| Autor |
Zpráva |
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:10
- Nahlásit
Jsme na BARFu,ale......pekla jsem rodine veprova zebra a jelikoz jsem je po rozkousani snedla takrka sama ,sly krasne lamat naRozdil od syrovych ptam se,je opravdu nutne veprova zebra davat syrova,a co mohu po.....,kdyz dam psum ze ra pecena.Dekuji
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:30
- Nahlásit
Mohou popichat "brisko" zevnitr. A nebo treba se pejsci mohou pokakat z koreni a mastnoty ci proste z rozdilu mezi pecenoua syrovou stravou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:30
- Nahlásit
sicluceatlux
Uslyšíte tady jistě hororové popisy toho, jak se mění struktura ve strašně štěpící atd. Připadne mi, jako by nikdo neměl možnost porovnat si osobně ono štěpení a lámání syrových, vařených a pečených kostí, jen se papouškuje, co kdosi rádobychytrý napsal. Asi samý vegetarián Nevidím v tom ani za mák rozdíl. Dávám vařené, pečené kosti běžně, příbuzní taktéž (ne na mou radu, odjakživa ) a nikdo nikdy problém neměl. Moji psi akorát zrovna pečená žebra vůbec nechtěli. Zkuste dát trochu, uvidíte. Zítra zase trochu. Nevím, kolik toho máte a jak velkého psa, ale už proto, že kosti to jsou, nikdy nedávám příliš najednou. Mám psy velké, ale každý dostává 3-4 kůstky, víc ne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:31
- Nahlásit
sicluceatlux
Ja treba veprova zebra nedavam psum vubec, ani syrova. Byt treba obalena v peknym bucku. Prilis mnoho tvrdych kosti, fena hlta, akorat by si koledovala o navstevu veta. Z obranych a pecenych zeber (ktera byla asi i dost korenena) muze chytit pes peknou zacpu, pripadne si propichnout strevo ci blit kusy nestravenych pecenych kosti jeste dlouho. To kdyz chces slyset ty nejhorsi scenare. Anebo si to schroustaji a nic jim nebude. Ja bych to hodila do popelnice.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:35 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
worick
Připadne mi, jako by nikdo neměl možnost porovnat si osobně ono štěpení a lámání syrových, vařených a pečených kostí, jen se papouškuje, co kdosi rádobychytrý napsal. Asi samý vegetarián
Porovnavala sis to sama nekdy? Jinak bys nikdy takovy blabol nenapsala, nejde taky jen o lamani varenych kosti, ale i o zpusob, jakym pes travi syrovou kost a jakym varenou.
Jeste edit - a i pri kousani varene kosti, kdyz takovy upeceny zebro pes nadrti stolickama (v pripade, ze nehlta a fakt kouse) - vznikne tvrda stepka, mnohem vic hrozi nejaky zapichnuti kousku do dasne, do patra... Jinak nejsem vegetarian, klidne useknu slepici hlavu, kralika stahnu. Nemam ovsem potrebu futrovat psiska varenyma kostma.
a nikdo nikdy problém neměl.
Tohle zatukej na drevo, protoze az se to jednou (ne, ze bych to komukoliv prala) stane, muze to ohrozit i zivot psa. Takze byt tebou, nezlehcuju varovani pred podavanim varenych/pecenych kosti psum. A rozhodne bych nikomu neradila, aby takove kosti psovi daval.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:39
- Nahlásit
[b]worick[/b
Dekuji za uklidneni ,ja totoz zkusila oboje a rozdil je v tom,ze syrova jim nejedou a dle meho "ožrání " jsou pecena mekci .Pecena samozrejme planuji pect extra pro psy bez koreni a soli.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:43
- Nahlásit
sicluceatlux
Myslím, že nezáleží na tom, zda pečená nebo syrová, ale i podle popisu co psaly holky výše je to o tom, zda pes hltá nebo kouše.
Pokud si to vychutnává, chroupe a nezhltá velký kusy problém v tom nevidím. Dávali jsme vepřový žebra jak syrový tak pečený a to hodně a vždy ok. Ale naše holky nehltají, opravdu to poctivě rozdrtily v tlamě. Bejvalýmu psovi bych to dát nemohla, to by se jelo tutově na veterinu. Třeba počítat u vepřových žeber že jsou opravdu hodně kosti a žádný maso a může to způsobit zácpu, případně i ucpání, takže nedávat samotné ve velkém množství, kompenzovat vlákninou, svalovinou nebo třeba mléčnými výrobky.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:44
- Nahlásit
Ja nechci vyvolat konflikt,ale fakt me to zajima,protoze syrova jsem chtela rozpulit a neslo to,zatimco pecena sla krasne,zadne ostre hrany a pokousala jsem je sama pekne-jsem masozravec,takze sama rada hlodam kosti i kdyz syrove jsem hlodat nezkousela ,ale stacila mi ta tvrdost.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:44
- Nahlásit
sicluceatlux
Pecena samozrejme planuji pect extra pro psy bez koreni a soli.
Inu, tak good luck. Jestli by treba nebyli psove radsi za syrove skelety kureci, radnou morkovou kost z kravsky nohy nebo ohlodani kloubni hlavice z cerstvy veprovy kosti...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:46
- Nahlásit
Jo a taky po pecenych meli hezci bobky nez po syrovych Takove normalni Dala jsem jedno zebro na psa do deviti kilo
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:47
- Nahlásit
sicluceatlux
Tak cíleně bych jim to asi nedávala, když něco zbyde od oběda tak proč ne. My už nedáváme vepřový žebra vůbec, fakt tam jsou samý kosti a feny po tom měly moc tuhej bobek, dávám syrový hovězí žebra, ty mají tvrdý kosti natolik, že jim nejdou rozkousat a ohlodaj jen maso a šlejšky. A navíc myslím, že hovězí je celkově vhodnější.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 19:48
- Nahlásit
sicluceatlux
protoze syrova jsem chtela rozpulit a neslo to,zatimco pecena sla krasne
Jakoze si peceny zebro napric v pulce prerizla snadno nozem nebo zlomila v ruce? Z jak staryho to bylo prasete?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 20:00
- Nahlásit
Fifi
Ty brďo ja nevim ,letopocet tam napsany nebyl,ale jsou to zebra normalne pro lidi
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 20:03
- Nahlásit
Mimo jine-neni to jeich hlavni jidlo,tam mam spoustu lososoveho oleje,no proste kupuju od Becres mletinu,slo jen o to,ze zteto mletiny neni bobek ale kasovita stolka a kdyz dodam ta pecena zebra,je bobek
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 20:48
- Nahlásit
jediny, co kazdej nejspis musime, je zgebnout...to plati i o psech, takze proc se neinspirovat nekterymi zdejsimi ultralogickymi myslenkami
jak rika jeden muj milovanej blizkorodinnej prislusnik: nemame cas psovi varit(realita je samozrejme jina), pes ma furt sra*ky, aspon ze po ty kastraci uz tak moc necura, tak ted ho budeme muset krmit tou spesl granulovou dietou, po ktery nema sracky tak velky jinak bychom museli varit a to fakt ne ...navic je mu uz 9,5 a tak to clovek musi brat tak, ze pes to uz snad nejak dozije ...jsou to milovnici psu, maj vic nez jednoho, ale mene nez deset, takze parada
proste pes pritel cloveka
hele hlavne se nesnazme vyjadrovat presne, neni to treba, hlavne ze relevantne diskutujeme
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 20:50
- Nahlásit
sicluceatlux
to delas dobre, neni snad ani nic lepsiho nez davat psum mletinu a lososovej olej, aspon si nevylomej zoubky
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 20:51
- Nahlásit
zbrnd
Hele jsi moc komplikovany,mne jde o to pecena zebra ano,ci ne😀
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 20:58
- Nahlásit
sicluceatlux
pecena zebra ano,ci ne
k tomu jsem hned ze startu postnul jednoznacnou odpoved:
ohou popichat "brisko" zevnitr. A nebo treba se pejsci mohou pokakat z koreni a mastnoty ci proste z rozdilu mezi pecenoua syrovou stravou.
po analyze by libovolny hominid 3 tisicileti mel dojit k vysledku, ze tedy mohou uskodit, ale nemusi
Jestli chces jasnou odpoved, jestli tebou porizena pecena zebra ublizi ci neublizi Tvym psum, vem proste za sve odpovedi nekterych zdejsich psodbornic, ktere svou zkusenost bez problemu vydavaji za obecnou pravdu ... funguje takhle vetsina zdejsich psodborniku, je jen otazkou do jake miry a jak casto.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:01
- Nahlásit
zbrnd
Bojim se o psy jasny? No mym psum neskodi,tedy kratkodobe,tzn. Uz jsou v troube )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:04
- Nahlásit
ssshhhhh
cíleně bych jim to asi nedávala, když něco zbyde od oběda tak proč ne
jo, děláme to stejně
sicluceatlux
no rozhodně si nemyslím, že tím psům nějak prospívám
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:09
- Nahlásit
sicluceatlux
No mym psum neskodi,tedy kratkodobe,tzn. Uz jsou v troube
Tak proc ses tu ptala? Si chtela jen nekomu podekovat za uklidneni a stejne si uz mela v hlave, ze jim das pect varku na zitra?
no proste kupuju od Becres mletinu,slo jen o to,ze zteto mletiny neni bobek ale kasovita stolka a kdyz dodam ta pecena zebra,je bobek
Tomu rikam uvazovani a logika. Krmim mletinou, dodam olej, maji kasovity hovno. Tak pridam peceny zebra, ono se to srovna. Co treba koupit ne mletinu, ale kusovku? Ne zebra peceny, ale skelety kureci i s kuzi od reznika? atd... No nic, radsi uz mlcim.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:20
- Nahlásit
Fifi
Ne pect jsem dala dle vyvyjejici se diskuze,prinejhorsim dokorenim a osolim a snime to my Takze do zitrka je to otevrene,zatim me nikdo nepresvedcil ad tak ci onak.A neboj mam ozkousenou mletinu ,kusovku,bez i s olejem,ale bobek po pecenych byl nej )
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:23
- Nahlásit
Jo a po skeletech kurecich i s kuzi se posr......totalne ,nejsem idiot, i manve mam precteno
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:44
- Nahlásit
sicluceatlux
Bojim se o psy jasny?
to se projevuje tim, ze jim davas ta pecena zebra?
Uz jsou v troube
tak proc resis, jestli jsou pro ne dobra nejaka pecena zebra?
Fifi
Tak proc ses tu ptala? Si chtela jen nekomu podekovat za uklidneni a stejne si uz mela v hlave, ze jim das pect varku na zitra?
Snad nejsi prekvapena
Co treba koupit ne mletinu, ale kusovku?
No ale levneji vyjde se o ne bat a navic to funguje, protoze jim pecena zebra neskodi.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 21:45
- Nahlásit
sicluceatluxJo a po skeletech kurecich i s kuzi se posr......totalne ,nejsem idiot, i manve mam precteno
a pridavas omitku?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 22:00
- Nahlásit
sicluceatlux
Já bych se řídila podle bobku
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 22:15
- Nahlásit
ssshhhhh
Fakt ? Ja byla na vazkach jestli ne podle žbrndi Doky,citim to stejne.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 22:15
- Nahlásit
ssshhhhh
Oprava -diky
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 22:16
- Nahlásit
zbrnd
Omitku? Ne ja blbec pridavam mlete hrebiky....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2015 22:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Omitku? Ne ja blbec pridavam mlete hrebiky....
ne, ty děláš tohle:
Mimo jine-neni to jeich hlavni jidlo,tam mam spoustu lososoveho oleje,no proste kupuju od Becres mletinu,slo jen o to,ze zteto mletiny neni bobek ale kasovita stolka a kdyz dodam ta pecena zebra,je bobek
To je stejně geniální.
Halt komu není rady, tomu není pomoci.
A treba tady:
halt neni rady vetsine
|