisku a take diky silnemu kozenemu obojku,takze se mu nemohl zakousnout do krku.
Pri napadeni tim krizencem se pritelovi podarilo psa capnout zahadnym zpusobem za obojek a podrzet nez se vyjeveny panicek vystrachal ze sklepa!! se slovy,ze ten pes nikdy nikomu nic neudelal.Nas pes mel pokousanou tlapku,takze jsme "panicka" nechali uhradit veterinare,antibiotika atd.To bylo najednou narku,jak je na podpore bez penez atd.A myslite,ze se ten clovek ponaucil?Neponaucil.Dal chodi se psem mezi barakame bez voditka.Mam toho plne zuby,protoze vecer venci ve stejnou dobu jako my a ja trnu,kde se ten jejich pes vyriti.To jsem ale odbocila od tematu.Takze jsme se s pritelem shodli,ze proste kopat na spravna mista,nebo klackem po cumaku atd.Jenom doufam,ze se mi nestane abych takhle musela zasahnout sama!

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:07
- Nahlásit

teď se projevím jako typická ženská, ale mám na to čisté právo: při popisovní výroby bridsticku, jsi skončil u parkety. tu si dokážu představit. ale co dál? nebo to snad bylo všechno a mám u sebe nosit parketu?

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 15:08 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Těch možností je spousta, stačí třeba dobře psa vyvěsit, nebo ho chytit za ocas a odtáhnout/pak ale musíte být rychlejší../..

šišmarjá, copak já vyvěsím, utáhnu atd. stejně těžkýho psa jak jsem sama? Jsem možná vysoká a chytrá (viz. míry že FiSte) ale ne těžká a určitě ne rychlejší než vzteknutej pes.

Ten klacek se mi zdá dobrý aspoň když teda jde o to psy dostat od sebe. Dá se to i koupit?
A co elektrický paralyzér? Funguje to jak na úchyly?

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 15:14
- Nahlásit

FiSt
jo tááák, tak to stačí říct rovnou dřevěbý nůž a nemotat ženským hlavu s výrobou parket a z toho něco jako...(vím, že to nešlo z tvých úst - respektive prstů).
Ale máš recht, že třeba zrovna já bych mohla zakousnutého pitbula páčit sebe víc a pořád by to byl málo

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání