Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Yorkshire- nevím si rady..:(
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 18:43 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Baggie
Tak znovu, pro méně chápavé. Já psy nechválím za to, že něco provedli, já je chválím za to, že PŘIŠLI. A pak se zamyslím nad tím, jak je NAUČIT, aby to příště neprovedli. Naučím je to. A dokud to neumějí, tak jim co možná nejlíp zabráním udělat znovu tutéž chybu.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 18:44
- Nahlásit

Baggie
Nepřišla jsem na to, jaký důvod mu dát, aby je nežral. A ptala jsem se tě na to výše.
To, že máme venku pamlsky a dávám je a hrajou si s klacíkama atd., to už víš, tak babo, poraď.

Znovu se ptám - viděla jsi ta dvě videa, co jsem je dávala výš?

Baggie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 18:49
- Nahlásit

Víte, doteď jsem si myslela, že když pes něco provede a pak se k vám plouží je to známka toho, že ví, že něco provedl.
Ale koukám, že ne. Je to známka toho, že jsem děsná. No, ženský, vy jste hlavy...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 18:53
- Nahlásit

Baggie
doteď jsem si myslela, že když pes něco provede a pak se k vám plouží je to známka toho, že ví, že něco provedl

Není. Je to známka toho, že ví, že se zlobíš, a snaží se tě udobřit. Ale neznamená to, že si dokáže spojit, že když nebude žrát hovna, že se zlobit nebudeš. Takhle psi neuvažují. Uvažují jednoduše - co se mi okamžitě vyplatí, co se mi okamžitě nevyplatí. Sežral hovno - byl za to okamžitě odměněný (báječným pamlskem v podobě hovna) - přišel na přivolání - byl za to potrestaný (naštváním paničky a připnutím na vodítko).

birma
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 18:54
- Nahlásit

Baggie
Víte, doteď jsem si myslela, že když pes něco provede a pak se k vám plouží je to známka toho, že ví, že něco provedl.
A ona je to známka toho, že ví, že půjde na vodítko. Jaké to překvapení.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 18:56
- Nahlásit

Můj předchozí pes, když sežral hovno tak se styděl. Věděl, že to dělat nemá, že je to fuj, ale nedalo mu to, prostě to bylo někdy moc lákavý. Potom když přišel se tvářil tak zoufale provinile, že aniž bych měla šajna, že někde zbufnul lejno, stačilo si čuchnout k tlamě a bylo jasno.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 19:01
- Nahlásit

Mimochodem začínám věřit, že lejno (pokud možno lidský) pes nežere protože je prase, ale proto, že mu něco chybí. Co jsme s fenkou přešli na maso kosti zeleninu, nic takového nežere, občas to olízne, ale nijaký nasazení jako dřív (a jako u mých dřívějších "granuláků"). To jen tak na okraj.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 19:01
- Nahlásit

ssshhhhh
A co jste udělali, když takhle přišel?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 19:06
- Nahlásit

lamalucni
No nic. Upřímě mi ho bylo líto, protože vypadal fakt zoufale, jakože já nechtěl, ale nešlo to odolat, ale dělala jsem jakože nic, co taky, že jo. Koneckonců šlo jen a doslova o hovno.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 19:09
- Nahlásit

Když jsem ho přistihla při bufetu, stačilo jen vzdychnout a okomentovat to něčím jako, no fůůůj ewww a nechal toho. Blbý je, že to tady máme všude, lidi poslední dobou kaděj kudy choděj, samej toaleťák nebo kalhotky jako toaleťák použitý prostě humus.

Baggie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 19:51
- Nahlásit

lamalucni
Sežral hovno - byl za to okamžitě odměněný (báječným pamlskem v podobě hovna) - přišel na přivolání - byl za to potrestaný (naštváním paničky a připnutím na vodítko).

To je opravdu veliká blbost. Pes se odmění sežráním hovna tím, že sežere hovno.

No, tak se tu mějte pěkně a zas někdy...
Diskuse se dvěma demagožkami, které tady zobecňují a překrucují všechno, co řeknu, už mě nebaví.

hana
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 19:26
- Nahlásit

pro lamu a birmu
přečetla jsem asi všechny dostupné knížky o pozitivní motivaci a myslím, že jim rozumím. Ale takhle hezky vysvětlená a na konkrétní situaci rozebraná metodika, to se hned tak nevidí. Děkuji moc.

birma
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 20:03
- Nahlásit

hana
Díky za reakci, už nemám takový pocit marnosti a ztraceného času

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:40
- Nahlásit

hana

Díky moc, ani nevíš, jak jsi mě potěšila

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:51
- Nahlásit

A zrovna jsem narazila na pěkný článeček o rozdílu mezi vůdcovstvím a dominancí. Myslím, že se k tématu vcelku hodí

solanka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 12:02
- Nahlásit

Baggie

Hned se mi vybavila jedna příhoda:
Na procházce moje fenky požíraly něco ohavného /možná to nebylo přímo h...o, ale něco podobného určitě / tak jsem na ně vlítla, překazila jim to a slíbila jim, že hned jak přijdem domů, vypláchnu jim ty smradlavý tlamy hadicí. Po návratu domů / asi za hodinu / to celé vyprávím manželovi...ale že už nesmrdí, že to zatím vyvětralo.....a on dodal:,, Ale ty tlamy bys jim vypláchnout měla - ABY SI TO PAMATOVALY!!!
...od té doby, když třeba přijedem ze závodů, kde se nedařilo....říkám:,, jdu jí vypláchnout tlamu, aby si to pamatovala´´!!
...ale jak to tu čtu...možná to bude jediný správný postup??

