Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ovčanda a BOC
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:13
- Nahlásit

Mimochodem na té fauně to končilo rozhodnutím vrátit borderku ne?
Což tedy neřeší, že ovčanda startuje po psech v přítomnosti paničky, že...
Jedna moje fena taky nenávidí, když se ke mě na dva metry přiblíží pes, nedej bože fena, ale dá se zvládnout, nehledě na to, že sama nejsem úplně odvázaná když na mě skáče cizí pes.
Bála jsem se co bude když jí pořídíme kámošku ve dvou letech, zhruba stejně starou, no ony to zvládají
super, hrají si, honí se, pečují o sebe, krása. A to nás lidi strašili, že si půjdou po krku.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:14
- Nahlásit

Pupy
Tim doma jsem myslela poslusnost.
ale předtim jsi psala, že chceš s boc dělat agi a dogdancing a že to, co s ní chceš dělat už děláš s ovčandou, ale boc bude lepší vůli rychlosti
jeste jsme si pro nej jeli 400km coz neni malo
a já blbec podobný trasy jezdim na tábory a výlety, aby se měl pes dobře.
To jak dlouho jsi na štěně čekala a jak daleko sis pro něj jela nějak nic moc nemění na tom, že nebylo úplně chytré si ho dovézt na sporty, které ještě nemáš ani ozkoušené k mladé čubě u které nemáš dořešené věci základní výchovy...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:15
- Nahlásit

Fajkapominuli že je to k ovčandě naprosto nefér
Tak to mi přišlo zbytečný zmiňovat, páč to je jasný.
z malého roztomilého štenda BOCky může být za rok nervní kopie ovčandy
Spíš horší, ovčáci jsou pohodáři proti borderkám.

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:16
- Nahlásit

Pupy
Ale ja pisu ze ovcanda to dela i kdyz je vylitana.

ok tak budu jak ty...a já opakuju..

co považuješ za vylítání???????????????
takhle se nikam nedostaneš !

Ono i ja jsem to stene si vymodlila. Trvalo dlouho nez jsem nasla dobrou chovku. A jeste jsme si pro nej jeli 400km coz neni malo. Tedy pro nas ne. A byla jsem rada ze se mi to splnilo.

ani to není důvod si štěně nechat pokud na něj nemáš vhodné podmínky..pokud sis vybrala i správnýho chovatele tak to pochopí a pokud mu popravdě přiznáš že si momentálně přecenila svoje schopnosti a pomuže ti novýho majitele najít...
DOKUD JE ČAS!

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:18
- Nahlásit

ssshhhhh
Prave ze ovcandu zboznuji je to moje zlatico. Neberu ji jako pritez ale myslela jsem ze by ji bylo lip a proto jsem to chtela vyresit.

Ja ji nechci dat pruc protoze jsem se preorientovala na jine plemeno!

Fajka
Člen
- Nahlásit

ssshhhhh
Tak to mi přišlo zbytečný zmiňovat, páč to je jasný
já vím já to píšu hlavně kvůli zadavatelce protože si to podle mě neuvědomuje

Spíš horší, ovčáci jsou pohodáři proti borderkám.

přesně to si myslím !!! ale nemám bocku tak to tu nechci psát...mám australáka a že to dá zabrat ho unavit a to je proti bordeře vyloženej lenoch!

ssshhhhh
Člen
- Nahlásit

Jedna má známá, vždy když vidí borderku, tak spustí něco ve smyslu "ježiš další pipina, co chce aby se jí pes motal mezi nohama, tancoval a dělal přemety, protože to viděla v televizi".
Tím netvrdím, že to je zadavatelka, ale tak nějak mi to přišlo na mysl.
A rozhodně nic proti plemeni, znám několik naprosto skvělejch borderek, plně zaměstnanejch a taky obvykle jako vysněné plemeno majitelky.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:20
- Nahlásit

Fajka
mám australáka
Tak ti jsou ale takový míň labilní, ne?
I když znám jednoho, co chlapovi celou vycházku jen proštěká jak magor, to by mě hráblo.

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:21
- Nahlásit

Fajka
Ja uz to tu psala dlooouhe prohazky,kilaky nevim do toho balonky,cviceni a tak.

