| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:46
- Nahlásit
Nikita
A to jí dovolíš???
no právěže vůbec ne, a přesto to nepomáhá. Schvállně ty situace vyhledávám, škubu, za dbrý chování velká pochvala, ale než se k tomu dobrýmu chování dopracujeme, tak se klidně i 10 - 15 x proletí vzduchem a nedá a nedá pokoj. Až když po dvacátý zjistí, že nic, tak je teprve ochotna se uklidnit a pak už je to dobrý, ale co následuje předtím, jí to prostě nestačí jednou, musím pořád dokola, dokola až do úmoru.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:47
- Nahlásit
a ještě jedno http://www.youtube.com/watch?v=mbVnJxnQHOs :-D
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:48
- Nahlásit
ati
to je hezkýýýýý
|
ati
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:49
- Nahlásit
a ještě fotky medvídků a video http://www.bohemiacolbri.cz/index_soubory/Page884. htm
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:52
- Nahlásit
ati
ještě fotky medvídků a video
...že se ale snaží
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:58
- Nahlásit
Kalliope
Až když po dvacátý zjistí, že nic, tak je teprve ochotna se uklidnit a pak už je to dobrý, ale co následuje předtím, jí to prostě nestačí jednou, musím pořád dokola, dokola až do úmoru.
Hele, a co nekam na cvicak? nebo zmenit cvicak? Ja skubnu jednou, a staci to, podporeno zaseptanim "kuwa neser me" . Taky nepotrebuju, aby byly my feny kamosky s kazdym psem, Dorota je diky napadeni v detstvi asocial, ale proste aby jen tak mirnyxtyrnyx na voditku napadaly, to teda NE. A nevim, co vic poradit, proste zajit za nekym, kdo ti poradi live. Pevny nervy.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:58
- Nahlásit
Kalliope
jakmile se totiž dostane ke psu, tak začíná machrova, okamžitě "téčko" a kdybych jí pořád hlasem neusměrňovala
No počkeeeeej, a jako až si zkusí téčko na jinou dominantní fenu, tak je Ti jasný, že jednou vrkne a budou v sobě? To ji teda hezky usměrňuješ.
On každý pes není zvedavý na machrování okolí...
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:01
- Nahlásit
Nikita
to je pro tebe! Takhle pase RTW
http://www.youtube.com/watch?v=j2EgXAh-GQM&feature =related
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:05 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit
Kalliope
Schvállně ty situace vyhledávám, škubu, za dbrý chování velká pochvala
Jak je na tom s poslušností? Umí aspoň k noze a sedni?
Jak pochvala, to je snad SAMOZŘEJMOST. Ona vyjedu po psu, na desátej povel přestane ječet a Ty ji pak POCHVÁLÍŠ? A čekáš, že toho jednou nechá, jo?
To je jak kdybys pochválila když v dálce běží srna a čekala, že pes si tý srny jednou nezačne dobře všímat...
Vidím možný zdroj problému, zavelím "k noze" a jak tam pes neskočí jak na perkách, tak už letí luftem! A je to trest za neuposlechnutí - chápeš? Tys jako šéf dala povel a ona si dovolila dělat něco jinýho a neposlechnout? Za to dostane na budku, provedení cviku si vynutíš a ten pes to naprosto chápe. Pak provedu pár obratů a odkráčím středem - vůbec ji nenechám si někoho všímat.