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:02
- Nahlásit

Baggie

mám pět měsíců fenku s útulku. V březnu jí bude dvanáct let. Když přišla - neuměla vůbec nic, bufetila šíleným způsobem, kradla, brakovala odpaďák, vypadalo to, že možná bude doživotně vodítková.... Dneska díky tomu, co tady zmiňujou holky, chodí navolno, začíná se zlepšovat v rozlišování chodník/silnice, což znamená, že už velmi často sama od sebe - bez povelu - zastaví na okraji chodníku a je na sebe hrdobec, ohlíží se na mě, jestli to vidím a pahýlek ocásku si může ošmrdlat. Bufetění se nám taky podařilo velmi omezit a sama kolikrát kouká, jestli se dívám, že ona nic nejí, že to našla, ale nesnědla. Není to ještě stoprocentní, ale začíná být neuvěřitelně dobrá. Kdybych na ní křičela, tlačila a dala jí na výběr stylem o kterém píšeš ty, nesvedu nic, nenaučí se nic, jen bude "vypnutá" ve svém světě a nebude komunikovat. Píšeš, že by ses ráda v klidu navečeřela, nehodláš u toho psa nic učit - no vidíš, a já jsem teď před chvílí při vaření polévky, které jsem si mohla v klidu provozovat - tuhle situaci využíla právě k tomu, abych fenku naučila velkému sebeovládání - schválně jsem nechala otevřený koš, do kterého jsem naházela kosti z polévky. Velký lákadlo. A dala jsem jí na výběr - využila jsem prvního momentu, kdy se ona na vteřinku zarazila a tu kebuli do toho koše nestrčila- přesto, že mohla. V ten moment jsem jí moc a nejvíc vychválila a dostala kus toho masa z polívky, dostala jich několik mnoho těch kousků. Otočila jsem se záda a dala jí další šanci se podívat koši na zoubek. Byla na sebe hrdobec, jak je dobrá, že se ovládla a navíc věděla, že se jí to vyplatí. Bez křiku, bez jakéhokoliv povelu, v klidu. takže další šance opět nevyužila a koukala radostně, jestli já se koukám, při pochvale se mohla ukroutit nadšením do preclíku, jak je výborná. Právě proto, že ten pes opravdu není blbec, tak když se mu něco vyplatí, příště to zopakuje. Takže jsem mohla odejít za roh, nechat koš otevřený a když jsem se vrátila, mohla jsem jí zase pochválit a odměnit masem z polévky, protože se koše ani netkla. U svého úplně prvního psa, kdysi pradávno, jsem pochopitelně tyhle věci ještě neznala. Nikdy se mi nepodařílo ho brakování koše odnaučit. Před svýho psa, který nedávno umřel jsem mohla položit talíř s biftekem na zem, odejít z bytu a nikdy si nic nezval. Spolehnutí na něj bylo právě i díky tomu, o čem se tady celou dobu píše.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:11
- Nahlásit

lamalucni
A zrovna jsem narazila na pěkný článeček o rozdílu mezi vůdcovstvím a dominancí. Myslím, že se k tématu vcelku hodí
Díky za něj, jsem si ho chtěla přečíst, když o něm Katka psala a pak jsem na to ve svý roztržitosti zapomněla

PetraK
je na sebe hrdobec
normálně bych Bláně založila fanklub

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:18
- Nahlásit

lamalucni
taky díky za odkaz, dobrý čtení.

birma

bych Bláně založila fanklub
heh, vyřídím jí to. Dneska objevila další prima věc. Že ty malý dvounožci, že jsou velmi dobrej zdroj potravy, protože tu ruku s tim rohlikem mají ve velm vhodné výšce a jsou velmi neopatrní a jídlo si moc nehlídaj, takže se daj krásně okrást
Tudíž je mi jasný, že krom toho, že má od toho setkání s kouzelnou babičkou a její taškou plnou housek, tendence přepadávat důchodkyně s taškama /tuhle to odnesla pošťačka brigádnice/, tak od teď ještě bude přepadávat děti

birma
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:25
- Nahlásit

PetraK
přepadávat důchodkyně s taškama /tuhle to odnesla pošťačka brigádnice/, tak od teď ještě bude přepadávat děti
Adam nepřepadává, ale děsně žebrá - doma ne, ale u okolojdoucích s jídlem vypadá, jako kdyby roky nejedl
A taky se teď rozežral tak, že tu kontrolu na jídlo přecijen budem muset začít dělat, páč jsem mu dneska vyndavala z huby po měsících klidu rohlík a pak piškot

