Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Labrador (1,5let)- zkouší nás, kolik vydržíme :-(
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 18:13
- Nahlásit

lamalucni
třeba z toho, že jsi psal, že jsme trdla, když ji odkazujeme jen na knížky
Fakt jsem psal, že odkazujete JEN na knížky?
A jinak Tobě označení za trdlo přijde jako typický start do hádky jo? Tak já si dám příště pozor truhlíku

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 19:40
- Nahlásit

MonaT
Vero, proč myslíš
Protože na něho aplikuješ samou tvrdou represi, žádná komunikace, žádné vcítění.
Na děti asi taky jen netaháš prut, když jsou nevybitý.
Jinak všecky rady tu už asi padly.

Snad jen k té zničené zahradě, řekla bych, že i když ostatní věci napravíte, tak toto možná neodstraníte, aby se tam osamotě nezabavil tím, čím se odmalička baví. Zahradu bych spíš zrušila, předělila.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:12
- Nahlásit

MonaT
nemůžu si odpustit ti sem nedat ještě jeden odkaz.
Situace v ČR je jiná jen zdánlivě - psi se u nás neutrácí jak na běžícím pásu, ale jinak...

Neumi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 07:13 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

MonaT
od4 do 7měsíců jsme s ním chodili na cvičák

Nemůžu se nezeptat - a co jste tam, u všech všudy, dělali?!!!

Umí ten pes vůbec něco? Takové detaily, jako sedni, lehni, místo atd., aby nemusel návštěvě skákat do tváře, ale vy jste mu místo nějaké výhrůžky prutem řekla co MÁ dělat použitím povelu, který jste ho NAUČILA (ať už je to "místo" . "sedni" nebo třeba "borůvka".....). Tomu se říká základní poslušnost a fakt, ale fakt to významně přispívá ke spokojenému životu se psem.
Najděte si cvičák, respektive cvičitele, protože podle toho co píšete to nevypadá, že výchovu ani výcvik zvládnete sama.
Mimochodem, riziková těhotenství jsem měla dvě a naučit psa takové sedni, lehni či místo se dá i z postele, jenom se musí chtít.
A druhé mimochodem, taková půlhodinka házení klacku (aport bych tomu až tak neříkala) mladého labradora hezky probudí a nažhaví.....

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:28
- Nahlásit

Neumi
půlhodinka házení klacku (aport bych tomu až tak neříkala)

tak nějak... aport vypadá zhruba takhle

MonaT
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 09:56
- Nahlásit

Neumi
Po dobu výcviku, super, takže otázka, jestli něco umí, ano, umí sedni, lehni a do boudy. Ovšem jakmile u toho je cizí osoba, jako by ho to rozptylovalo a udělá to až na po několikátý, když jsem s ním sama, šlape jako hodinky. Nerozumím tomu, proč?
Riziková těhotenství, ano, souhlasím, dá se to i z postele. Ovšem to ta postel nemůže být 4měsíce v nemocnici. Když jsem konečně porodila, další 2měsíce jsme každý den dojížděli 50km do nemocnice, protože vše nebylo v pořádku tak jak má. Sakra nehodnoťte, když nemáte ani tucha, jak to celé bylo.
Prostě celé to je v tom, kdybych tušila, jak to s mým těhotenstvím bude, nepořizuju si štěně.
Mimochodem, měla jsem už jednoho psa, byl to sice Zlatý retriever, jenže měla jsem tu možnost se mu od začátku věnovat, takže jak jsem si ho vycvičila, tak se choval pak po celý jeho život, suprově. Laik rozhodně nejsem. Bohužel teď je situace, kdy 1,5starý pes má už zlozvyky a já ho chci předělat,napravit to tak, abysme byli všichni rodina.

MonaT
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:06
- Nahlásit

Jinak pro všechny. Vypadá to, že si myslíte, že ho máme venku připoutanýho, omyl, máme velkou zahradu a ta je celá jeho. Ani klec nemá, jen tu boudu, a tu miluje, rád v ní odpočívá.
Manžel: nikdy psa nechtěl, když po výcviku viděl, že to funguje, nadchnul se pro něj, ale pak se to vše podělalo mým odjezdem do nemocnice, pobyt tam a na houby porod a zas dojíždění. Do toho musel chodit do práce, starat se po školce o kluka, dům, zahradu. Babičky fungovali jen podle toho, když jim vyšla směna. Prostě ani netušíte, jak jsem si vyčítala, že jsem si štěňátko vykručela. Ale stalo se. Všechno ale co jsem v životě pohnojila, dala jsem vždy do kupy, takže věřím, že i tohle se mi podaří. Věřím tomu, že to dovedu tak daleko jako s předchozím pejskem, kdy budem rádi, že ho máme a on bude rád, že má nás.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:08
- Nahlásit

MonaT
jakmile u toho je cizí osoba, jako by ho to rozptylovalo a udělá to až na po několikátý, když jsem s ním sama, šlape jako hodinky. Nerozumím tomu, proč?

Protože nemáte povely docvičené. Provést cvik v přítomnosti rušivých vlivů je mnohem těžší, než v klidu. Navíc pes nechápe, že "sedni" znamená "dej zadek na zem, ať jsi kde jsi a ať se děje co se děje". Pes se naučí "když jsem v přední části zahrady, panička má na sobě červené tričko a řekne sedni, tak mám dát zadek na zem". Ale to neznamená, že chápe, co má po tom povelu dělat, když jste třeba v lese, když jde kolem babka s nákupní taškou nebo když máš na sobě modrou mikinu - pro psa je to jiná situace, v podstatě úplně jiný povel. Musí se ho v té situaci naučit v podstatě znovu. Teprve až se povel naučí ve spoustě různých situací, tak začne chápat, že se vztahuje na všechny situace.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:10
- Nahlásit

MonaT
Po dobu výcviku, super, takže otázka, jestli něco umí, ano, umí sedni, lehni a do boudy. Ovšem jakmile u toho je cizí osoba, jako by ho to rozptylovalo a udělá to až na po několikátý, když jsem s ním sama, šlape jako hodinky. Nerozumím tomu, proč
Nedůslednost? Nerespekt? Cizí osoba je pro psa větší zábava, než ty?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:10
- Nahlásit

MonaT
Vypadá to, že si myslíte, že ho máme venku připoutanýho
Nemyslíme.

máme velkou zahradu a ta je celá jeho
Labrador nepotřebuje velkou zahradu, ta je mu naprd, labrador potřebuje svoje lidi...

Já chápu, že je to blbá situace, ono se to občas v životě semele... Ale rozhodně není pozdě s tím začít něco dělat. Škoda že nikdo neporadil šikovného výcvikáře ve vašem okolí, toho byste potřebovali jako sůl.

MonaT
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:17
- Nahlásit

lamalucni
Pes se naučí "když jsem v přední části zahrady, panička má na sobě červené tričko a řekne sedni, tak mám dát zadek na zem".....Teprve až se povel naučí ve spoustě různých situací, tak začne chápat, že se vztahuje na všechny situace.
Ježíš, vždyť to je vlastně fakt...

MonaT
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:19 - Změnil/a: MonaT
- Nahlásit

lamalucni
Já taky věřím, že není pozdě.V neděli začínáme chodit opět na výcvik psů, pojedu prostě všechno od začátku jako kdyby jsme si ho teprve přivezli.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:47
- Nahlásit

MonaT
Všechno ale co jsem v životě pohnojila, dala jsem vždy do kupy, takže věřím, že i tohle se mi podaří.
pojedu prostě všechno od začátku jako kdyby jsme si ho teprve přivezli.

Tohle zní dobře- držím palce.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 11:45
- Nahlásit

MonaT
pojedu prostě všechno od začátku jako kdyby jsme si ho teprve přivezli.

to je velmi dobrý rozhodnutí. Jen ještě k tomu cvičáku - pokud to bude ten stejný výcvikář - vyměnila bych ho, nechodila bych k němu, protože on vám nevysvětlil ty základy, to co tady všechno padlo a to co teď naposled zmínila Lama. Výcvikář vám musí vysvětlit všechno podstatné. pokud to neudělá - to ten původní neudělal, je to špatně.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 12:50
- Nahlásit

protože on vám nevysvětlil ty základy, to co tady všechno padlo
mně ještě krapet vrtá hlavou, jak vlastně bylo možný bez těchhle úplnejch základů vycivičit toho prvního GR.

Tony
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 13:20
- Nahlásit

Vero
a proč ne, ne každý pes je šílenec, goldeni mi přijdou jako menší pošuci, nebyly děti a taky toho prvního psa zřejmě měla rodina zadavatelky v jiném složení.

Tony
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 13:24
- Nahlásit

MonaT
nebojte se, pokud už budete vědět jak na to, mít trpělivost a důslednost, tak to půjde. Nám náš první pes v pubertě taky nadělal dost vrásek, protože spoustů věcí člověk nečekal a nenačetl (přírodní plemeno, nebyl internet) a pak se to zvládlo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 13:27
- Nahlásit

Vero
to mně taky, ale může bejt, že prostě byl tak nějak pohodář, nepotížista. Hele u nás měli kdysi RTW Anetka neprošla ničím a byla to napůl člověk tak jako , prostě se s ní dalo dohovořit, stačil jí říct, Anetko, hele nežer to, pusť to a ona to udělala , nevzdalovala se, psů si nevšímala, nebyl s ní žádný problém, vodítko neznala, protože ho nepotřebovala. Takhle namlsaní si, když umřela, pořídili další (upozorňuju, že jsou to starší lidi, obézní, nějaké aktivity moc nehrozí), zvíře po docela hodně dobrých rodičích. Hm, je to psí aktivistka, zcela jiná, než byla Anetka, pes potřebující nějakou činnost, kterou ovšem nemá. Potřebovala by výcvik jako sůl - nejen kvůli poslušnosti, ale i proto , aby s ezabavila. Když bylo nejhůř, chvilku na cvičák nějakej chodili, ale..."Víte, vono nám to nepomohlo ". Pes skončil na flexině, vodrbává každou fenu, kterou potká.... . Majitelé to nečekali . Nečekali, že se pes, bude chovat jako pes. že bude zapotřebí ho vše naučit.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 16:08
- Nahlásit

PetraK
Takhle namlsaní si, když umřela, pořídili další
máš recht... taky znám takový případ, naštěstí ne s rtw.
ti lidi vidí chybu jednoznačně v psovi a nedá se jim vysvětlit, že normálního psa je potřeba tomu a onomu naučit, že to nedělá sám od sebe

michna
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 17:46
- Nahlásit

MonaT

ja myslim, ze jsi na dobre ceste, uvedomujes si ze je neco spatne a chces to napravit.

Duslednost a zamestnat coklinovi hlavu a bude to o hodne lepsi, casem samozrejme.....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 07:04 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

MonaT
Pořídili jste si plemeno, které je v mladém věku snad jedním z nejaktivnějších, které znám. Pes potřebuje vybít, jak fyzicky, tak psychicky. Veškeré nekalosti, které provádí, provádí proto, že Vaší chybou došlo k tomu, že mu nikdo nevysvětlil a neukázal CO je dobře. Nelze správné chování ignorovat a špatné trestat. To je silně nevyvážený postup a psovi neřekne vůbec nic.

Psa učíme tak, že mu vysvětlíme co se po něm požaduje a za toto chování ho ve vhodnou chvíli odměňujeme (správné načasování pochvaly, odměny). Mnoho lidí dělá tu chybu, že si myslí, že pes automaticky nějakým záhadným způsobem během svého života sám rozezná co je dobře a co špatně. Omyl. Vše dobré ho musíme učit a za toto ho vhodně odměňovat. Mnoho pejskařů, kteří si pořídí psa během jeho výchovy dost často prostě dobré chování ignorují (neodměňují), protože to je přeci standard, že se pes takto chová (sedí před přechodem, čeká v klidu na misku se žrádlem, přijde na zavolání, nešťouchá do dětí, nekouše kabel, nečůrá doma, nehoní auta a takto by se dalo pokračovat donekonečna) a špatné chování trestají, protože to se přeci nedělá. To co Vy považujete za správné, nejsou věci, které se pes automaticky naučí, to si musíte dát práci a načas Vy a správnému chování ho naučit Vy. Myslet si, že se to pes nějak sám naučí, protože z Vaší intonace pozná, že se teďka za tu rozkousanou hadici zlobíte je silně naivní.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 07:09
- Nahlásit

MonaT
jen ještě takovou ironickou poznámku, nechci být rýpavá, ale prostě mi to nedá, tak se velmi omlouvám, že jsem tak zlá. Psala jste, že Vám každý radil, ať si k dětem pořídíte labradora. To je velmi roztomilé, jeden by se skoro i ustrnul.

Až Vám budou radit, že si máte pořídit na hlídání krokodýla, také si ho pořídíte ?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání