| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 17:10
- Nahlásit
Elis63
Boudičky zavíratelné.
zavírám na zadní chodbu
A vy tam s nimi někdy trávíte čas? Začala jste je tam zavírat až kvůli značkování, s příchodem dceřina psa, nebo tam byli zavíráni vždy?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 17:31
- Nahlásit
Elis63
Tak já budu ta, co si rejpne, jo? A co ty letáky, s kterýma dostávaj, to je taky podle tebe hezký a srozumitelný chování, který maj jen v dobrém oplácet? Asi tam budeš mít chyb povícero... A chtělo by to celkově změnit ke psům přístup a nedělat z nich panenky na hraní.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 17:52
- Nahlásit
Jsem asi mimo, ale co kastrace? To by nepomohlo na značkování? Nevím, psa kluka jsem nikdy kastrovanýho neměla, ale tak mě to napadlo.
Jinak ten pás bych zkusila, alespoň tomu "cizákovi", sami dva kluci ve vlastní smečce by se přeznačkovávat nemuseli ne?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 18:50
- Nahlásit
A co dceřina "cizáka" prostě nechávat doma u dcery.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:19
- Nahlásit
Vero
hele v jaký prochcaný plíně? když se tam dá normální kvalitní savá vložka, tak to nasaje a pes je v suchu, však takový pes při značkování toho nenačůrá rybník
ssshhhhh
kastrace u dospělýho psa si myslím nepomůže
holt ti psi tam mají cizího psa, tak se přečůrávají, samo je to chyba majitelka, měla to utnout hned v začátku, teď už to ti psi mají zažitý a popravdě neznám nikoho od těhle pidi psů, kterýmu by se to po takový době povedlo odbourat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:20
- Nahlásit
a osobně bych teda radši psům dala ten pás než je zavírala do kenely, ale to už je na zvážení každého a posouzení, co je pro psa menší zlo
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:34
- Nahlásit
birma
začala jsem je tam zavírat až teď přes zimu, dokud je teplo, jsou na verandě a kdykoliv zajdou na dvorek. Jak začalo být chladno, řešila jsem to takto.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:39
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
psi letákama nedostávají, pouze jim pohrozím - o bití nemůže být ani řeč, špatně jste to četla.
Jinak jsou vychovaní, poslechnou na slovo, akorát to nešťastné očůrávání
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:41
- Nahlásit
Vero
dceřin "cizák" by se asi doma zbláznil sám, vyrůstají spolu od malička, i to očůrávání zpočátku nebylo, až posledního půl roku je to neúnosné
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:50
- Nahlásit
ssshhhhh
kastraci asi ne - kor když si nejsem jista, že by to pomohlo
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 19:55
- Nahlásit
Maya[b][/b]
máte pravdu, zavírat je do klece - to opravdu nebudu, to je týrání
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:13
- Nahlásit
Elis63
Mají zde teplo, je tu starý nábytek, který jsem musela přikrát plachtama, protože vím, že by mi jej očůrali.
Tak kdyz to delaji jen ve vasi nepritomnosti, po dobu 4 hodin - co do te chodby poridit ohradku? Je prostornejsi nez klec, lze ji ruzne naprofilovat. Muzou tam mit hracky, misku s vodou, veci na ohlodani, pelisky... a nedostanou se tim padem k obcuravani zdi ci nabytku, kor kdyz pres boky ohradky prehodite treba igelit, pro pripad, ze by chteli znackovat skrz ohradku. Kdyz nelze prichytit pri cinu prvniho znackovace, sla bych na to takto preventivne. A taky teda dukladne procurany zdi a mista odrbat/omyt octovou vodou, pripadne postrikat savem a vyvetrat. Nebo me napadaji dvirka pro psy, co se vmontuji do vstupnich dveri, jestlize v letnim rezimu nemaji psiska s obcuravanim problem, at si chodi ven samostatne.
Plus se zamyslete nad krmenim - ono je vse spojene se vsim. Nevim, cim krmite a kdy, ale i rozvrzenim a druhem zradla se da znackovani ovlivnit. Napr. - nez jde clovek do prace, nemel by krmit suchy krmivo, po kterym se predtim vyvenceny pes do hodiny naloka vody a je pak jak prutokac, obzvlast maly plemeno. Nebo posunuti doby krmeni na drivejsi/pozdejsi dobu muze taky potreby psu krasne vyladit ke spokojenosti majitele. Netvrdim, ze jde o vas pripad, tam to asi bude spis stres tech dvou domacich z vetrelce a vice versa...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:14
- Nahlásit
Elis63
zavírat je do klece - to opravdu nebudu, to je týrání
Týrání to rozhodně není, pokud je pes na kennelku nebo klec zvyklý a vnímá ji jako útočiště, ne jako "vězení za trest". V tomhle případě, kdy psi na kennelky zvyklí nejsou, by to bylo pro ně omezující, to ano.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:28
- Nahlásit
Tak já na tom pásu nevidím nic hroznýho, když se dá kvalitní vložka... Navíc by je to mohlo postupně zvyknout to nedělat. A čtyři hodiny denně není nic tragickýho, ženský nosej menstruační vložky nebo inkontinenční no taky se nějak extra nezapařujou ne?
To kde proč a kdy se udělala chyba si myslím je už jedno, a paní zjevně potřebuje jednoduché řešení, nikoliv "zdlouhavý kynologický proces". Za mě souhlas s Maya a corgi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:31
- Nahlásit
ssshhhhh
Tak já na tom pásu nevidím nic hroznýho
No, a ja nez bych psa navlikala do nejakyho pasu, tak bych radsi vymezila kus chodby ohradkou, na tom neni snad nic zdlouhavyho ani slozityho.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:33 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Maya
když se tam dá normální kvalitní savá vložka, tak to nasaje a pes je v suchu
tak leda tak, snad jo, corgi psala, že ti kdo to používají varují před opruzeninama, ale tak možná to kvalitní vložka pořeší...
nejlepší řešení mi připadá ale to Fifiny
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:40
- Nahlásit
Fifi
no to já jim dám když odcházím misku, žerou každý zvlášť granulky no a jak dojdu mají znova. Vodu samozřejmě mají pořád
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:44
- Nahlásit
Fifi
ta chodba je dost úzká asi 1,2O x 3m, navíc dřevěný obklad, nwkovedu si představit, že bych tu dala ohrádku - myslíte to ale dobře
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 20:52
- Nahlásit
ssshhhhh
já se ztotožním asi s Váma, ta vložka jim neuškodí a věřím tomu, že jak budou mít pás na sobě - očůrávat nebudou, uvidíme - nechci předbíhat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 21:21
- Nahlásit
Elis63
no to já jim dám když odcházím misku, žerou každý zvlášť granulky no a jak dojdu mají znova.
Tak neni pak divu, ze musi pit a zakonite pak i curat - treba nejde vubec o znackovani, jen o curaci potrebu. Stacilo by je nakrmit tak dve hodiny pred odchodem, pak radne vyvencit a je to. Dospeleho psa, byt maleho plemene, staci nakrmit rano a vecer, umerne k dobe venceni prave tak, aby se stihnul vycurat. Ne, ze se nacpe granulema po vasem odchodu, do hodiny se naloka vody a pak - jejda, potrebuju curat, co s tim ted?
chodba je dost úzká asi 1,2O x 3m, navíc dřevěný obklad
Tak tim spis, kdyz je tam drevo, bych poridila tu ohradku a prehodila boky igelitem. Udelat proste takovy druhy oplutek, ktery vy snadno prekrocite, ale psiska se nedostanou k ocuravani obkladu. A na takovy prcky staci ohradka vysoka 40-45 cm.
a věřím tomu, že jak budou mít pás na sobě - očůrávat nebudou,
To je mozny, radsi prasknou. Treba se nebudou ani chtit hybat.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 21:32
- Nahlásit
Fifi
potřebu venčení nemají - naše babička je venčí tak do hodiny někdy i 2x, takže je to vyloženě očůrávání - a to nejsou kvanta, ale pár kapek. Já jsem z toho fakt špatná - ale chytřejší o dnešní rady.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 21:41
- Nahlásit
Elis63
potřebu venčení nemají - naše babička je venčí tak do hodiny někdy i 2x
Je fajn, ze je pousti ven. Ale opravdu se pesani venku vycuraji? Znam to od fenky, kterou obcas hlidam, nestaci "jen" vypustit na dvorek, ale i vedet, ze se skutecne vycurala. Jinak by klidne sla s plnym mechyrem zpatky do domu. Staci ji ale parkrat venku hodit tenisak, pohrat si s ni a potreba vykonana jest.
No nic, at se dari nejak zamezit obcuravani.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 21:43
- Nahlásit
Fifi
jejda, tak to nevím jestli se vyčůrají všichni. Jinak děkuju, ale moc tomu nevěřím
|
jitrnice
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 21:52 - Změnil/a: jitrnice
- Nahlásit
Elis
Jsem pro protičůrací pás
|
jitrnice
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 22:24
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ty jsi ta co si rejpne? Tak běž rejpat někde jinde, tady na to nikdo zvědavý není. Kdyby tvé rady byly aspoň užitečné Ty panenko na hraní :-D
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 22:28
- Nahlásit
jitrnice
z toho si nic nedělej, pokaždé se najde někdo, co neporadí a jen rýpe, i takoví jsou lidé
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 07:04
- Nahlásit
ssshhhhh
já mám kastrátam ale občas se stane, že něco označkuje. Občas to udělá doma - nevím, za posledního půl roku to udělal možná 2x, předtím chcal pořád na plynovej přímotop, ale vždy jen v noci nebo když byli psi sami chvíli v pokoji a byl tam přímotop.
Jako asi to není stejnej případ, jak elis63 ale bohužel se obávám, že tou kastrací by si nijak nepomohli.
Elis63
napadlo mě - nemusí to souviset - nemá některý z vašich psů zdravotní problém, který ho nutí si ucvrknout (prostatu třeba) což pak má za následek i chování ostatních psů, kteři to pak přeznačkovávají?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 11:25
- Nahlásit
Elis63
Kdyby to hrození letákama bylo k něčemu dobrý, tak asi neprováděj nic, co nechceš ne? Včetně toho očůrávání, ne? Není to logický? Takhle jsi akorát nestabilní a nesrozumitelná, chápeš? Což je pro psy podle mýho názoru ten největší průser, co jim může páník připravit... Problém je, že jste to nechali strašně dlouho rozjet a nic jste s tím nedělali, maximálně hrozili těma letákama... Takže já jsem za naučení na kenely/ohrádku (pro dobu Vaší nepřítomnosti) a paralelně pracovat na neočůrávání, to znamená je mít neustále na očích a v případě nežádoucího chování toto ihned přerušit a přesměrovat na činnost žádoucí. A aktivně s těma psema něco dělat. A nebo jim dej připitomělý pásy a ser na to jako do teď, to je mnohem pohodlnější totiž...
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 12:15
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
tak mi teda poraď, co by jsi dělala ty - hned na začátku ne až teď?
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2014 12:41
- Nahlásit
cernej caj
jo tak to netuším, ale myslím si, že když vydrží celou noc bez čůrání (naposledy jdou kolem 22 hod.), tak to by asi s prostatou nezvládli.
|