Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Labrador (1,5let)- zkouší nás, kolik vydržíme :-(
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:20
- Nahlásit

Zbrnd: jseš hnusnej, sám by ses měl raději jít někam zahrabat

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:20
- Nahlásit

MonaT
psovi je rok a půl, dávno už mohl být vychovaný, těhotenství ti snad tak dlouho netrvalo, to jsou prostě jen výmluvy, přestaň se vymlouvat a konečně s tím psem začni něco dělat, holt s takovýmhle plemenem lenost musí jít stranou

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:24
- Nahlásit

Ano, třeba už mohl být vychovaný, ale furt tak nějak jsme dávali na rady kolem, doufali, že to pomůže, ale nikam to nevedlo. Proto jsem to už nevydržela a sedla sem na fórum. Možná jsem to měla udělat dřív.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:25
- Nahlásit

MonaT
:Ano, nebyla jsem ho schopná vychovat, protože po té, co jsme si ho na 8týdnech přivezli, měla jsem rizikové těhotenství, toď celý ten problém
Ne ne zase vedle, kdyby jsi ho byla schopna vychovávat, nemohly by Tvé zkušenosti vypadat tak, jak je popisuješ, protože by jsi na mnoho problémy znala sama jednoduché řešení. Tedy pokud to nemyslíš, tak, že jsi nebyla schopna se to naučit od někoho, protože jsi neměla čas díky těm problémům.

Takže chce to nejdříve sebe naučit, jak se psem zacházet a pak až dělat cokoliv se psem.
Pokud to neuděláš rychle, je správná nejspíš varianta Tvého manžela, tedy pes pryč.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:25
- Nahlásit

MonaT

já nechci pokaždé ten prut vytahovat Jenže když ho v té ruce nemám, neposlechne
furt musím být s prutem ve střehu,

tak to jste evidentně ale byli na špatném cvičáku a nebo jste nedávali pozor, jak psa vychovat. to jednak, druhak ten pes evidentně hledá zábavu, - vy mu jí nedáváte, retriever je lovecké pracovní plemeno, pes zvyklý pracovat, je to mladý pes ani tříhodinová procházka na šňůře ho neunaví.

Manžel hrozí, že ho bude muset dát do útulku,
máme ho rádi

to si trochu odporuje . hlavně si uvědomte, že jste to vy, kdo psa řádně nevychoval a proto by měl skončit v útulku??? Měl by platit za vaše chyby?

A jak to dělaj jiní?

mám ohaře, pes ještě aktivnější než retriever. když byl ve vašem věku, bylo to ráno na hodinu -a le ne jen o pobíhání, ale o cvičení, hraní si s ním a učení se nových věcí. Pochopitelně ne celou dobu, ale něco málo jsme spolu dělali - právě proto, aby se ten pes unavil, je potřeba psa zaměstnat, ne ho je utahat aportem, ten psovi nic nedá, jen se vylítá, ale to je málo. Odpoledne jsme vyrazili a vyrážíme na dvě hoďky do polí, kde jsem tomu psovi umožnila dělat částečně to, proč byl chován- tedy práci se zvěří a pro to stejné byl chován i váš pes. nejsem myslivec, takže jsme si to uzpůsobili sami sobě, pes se učil že zvěř se nehoní, ale najde, vystaví, hledal a hledá "ztracené" věci, běhá do stran podle povelů,, cvičíme sem tam nějakou poslušnost, nějaké ty psí triky a blbinky. prostě spolu pracujeme + pochopitelně má čas a prostor pro sebe. to že s ním jdete ven, prostě opravdu nestačí, nestačí ani ty aporty. Jak psaly ostatní, nebíjte ho, nezakazujte, ukažte a naučte toho psa co má dělat. ON TO EVIDENTNĚ NEVÍ, nemá naučeno. To ale není jeho chyba, uvědomte si to, ten pes vám nerozumí, musíte mu to vysvětlit tak, aby vám rozuměl. Nevyzná se ve vašem světě. A tím že ho bijete, akorát ničíte vztah, který byste spolu mohli mít. Také byste bila proutkem své tříleté dítě, že neumí napsat diktát??? Je to naprosto stejná situace.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:27 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

MonaT
Zbrnd: jseš hnusnej, sám by ses měl raději jít někam zahrabat
Copak se princezně nelíbí? Dobře ti tu radím nejspíš zadarmo a ty máš ještě námitky? A jsi vulgární? Nejsi ty náhodou převlečená botaska či nějaká jiná zdejší ubersamice?

