| Autor |
Zpráva |
Maruš
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 11:30
- Nahlásit
FiSt
No nevim,pro změnu zas nechci rejpat já,ale nedokážu si představit,tak se ti do psa zahryzne jinej pes a ty běháš s olíznutým ukazováčkem a zjišťuješ směr větru,abys mohl účenně použít pepřák.To fakt ne...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 11:47
- Nahlásit
FiSt
|
Maruš
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 11:47
- Nahlásit
FiSt
Dokážu si představit spoustu věcí,bylo to psaný v nadsázce.Je mi jasný,že jsem píchla do vosího hnízda...
|
Maruš
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 11:53
- Nahlásit
FiSt
Ale popravdě si nedokážu představit,jak účinně použiješ pepřák na psa při rvačce,tak abys nepostříkal i vlastního psa.Prosím,přibliž mi to trošičku.Už jsem viděla hodně rvaček,ve všech případech ti psi byli hlavama u sebe a dost sebou mleli.Jak pak docílíš toho,aby to paralyzovalo jen jednoho psa?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 12:09
- Nahlásit
myslim, ze jde hlavne o zachranu vlastniho psa, takze kdyz ho postrikam peprakem a odrovnam ho zaroven s utocnikem tak je to podle me mensi zlo,nez nechat sveho pesana zakousnout nebo roztrhat, nemyslite?
Co udela peprak s clovekem vim z vlastni zkusenosti - po zakoupeni jsem to na sobe zkusila. cloveka to vyradi z jakekoli akce, ale da se to prezit a myslim, ze na psy to ucinkuje stejne. Pokud na psy striknete,tak pocitejte s tim, ze taky budete zasazeni - tedy pokud po striknuti neodejdete stranou a v klidu nepockate,az psi od sebe odpadnou On totiz ten drive zmineny mracek spreje se ve vzduchu vznasi pomerne dlouho Trochu kasle a slz,ale za zivot sveho pesana kazdy spravny pan obetuje,ne?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 16:15
- Nahlásit
FiSt
no,mívala jsem dobrmana,co se nmu druhý pes sakra blbě vyndaval z huby,když se mu do ní třeba díky své blbosti nebo sebevražedným sklonům dostal,a po jedné zkušenosti,kdy jsem mu toho psa včas z huby nevyndala,už bez koše nevylez...ono je to dost o něčem jiném,když se může zakousnout jen jeden,třeba ten,co na mýho psa naběhne...svýho psa ořvu,když se nemůže zakousnout, a agreseora odlapím... devadesát procent střetů jsem měla se psy,co proti Arkounovi neměli šanci...byl to běžnej dobrman,.40 kg a 71 v kohoutku,ale měl srdíčko a šíleně naposilovanej krk...když mi v pražským parku na vodítku smet argentinu,co na něj nechal hovadskej majitel schválně naběhnout,dávali si na nás lidi už pak pozor.
Z vlastní zkušenosti mohu říct-kdo máte psa s potenciálem zabít,nevylejzejte bez koše,co pořádně sedí a hned tak nespadne,strašně vzácně na to doplatíte,protože narazíte na rovnýho soupeře...většinou budete rádi,že díky tomu zvládnete situaci i sami....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 16:19
- Nahlásit
Maruš
nedokážu si ani omylem představit pepřák v momentě,kdy jsou psi v klinči.Zahnat provokatéra,to ano,na to stačí i pořádnej kopanec,ale když do toho ten pes vletí a dá sílu do nárazu prsama o prsa,aby druhýho smet,nedá se dělat nic než uskočit a následně lovit toho cizího...za podmínky,že tomu svýmu dokážeš zakázat pokračovat v boji,když přebereš vedení rvačky...dokážu si představit paralyzér na uvolnění stisku cizího psa,co mi vraždí mýho,narvat mu ho do huby a zmáčnout...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 16:23
- Nahlásit
a dost nechápu,proč se staráte o to,zda nemůže paralyzér ublížit nebo tak nějak....jednak ten zakouslý pes může za chvíli toho druhýho oddělat,protože si nedokážu představit,že bych běžnýho agresora neoodělala ze svýho psa svýma rukama, a pokud je třeba něčeho dalšího,tak už dávno skončila sranda,kde je pak už skoro jedno,čí smrtí to skončí,protože smrtí to skončí stejně, a byla bych proto,aby to nebyl můj pes.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 21:24
- Nahlásit
Fist
Možná by to bylo lepší, přečíst si co jsem už psal
Co takhle vydat knižně paměti ´Všeználku´ ?
Nebo se zamyslet nad názorem jiných. Když už máš potřebu vyjádřovat se všude ke všemu, nebylo by od věci, trošku ubrat na aroganci.
Co takhle nemít vždy poslední slovo ? Možná je to věkem, možná si jedináček. Kdysi kdosi řekl: S kloboukem v ruce projdeš celý svět. Ale póza ´dravce´ je výhodnější, co ?
Honza
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 22:08
- Nahlásit
FiSt
Prosim mohl by ses kouknout do fora "Vrčení při hře" a napsat mi svůj nazor? Dík moc...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 22:12
- Nahlásit
FiSt
No, to je mi docela jedno
Sali
Tchor
Vás dva bych taky docela ráda poprosila o názor, když budete mít čas a náladu... Moc děkuju
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2005 22:28
- Nahlásit
FiSt
Děkuju, ještě sem tě tam poprosila o vyjádření na to, co sem psala dneska o tom "hlídání". Nemusí to být román Stačí říct, jestli ji to nechat dělat nebo ne... Seš moc hodne, fakt dik
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Bře 2005 23:53
- Nahlásit
Fist
Z hluboka dýchej ´frajere´. Nebo se proběhni.
Sorry, frajere, ale píšu jen na tento web a tak 90% příspěvků na fórum našeho cvičáku
Na hofylandu jsem od tebe četl pět příspěvků a ve čtyřech si se do někoho navezl, kolik je to asi procent ?
To koukáš, co?
Koukám, pokud odpovíš věcně a slušně je to ok, od toho je fórum. Jinak můj první příspěvek platí jaksi obecně.
Honza.
|
Maruš
|
# Zasláno: 30 Bře 2005 09:30
- Nahlásit
FiSt
No,je zajímávý,jakým směrem se začne ubírat "diskuze" v případě,pokud s tebou někdo,pokud není Sali nebo Tchoř, nesouhlasí...
V každým případě jsem Brenda,kamarádka z Beverlly Hills,co jen nešikovně popichuje.
...asi se někdy budu muset přijet podívat na to,jak jsi ty šikovný...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2005 09:52
- Nahlásit
Ale popravdě si nedokážu představit,jak účinně použiješ pepřák na psa při rvačce,tak abys nepostříkal i vlastního psa.Prosím,přibliž mi to trošičku.Už jsem viděla hodně rvaček,ve všech případech ti psi byli hlavama u sebe a dost sebou mleli.Jak pak docílíš toho,aby to paralyzovalo jen jednoho psa?
Maruš, promiň ale pokud rýpeš (pardon: nesouhlasíš) takovýmhle stylem, čemu se divíš? 1. sis příspěvek opravdu nepřečetla moc pozorně 2. i kdyby jsi ho přečetla pozorně - při rvačce mi bude úplně jedno komu všemu třeba ten pepřák nastříkám do ksichtu - hl. že můj pes PŘEŽIJE.
Ale nerada bych aby se další diskuse o psech strhla na boj o to kdo má pravdu. Takže prosím klid.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Bře 2005 10:25
- Nahlásit
nefer: no, ale když bude foukat vítr proti tobě, tak to nebude zrovna to pravé ořechové
FiSt:Za blbost se platí
hm,klasická diskuze bez rejpání
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2005 10:47
- Nahlásit
A všimnul sis, že by si to třeba jen jeden z nás vzal tak moc osobně, aby se v tom musel dalších Xpříspěvků babrat? Trocha nadhledu a ušetříš si pár žaludečních vředů.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2005 11:52
- Nahlásit
Díky, seš čím dál tím lepší
Nechval dne před večerem
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 19:24
- Nahlásit
Tak jsem tak dlouho řešila teorii, až jsem se v praxi zachovala úplně jinak... Dneska mi na pejsinu vyjel labrador, zmizla pod ním, přece jen jejich 10 kg k labroušovi nic moc... První co mě napadlo bylo chtit psa za obojek a vodtahnout...
Jen mě zajímá ještě jedna věc. mojí pejsině nic (snad) není, uvidíme do zítřka a kdyžtak zajedem k vetovi. Ale tomu labradorovi tekla z tlamy krev, nevim dke byl kousnutej... Je možný, aby se kousl sám? Nebo je jistý, že ho rafla moje psice? Jde mi hlavně o to, jestli po mně nemůže chtít páneček labradora chtít uhradit veterináře... Nevím, jestli to začla moje psice nebo ten labrador, nerada bych soudila, protože se to seběhlo hrozně rychle, ale od svojí psice jsem nepostřehla jedinej náznak agrese.... Ale jak říkám bylo to rychlý, možná tam nějakej impuls být mohl... Kdyby bylo jasný kdo to zavinil a viníkem by byla moje psice, tak bych byla ochotná část nákladů uhradit, ale takhle fakt nevim, máte s tím někdo zkušenost?
Dík moc
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 19:35
- Nahlásit
Eimy
prosímtě to vůbec neřeš a pošli majitele labrouše někam,že může být rád,že se nic nestalo tý tvý malý chudince,co má samec co valchovaT něžnou fenečku a vůbec,blbec se kous do tlamy sám,přikous si jazyk,zaplaťpámbu že si ho přikous,jinak by buyl zmáčk tu tvou čubís...
Proboha jak se přiznáš,že je něco tvoje vina a dáš najevo dobrou vůli,dáš se tomu člověku naprosto do ruky a může si s tebou dělat co chce...pokud to není kamarád na place,tak zatloukej i to,žes tam byla....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 19:44
- Nahlásit
Eimy, a páneček labradora se stará o to jestli se tvojí fence něco nestalo? Neřeš to. Až někomu tvoje psice opravdu ublíží, pak sklop uši a vytáhni peněženku, ale takhle se na to vážně vykašli
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 20:11
- Nahlásit
Sali
To, on ten labrador byla fena ... Pes mi na čubinu ještě nikdy nevyjel...
nefer
No, ta holka mi napřed poděkovala, že sem tu její čubinu vod tahla, pak se ptala jestli je moje holka v pohodě... No a pka si kdosi všimnul, že má gatě od krve... No tak odešly pryč...
