| Autor |
Zpráva |
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 21:54 - Změnil/a: Petra_ruza
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
kdyz se lidem nechce pracovat... My si muzem vybirat ze tri trid, ale mame psa v pracovni kondici, tak kam jinam. Ale i z pracovky jsme dostali BOBa
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 21:58 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit
jj, pracovní kondici máme, ale někdy ti rozhodčí na to nekoukaj a v pracovce nechaj vyhrát psa, co e jak bečka. I já jsem se ji pokoušela trochu přibrat, ale nějak se mi to nedaří, ale aspoň jsem docílila toho, že ji nelezou žebra.
Tak ty zalupuješ zase po BOBovi jo? To máš pěkné ambice.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 22:09
- Nahlásit
Ještě jsem chtěla napsat, jak mě Becky dnes mile překvapila na cvičáku. Dělali tam takové ty kraviny, jako že zadržení v boudě skokem do okna. Jelikož je to okno opravdu vysoko, dala se před něj lavička, aby se odrazili. Dělali to dva naši nejlepší obanáři. Prnví, čuba do toho měla hroznou chuť, ale těžkej zadek, a tak ji tam tu prdel musel páníček pomoc, druhýmu psovi se tam vůbec nechtělo, asi ho to moc obtěžovalo se tak namáhat. Když jsem to viděla, řekla jsem si, že Becky vezmu taky, že třeba aspoň vyleze na tu lavičku a bude na něj do okna štěkat, páč její odvaha je malá. Tak jsem ji tam vzala, pustila ji s povelem drž a ta bestie normálně čistě proskočila oknem a zadržela. Všici koukali jak puci, hlavně já, protože to bych do ni neřekla. Tak mi udělala hroznou radost a rozhodla jsem se, že ještě do důchodu nepůjde.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 22:25
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
no dyk - jsou ji teprve 3 roky.
To bys koukala na tu "pracovku" na svetovce! Takovy kolosy u nas jen tak neuvidis. Ingousek vypadal trosku jak mensi pribuzny rotvajlera
Na BOBa ambice nemame, jen jsem psala, ze neni vylouceny, aby ho pes z pracovky vyhral.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 07:40
- Nahlásit
Petra_ruza
No vyloučený to rozhodně není, vždyť mi ho vyhrajem
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 12:12
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
v tom pripade je vylouceny, aby ho vyhral PES z jakykoliv tridy
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 12:32
- Nahlásit
Petra_ruza
jj, vyfouknem vám ho před nosem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 12:43
- Nahlásit
Pavka
Gratulace k dalsi zkousce.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:07
- Nahlásit
Petra_ruza
taky gratulíruju (abych nebyla pozadu a také vím, že by tě to moc mrzelo )
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:10
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Tak mi udělala hroznou radost a rozhodla jsem se, že ještě do důchodu nepůjde.
Pane jo ! To je slovo, tak vidíš ! Mám za tebe radost, u nás teda obrany vůbec nefrčí, takže mě ten váš výkon docela potěšil
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:20
- Nahlásit
Kalliope
Práve, že poslední dobou, co máme to štěně, se hrozně změnila. Je ostražitější a odvážnější a i výcvik je lepší, snaží se mi víc zavděčit, protože cítí konkurenci.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:32
- Nahlásit
Kalliope
dekuju
Fifi
tys volala? Ja jsem spatne hrabla do kabelky po telefonu a pak jsem do toho cucela - asi jsem Te zrusila co? Musela jsem ale rozhazet detem druhou cast obeda na talir, takze jsem to nemohla resit...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:43
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
takhle kdyby to fungovalo u nás ! Ale vidíš to, a tys už chtěla házet flintu do žita !! Taková škoda
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:53
- Nahlásit
Petra_ruza
tys volala?
jo. du na to znova.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 15:15
- Nahlásit
Fifi
a za to Te nevememe
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 15:15
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
protože cítí konkurenci.
Taktak, i perdeli nezravec se diky konkurenci kdysi rozezral. A zarlivost pri vycviku funga taky skvele. Tak at se dari!
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 16:55
- Nahlásit
Fifijak jde kolobka??? ja zbozne cekam na prijezd prarodicu s objednanym harampadim ceskych znacek. Cubka mi "vyrostla " z postoje. vzala jsem ji ukazat kamosce- skoro si z toho s manzelem cvrkli- vypadala jak chlap v damskem tricku- konec ji nedosach ani do pulky prdlele
a jeste jedna novinka- nasla jsem cvicak kde kousou!! sice to je club ovcaku ale snad nas tam vemou -doufam v sobotu jedem s kojotem na vylet
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 17:09
- Nahlásit
kulala
ak jde kolobka??? j
Nijak. Amyna je chodici hormon haravej, takze v tahu by beztak jen smatlala a obechcavala patniky, staci mi s ni vychandy a nervy na poslusnosti (hooop prekazka tam, ale zpet - to sem nikdy neslysela, dat micek z tlamy - nedaaaam, vstat na povel rovne - sem tyyrana, kous kous vesely stip do rukou ji jde bez povelu skvele ..) a tlaky ve smecce - Dura si ji rovna, bo Kremyl hara a ona ne. Navic co jsem z prace doma, tak zacal podzim podzimovatej, chcije a chcije, polnacky brazdi hnusny tezky stroje na repku, takze zase ubyde tras.
nasla jsem cvicak kde kousou!! sice to je club ovcaku ale snad nas tam vemou -doufam v sobotu jedem s kojotem na vyle
Tak parada! At to klapne a najdes konecne ten rottie biting vstricnej klub!
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 17:29
- Nahlásit
Fifi
At to klapne- asi se dam na modleni pac to je JEDEN aJEDINEJ v ramci dostupnosti- ja uz jsem stim typkem mlivila si pred rokem a pul - jenze sem se k tomu vubec nedostala a oni byli dost daleko ale ted se prestehovali a stesti veliky-bliz ke me!!! mam z toho uplne hroznou radost. sice jsou cubce 3 ale to by snad nemelo vadit???pretahujem se o toho gappay peska tak snad se nauci.
jeste takovej dotaz mimo- tak nak jsem se zacala rozhlizet po dalsim psovi ale chtela bych neco na "praci coz je tady strasnej problem lec jsem se dopatrala par chovatelu ktery krejou nemeckejma psama- tudiz nakej dobrej tip jako na co se koukat??? je to tu des s cubama nic nedelaj v Sch tu zavodi jeden jedinej pes z cely zeme a vysledky DKK tu maj taky strasny- s nulama najdes fakt jenom zarakem
nakej napad??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 17:51
- Nahlásit
kulala
nakej napad??
Mluvis o rtw? nebo malamutech ci ESP?
Tak BVA hodnoceni je asi o necem jinym, nez cesky DKK, ne? Kolik se tak BVA u rtw tam u vas pohybuje?
No a napad je jasnej, dotahnout neco odjinud.
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 17:55
- Nahlásit
Fifi
Děkujeme, byla to jen taková chuťovka před závodama.
Petra_ruza
Vždyť to jsou ještě miminka je jim teprve něco přes 2 roky , ale příští rok se do té pracovky už snad taky dostanem. Teď zatím IPOV a možná ještě něco dalšího do konce roku stihneme. Teda jestli nezačne chumelit.
By mě celkem zajímalo, co by se stalo, kdyby nám nachumelilo v sobotu na ty závody.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 17:58
- Nahlásit
Fifi jasne ze o rtw!!! ESP jsem zavrhla to je me moc sileny...a huskyho zas nemuzes mit jenom jednoho
max skore je 13 dohromady ale vetsinou se to pohybuje tak 4;4 ale 6:5 je taky normalni .... vobcas kapnes na 0:0 to sem prave vobjevila stanici co maj takovyhle skore a kryly v zahranici- jmeno bych musela najit..to ja prave nevim jak moc vekej rozdil je mezi bodovanim tady a u nas....ted jsem byla se psem na rentgenu tak jsme zvedava jak to dopadne- boss si usmyslel ze chce po psovi stenata takze asi bude jeste jedna zlata koule
dotahnout neco odjinud
to me samozrejme napadlo jenze to mame problem- nemuzes exportovat stenata pod 3mesice veku....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 18:13
- Nahlásit
kulala
jak moc vekej rozdil je mezi bodovanim tady a u nas..
SAAKRA rozdil neni 0:0 z cech a BVA komplet do 10 - 15 (soucet obou kycluch) bych povazovala za velmi solidni. Pro porovnani TADY uplne na konci mas zhruba srovnani ruznych posouzeni. Treba mi se BVA posouzeni ci OFA libi bic, nez cesky.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 19:05
- Nahlásit
Pavka
no to jsou teda "miminka" - naky prerostly ne?
Teda jestli nezačne chumelit
to me sice nenapadlo, ale modlim se, aby nebylo jako dneska - cely den prsi a fuci. Asi tam zmrznem
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 19:25
- Nahlásit
Fifijj urco se na to poradne podivam- mam jaksi mezery ve vyzkumu kam na to vsechno chodis??? ja nak nemuzu nikdy nic najit asi sem starej lempl holt a s googlem moc nekamaradim ale vidis uz i k cvicaku jsem se dosherlockovala.... ja to postupne vsechno vodhalim
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 19:49
- Nahlásit
tak opravuju chybu sem to nak prekoukla v tom sloupci- soucet max 12- dle BVA-tak teda nevim jestli jsem to cely teda pochopila dobre(teda jak mi to bylo kdysi tady vysvetleno ze cim mensi mean score tim lip..takze kdyz by to bylo rekneme 6:5 coz je 11 dohromady, a max je 12. se mi zda docela uz blby.. treba 2:3 by bylo ok??? nebo sem neco prekoukla a mam to cely spatne vysvetleny?????)
nemela bych ti tohle radsi poslat na mejl abych nebyla za debila anebo mi nesebrali vysvedceni ze zakladky ze neumim pocitat
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 19:49
- Nahlásit
Petra_ruza
Jak přerostlý
jsou nejmladší, tak to jsou miminka a hotovo
Radím na víkend přibalit hodně teplou nepromokavou bundu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 19:59
- Nahlásit
kulala
Ja k tomu prisla pres perdele, neb UK jest jejich domovinu. A kdyz sem videla pred x lety ty hrde prezentovany "sileny cisla" na webech u HD, smatrala sem a patrala. Ale to jsou dneska uz bezna infa. Jen netucham prumer BVA u rtw.
or those overseas readers most countries have their own schemes so enquire from your kennel clubs or vets or breed clubs to find out the guidelines of purchasing a puppy from parents who have been screened under the relevant system. The UK average score for the Airedale is currently 16 in total - so, ideally, you would be looking at parents that are below that figure. The lower the better. Put simply - you will see hip scores shown as 3/3=6 this means the left hip has a total score of 3 and the right hip has a total score of 3, both hips are then added together to give a total e.g. 6. Each hip is scored on 9 points: eight of which are graded 0-6 and one 0-5 - so the most one hip can score is 53. Therefore the lower the score the better, e.g. 0/0=0 is perfect. Buying a puppy from hip scored parents does not guarantee that you will not get a problem as it is not an exact science but at least you know that the breeder has taken the time, trouble and expense to use the scheme so that they can use this in evaluating any breeding programme.
nemuzes exportovat stenata pod 3mesice veku....
Kvuli testum na vzteklinu? Vim, ze treba Finsko, Dansko, staci poslat stene prave do 3 mesicu, pak uz by muselo mit testy na protilatky na rabbies a to musis cekat pul roku.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 20:05
- Nahlásit
Pavka
Radím na víkend přibalit hodně teplou nepromokavou bundu.
radsi dve a nekolikery kalhoty
Ingouškovi se právě derou na svět další štěňátka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 20:08
- Nahlásit
Petra_ruza
Ingouškovi se právě derou na svět další štěňátka
Jiste to tatik proziva jak maticka! Kolik, holky kluci zatim?
|