| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 12:50
- Nahlásit
kachna_
přejít z tohohle kroku do
poslechne i bez ní.
tohohle se mi nepovedlo přejít.
nám v tomhle hrozně pomáhaj přivolávačský hry, protože je vidět, že on bere přivolání jako děsnou srandu. Fakt je, že zatím nemáme naučené vzruchy (psi na blízko, kočky, zvěř) ani na stopovačce, natož bez ní, ale věřím, že to půjde
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 13:07
- Nahlásit
ještě doplním, že stopovačkou neškubu a nepřitahuju ho na ní, slouží mi jenom jako pojistka, že nezdrhne za zvěří a podobně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 13:41
- Nahlásit
birma
neškubu a nepřitahuju ho na ní, slouží mi jenom jako pojistka, že nezdrhne za zvěří a podobně
v tom podle mě ďélo - neboli zakopaný pudel. De facto ho tím člověk neovlivňuje a jen to je prostě pojistka, princip je v tom, že se učí správnému chování, bez ovlivňování, když jsem učila Ešusa u zvěře, taky jsem jí neměla jako nějaký zastavovátko, brzdu, nebo donucovátko. Byla jen pro mou jistotu.jasně, že byla situace v počátcích, když neposlechl a vyrazil. že se o ní zastavil, ale bylo to bez mého ovlivňování, nebyl to trest, nikdy pak nebral stopku jako omezení, něco kdy musí poslouchat jinak, než když jí nemá. Vždycky měl radost, když jsem jí vytáhla, protože věděl, že ho čeká zábava, neměla jsem potom ani problém na stopě, když jsme už stopku používali jen k tomuhle.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 13:54
- Nahlásit
PetraK
nikdy pak nebral stopku jako omezení, něco kdy musí poslouchat jinak, než když jí nemá.
přesně! Adam teda vnímá, kdy jí má a kdy ne, je to vidět třeba na tom, že na stopce nemá tendence chodit moc v lese mezi stromy, nebo vlítnout do vody bez povolení, ale jeho poslušnost je v podstatě stejná ať jí má nebo ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 14:09
- Nahlásit
birma
že na stopce nemá tendence chodit moc v lese mezi stromy
no jasný, když vnímá, že to s tím nebude to ono, důležitý je, že ta poslušnost se nemění, není pak podle mě třeba nějaký zkracování stopky, střihání a tak. ve svý podstatě se tímhle stylem jde právě opačně, než je zvykem z dávných dob, že se psoi nenápadně , aby jako nevěděl, ta stopka odstřihává- naopak pes se nejdřív učí chovat na krátkým vodítku, kdy je člověk u něj blízko a to se pak prodlužuje stopkou a až se šťopka odepne, zase se nejdřív začne sice navolno ale v blízkosti páníčka.
|