Jinak děkuju za podporu, sem docela vyklepaná, co se čubině mohlo stát ještě ted....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 20:33
- Nahlásit
Eimy
zrovna mě se před odjezdem na stopy cvakla malina Bobule s dobrmankou Miou,o to,kdo olíže prkýnko od krájení psího salámu,Mia začala a Bobule se po ní zkusila projet,zahryzlá jí do záhřivku,Bobuli jsem strhla za límec se zařváním dooost a Miu jsem odkopla,aby toho nezkusila využít,a zase byl klid...a jely jsme čuchat...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 20:37
- Nahlásit
Sali
u vás musí být taky veselo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 20:39
- Nahlásit
Sali
Jinak taky jsem zažila, že strejdva jezevčice na mou tehdy 6 měsíční psici ošklivě vyjel, mamku nenapadlo nic lepšíhi než strčit ruku mezi ně, odnesla to s modrákem, já u toho nebyla... Ale přece jen jezevčík a moje psice je celkem "vyrovnaná" rvačka, ale moje psina proti labradorce moc reálných šancí neměla...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 21:05
- Nahlásit
Eimy
to víš,jsou to zpupný sakra vysoko vytažený mladý zvířata...ale kázeň musí být.Už to umím chytat a rovnat bezúrazově...základem je,že cvaknutí se musí řešit ve vteřině.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 21:16
- Nahlásit
Sali
no tam byl dneska problém v tom, že já poznám, kdy psice chce na druhýho psa zavrčet, ale já sem si dneska nevšimla sebemenšího náznaku. Ta labradorka vystočila k nám na stůl, smetla ji dolů, takže ta moje reakce byla pomalá, ale z těch lidí, co tam byli sem byla nejrychlejší, nebo spíš jediná, kdo se odhodlal něco udělat... Zbytek na to jen čučel... No jo no, lidi jsuo lidi, je fakt, že na jejejich psovi žádnej pes nebyl a necvakal po něm zubama, tak co by se nák moc do toho motali...
Moje psice za projev agrese je napomenutá pokaždé, jakmile ho vidim, ale dneska sem neviděla na její straně nic... Což neznamená, že mi něco neuniklo...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2005 23:13
- Nahlásit
Tak jestli to někoho bude zajimat, tak mám docela fajn zprávu. Psice žádný větší následky z toho včerejška nemá, myslím, co se týče vztahu k velkým psům... Jsem za to docela ráda, protože by to asi dalo fušku ji nějakýho strachu zbavovat. Ona je naštěstí takovej nezmar....
Jeden "následek" to přece jen má... Mám pocit, že se mě teď mnohem víc drží... Je možný, že je to ještě z toho šoku a "přejde" ji to nebo to, že jsem jí včera pomohla byl dalším krůčkem k tomu, aby mě brala ještě víc jako šéfa? (Promiň ,Sali, takovou stupidní otázku, vím, že to určitě patří k základu nejzákladnějšímu, ale já takovouhle věc nikdy nezažila, ani jsem se o ni moc nezajímala, tak se ptám... )
|
Rusty
|
# Zasláno: 3 Dub 2005 11:14
- Nahlásit
Včera se mi stal zvláštní zážitek. Venčil jsem svýho hafana (samozřejmě měl košík, přece jen mám velký plemeno) a přihnal se k nám zezadu přerostlý kokr (majitelé dalko za ním). Začal na mýho psa vrčet, já si ho uklidnil a chtěl jsem kokra zahnat. Jenže ve chvíli kdy jsem na kokra zařval a udělal pohyb ke němu (naznačoval napadení), můj pes na něj vystarotoval, zvalchoval ho pod sebe. Odvolal jsem si ho a kokr zdrhl.Mám pocit, jako by můj pes šel do "rvačky" semnou? Je to možný. Protože předtím než já něco podnikl klidně stál a koukal!
|
Azoráček
|
# Zasláno: 3 Dub 2005 13:15
- Nahlásit
Když to tak čtu, mám děsnej strach, až jednou se u nás odehraje rvačka, jak to vyřeším Síly dost teda fakt nemám, na mýho kokrouše možná,ale co cizí pes Navíc mam pejsu docela dominatního, sebemenší náznak se snažím urovnat, ale co když až když ho budu chtít dostat z rvačky, chytím za obojek nebo tak, tak na mě v záchvatu vzteku seotočí a zkusí hryznout do ruky Co pak? Z toho mám docela strach, i když větší asi by byl kdyby sme potkali nejakyho big obra, jako už jednou, psi se nemaj rádi, ale muj nastesti nevyvolává zatím rvačky, když to vypadá že nejakymu psovi to "šrotuje" v hlavně jak omám zautocit,nemám, tak muj vrtí ocasem
|