Fifi má tu Dorotu naprosto nepoužitelnou pro puštění s cizíma fenama (sama to výše přizná, holt je to tak), ale může s ní jet i na LVT a tam ji mít zajištěnou, nesmí se k ní přiblížit cizí pes, to by byl logicky problém, ale normálně tam s ní funguje, kamkoliv ji provede na procházku a ruce urvaný ještě nemá.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:09
- Nahlásit
Petra_ruza
Takhle pase RTW
Moc hezký, spíš mi teda přišlo, že funguje jako vůdčí jedinec stáda aneb pojďme všichni sborem za tím prvním volem
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:10
- Nahlásit
Nikita
v pdostatě ten algoritmus je takovej, že vyjede, zařvu fuj, letí vzduchem, zklidní se pochvala, schválně procházíme kolem toho samého psa, vyjede, zařvu fuj, proletí se, zklidní se - pochvala, a takhle lítá třebas 10 x než procházíme kolem dotyčného psa a ona kouká na mě, pak je obrovská pochvala a hra. Potom jí teprve můžu pustit na volno, kde už si toho dotyčnýho psa nevšímá a když jo, tak už ji právě stačí usměrnit hlasem. Každopádně na cvičák dojíždíme právě kvůli tomuhle, už se to trochu zlepšilo, ale pořád ty situace musíme vyhledáva a cvičit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:14
- Nahlásit
Nikita
Fifi má tu Dorotu naprosto nepoužitelnou pro puštění s cizíma fenama
Pravdu rict, neznam moc rtw fen, co by se kamaradily s jinyma cizima fenama. U erdela neni problem vypustit s kymkoliv, rtw je holt jinej.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:16
- Nahlásit
Kalliope
A povel "k noze" je tam kde? Ty po ní nic nechceš, jen trestáš.
Co udělá Pepíček, když stojí s maminkou ve frontě a poslouchá "podívej se na Honzíčka, jak je hodnej a Ty pořád lítáš a zlobíš"? Myslíš, že začne být taky hodnej? Nikoliv, správnej Pepíček půjde a natrhne Honzíčkovi ucho, když už za něj dostal vylágoš
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:19
- Nahlásit
Fifi
U erdela neni problem vypustit s kymkoliv, rtw je holt jinej
No u kníračů bych si taky jen tak něco neriskla, a to mám psy, co se fakt neperou! Ale zároveň si nenechají od cizích foukat do kaše, oni nic nevyvolávají, ale přijít cizí čokl a něco zkoušet, tak to zas jako néééé. Bordery vypustíš v chumlu, hodíš mezi to jeden balonek a prostě ho jedna chytne a maximálně se o něj potahají, to člověk na bordery nezvyklý má infarktový stav jen ten míček vyletí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:30
- Nahlásit
Nikita
Ale zároveň si nenechají od cizích foukat do kaše, oni nic nevyvolávají, ale přijít cizí čokl a něco zkoušet, tak to zas jako néééé.
Amyna taky nic nevyvolava, ale nevidim holt duvod ji poustet s cizima fenama. Doma mam feny tri, zadnej konlikt nikdy vaznej nebyl. Venku mame svy kamose, se kterejma si smluvime sraz, a ostatni parkovy venceni jde mimo me.
Dokud zil Bernas - zlatej to pes, na feny gentleman, to by si i hlavu nechal utrhnout, ale kdyby mel skotacit s nejakym sameckem, bylo by ouvej.
Proste u rtw pro me platilo a plati - litani fena x pes, pes x fena.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:34
- Nahlásit
Fifi
Proste u rtw pro me platilo a plati - litani fena x pes, pes x fena
tak tak, i když Píďa se docela dobře snáší s VELMI přátelskými psy, tam problém není, ale jak je to stejná letora jako on a ještě ke všemu černej je problém. U Eimi cvičíme ovladatelnost mezi psy na cvičáku, uvidíme, spát to nenechám, tak snad se to zlepší
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:55
- Nahlásit
Kalliope
U Eimi cvičíme ovladatelnost mezi psy na cvičáku, uvidíme, spát to nenechám, tak snad se to zlepší
Drzim palce. A fakt bych se sla poradit i nekam jinam nez na cvicaku delat ovladatelnost mezi psama, asi hlavne o tom, co TY delas spatne. Protoze takhle - snad se neurazis, to na me pusobi.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:36
- Nahlásit
Nikita
Moc hezký, spíš mi teda přišlo, že funguje jako vůdčí jedinec stáda aneb pojďme všichni sborem za tím prvním volem
dost me nakonec prekvapilo, jaky to bylo mrne a sup se schovat za rodice - hrdina
|
monica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 18:12
- Nahlásit
To naše dáma zjistila další báječnou věc-že když má Rocky košík na hubě,tak jí nic nemůže a ona si dovoluje,až je mi ho samotnýho líto. Nějak pořád nechápe,že ona je mladší (vlastně ještě štěně) a fena k tomu. O nějakém podřizování se od matky přírody asi v životě neslyšela. Takže dominantní puberťačka ,co mě ještě čeká....?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 18:25
- Nahlásit
monica
Ckej, tak snad fena u vas byla doma driv, nez Rocky, ne? A proc ma nahubek, kdyz je s ni? by ji osolil? A rtw hratky jsou nekdy na prvni poslech i pohled husty, pro nezasvecence, to bych tu uz asi mela cuby xkrat po smrti.