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:23
- Nahlásit

ssshhhhh
A to je ono. Ja driv bodrerky nemusela prave kvuli jejich popularite. Ale proste ted jsem si je oblibila a zamilovala. Takze do te kayegorie rozhodne nepatrim.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:23
- Nahlásit

Pupy
Takže myšlenka dát ji pryč byla aby měla lepší domov, kde by jí bylo líp? To klobouk dolů a to myslím vážně, jenže sehnat takový a vědět, že to tak na 100% bude, to bych se bála. Já bych svoje feny nedala i kdybych věděla, že se budou mít líp. Ono vlastně jsem přesvědčená, že by se líp neměly nikde. Možná kdyby jsme měli ještě větší pozemek, aby mohly v noci řvát na větší ploše

birma
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:24
- Nahlásit

ssshhhhh
znám jednoho, co chlapovi celou vycházku jen proštěká jak magor
přemejšlim, jestli jsem se nesetkala s tim samym australákem, protože to jsem si říkala, že můj pes evidentně neni takovej labil, jak jsem si myslela

Pupy
myslela jsem ze by ji bylo lip a proto jsem to chtela vyresit.
Tak to vyřeš tím, že se začneš o psech něco dozvídat a změníš svůj přístup. Teď jsou třeba ještě volná místa na třídenní seminář s Jane Killion (od pátku tuším) a na ten mít, tak tam jsem hned, protože ten bude určitě sakra přínosný

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:26
- Nahlásit

ssshhhhh
Ja jsem myslela ze by nemusela mit nervy.Ale ja bych ji stejne nedokazala dat pryc

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:26
- Nahlásit

ssshhhhh
Tak ti jsou ale takový míň labilní, ne?
I když znám jednoho, co chlapovi celou vycházku jen proštěká jak magor, to by mě hráblo.

jak kteří jak u čeho..zrona ted na táboře byla jedna australanda co prej doma vůbec neštěká a když byla na obranách nebo jen viděla figuranta tak řvala jak prokopnutá... a to sem si myslela že ten můj je uštěkanej...
trošku uštěkanej je ale znám i mhohem mnohem horší

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:31
- Nahlásit

Pupy
Ja uz to tu psala dlooouhe prohazky,kilaky nevim do toho balonky,cviceni a tak.

víš co dej si tu práci a dva tři dny si piš pravdivej časovej rozpis co si dělala s ovčandou celej den (cvičení, procházky, mazlení , odpočinek atd..) a co se štěnětem a jak se u toho ovčanda chovala...
a pak s tím přijď..pokud chceš poradit aspoň bude z čeho trochu vycházet...

je to jak s dietou... nejdřiv si pár dní píšeš co si a koli a kdy snědla a pak máš šanci to zhodnotit podívat se na to reálnejma očima a třeba tě ta chyba flákne hned z první...

taky si nenapsala v čem je ovčanda jiná..jestli sem to nepřehlídla.
nic já už musím jít... meškám...

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:31
- Nahlásit

ssshhhhh

tak spustí něco ve smyslu "ježiš další pipina, co chce aby se jí pes motal mezi nohama, tancoval a dělal přemety, protože to viděla v televizi".
Tím netvrdím, že to je zadavatelka, ale tak nějak mi to přišlo na mysl.

jo přiznám se že mě to taky napadlo a dělá to na mě ten dojem ...

a už du

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 13:39
- Nahlásit

OPAKUJI: A To je ono. Ja driv bodrerky nemusela prave kvuli jejich popularite. Ale proste ted jsem si je oblibila a zamilovala. Takze do te kayegorie rozhodne nepatrim. 

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 15:35
- Nahlásit

Pupy

ahoj, na základě vlastní zkušenosti jen potvrzuju všechno, co tady holky píšou. Hlavně se prosím nenechej "udindat" tím, že se fenka NO začne postupně chovat ke štěněti "líp". Feny obecně, a navrch borderka ve smečce, je někdy časovaná bomba. Já se nechala uchlácholit tím, jak dva a půl roku byl ve smečce klid a mír, ovšem jsem podcenila určité signály a sakra zanedbala soužití fen do okamžiku, kdy bocka psychicky dospěla a rozhodla se, že se zbaví australačky, protože ani jedna nechtěla opustit či uvolnit své místo na výsluní. Nechtěj vědět, co následovalo... Pokud ses rohodla zvádnout situaci a nedát NO pryč, buď ve střehu, sleduj feny i jejich "neviditelný" pohledy atd., jen tak to zvládneš. Sice jsem ti neporadila, ale dala vlastní zkušenost.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 18:33
- Nahlásit

Eninka
A jak do dopadlo?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 19:10
- Nahlásit

Pupy
U ročního dítěte si nedovedu predstavit ani jednoho ze zmiňovanych psu.Maximalně gaučaka. Tedy pokud nechci mit doma Mauglího nebo psí dříví v lese.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 19:41
- Nahlásit

sicluceatlux
Tak já bych netvrdila, že člověk nemůže mít velkýho psa nebo štěně velkého psa a k tomu mimčo, samozřejmě vždy pod dohledem. Ale v zadavatelkou popsané situaci bych se bála aby třeba ovčanda nezútočila na dítě, byť v přítomnosti paničky.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 19:55
- Nahlásit

ssshhhhh
To je věc jedna samozřejmě dost podstatná,ale beru to podle sebe,já jsem v roce svého prvního syna neměla a také nechtěla mít na nic jiného čas.Vzdyť začíná chodit mluvit,pořad to padá,prostě co se týče času,na výcvik psa bych čas diky výcviku dítěte neměla čas.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 20:05
- Nahlásit

sicluceatlux
U ročního dítěte si nedovedu predstavit ani jednoho ze zmiňovanych psu.Maximalně gaučaka.
to myslíš vážně????..existujou lidi co zvládaj malý dítě a dokonce více psů pracovního plemene ..znám jich dost,stačí se rozhlídnout po cvičácích

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2014 20:09
- Nahlásit

davidkova renata
Tak to mají můj obdiv. Já počkala až děti poporostly,vím,že bych to nedala.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 12:37
- Nahlásit

ssshhhhh

A jak do dopadlo?

blbě, musela jsem borderce najít novej domov

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 15:07
- Nahlásit

Eninka
anebo "dobře, dokázalas borderce najít dobrej domov"
davidkova renata
chápu, že to byla odpověď sicluceatlux, ale v souvislosti s Pupy, co já znám, tak to všechno jsou buď pejskařky, nebo mají jen jedno štěně (takové ty holky, co si vysnily psa a pořídily si ho k dítěti. Pořízení borderátka k ne zcela zvládnutému výrostkovi NO a miminu, tý jo, já nevim, jestli je to cesta ke spokojenému životu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 16:54
- Nahlásit

kachna_

anebo "dobře, dokázalas borderce najít dobrej domov"

vlastně by se to tak dalo říct, to je pravda. Akorát v rámci té situace pro mě a borderku "blbě", protože se s tím nikdy nevyrovnám a ona není v naší smečce, ach jo

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 21:44
- Nahlásit

Eninka
Díky že si přidala vlastní zkušenost......jsem v to tak nějak doufala když jsem tě jmenovala ..

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2014 08:58
- Nahlásit

kachna_
Já mám ve svém okolí spoustu "případů", kdy spolu lidi začali bydlet , aby uspokojili své potřeby se o "něco" starat, si pořídí psa, někdy ne jednoho, prostě mu pořídí ještě "sourozence",věnují se jim s maximálním nasazením, pak je tu ejhle miminko, a pes nebo více , jsou odstaveni na druhou kolej, místo každodenního lítání za balonkem se na venčení jen otevřou dveře od domu, a hned hajdy domů a šup zavřít na balkon, aby nerušili dítě. . Z toho je mi tedy velice smutno.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2014 10:03
- Nahlásit

kachna_
ořízení borderátka k ne zcela zvládnutému výrostkovi NO a miminu, tý jo, já nevim, jestli je to cesta ke spokojenému životu.
to jistě ne ) mě jako trošku šoklo vyjádření,že si sicluceatlux neumí k dítěti představit ani jedno z jmenovaných plemen..jakože obecně jsem pochopila že to myslí.Prostě se pohybuju v jiný společnosti,kde takový věci nejsou ničim zvláštním..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání