| Autor |
Zpráva |
jessiertw
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 18:47
- Nahlásit
Mimochodem dnes se nám narodili štěnda ovčounků v útulku. Jsem tam přišla a oni už kňourali, tak jsem vlítla do boudy a je tam 5 fenek a jeden pejsek. Vůbec jsem nečekala, že bude rodit dnes, včera byla v naprostý pohodě, ale zvládla to dobře. Kdyby jste věděli o někom kdo by chtěl mimi...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 07:22
- Nahlásit
ahojky sory že vám se do toho lezu,ale poslední dobou chodím na procházky pravidelně s rotvajlerem (jen já a dva psi) a tak nějak se mi nezdá její zdraví.Sice je pravda že je trochu tlusčí-hárala a majitel s ní nechodil ven,takže jen pobíhala po zahradě a za ty tři týdny solidně stloustla-ale teď už tak tlustá není. V čem je problém? Vezmu ji sebou na procházku a ona každých 20metrů si lehne a odmítá chodit únavou,vždy jen poběhne a pak se zas nacápce a nechce chodit-je mi jasný,že je teplo,že je silnější,ale nějak se mi to nezdá,stále těžce dýchá,jak kdyby to nemohla udýchat.No a druhý problém,je její pravá zadní noha,neb když sní jdu po silnici,tak slyším jak pravou nohu nezvedá jak má a drápkama škrtá o zem,navíc se mi zdá,že po delší chůzi (což je pro ní třeba 30minut) tak na tu nohu napadá. Teď v červnu ji byl rok,je nepapírová. Marně se snažím majitele přesvědčit aby s ní šel k doktorovi. Ona mého psa miluje-a furt chce být tam kde on a běhat jak on,ale mám pocit,že ji to nedělá dobře a nerada až ji budu mít zase venku,tak sebou někde sekla či abych ji nějak přepínala.Protože můj pes nevystrčí ani jazyk a ona těžce dýchá a už nemůže. Nemám zkušenosti s takto "těžkými psi",každopádně mi přijde divný,že pes není schopen ujít 30minut v kuse:samozřejmě nechodím teď v těch největších pařácích,ale až na večír.Díky fakt toho psa mám moc ráda,je jako můj a nerada bych mu nevědomky ubližovala
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:23
- Nahlásit
Elen
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:28
- Nahlásit
Anu
no já nevím my ti tady asi moc neporadíme, teda alespoň já ne, proto by fakt bylo nejlepší zajít s ní k vetovi, ale když majitel nechce, tak to je potom těžký. Každopádně když jdu já s Píďákem ven, tak v poslední době taky furt někde odpočívá, není 50 metrů aby se nesvalil na zem a neodpočíval, přitom nemyslim, že by nebyl ve formě, teda ne ve formě, s ostatními psy se to nedá srovnat, ale že by neušel ani 50 metrů, připisuju to spíš tomu teplu, protože v květnu to ještě nedělal. I když chodíme ven tak na půl osmou, stejně na něm vidim, že je mu ještě pořád vedro. akže by to mohlo být částečně i tím, ale to že napadá na jednu nohu, to by už asi veta chtělo .....
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:35
- Nahlásit
Anu
Pokud není fenka v kondici ,je možné že je brzo unavená zvlášť pokud chodíte po silnici ,ale s tou nohou může být problém,chtělo by to RTG ale pokud to majitel odmítá tak toho moc neuděláš. Minimálně ho upozorni ať fenku zhubne,roční zvíře nemá dokončen vývoj a kila navíc jí ubližují.Dej vědět jak to dopadlo
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:06
- Nahlásit
ahoj všem, dekuji za gratulace
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:07
- Nahlásit
ati
takže to chce spíše pohyb ale přiměřený k ní? S majitelem je problém ,dokud pes nebude vyloženě chodit,tak jako asi nic není. Ona se snaží s náma držet tempo,ale chudák má toho plné zuby.Je pravda že je zavřená jinak v kotci,takže toho pohybu zas tak nemá a když je na volno na zahradě tak jen leží!