Proc by se mela podrizovat, kdyz je tam doma delsi dobu, naopak, si Rockyho musi vychovat. a uz pomalu zacinam byt alergicka na hlasku "dominantni pubertacka"
|
monica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 18:34
- Nahlásit
to Fifi
Promiň,já to zas tak hustě nemyslela. Náhubek má venku na prochajdě,protože nám ho dávali s tím,že je hustej na psy. Už jsem zjistila,že jenom na některý především velký. Tak pro jistotu,kdybysme potkali nějakého souseda. Ještě moc nevím,jak v které situaci reaguje a jistota je jistota. Ode dneška ho má i Connie,ale ta z důvodu žraní všeho možnýho sajrajtu.
Jinak je jasný,že doma byla dřív,ale jsem nějak laicky myslela,že se fena podřizuje. Jinak on na ní hustej není,pokud nemá něco,co mu i vzdáleně připomíná jídlo. Jak byl hladovej když ho uvázali,tak teď si každý žrádlo děsně brání. Ale já tomu předcházím a krmím odděleně.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 19:08
- Nahlásit
monica
jsem nějak laicky myslela,že se fena podřizuje
Proč by se ženská měla automaticky podřizovat chlapovi???
Já naopak záměrně psa pořídila feně na hraní
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 19:13
- Nahlásit
monica
Tak ok, jsme si to vyjasnily. Jinak je jasný,že doma byla dřív,ale jsem nějak laicky myslela,že se fena podřizuje. To se pletes, proc by mela. Naopak treba 8 kg jezevcice vladla pevnym starym chrupem vic jak 5x vetsimu rtw. A u utulkace - tam je to vsecko slozitejsi, tak at to klape.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 19:33
- Nahlásit
Nikita
Proč by se ženská měla automaticky podřizovat chlapovi???
Mi zrovna dneska jeden rekl, ze se me boji (potom, co jsem sprdla jeho synka, ze hodil tomu mymu lahev s pitim do blata)
Naopak treba 8 kg jezevcice vladla pevnym starym chrupem
Nase mala Cherrynka taky stale bojuje o pozici a nevzdava to (ma 14 kg)
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 19:38
- Nahlásit
Petra_ruza
Mi zrovna dneska jeden rekl, ze se me boji
To je správně, táááák jsi šikovná! Běda mužům, kterým žena vládne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 19:57
- Nahlásit
Petra_ruza
(potom, co jsem sprdla jeho synka, ze hodil tomu mymu lahev s pitim do blata)
To si jako Dejvid nechal libit???
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 19:59
- Nahlásit
Fifi
Hele konflikty má řešit šéf smečky, ne jednotliví členové na vlastní triko, by se jí to pak rvalo při tomhle přístupu. Takže to šla řešit logicky sama, to je jasné
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 20:02
- Nahlásit
Nikita
Takže to šla řešit logicky sama, to je jasné
Co udělá Pepíček, když stojí s maminkou ve frontě a poslouchá "podívej se na Honzíčka, jak je hodnej a Ty pořád lítáš a zlobíš"? Myslíš, že začne být taky hodnej? Nikoliv, správnej Pepíček půjde a natrhne Honzíčkovi ucho, když už za něj dostal vylágoš
A jinak ano, za psy se konflikty snazim resit .D
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 21:41
- Nahlásit
Fifi
oni to jsou kamaradi od skolky a spoluzaci, takze se mastej vzajemne, ale tohle me nasr..., tak jsem na nej nastoupila osobne a tatinka tim vydesila
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2008 20:03
- Nahlásit
Fifi
Proste u rtw pro me platilo a plati - litani fena x pes, pes x fena.
hele, to nějak znám a rtw nemám
A já tak nějak zjišťuju, že snad každej pes samec, co má normální sebevědomí, si nenechá od nikoho foukat do kaše..
|