| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:34
- Nahlásit
Pupy
Procházka, cvičení, hraní blbnutí, učení...
a časově? Jakej je časovej program činností před tím než jdeš cvičit s borderkou a ovčačka škrábe na dveře?
myslím že je toho dost
a jseš si jistá že když si to myslíš ty myslí si to i tvoje ovčačka?
pitvora
Jestli zvládáš opravdu zaměstnat pracovní ovčandu s ročním dítětem a malým štěnětem, tak klobouk dolů.
jako fakt ?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:35
- Nahlásit
Fajka
jseš si jistá že když si to myslíš ty myslí si to i tvoje ovčačka?
svatá pravda. Škoda, že ti holomci s náma moc nesdílí názory na to, kolik aktivity jim stačí
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:37
- Nahlásit
Fajka
jako fakt ?
URL
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:41
- Nahlásit
birma
A to ji mám nechat na to štěně vrčet? Když je hodná, tak si s ní pohraju a dám mlsku a nervozně nevypadá
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:43
- Nahlásit
birma
Já jsem ale neřekla, že jí to stačí, ale poznám když můj pes je unavený. Jenže ona by dokázala dělat vše až do roztrhání sil a to zase nechci dovolit já.
No a co jako? Spoustu lidí maj děti a i chovatelské stanice a mají určitě víc psů jak 2 a také to zvládají, tak proč bych to nemohla zvládnout já?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:45
- Nahlásit
Pupy
A to ji mám nechat na to štěně vrčet?
co takhle nastavit situaci tak, aby vrčet nemusela?
pitvora
URL
aha
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:47
- Nahlásit
Pupy
Jenže ona by dokázala dělat vše až do roztrhání sil a to zase nechci dovolit já.
nemusíš do absolutního vyčerpání, ale pořádná únava ročního psa fakt nezabije.
tak proč bych to nemohla zvládnout já?
protože evidentně nezvládáš ani jednoho psa, natož dva. Jsou lidi, co zvládají vystudovat 5 vysokých škol, řídit nadnárodní koncern, vylézt na osmitisícovku... Každý jsme jiný, každý zvládneme něco jiného a pokud chceme dokázat to, co ostatní, měli bychom začít postupně schůdek po schůdku a ne vyjet výtahem do půlky mrakodrapu a pak zjistit, že to nezvládnem ani jedním směrem...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:48
- Nahlásit
Pupy
Spoustu lidí maj děti a i chovatelské stanice a mají určitě víc psů jak 2 a také to zvládají
ale nemaj dvě štěňata poměrně dost časově náročných plemen, většina lidí se nepořídí ani dvě štěňata gaučáků
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:49
- Nahlásit
birma
Jenže ona vrčí i když štěně nic nedělá. Prostě když nevrčí tak chválim.
Právě kdybych věděla jak to udělat, aby nevrčela, tak to asi neřešim.
pitvora
URL
aha
A co jako? Vy jste nikdy nic neřešili, nikdy jste si neřekli, co jste si to na sebe upletli? Jenže kolikrát stačí podpora, vidět, že všechno bude dobré a hned se zase rozsvítí.
Tady asi nikdo nikdy neměl plány co? Pokud všichni když se něco nepovede, tak se svých snů vzdáte...no, já tedy ne!
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:52
- Nahlásit
birma
ale pořádná únava ročního psa fakt nezabije
Aha, takže když vidim, že čubina už nemůže, že sotva funí, jde že už pomalu vleče packy, takže jí mám drilovat dál, pořád po ní něco chtít, místo aby mohla odpočívat?
Tady asi nechápete, že já nevěděla, že bude na štěně vrčet, myslela jsem si že bude v pohodě. A to mám jako hned štěně vracet. Když ovčanda jinak venku poslouchá na slovo?
Maya
Tak já si je pořídila. Protože já mám času na ně dost, jen jsem potřebovala vědět, co dělat když začne ovčanda vrčet a tak.
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Pupy
Jenže kolikrát stačí podpora, vidět, že všechno bude dobré
jenže ono to dobré nebude, pokud nezapneš hlavu a nezačneš na tom sakra makat, místo aby ses vypisovala na netu
Tady asi nikdo nikdy neměl plány co? Pokud všichni když se něco nepovede, tak se svých snů vzdáte...no, já tedy ne!
Nevzdáme, ale napřed napravíme svoje chyby a poučíme se z nich, ty ses ze svých chyb nic nenaučila, tudíž je velice pravděpodobné, že je budeš dělat stále znovu a znovu...
Jestli jsi čekala poplácání po rameni, obdiv, jak to s těma strašnýma zvířatama zvládáš a podporu v tom, co děláš, tak jsi asi na špatném místě.
|
pitvora
Člen |
- Nahlásit
Pupy
A to já se svých snů klidně vzdám, pokud to bude ve prospěch psů... Pro mě jsou psi na prvním místě, pak až nějaké moje sny, plány a ambice.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:53
- Nahlásit
Pupy
Aha, takže když vidim, že čubina už nemůže, že sotva funí, jde že už pomalu vleče packy,
Je zdravá? Protože takhle utahat ročního pracáka je fakt výkon, jak to prosímtě děláš?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:54
- Nahlásit
pitvora
nemám čas to číst celé tak sem prolítla kus....a dělám jen
birma
pravda. Škoda, že ti holomci s náma moc nesdílí názory na to, kolik aktivity jim stačí
jo jooo kolikrát pá páníček pocit že ušel 10 kiláků a je to jeho životní výkon a pses ještě ani nezjistil že něco ušel
Pupy
A to my třeba chodíme několikanásobně víc než je těch 10 kiláků. Jasně není to jen o chození, protože jak ovčandě tak borderce je především potřeba zaměstnat hlavu
Pupy
ale poznám když můj pes je unavený.
co ten časovej rozpis co ovčačka dělá před tím než je zavřená a jdeš cvičit s borderkou ?
Jenže ona by dokázala dělat vše až do roztrhání sil a to zase nechci dovolit já
píšeš že ses přeorientovala na jiný plemeno a to BOC... je ti jasný že ta borderka může být v tomhle mnohem horší (akčnější) než ta ovčanda?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:55
- Nahlásit
birma
A co můžete vědět co dělám? Ted všichni spí, dítě i psi. Jinak malám, nevidíte mě, tak neříkejte.
Já se poučila právě, proto na tom dělám a chci ty chyby vyřešit.
Já nečekala obdiv, jen třeba radu kam zajít, jaký je dobrý cvičák a tak.
pitvora
Pro mě jsou psi také důležití, jenže já neberu psa jako věc, to je jako udělat si dítě a dát ho pryč. Proto chci s nima pracovat a já vím, že to zvládnu.
Jinak máme už domluvenou schůzku na cvičáku kvůli vrčení ovčandě.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:57
- Nahlásit
pitvora
a já naivně myslela, že chtěla vrátit to nový mimištěně.
Pupy
ichni když se něco nepovede, tak se svých snů vzdáte...no, já tedy ne!
aha, další čítankovej sobec.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:57
- Nahlásit
Pupy
já neberu psa jako věc, to je jako udělat si dítě a dát ho pryč
Jsou situace, kdy je to i pro to dítě lepší...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 11:59
- Nahlásit
birma
To s těma packama bylo myšleno ironicky. Prostě nemůže, tak odběhne a lehá si, funí a pak běží pomalu. Házím balonky, cvičím, učím.
Fajka
Ale já nikde nepsala že chodíme 10kiláků, já vím moc dobře, že když jsem unavená já nemusí být pes...
Jo to vím, ta akčnost se mi líbí, tihle psi jsou trošku jinde na inteligenci, chci dělat agility a dogdancing a chci rychlost. BOC je trochu jiná než NO.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:00
- Nahlásit
Pupy
co dělat když začne ovčanda vrčet a tak.
hlavně je třeba předcházet tomu aby nevrčela!
Pupy
Aha, takže když vidim, že čubina už nemůže, že sotva funí, jde že už pomalu vleče packy, takže jí mám drilovat dál, pořád po ní něco chtít, místo aby mohla odpočívat?
ne v tuhle chvíli by měla přijít ta tvoje správná autorita, která jí ukáže že má být v klidu v pelechu odpočívat a ona by jako (jak si psala že je poslušná) jako vychovanej pes měla poslechnout tvojí autoritu... a neškrábat a neničit.
Pokud to tak není tak buď není vyběhaná nebo to prostě s ní neumíš...a musíš řešit nejen chování ovčačky , borderku ale ještě sebe...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:00
- Nahlásit
Vero
Nevím proč bych měla být sobec, že chci s BOC pracovat a uchovnit jí?
pitvora
Jsou situace, kdy je to i pro to dítě lepší...
Naznačujete snad, že bych měla dát svoje dítě pryč?
Bože
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:03
- Nahlásit
Pupy
Ale já nikde nepsala že chodíme 10kiláků
jistě to jsem psala já jako příklad..
Kolik teda chodíte?
to vím, ta akčnost se mi líbí, tihle psi jsou trošku jinde na inteligenci, chci dělat agility a dogdancing a chci rychlost
jj rozumím...jááááááá chciiiiiiii...
tohle všechno se ale dá dělat i s tou ovčačkou...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:05
- Nahlásit
Vero
pitvora
a já naivně myslela, že chtěla vrátit to nový mimištěně.
Manžel mě podpořil a řekl že to společně zvládneme..
Fajka
hlavně je třeba předcházet tomu aby nevrčela!
Mě se líbí, jak každý píše předcházet, ale aby tu někdo napsal jak, to ne.
Jenže ona škrábe dveře kdy já jsem za nima a věnuji se štěněti. Jenže když otevřu dveře abych ji poslala na místo, tak si bude myslet, že škrábání = otevření dveří.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:06
- Nahlásit
Fajka
To vím taky a také to s ní dělám.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:07
- Nahlásit
Pupy
Naznačujete snad, že bych měla dát svoje dítě pryč?
To vůbec ne!
Jen že si umím představit, že v životě můžou nastat situace, kdy je pro dítě mnohem lepší, když ho matka dá k adopci, než kdyby se zabejčila stylem "je to moje dítě, přece ho nikomu nedám!" A tím spíš si to umím představit u psa.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:07
- Nahlásit
Pupy
seš sobec, co mluví o sobě, svých snech, dokazování o svým přeorientování, sobec co klidně na chvíli uvažoval i o tom dát pryč svou ovčandu, protože ho najednou víc baví jiný plemeno. to mi stačí na zhnusení.
pevně doufám, že tvoje realita doma je příznivější.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:11
- Nahlásit
Vero
pryč svou ovčandu, protože ho najednou víc baví jiný plemeno
Já bych ji nedala pryč protože mě baví jiné plemeno. Ale prostě jsem už nevěděla jak dál. Myslela jsem si, že když třeba by byla u někoho jiného nemusela by mít nervy, když je má mezi psy semnou, protože mě nejspíš hlídá.
A právě proto jsem tam psala, že raději bych vrátila to štěně a věnovala se jen ovčandě. Ale manžel mi řekl, že to zvládneme, tak si myslím, také že ano.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:12
- Nahlásit
A manžel si to štěnátko také zamiloval a já už také.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:14
- Nahlásit
Pupy
Mě se líbí, jak každý píše předcházet, ale aby tu někdo napsal jak, to ne.
fakt jsme ti to tu nikdo nenapsal? a nebo to prostě nevidíš?
Jenže ona škrábe dveře kdy já jsem za nima a věnuji se štěněti. Jenže když otevřu dveře abych ji poslala na místo, tak si bude myslet, že škrábání = otevření dveří
A proč seš za těma dveřma aby to slyšela a neměla klid na odpočinek? je problém jít jinam?
To vím taky a také to s ní dělám
a jak jí to jde?
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:14
- Nahlásit
Pupy
že když třeba by byla u někoho jiného nemusela by mít nervy
To je možné. Ovšem tím bys nevyřešila příčinu - že děláš něco špatně v komunikaci se psy. Tenhle problém bude trvat dál i s novým štěnětem.
manžel mi řekl, že to zvládneme, tak si myslím, také že ano.
Nic ve zlém, ale nezvládli jste jednoho psa, ale manžel řekl, že zvládnete dva, tak je zvládnete?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2014 12:18
- Nahlásit
pitvora
Ovšem tím bys nevyřešila příčinu - že děláš něco špatně v komunikaci se psy. Tenhle problém bude trvat dál i s novým štěnětem.
Borderka je můj 4. pes, předchozí 2 před ovčandou to nedělali, takže nemůžete říkat, že ten problém bude i s novým štěňátkem.
Nic ve zlém, ale nezvládli jste jednoho psa, ale manžel řekl, že zvládnete dva, tak je zvládnete?
U te ovčandy to bylo trochu něco jiného, my když jsme ji pořizovali bydleli jsme jinde a prostě byla taková situace. Nebudu sem psát jaká a tak, protože to je osobní.
|