| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 12:41
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Stejně by se dalo reagovat zavři psy do připitomělý kenely a ser na to jako do teď
jako sorry, ale tvoje reakce mi připadá fakt mimo
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 12:51
- Nahlásit
Maya
jojo
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 12:52
- Nahlásit
Kynologickou diskuzi pročítám velmi ráda, a dozvěděla jsem se zde spoustu užitečných věcí. Bohužel i takové, že existují i lidé, kteří sem chodí druhého člověka zašlapat do země, aby si honili pouze vlastní ego,ujišťovali sami sebe, že jsou ti nejlepší, místo aby adekvátně, smysluplně a slušně dokázali poradit. Smutné
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 14:37
- Nahlásit
Maya
Stejně by se dalo reagovat zavři psy do připitomělý kenely a ser na to jako do teď
Moje reakce ale byla o něčem jiným právě a nebylo to jenom to slovo připitomělý, potažmo ta jedna věta. Ale to je fuk )
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 15:16
- Nahlásit
sicluceatlux
souhlasím s vámi, o nic jiného mi nešlo jak o to, aby mi někdo poradil. To, že mi tady řekli, že jsem udělala chybu hned na začátku je pro mě teď rada bohužel už neužitečná. Také jsem počítala s tím, že se do mě pustí a tak se i stalo. Nevím, zda ti dotyční vůbec nějakého pejska mají, že mi tak dobře radí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 15:53
- Nahlásit
Elis63
e pro mě teď rada bohužel už neužitečná.
já nevím, myslím, že spousta věcí se dá napravit, právě. takže se z toho může člověk poučit. A pokud vám záleží na pohodě psů, hledala bych jinou cestu, než tu pro sebe nejjednodušší- zrovna bych to zkusila jít cestou, kterou navrhuje třeba Fifi- ta by pro vás tak náročná nebyla a bylo by to řešení.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 15:56
- Nahlásit
Elis63
Přečti si důkladně Fifi, co psala přede mnou, ta dala hodně dobré rady, ale to by se muselo s tím chtít něco dělat a ne jenom zajuchat nad pásem. A hlavně tam začni už u těch psů existovat, ale ne prosím tě s letákem v ruce.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:11
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
zajuchala jsem nad pásem proto, že to byla první rada a já v ní viděla východisko. Pak se psalo o různém zdravotním riziku - myslím, že to už jsem nejuchala. A vysvětli mi ještě to -začni už u těch psů existovat a to jako jak pokud jsem v práci. No a na závěr mi řekni - máš ty vůbec doma psa?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:19
- Nahlásit
Elis63
Jestli chceš s tím problémem něco dělat, tak si přečti, co napsala Fifi.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
co by dělala Fifi ví, ale co bys dělala ty nevím a taky jsi mi nenapsala jestli máš psa. Nejsi tady náhodou jen proto, abys "rejpala" do lidí? Na to je jiný chat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:47
- Nahlásit
Elis63
myslim, ze lucii slo o to resit problem tim, ze se hleda a resi I pricina, ne jen resit nasledky.
urcite ohradka nebo ten pas resi hodne, ale pravda je, ze zjistit v cem je probkem a pracovat s tim je z flouhodobyho hlediska lepsi.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:47
- Nahlásit
Elis63
No a já napsala v podstatě to, co Fifi, akorát že Fifi je na rozdíl ode mě slušnej člověk Nechápu ale, proč bych ti měla odpovídat, když tys na otázky neodpověděla. Ale tak dobře, mám psy 3, 2 feny a 1 psa, fungujou skvěle a nebiju je a už vůbec jim ničím nevyhrožuju, natož letákama
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:52
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
moc děkuji za dostačující odpověď...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 16:56
- Nahlásit
cernej caj
resit problem tim, ze se hleda a resi I pricina, ne jen resit nasledky
Jo asi tak, a hlavně slečna už ten pás pojala jako řešení a ne jako krátkodobou pomůcku a mezistupeň k výchově. Ale to je marný. A navíc slušně už tady psala Fifi Prostě s těma psama začít žít a ne je jenom mít.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 17:47
- Nahlásit
Elis63
mě napadlo ještě jedno - maj tam ti psi nějaký pelíšky, nebo tam je pusto prázdno a jen nábytek? Protože jestli tam nemůžou pořádně odpočívat, tak se nedivím, že je to stresuje a štěngrování se a značkování může být logický důsledek.
Jinak jsem dlouho přemýšlela, jestli sem ještě psát, ale nedá mi to, než nahodit nějaký svůj obecný názor. Jestli si ho vztáhneš na sebe nebo ne, je tvoje věc, protože neznám ani tebe, ani tvé psy, jen jsou to věci, co mě tak napadly při čtení téhle diskuse a s tebou nemusí mít nic společného.
Je jasné, že své psy by měl každý mít rád a podle toho se k nim chovat. Naše láska by ale pro toho psa měla být srozumitelná a nezatěžovat ho. Pro toho psa bude přínosnější, když ho naučím trávit nějaký čas o samotě (a třeba spát po tu dobu v kleci, pokud jde o hodinu, dvě), nebo s ním budu blbnout, hrát si, učit ho novým věcem a zároveň ho budu učit pravidla našeho soužití, než když lásku projevuju bezbřehou benevolencí a ťuťáním, občas proloženým pro psa nesrozumitelnými tresty, pramenícími z mé frustrace, že pes mi není dostatečně vděčný a nechová se tak, jak si představuju. Dokonce si myslím, že výchova za pomoci fyzických trestů (pokud jsou vyváženy dostatkem pochval) je pro psa menší zlo, než opičí láska - a to píšu s vědomím, že jsem za poslední rok na psa asi 3x houkla a jinak je u nás největší trest mé odkašlání nebo otočení se zády ke psu. Pes potřebuje mít ke spokojenosti nějaká pravidla, kterými se svět řídí stejně jako děti. Ti opravdu rozmazlení a rozmazlovaní spokojení podle mě nebudou.
Stejně tak je třeba nervy psa soustavně trénovat a zatěžovat. Pokud píšeš, že by se dcery pes sám doma zbláznil, tak to rozhodně v pořádku není. Co kdyby nedejbože byl zraněný, po operaci nebo něco podobného a nemohl být třeba měsíc s tvými psy? To by si dcera brala na takovou dobu dovolenou? A co kdyby už žádnou neměla? Tak by to musel přežít a pak by byl opravdu chudák. Na takové situace by měl být pes podle mě připraven a to i když to v tuhle chvíli vypadá jako zbytečnost. Teď by to pak mohlo fungovat tak, že by byl dceřin pes u ní sám a ty bys ho vyzvedla cestou domů, takže doma sami by byli jen tví dva psi a značkování by tím pravděpodobně ubylo. Nemluvě o tom, že každá dovednost, kterou pes má a zvládá je jen a jen pro jeho dobro (pokud to tedy není podhrabání plotu a lov sousedovic slepic ;) )
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 17:56
- Nahlásit
birma
Hezky napsáno
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 18:20
- Nahlásit
birma
na sebe nic vztahovat nebudu, máš hodně pravdu. Tak začnu odpovídat - ráno je zavřu před 8 hodinou kdy odcházím do práce (bydlím na vesnici), do zaměstnání to mám cca 5 min pěšky, nakrmím je asi půl hod, před mým odchodem, samozřejmě mají dostatek vody. Předtím ranní venčení, vydrží celou noc nečůrat. Psy zavřu na zadní chodbu, odkud můžou ještě do malé místnosti(zmiňovala jsem se). Mají zde malý koberec, pelíšek, spoustu hraček, kostečky na zuby. Na chodbě je též do půlky kobereček. Než dojdu z práce tak po 12, babička je mezitím několikrát vyvenčí na dvorku, kde jsou asi 5,10 min, pak je zavře zpátky na chodbu. Jak dojdu já, nakrmím je, usnou, pravděpodobně nespí, nevím. Mezitím si podělám co potřebuju a to už dojede dcera a svého psa si vezme domů asi po 1 hod. Odpoledne lítají na zahradě nebo na dvorku, jdeme se projít, polítat na louku. Nakrmí se znova večer, vyvenčí a spí do rána. Mazlím se s nima ne tím způsobem, že jsou pro mě plyšové hračky, mám již svůj předdůchodový věk a na nějaké ťuťuňuňu to nejsem. Znova podotýkám - bez řvaní poslechnou na slovo, umí spoustu povelů. Holky s nima hrají různé hry - schovávají se před nima, schovají jim hračky - ti je pak hledají. Myslím, že rozhodně jich zase tak moc nerozmazluju, asi tak jako všichni ostatní.
Možná že je opravdu chyba v tom "cizím" psovi, že pokud jsou doma sami, takový problém je jen občas.
Denně dezinfikuji všechno očůrané octem a saponáty.Je fakt, že tento problém s očůráváním je posledního půl roku přesto, že pohromadě jsou spolu od malička.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 12:33
- Nahlásit
Elis63
A chápu to správně tak, že se ráno vyvenčí a pak jim dáš najíst zavřeš a pak je už nevenčíš? Moc jsem to z toho textu nevyčetla. Možná třeba jim nedávej ráno jíst a dej jim až v poledne, kdy přijdeš domů z práce? Teda když u nich je ten "cizí" pes, protože normálně s tím ti tví nemají problém, jen aby se omezilo to čůrání. Hele ale stejně, jestli je babča venčí, tak jsou to prostě jenom rozmazlení hajzlíci, co si dělají, jen co sami chtějí.. A dcera bydlí ve stejném domě, jen si svého vezme k sobě, když zas po 1. spolu běhají po zahradě? To jsem taky moc nepochopila. Nebo běhají jen ti tvoji a pak odpoledne očůrají tu chodbu, když tam předtím byl ten dceřin "cizí"? Je to takový zmatený trošku. Takže normálně přes den nemají žádný řízený aktivity s tebou? Jen to schovávání dětí a lítání po zahradě? Což může trvat tak hodinu denně? Zbytek se poflakují po domě?
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 12:44
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
babička je mezitím několikrát vyvenčí na dvorku, kde jsou asi 5,10 min
Dcera nebydlí ve stejném domě. Naši psi odpoledne již neočůrávají a přečůrávat nemají co, neboť je to již uklizené.
Nevím, jaké aktivity myslíš....
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 13:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
mně tedy popis denních aktivit Elisiných psů přijde hodně přehledný. A pokud je to tak jak píše, tak bych řekla, že její psi mají možnost venčení a aktivit dostačně. V tom bych problém fakt nehledala.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 14:08
- Nahlásit
Elis63
Nevím, jaké aktivity myslíš....
No právě jak jsem už psala, že vy ty psy jenom máte a nic s nima neděláte a zajímaj vás akorát, když dělaj, co nemaj.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 14:18
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
a co s nima děláš TY ?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 14:34
- Nahlásit
Elis63
Já s nima žiju
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 14:36
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jo aha, takže já asi ne podle tebe.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 15:16
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ty seš fakt fanatik
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 18:03
- Nahlásit
No nekdo zije s rodinou a nekdo zase zije se psy,noooo, pohnutky lidi ,kdyz si porizuji psa jsou ruzne
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 18:43
- Nahlásit
sicluceatlux
|
jitrnice
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2014 21:56
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ty jsi fakt holka k smíchu. Soudit člověka když ho neznáš. Zavolej na Elis ochranáře, že jim vyhrožuje letákama ty krávo
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 10:04
- Nahlásit
Maya
ty seš fakt fanatik
Úplně to samý bys mohla napsat třeba o PetřeK, když žije se svejma psama, že jo? A taky asi nežije bez rodiny... )))))) fanatiku twe
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 10:26
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
PetraK, na rozdíl od tebe, nerejpe fanaticky do lídí, co mají rodinný psy a k tomu adekvátní plemena a ne vižly pižly s kosmickou rychlostí, že je nehoněj denně hodiny po lesích.
|