Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Značkování u psů v domácnosti
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:00
- Nahlásit

Maya
PetraK, na rozdíl od tebe, nerejpe fanaticky do lídí

Petra spíš nepřispívá tam, kde to evidentně nemá smysl a na rozdíl ode mě je slušnej čék, to zas jo ))
A víš čim jsem si celkem jistá? Že PetraK na rozdíl od paní s očůrávacíma psama by ani to společenský plmeneno (i když paní má i teriéra) nenechala hnít jen tak v nečinnosti k tomu totiž čék nutně nemusí mít jen vižlu pižlu A že mě to vymlouvání lidí občas zvedne ze židle? No co no, oni to jistě bez větší újmy přežijou

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:30
- Nahlásit

Celé to navážení se do druhého člověka při znalosti situace z pár vět, mi přijde jako reakce člověka, který je už ze svých hyperaktivních psů vyčerpaný, má v sobě díky tomu nespokojenost,v podstatě by rád s nimi až tolik nežil ,ale nepřizná si to, místo toho by chtěl, aby stejně postižení byli i ostatní............................. Není to závist ?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:36
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Pokud z těch pár vět zadavatelky jsi přesvědčená, že její psi hnijou v nečinnosti, tak pro mě jsi fakt fanatik.
Vymlouvat si to navzájem nemá smysl, takže snad možno tuhle debatu vrátit k původnímu dotazu.

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:16
- Nahlásit

Elis63
Máme doma 2 pejsky-kluky (4letého maltézáka a 5letého jorkšíra). Dcera má rovněž maltézáka 4letého, kterého mi sem vozí každý den na hlídání, když jede do práce, aby nebyl doma sám. Všichni očůrávají co se dá, dokonce i stěny. Už nevím, jak na ně - pokaždé jim vynadám,pohrozím jim letákem a to oni ví, že udělali něco nesprávného, ale další den je to to samé.
Pokud to provedete v okamžiku, kdy pes zvedne nohu, tak to fakt pochopí. Pokud to uděláte kdykoliv později, tak nechápou nic, jenom že panička je naštvaná a oni netuší proč....respektive chápejte, že jakákoliv Vaše akce se vždy vztahuje k tomu, co pes udělal bezprostředně před ní ! A věřte, že tohle chování je pro psa skutečně nepochopitelné a je to horší než dát mu v pravý čas "na prdel".

Píšete, že značkování se vztahuje k přítomnosti psa dcery - je nutné ho brát k Vám, cizího dospělého samce k dospělým samcům?! A za další -uvědomte si, že přirozený režim psa je dopoledne tvrdě prospat, většina našich psů nepřítomnost svých majitelů šťastně prospí, pes který spí nečurá, nekaká.....Tím se dostáváme k dopolednímu venčení (babička je pouští na dvůr) - oni se nějak dožadují? Nebo jsou buzeni........?

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:20
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Kdyby to hrození letákama bylo k něčemu dobrý, tak asi neprováděj nic, co nechceš ne? Včetně toho očůrávání, ne? Není to logický? Takhle jsi akorát nestabilní a nesrozumitelná, chápeš? Což je pro psy podle mýho názoru ten největší průser, co jim může páník připravit... Problém je, že jste to nechali strašně dlouho rozjet a nic jste s tím nedělali, maximálně hrozili těma letákama... Takže já jsem za naučení na kenely/ohrádku (pro dobu Vaší nepřítomnosti) a paralelně pracovat na neočůrávání, to znamená je mít neustále na očích a v případě nežádoucího chování toto ihned přerušit a přesměrovat na činnost žádoucí.
Co je na tom špatně???

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:41
- Nahlásit

Neumi
Na tom je špatně právě ta druhá část,která tu teď chybí.....

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:54 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

Myslíš tuto obsahově nepodstatnou část?
A aktivně s těma psema něco dělat. A nebo jim dej připitomělý pásy a ser na to jako do teď, to je mnohem pohodlnější totiž...
Dělat něco aktivně se psy je pro psy vždy pozitivní, ne?
Dát jim "plíny" je skutečně řešení pouze nejpohodlnější, nic víc...
"ser na to jako do teď" - poněkud asertivní nicméně logické vyjádření, které pravděpodobně vychází z faktu, že problém trvá dle zadavatelky již cca půl roku

Není rozumnější se zabývat spíše tou podstatnou částí???

P.S. skutečně mám psy, dva, mlaďoch občas značkuje

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 13:15
- Nahlásit

Neumi
Ne každý rád poslouchá rady od někoho, kdo ho nezná a je na něj sprostý, slušný člověk to nemá zapotřebí, a pokud není masochista pravděpodobně bude mít zábrany dále diskutovat na fóru. A to je škoda,a hlavně pro ty psy, kteří mají problém, protože příště se možná už na radu tady, citlivější člověk, ani nezeptá. Kdyby touto formou "radících" lidí bylo většina, budou tu sami.Mýlit se je lidské, a žádný učený z nebe nespadl. Paní se ptala slušně a zaslouží si totéž. To nebylo asertivní, to bylo"nasertivní".

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 13:35
- Nahlásit

Maya

Každej si z toho vybere to svoje, ty třeba ten fanatizmus, tak jo, proč ne, ono věnování se psům může někomu připadat jako fanatizmus...
Hezkej víkend se psema všem

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání