| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 23:17
- Nahlásit
zbrnd
tak nevim...mam vzdy verit ty posledni, co se o ni dozvim nebo si radeji delat nejaky celkovy pohled a mit z toho nejakej pocit? Co myslis?
Ze si mas delat, co uznas za vhodny.
Jsou psi, kteri budou zrat 12 let Kaufland granule a taky budou mit krevni test naprosto OK.
Samozrejme, to se nevylucuje, kazdej pes jina ves.
spousta velkokynologu to pochopi tak, ze stejne pestrou jako decku a pak pes dostava zbytevne vecim ktery mu treba i prekazej ci skodej .... lidi jsou lidi takze myslim, ze s takovyma tvrzenima opatrne
Dobra, zmlknu v ramci zdravu psu od velkokynologu. Takova pestra decka ci spodary, ty dovedou natropit furu problemu. Mlcim, necham prostor jinym, mene pestrym.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:28
- Nahlásit
Fifi
zbrnd
Xerxová
Tak tady něco o kostech všeobecně, tedy o výživě dětí, respective člověka. Ve složení kostí asi až toliko rozdílu nebude, ani v potřebě vápníku a fosforu.
Svata prostoto. Ne, fakt neni zadnej rozdil, vubec, mezi ditetem a stenetem. - vybrala jsem to proto, že je tam složení kostí, ne že štěně a dítě má stejnou spotřebu: Kosti obsahují 35 % minerálních látek ve formě kostních krystalů, kde je zastoupen zejména vápník a fosfor.. Z celkového množství vápníku v těle je 95 % tohoto prvku uloženo právě v kostech. Vápník však je stavební složkou nejen kostí, ale i zubů a je důležitým prvkem v mnoha dalších pochodech látkové výměny v organismu. K optimální tvorbě kostní tkáně je spolu s vápníkem nutno zabezpečit také správný poměr vápníku a fosforu.. Nějak mi logicky vyplyne, že správný poměr je nejjednodušší zajistit zkrmováním masa s kostmi, které mají ten poměr ideální...Pro psa jako masožravce, je prostě kus zvíře s nevypreparovannýma kostičkama ideální strava a nemusím tam vymýšlet, jak mu přidat to či ono, aby mu něco nechybělo.Fifi
Fascinuje me, ze nejsi proste schopna uznat zkusenosti jinych lidi, kteri meli psu vice, kteri maji vic zkusenosti s krmenim apod. Stale si jedes jak gramofon sve zkusenosti, nikde ani naznak nejakyho "..a jo, vidis, to je vlastne pravda, to by nemuselo byt vhodny..". - nepsala a nepíšu jen svoje zkušenosti, ale zkušenosti rozvětvené zapsované rodiny, taky svých známých pejskařů, lidí ze cvičáku...myslím, že zdrojů mám hodně. Až mi přijde, že někdo radí dobře, ráda budu souhlasit. Pokud si vzpomínám, vařit psům na srajdu jsem začala také na rady lidí tady na fóru, kterých, tak to si opravdu už nevzpomenu, třeba jsi tam byla i ty...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 11:25
- Nahlásit
Fifi
Ze si mas delat, co uznas za vhodny.
tak to zas jo, jsem to nepresne napsal-priznavam, otazka mela byt spise v duchu "co myslis, ze je rozumnejsi" coz Tys ofsem dobre pochopila a proto reagujes takto )
FifiDobra, zmlknu v ramci zdravu psu od velkokynologu. Takova pestra decka ci spodary, ty dovedou natropit furu problemu. Mlcim, necham prostor jinym, mene pestrym.
Ja jen psal, z s tema urcitejma tvrzenima opatrne, pokud chceme prospet peskum, ne ze mas zmlknout, to jsem ani nenaznacil a ani na to v nejmensim nemyslel.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 12:31
- Nahlásit
Nějak mi logicky vyplyne, že správný poměr je nejjednodušší zajistit zkrmováním masa s kostmi, které mají ten poměr ideální...
Mi to z toho nevyplývá vůbec.
Jsem přesvědčen, že správný poměr nemáme zajišťovat my, ale metabolismus psa.