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:31
- Nahlásit

birma
Adam nepřepadává, ale děsně žebrá

taky dobrá varianta no Blanďa umí to, co kdysi Murphy /ona mi ho ostatně v mnoha ohledech i připomíná povahou/ jde kolem malýho dvounožce a huuf vdechne co má v ruce, v podstatě funguje jako vývěva

vyndavala z huby po měsících klidu rohlík a pak piškot

áha panáček se rozežral
no tohle byla u Ešusa výhoda, že jsem mohla učit hned od mala. Se psem, kterej už má za sebou něco odžito je to těžší. Ale jsem na ní zase větší hrdobec, protože jí to stojí nemalý úsilí se takhle ovládnout - ty kosti byly fakt hned na povrchu, stačilo by jí bývalo udělat ten svůj grif a kost by odlevitovala do tlamy . No jo, ale takhle se dobrala něčeho mnohem lepšího, tak proč se neovládnout. Vtip je, že člověk nemusí říkat vůbec nic, jen podpořit to chování.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:34
- Nahlásit

Baggie
Zkuste mu dávat týden na procházku košík - důsledně! Nasaďte mu ho, až poprvé venku něco sežere a pak týdenní kúru. A pak uvidíte.
Počítám, že to zkusí znovu (teriér...), takže bude kúra dva týdny.
birma
fakt věříš, že se takhle pes něco naučí?

U nas chodej s malinakem s kosikem a prave taky kvuli tomu,ze jim pes zere hovna,tak nevim,jestli to ty lidi delas spatne nebo ne?

birma
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:39
- Nahlásit

Pes_Ben
U nas chodej s malinakem s kosikem a prave taky kvuli tomu,ze jim pes zere hovna,tak nevim,jestli to ty lidi delas spatne nebo ne?
Pomoct jim to může v tom, že se ten pes nemůže za nežádoucí chování odměnit a tudíž je nějaká šance, že vyprchá samo (i když tedy neznám žádného psa, u kterého by se to stalo). Rozhodně ale nevěřím tomu, že když pes sežere lejno a na další procházce dostane košík a bude ho mít týden (dva, deset..), tak se naučí, že když bude žrát lejna, tak bude mít košík a když je žrát nebude, tak bude moct chodit bez košíku. Ať jsou psi jakkoliv inteligentní (a v mnohých směrech nás rozhodně strčej do kapsy), tak takhle jim mozek vážně nefunguje

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 01:00 - Změnil/a: Pes_Ben
- Nahlásit

No ja jenom,ze tyhle lidi do me celkem pravidelne hustej sve rady ohledne vychovy psa typu,at pustim Bena na volno,ale nejsou schopni pochopit,ze kdyz me Ben poslechne na slovo,kdyz neni rozptylen jinym zviretem,tak ze se pri rozptyleni zviretem chova uplne jinak a neposlechne me prave vubec.A keci typu "on se ti vrati" a podobne me uz fakt stvou,protoze fakt o toho psa nechci prijit.

Du spat,dobrou

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 09:00
- Nahlásit

Pes_Ben

Košík zabrání tomu, aby mohl hovna žrát, pokud má košík na hubě. Ale nenaučí psa, aby je nežral, pokud ho na hubě nemá. To ho musí naučit člověk

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 10:37
- Nahlásit

jídlo si moc nehlídaj
Jak který děti, jak který...

birma
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 11:22
- Nahlásit

Pes_Ben
rady ohledne vychovy psa typu,at pustim Bena na volno,ale nejsou schopni pochopit,ze kdyz me Ben poslechne na slovo,kdyz neni rozptylen jinym zviretem,tak ze se pri rozptyleni zviretem chova uplne jinak a neposlechne me prave vubec.A keci typu "on se ti vrati" a podobne me uz fakt stvou,protoze fakt o toho psa nechci prijit.
Nauč ho napřed, aby přišel na první zavolání na stopovačce za každých okolností a pak ho pomalu pouštěj tam, kde víš, že je největší šance, že poslechne i bez ní. Na rady, že on se ti vrátí nedej, protože se naučí to, že neposlechnout je vlastně děsná sranda a navíc ho může přejet auto nebo tak něco.

lamalucni
Košík zabrání tomu, aby mohl hovna žrát, pokud má košík na hubě.
Jak kterýmu psovi - znala jsem jich pár, co naučil akorát to, jak propasírovat hovno košíkem

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 11:59
- Nahlásit

birma
To je další možnost Taky nejspíš záleží, jaký košík - přes kovový to jde propasírovat v pohodě, přes nylonový typu pitbul (ze širokých pásků) hůř, dělají se i úplně uzavřené kožené... i když teda ten bych nechtěla čistit, než psu dojde, že tudy cesta nevede

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 12:46
- Nahlásit

birma
Nauč ho napřed, aby přišel na první zavolání na stopovačce za každých okolností
přejít z tohohle kroku do
poslechne i bez ní.
tohohle se mi nepovedlo přejít.
A ani zpětně nevidim žádný zjevný chyby.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 12:50
- Nahlásit

birma

znala jsem jich pár, co naučil akorát to, jak propasírovat hovno košíkem

taky znám

kachna_
Jak který děti, jak který...

kolik stojí půjčení tvých dětí?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání