| Autor |
Zpráva |
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 13:29
- Nahlásit
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Máme doma 2 pejsky-kluky (4letého maltézáka a 5letého jorkšíra). Dcera má rovněž maltézáka 4letého, kterého mi sem vozí každý den na hlídání, když jede do práce, aby nebyl doma sám. Všichni očůrávají co se dá, dokonce i stěny. Už nevím, jak na ně - pokaždé jim vynadám,pohrozím jim letákem a to oni ví, že udělali něco nesprávného, ale další den je to to samé. Koupila jsem i spray, to nepomáhá vůbec. Venčení jsou každou chvíli, kdy je babička pustí na dvůr. Jakmile jsem doma i já, neudělají to. Prosím kdo máte zkušenosti co by na ně mohlo platit, prosím podělte se o ně. Mockrát děkuji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 13:52
- Nahlásit
Elis63
Psům kupte protičůrací pásy, jinak to budete řešit těžko, když nejde o jednu smečku, tak se holt furt přečůrávají a navíc zřejmě už to mají dost zažitý, to se mělo řešit hned jak to udělali prvně, ten pás bude pro vás i pro ně asi nejlepší řešení.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 13:59
- Nahlásit
Maya
Ty jo, to jsem ani nevěděla, že existuje, to je hustý.
A praktický.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:00
- Nahlásit
děkuji mockrát za radu, ani jsem netušila, že nějaké pásy existuji, budu se muset poptat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:07
- Nahlásit
Elis63
třeba tady, ale mají ve vícero obchodech http://www.psibutik.cz/proticuraci-pasy-pro-psy/21 -proticuraci-pas-pro-psa.html
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:13
- Nahlásit
no už se na to dívám, snad to pomůže. Paní Maya - děkuji Vám moc za radu, to jsem měla napsat dříve a nemusela se trápit a čichat ten smrad, který mě strašně obtěžuje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:15
- Nahlásit
Maya
hele to je supr vec - pac vokoun vobcas ocurava kdyz sme treba na dovolene neco - nevim, jestli to tam citi ale neudela to nikdy pred nama a navic ani ne pokazdy (kdo vi, zda vinikem byli ty casty zanety mocaku, nebo to je proste nauceny chovani) a tak aby se clovek bal vubec nejaky ubytko resit...
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:38
- Nahlásit
no jo, ale jak dlouho přes den ten pás můžou ti psi mít?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:40
- Nahlásit
Elis63
No to se nedivím, taky by mě obtěžovala kdyby mi psi ochcávali doma, ne že by to nezkusili žejo
tak hlavně když vám to pomůže
cernej caj
no já teda nevím, jestli to dělají i na takhle velký psy, ale určitě by nebyl problém spíchnout něco doma na míru, tak někde v cizím prostředí určitě dobrý, ale když to nedělá před tebou, tak by ten pes ai na to musel být zvyklý, jinak by asi neměl problém to nějak překousat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:43
- Nahlásit
Elis63
Tak praktickou zkušenost s tím nemám, ale selským rozumem bych jim tam dala normální velkou vložku, tyhle pidipsi jí budou mít přes celý břicho a tu vyměňovat cca po pár hodinách. Samotný pás by jim nijak vadit neměl.
Ono je stejně dost pravděpodobné, že pes s tímhle přes břicho se nakonec ani značkovat nepokusí.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:01
- Nahlásit
cernej caj
tak problém ušít by to určitě nebyl, asi kus látky na roky tkaničky a jak radí paní Maya velkou vložku, přivázat na hřbetu na dvě smyčky - no uvidím, zkusím ušít pro jednoho jak na to bude reagovat a když tak budu muset koupit originály. Do nich se také určitě dávají nějaké vložky na výměnu.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:02
- Nahlásit
cernej caj
- opravuji - na rohy tkaničky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:10
- Nahlásit
Elis63
Spíš bych dala nahoru přes celou šířku suchý zip, tkaničky by je mohly dřít. Prostě jen látkový pás na suchý zip, tak je šance, že nikde nic dřít nebude a bude to držet.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Elis63
Psu, psům...to nechte celou dobu, co jsou sami doma. Pak samozřejmě ven na venčení sundat. Myslím, že po pár dnech, co si párkrát načůrají na břicho, budou vyléčení
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:22
- Nahlásit
worick
aj na to jsem myslela, že to pro ně bude vlastně nějaký trest a ponížení, že budou v mokru, to máte pravdu. Chce to vyzkoušet, musím to na zkoušku ušít co nejdříve.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:24
- Nahlásit
Maya
to je také pravda, že suchý zip bude nejlepší, ty tkaničky by si mohli jeden druhému kousat a tím pádem rozvázat.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:35
- Nahlásit
Já ty pásy znám od amerických corgáčů, dávají to buď inkontinentním nebo "nevychovaným" (např. z množírny apod.). Varují ale před množením kvasinek + případným vznikem zánětu, opruzenin. Takže používat s rozumem...