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:10
- Nahlásit
Anu
...co poradit, bud presvedc majitele, nabo coz bych udelala ja, byt na to jakoby nemas pravo, vzala psa k vetovi bez jeho povoleni, at ho jen prohlidne, mozna az prijdes s papirem ze pes ma asi nemocne klouby nebo cokoli, tak se probere a bude neco delat
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:17
- Nahlásit
Elen
taky gratuluji k miminku,a´t se Vám daří
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:17
- Nahlásit
Elen
on není špatný (majitel) ale je to stará škola-názory typu-fena když se spáří s jiném psem než stejného plemene,tak je zkažená.....musí mít štěnata jinak 100% umře na rakovinu...papíry jsou jen na výstavy...vodítko upleté ručně z kůže...prostě jak za komoušů..o nějakých problém kloubů? Například fena když ji dá odčervovací prášek tak zní lezou červy....a on mi řekne,že to je normální,že při dalším kálení už z ní nelezou (neb už v sobě nemá prášek) jen takové bílé něco.....už jsme ho předělala aby místo COOPGRANULÍ jí koupil nějaké pořádné,ale o tom,že je pes nemocný když jako nepajdá či neumírá..to ho nepřesvědčím.Proto jsem chtěla vědět jestli ji mám sebou brát nebo ne...víc nezmůžu
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:20
- Nahlásit
Anu
pohyb určitě potřebuje,jen pevné svaly jsou schopné udržet i nemocné klouby(což bez vyšetření není jisté že má)musíš začít pomalu a postupně zvyšovat zátěž.Ale opravdu je nutné aby neměla kila navíc
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:29
- Nahlásit
Anu
nezlob se, ale u me je to špatny majitel, kdyz si poridim psa, tak se o nej musim starat. Ja bych to udelala jak pisu, kdz prijdes s papirem od veta ze pes je nemocny, tak ho snad presvedcis aby ji lecil, jinak tomu neverim
A jak pise Ati, musi schudnout a byt v kondici. No hodne stesti. Jinak jsi hodna ze se o ni staras, ale myslim ze blba nepresvedcis
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:30
- Nahlásit
ati
no to mu řikám též,jenže...to není můj pes,ale mám ho ráda tak mi na něm záleží,je to nejlepší kámoš mého tak chci aby chodila s námi a co možná byla nejvíc v poho
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:36
- Nahlásit
Elen
jasně že to je v souhrnu"špatný majitel" jenže on né snad že by byl špatný-jako člověk,ale prostě to nezná,kynologie pro něj nic neřiká a žije jak za staré doby. Nějaké vyšetření psa atd to prostě dřív nebylo. Dřív byla u boudu přivázaná,teď má kotec,kanadské granule,já si ji můžu brát jak chci..ve spoustě věcí se změnil,ale nejde na něj vybalit,hele chlape pes je totál,táhni s ním k doktorovi. a vzít ji na tajmo k doktorovi...to by nerozchodil a Anubis by neměl kámoše. Každý den mu to řikám,ale chtěla jsem vědět,jestli neubližuji já když ji beru ven. Díky za rady
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:38
- Nahlásit
Anu
určitě jí neubližuješ naopak.Hodně štěstí a podávej nám info.
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:41
- Nahlásit
Anu
Jasne ty ho znas nejlip, a jak pisu jsi hodna ze se staras o ciziho psa, ale je smutne, ze zbytecne trpi a to me vytaci
Tak drzim palce, at se to zlepsi a fence je lip
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:42
- Nahlásit
ati
určitě jí neubližuješ naopak
to jsem si právě nebyla jistá,když ji někdy vidim jak chudinka už mele z posledních zatímco můj není ani vyklusaný a ještě by tak 3kilometry cvalu snesl..
díky podám pár fotek,je úžasná na focení-kam si lehne tam se nehne
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:48
- Nahlásit
Anu
jen prosím začni opatrně zvyšovat zátěž a mělo by to být OK,jen ta vedra kdyby nebyla
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:49
- Nahlásit
Elen
můžeš na ICQ nebo SKYPE ?
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:51
- Nahlásit
ati
bohužel, nemám
jednou jsem se na icq zaregistrvala, ale cislo jsem ztratila
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:58
- Nahlásit
Elen
tak si udělej nové
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:00
- Nahlásit
ati
to ja neznaju, tu registraci mi delal jiri a ten je ted v praci a nema cas, ted mi psal mail
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:03
- Nahlásit
Elen
a to co máte na stránkách je jirkův?
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:05
- Nahlásit
ati
no to je jeho
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:05
- Nahlásit
Elen
zrovna jsem číhla ,je JJ.
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:08
- Nahlásit
ati
a copak potrebujes?
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:18
- Nahlásit
ati
jirka mi pomuze se znova zaregistrovat
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:28
- Nahlásit
ati
jsi tady vubec jeste?
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:42
- Nahlásit
Elen
joi jsem jen jsem odběhla pustit pesany,jen jsem chtěla pokecat
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 10:48
- Nahlásit
ati
no Jirka mi slibil z eme zaregistruje, ale ted sel asi na obed
co rikas jako odbornice na carrie? ale popravde, vim ze tam jsou jen tri fotky ale i tak
|