Ta lidská nabubřelost je strašná prostě.
A my máme snad dělat něco až ve chvíli, kdy to vypadá, že metabolismus psa si neporadí.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 12:50
- Nahlásit
zbrnd jestli jsem tě správně pochopila, nemáš rád kosti (ukládání škodlivin) a snažíš se naznačit, že vápník je i jinde. A že metabolismus si ho dokáže "najít"... Koňům taky kostra vyroste a moc krků a skeletů nedostanou... (pro rejpavé - nechci tím říct, že kůň a pes si umí vzít ze stejných zdrojů stejně vápníku - neb jejich metabolismus je fakt jiný - ale spíš jen jako obrázek toho, že vápník je i jinde.
Osobně jsem vápnila Betu i Nighta - neb doga opravdu není normální pes a i přes dotaci krků a skeletů (a zeleniny a ořechů a jogurtů) jsem dodávala vápník od Caniny...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 14:57
- Nahlásit
worick
, švagrovi na ni před lety umřela neočkovaná roční fena. A taky si myslím, že když pes přežije tohle, tak už ho nějaká kůstka nerozhodí.
tohle nemůžeš myslet vážně,
tohle nemůžeš myslet vážně, že ne?
protože tohle nemůže myslet vážně nikdo soudně uvažující.
Tak pro velký úspěch ještě jednou
To že ty na základě této zkuišenosti:
, že tenhle průjem dietou ze samé svaloviny, mrkve a rýže neřeším neboť vím, z čeho přesně nastal, prostě dietní chyba, která nemine ani nás lidi, neb také sežerem kde co, i co víme, že nám dobře neudělá...ale prostě je to tááák dobré
radíš někomu, aby hned psovi po prodělané pravě naservíroval skelet, je dost šílený. Tenhle argument může padnout v debatě, kdy se budem bavit o tom, jak kdo řeší prostou a jednoduchou dietní chybu, nikoliv v momentě, kdy se někdo ptá jak vyřešit průjmy u psa, který je po parvoviróze
Spíš bych se bála takovému psu dávat nadále granule, jako řešila ona zadavatelka na Fauně.
nemyslím, že zadavatelka byla rozhodnutá svého psa držet na granulích, hledala způsob jak to řešit, jen se barfu bála a tys jí doporučila, ať mu hnedle hodí rovnou skelet. Dost nebezpečná rada. O tom o je. Jesli jsi si všimla, nebyla jsem jediná, kdo měl stejný názor. Ale tos asi nevnímla.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 15:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Xerxovázbrnd jestli jsem tě správně pochopila, nemáš rád kosti (ukládání škodlivin) a snažíš se naznačit, že vápník je i jinde.
spíše než kosti tak dogmata a ovčí chování ve velkém měřítku, ale pro konzumaci kostí psy v dnešní době moc důvodů nevidím, to je fakt
...takže ano...v podstatě s Tebou souhlasím, pokud to není patrno z předchozího textu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 15:11
- Nahlásit
zbrnd
e zajišťovat my, ale metabolismus psa.
pokud psu nenabídnu tak nějak pestrou stravu, tak si nebude mít metabolismus psa co odkud zajišťovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 15:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
pokud psu nenabídnu tak nějak pestrou stravu, tak si nebude mít metabolismus psa co odkud zajišťovat
ehm paní...to je stejný jako napsat....pokud nebudu jíst tak nějak dost, můžu skončit jako bulimik ....
já tvrzením, že správná poměr a množství živin má prioritně zajišťovat metabolismus, ne člověk reagoval na tohle:Nějak mi logicky vyplyne, že správný poměr je nejjednodušší zajistit zkrmováním masa s kostmi, které mají ten poměr ideální...
takže paní pokud Tvé tvrzení pokud psu nenabídnu tak nějak pestrou stravu, tak si nebude mít metabolismus psa co odkud zajišťovat má být oponenturou k mému o prioritě toho metabolismu, pak mi prosím vysvětli, jak tou "tak nějak pestrou" stravou zabezpečíš konkrétní požadavky psova organismu, které konkrétně navíc vůbec nemáš šanci znát.