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:45
- Nahlásit
corgi
jejda, tak to bude horší - oni by v nich museli být tak 4 hodiny denně, podle toho co píšete - bude nejlepší se poradit s veterinářem
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:50
- Nahlásit
Teď se dívám na ty naše mazlíčky, kteří leží na zemi a chrápou, že ani netuší, že se za jejich zády tady chystá na ně bouda
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:16
- Nahlásit
mně se teda nezdá, aby pes trávil hodiny v prochcané plíně a ještě to měl najednou za trest na dosud normálně povolenou činnost.
nebylo by lepší je mít doma jen ve své přítomnosti?
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:25
- Nahlásit
vero
kvůli té "dosud normálně (ne)povolené činnosti" jsem se obracela o radu, ale je to těžké. Jsem zaměstnaná na půl úvazku, takže po dobu mé nepřítomnosti je nemám kam dát a mít jen po dobu mé přítomnosti nepřichází v úvahu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:28
- Nahlásit
Vero
Mě taky jako první napadlo mít je v kennelkách nebo v klecích, ale teď jde o to, jak by to snášeli - zřejmě nebudou moc zvyklí na nějaké omezování
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:35 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Elis63
kvůli té "dosud normálně (ne)povolené činnosti" jsem se obracela o radu
no já vím, radu bohužel nemám, pokud je nejde mít doma jen ve své přítomnosti... to vám fakt 4-5 let psi čůrají doma po zdech? nebo to vyvolal ten další pes od dcery?
oddělit do různých místností by nepomohlo?
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:35
- Nahlásit
Vero
nikdy jsem je ničím neomezovala, nebila je, spíš rozmazlovala. Proto jsem si naivně myslela, že se pokud se já k nim budu chovat hezky, vrátí se mi to. Ale tato "vděčnost" je už neúnosná. Proto jsem zde napsala - třeba má někdo podobný případ a nad pejsky vyzrál.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:39
- Nahlásit
Elis63
spíš rozmazlovala. Proto jsem si naivně myslela, že se pokud se já k nim budu chovat hezky, vrátí se mi to. Ale tato "vděčnost" j
víš ale to je poněkud chybný chápání psí psychiky...
no, snad někdo poradí něco praktického.
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:40
- Nahlásit
Vero
dělají to zhruba půl roku, předtím to bylo jen sem tam a to jen pokud je s nima i dcery pes. Když tu není nebo přes víkend jsou doma sami, občas je někde očůráno, ale vyjímečně. Mi to připadá, že dcery psa mezi sebou nechcou a pokud on označkuje, oni jej samozřejmě přeznačkují.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:44
- Nahlásit
Elis63
Tak ono to, co člověk vnímá jako hezké chování ke psu nemusí být pro onoho psa vždy to nejlepší a očekávat od psa vděk je cesta do pekel podle mě.
Taky bych zkusila kennely (ale napřed na ně musí být psi zvyklí a mít je rádi), nebo bych je pro začátek zkusila zavřít každého do jiné místnosti.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:51
- Nahlásit
Elis63
to jen pokud je s nima i dcery pes
dcery psa bych nejprve zkusila zavřít do jiné místnosti...
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:52
- Nahlásit
birma
co je to kennely?
|
Elis63
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:55
- Nahlásit
Vero
já je zavírám na zadní chodbu, vedle které je místnost zatím neobyvatelná. Mají zde teplo, je tu starý nábytek, který jsem musela přikrát plachtama, protože vím, že by mi jej očůrali. Takže jsou svým způsobem v jedné místnosti všichni 3
|