Nebo jinak tak nějak pomocí selského rozumu:
Když budeš psovi dávat špatnou, nevhodnou, nedostatečně pestrou stravu můžeš jeho zdraví ohrozit ba i více.
Pokud psovi přestane fungovat metabolismus, pokud nebude schopen korigovat využití prvků, látek..prostě součástí potravy....umře...psí organismus totiž má opravdu docela přesné potřeby, kolik zrovna potřebuje toho či onoho, ale nemá display, na kterém by se to dalo zjistit.
Tak mi z toho vyplývá, co má onu prioritu pro psa.
Samozřejmě, že pokud budeš psa krmit permanentně s velkou dietetickou chybou, psovi nemusí pomocí ani jeho metabolismus a bude pro jeho smrt pak prioritní to, že páneček udělal velkou chybu a té se držel. Ale to již jsme v oblasti extrémů.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 15:24
- Nahlásit
zbrnd
A nejhorší jsou kryptoovce, na ty bacha )
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 15:28
- Nahlásit
sicluceatlux
JJ Kryplovec obecný, to znám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 15:35
- Nahlásit
zbrnd
obávám se že na sáhodlouhé debaty fakt čas nenajdu, prostě a jednouše .- mým selksým malým rozoumkem, pokud nabídnu psovi co nejpestřejší stravu, která tak nějak do jeho jídelníčku logicky patří (maso - různé druhy, vnitřnosti, kosti -masité, nevařené - zeleninu, bejlí, ovoce, vejce, ) má tak jeho tělo šanci si vybrat to, co potřebuje. Pokud vidím, že psu něco z toho co dostává, nevyhovuje, eliminuji to.
nevidím tam důvod pro nějaké rozebírání a složitosti. FUngoval /Fungují tak Murphy, Ash, Bubi i Rumíček.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 16:22
- Nahlásit
PetraK
a pak, že nesouhlasím...s tímhle nad, souhlasím do písmene.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 16:56 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
obávám se že na sáhodlouhé debaty fakt čas nenajdu, prostě a jednouše .- mým selksým malým rozoumkem, pokud nabídnu psovi co nejpestřejší stravu, která tak nějak do jeho jídelníčku logicky patří (maso - různé druhy, vnitřnosti, kosti -masité, nevařené - zeleninu, bejlí, ovoce, vejce, ) má tak jeho tělo šanci si vybrat to, co potřebuje. Pokud vidím, že psu něco z toho co dostává, nevyhovuje, eliminuji to.
nevidím tam důvod pro nějaké rozebírání a složitosti. FUngoval /Fungují tak Murphy, Ash, Bubi i Rumíček.
Na zcela stejnem principu to funguje se psy, kteri dostavaji vybornou granulovanou vyvazenou stravu z Kauflandu a spol celozivotne.
Doziji se 10+ treba a bez problemu. A je jich rozhodne vice nez Tvi 4 jmenovani. Takze nejspis podle logiky kterou tu prezentujes a worick se k ni nyni hlasi taky je tedy jeste lepsi nez to, co popisujes ty ta granulovana strava z Kaufu a spol.
Ty nabizis co nejpestrejsi, Kaufland co nejvyvazenejsi a evidentne vam to funguje...akorat Kaufland je tedy mnohotisickrat lepsi neb jemu to funguje na mnohotisicekrat vetsim poctu psu.
Na co dlouhosahly debaty, takhle to proste je...prosty a logicky!
1.místo Kaufland
2.místo PetraK, Worick
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 17:17
- Nahlásit
zbrnd
tvé myšlenkové pochody jsou mi naprosto cizí..chápu snad akorát tu ironii s Kauflandem. Ovšem vůbec nechápu, proč to sem taháš, proč to vůbec zmiňuješ v debatách o psím žrádle...? To je trochu už mimo sorta a na pejskařském fóru se těžko najdou lidi, co tímhle krmí, pokud přece, dlouho tu nevydrží
Chápu z toho akorát to, že ty tak nějak pořád musíš být v opozici a je jedno čím toho míníš dosahovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 18:27
- Nahlásit
worick
tvé myšlenkové pochody jsou mi naprosto cizí.
prostě jsem trošku vybočil s tématem...proč ne...byla to reakce na ten samý počin...fakt nemohu za to, že pro některé je tak těžké odpovědět tématicky na otázku, v čem jsou kosti tak super dobré a nenahraditelné a již několik stran se dozvíme ledacos jiného, ale přímo k tomuto nic...a fakt nemyslím, že by ta otázka nebyla položena jasně ....na straně druhý já to chápu...je to oupa to samý, jako když tu položíš otázku, v čem je chov psů přínosnej pro psy a dozvíš se že v tom, že když má pes PP tak pak víš, jaký má předky atd ... a to je zde normální způsob/logika "argumentace"..tak se prostě přizpůsobuji.
.chápu snad akorát tu ironii s Kauflandem.
jakou ironii?
je to echt to samý, co napsala Petrak
ji něco fungujovalo na ctyrech psech a Kauflandu jejich zradlo rozhodne funguje na tisicich psech .... nebo si snad myslis, ze ne? nebo kde vidis rozdil?
To je trochu už mimo sorta
Ale vůbec, proč by to mělo být mimo? To jen Ty tomu takto věříš. Vzdyt ty grancle z Kaufu jsou mnohdy vyrabeny na stejny lince a z obdobnych surovin jako grancle mnohych tzv vyroobcu, co klidne budou tvrdit, jak tam maji to ci ono a super vyvazeny atd ....mozna ten Kauf je akorat obezretnejsi a tak kdyz si nechava tisknout yt pytle tak dava vetsiho majzla na slozeni, protoze vedi, ze po nich nekdo pujde spise neb ten obrat delaji vetsi...
na pejskařském fóru se těžko najdou lidi, co tímhle krmí, pokud přece, dlouho tu nevydrží
To si teda nemyslím, že by na forech byli nějací lepšejší kynonelogikové ..
Chápu z toho akorát to, že ty tak nějak pořád musíš být v opozici a je jedno čím toho míníš dosahovat.
To ani ne, občas i souhlasím, jako třeba z většiny s Fifi nebo Xerxovou tady v tomhle topicu třeba.
Ale jinak fakt nevidím důvod, proč souhlasit s tím ostatním
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 18:31
- Nahlásit
worick
jednoduše..pochop, že je pro mne prostě zábavné, když se desetkrát zeptám na jednoduchou věc a desetkrát dostanu odpověď mimo, která se ale tváří jako odpověď na onu jednoduchou věc ... prostě to je fáááán
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 18:58
- Nahlásit
worick
Zbrnďa ma problem s ovcemi,bytostne se boji patrit do stada nebo spise naopak moc rad by do nejakeho stada patril,ale boji se ze nezapadne )
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 19:09 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
bytostne se boji patrit do stada nebo spise naopak moc rad by do nejakeho stada patril
No to je myslenka totok!
To je primo na letenku do Stockholmu.
Mmch kdybys tam chtela letet se mnou tak jsem uplnej totalni blondak nebo spise naopak brunet.
ted me jeste napada, ze mozna trpim uzkostnou separacni poruchou mozna bych potreboval pomoc od vas normalnich, jako jsi treba Ty .... vis jak pohladit po hlave, zaspetat, ale my te mame radi ty nas zbrndo, obcas mi kliknout do ouska, hodit par kosticek pecenych samosebou ...což?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 19:13
- Nahlásit
zbrnd
Kdybys premyslel ,pochopil bys.......
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 19:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Kdybys premyslel ,pochopil bys.......
bohuzel neni mi souzeno
kdyby jsi aspon napsala
,bytostne se boji patrit do stada a pritom by moc rad do nejakeho stada patril,
mozna bych se zeptal mamky a ona by mi to vysvetlila...ale bohuzel Tvuj velkovyrok nepochopim nikdá ...
no ale co...sluvko sem, sluvko tam,. cestina jich ma zbytecne moc tak proc si to nezjednodusit...preci hlavni je, geniove navzajem chapou, co ten druhej zrovna myslel
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 19:26
- Nahlásit
zbrnd
Obe casti maji spolecneho jmenovatele a tim je strach,obava,muzes si vybrat jake slovo chces a to je podstata,ona anonymita dela mnohym velka ramena,ale nazivo v osobnim kontaktu z nich uz tolik sebevedomi netryska
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 21:41
- Nahlásit
zbrnd
y je tedy jeste lepsi nez to, co popisujes ty ta granulovana strava z Kaufu a spol.
Ty nabizis co nejpestrejsi, Kaufland co nejvyvazenejsi a evidentne vam to funguje...akorat Kaufland je tedy mnohotisickrat lepsi neb jemu to funguje na mnohotisicekrat vetsim poctu psu.
pokud to tak cítíš, já Ti to vyvracet nebudu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 22:12
- Nahlásit
sicluceatlux
Obe casti maji spolecneho jmenovatele
to rozhodne..a jsi si jista, ze si nepletes cestinu s matematikou?
a tim je strach,
ten je mam veliky hlavne z zen v houfu, proto jsem vlastne tady, protoze mam ziskanou nenavist k zenam a tady se jim mstim ale ve skutecnosti jsem uplne malinkatej, sotva vidim zenskou, hned se pocuram a nekdy i pokakam strachy.
jeto v podstate jak jsi jiz odhalila, tedy:
Bytostne se bojim zen nebo spise naopak chtel bych zenou byt.
muzes si vybrat jake slovo chces a to je podstata,
no proto tu taky chodim, vzdy vyberu nejaka slova si vety a vysledek je ve vetsine stejny... nedava to smysl... a to je fááán
,ona anonymita dela mnohym velka ramena,ale nazivo v osobnim kontaktu z nich uz tolik sebevedomi netryska
zajimavy prechod k tematu v ramci jednoho souveti...to prislo tak nejak samo? Ale jinak jiste, jsem stasten, ze vubec nikdo nema tucha, kdo tak asi sem, protoze kdyby nekdo prisel na to, jak se jmenuji a odkud jsem byl bych nejspis ztracen a se mnou i Biluska nejspis, protoze ta je vlastne taky ja.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 22:14
- Nahlásit
PetraK
pokud to tak cítíš, já Ti to vyvracet nebudu.
ja preci nepsal o tom, ze to tak citim, ale o tom, co klidne muze vyjit pokud pouziji podobny odvozovaci/dokladovaci mechanismus jako jsi pouzila Ty.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 22:27
- Nahlásit
zbrnd
pochop, že je pro mne prostě zábavné, když se desetkrát zeptám na jednoduchou věc a desetkrát dostanu odpověď mimo, která se ale tváří jako odpověď na onu jednoduchou věc
To nechápu, mě by to přišlo ne zábavné, ale ubíjející. Jakože jsou všichni kolem tak blbý a nejde tomu pomoci. Teda nic jako fáááán, spíš vopruz.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 22:28
- Nahlásit
zbrnd
Hele a nejsi ty nakonec nějaká tadle celebrita? Jakože to by bylo fakt dooost kůl a hustopřísný!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 22:47
- Nahlásit
ssshhhhh
To nechápu, mě by to přišlo ne zábavné, ale ubíjející
No to ti rozumím, to je taková první fáze. teda aspoň u mě byla, bylo mi z toho spíše smutno, trápilo mě to ....ubíjet mě to zrovna neubíjelo, to zas ne.. no ale pak prřišly další fáze a zjistil jsem, že hledat pravdu nemá moc cenu dosti často, protože pravda není, pravdu si občas vytváříme každej sám, občas něco jako pravda fakt je, ale to fakt jen málo často a v málo věcech.
Jakože jsou všichni kolem tak blbý a nejde tomu pomoci. Teda nic jako fáááán, spíš vopruz.
No to nesmíš brát, že jsou blbý...jsou prostě takový...ostatně v týhle věci konkrétní je taková absolutní většina lidí pro mě ... takže vlastně oni jsou normální a nenormální jsem já, a to je přeci fááán, no ne?
Hele a nejsi ty nakonec nějaká tadle celebrita? Jakože to by bylo fakt dooost kůl a hustopřísný!
Tak já se o to snažím celej život na psích velkokynologických forech, tak doufám, že se mi to povedlo!!!
|