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:28
- Nahlásit

MonaT

my ten prut jen vytáhnem a on už ví, že něco udělal špatně, takže přestane!!!T

neví!! Ví kulový, bojí se

Vypadá to, že ani jedna nevíte o čem je řeč. Vidíte jen psa, ale né rodinu se psem.

ano, vidí psa, kterého si pořídila rodina, která o psech nic neví, neumí ho vychvoat, neumí mu poskytnout to co pes potřebuje a ještě psa bije prutem, a pořizuje na něj elektriku. Tohle vidí. A to stejné vidím já.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:30
- Nahlásit

Co se Peklice rozčiluješ, však ho daj psochranářům a ti ho šoupnou zas dál a vše bude OK! Kapišto bambulo pekelná?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:30
- Nahlásit

zbrnd
Nejsi ty náhodou převlečená botaska či nějaká jiná zdejší ubersamice?

A nejsi to náhodou ty? Páč essi jo, tak mi ruplo asi deset důležitejch cévek, pěkně děkuju!

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:31
- Nahlásit

PetrK:V téhle diskuzi jsem nikdy neřekla, že za to může pes. Je mi jasný, že vina je na mé straně.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:32 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
A nejsi to náhodou ty?
Tipuji spíš někoho, komu vadí, že mám už relativně dlouho stejnej nick a snaží se to změnit.
Jinak já samozřejmě jsem vším, čím chceš, abych byl <3

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:34
- Nahlásit

MonaT
Je mi jasný, že vina je na mé straně.

Super, tohle je první krok k nápravě Strašně moc lidí si tohle nikdy nepřipustí.

Zkusím rozhodit sítě, jestli někdo neporadí dobrého výcvikáře u Jičína. Každopádně zatím doporučuju tuhle knížku

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:36
- Nahlásit

zbrnd

Co se Peklice rozčiluješ, však ho daj psochranářům a ti ho šoupnou zas dál a vše bude OK! Kapišto bambulo pekelná?

si mi to tu připravil jak na talíři, žejo?

MonaT
Je mi jasný, že vina je na mé straně.

tak pro na něj berete prut??

proboha proč si lidi furt myslí, že si musí nutně pořídit psa a čekají od něj, že tak zázračně sám od sebe bude posluchat, bude se chovat jako člověk a ne jako pes, tak jak je mu přirozené? Pevně doufám, že se vám podaří se naučit se psem komunikovat a situaci nějak zvládnout - pevně v to doufám kvůli tomu psovi, kvůli ničemu jinému. A pak už si prosím, nikdy psa nepořizujte, neberte to špatně, ale tenhle směr úvah kudy jdete, je pro psy dost vražedný.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:36
- Nahlásit

lamalucni
Strašně moc lidí si tohle nikdy nepřipustí.
Já si to připouštím snad celej život a k žádný nápravě u mně nikdy nedošlo :/

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:37
- Nahlásit

MonaT
no spíš než urážky si pozorně a víckárát přečti co ti zbrnd píše

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:37
- Nahlásit

PetraK
si mi to tu připravil jak na talíři, žejo?
Nevím, jak to myslíš. Jako, že jsem to tu založil ten topic?

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:38
- Nahlásit

lamalucni
Díky, knížku pořídím ráda ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:40
- Nahlásit

zbrnd
Nevím, jak to myslíš. Jako, že jsem to tu založil ten topic?

to že jsem paranoidní, neznamená, že mě někdo nesleduje takže .... proooč ne
ale ne, já jen žertovala ivánku.

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:40
- Nahlásit

Maya
Neboj, i z jeho diskuze jsem si něco vzala ...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:43
- Nahlásit

PetraK
to že jsem paranoidní, neznamená, že mě někdo nesleduje takže .... proooč ne
ale ne, já jen žertovala ivánku.

Chudák Brtník, ty máš těch chlapů tolik, že jsi mě nyní zaměnila s jedním z nich Když už se to ale provalilo, dovol abych Tě upozornil, že ligoví hráči jsou dnes opravdu v módě mezi modelkami, ale tenhle Tvůj nápadník je tak trochu z jiný ligy

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:44
- Nahlásit

já doporučuju třeba tuhle knížku + dobrej cvičák nebo výcvikáře.
Ale chce to najít si takový denní režim, ve kterém bude na psa dost času a opravdu ho zaměstnat.
Pokud to vzdáte, tak spíš než ho dát do útulku, zkuste najít někoho, kdo by si ho vzal. Protože v útulku se stane jediné - zavřou ho do kotce, času na proběhnutí bude mít s velkou pravděpodobností ještě méně, získá z toho dost možná pár nehezkých tiků a nejspíš v tom kotci prožije zbytek svého života...

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:48
- Nahlásit

birma
Já útulek stejně nikdy nedopustím, to by mi srdce nedovolilo. Nevzdám to, celý život bych měla výčitky.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:49
- Nahlásit

zbrnd
Jinak já samozřejmě jsem vším, čím chceš, abych byl

To jsou všichni )))

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:50
- Nahlásit

birma
Jo, tahle knížka je taky výborná.

takový denní režim, ve kterém bude na psa dost času a opravdu ho zaměstnat.
Já si furt myslím, že pokud by si ho MonaT vzala domů, tak ani není nezbytně potřeba nějak extra víc času na procházky - jasně, bylo by to určitě dobrý, ale ne nezbytně nutný. Ale to zaměstnání to opravdu chce. Ono dvacet minut práce dá psu víc než dvě hodiny čuchání... Plus když má člověk psa doma, tak ho zvládne zabavit i po chvilkách mezi běžnou denní činností - mně třeba psiska podávají kolíčky nebo špinavý ponožky (zvlášť ty hodně smradlavý je děsně baví ), ze záchodu odnesou prázdnou roličku od toaleťáku... jsou to pidiblbinky, ale pro toho psa je to obrovský rozdíl

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:53
- Nahlásit

lamalucni
Domů? Když já si to najednou neumím představit, mám pocit, že by z baráku zbyla kůlnička na dříví. Možná postupně, ale jak a na jak často?

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:55
- Nahlásit

MonaT
celý život bych měla výčitky.
tak to je dobře

lamalucni
Já si furt myslím, že pokud by si ho MonaT vzala domů, tak ani není nezbytně potřeba nějak extra víc času na procházky
jestli jsou teď na hodině a půl denně, tak to mi přijde na pubertálního pracáka fakt málo, navíc, než se ten pes naučí se učit a naučí se nějaký kravinky, které mu tu hlavu zaměstnají, tak to bude stejně na několikrát pár vteřin během té procházky a nijak moc mu to hlavu neuvaří Ale jinak s tebou naprosto souhlasim.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:57 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

MonaT
Proč by měla z baráku zbýt kůlnička na dříví? Však seš doma a můžeš na něj dohlížet, ne? Když ho průběžně zabavíš troškou poslušnosti a těma blbinkama, jak jsem psala, naučíš ho mezitím v klidu ležet na pelechu (přes pamlsky se to naučí rychle) a dáš mu něco, co kousat může (velkou morkovou kost, hračku Kong apod.), tak nebude problém.

MonaT
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 15:59
- Nahlásit

lamalucni
Můžu zkusit. Ale pak se mi v hlavě tvoří otázka, jak to bude za 2roky, až budem všichni v práci, škole?Bude zvyklí vegetit doma a najednou...

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:00
- Nahlásit

MonaT
a ještě krátký dobrý článek o výcviku a chování se ke psu (jsou tam shrnuté základní principy)

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:00
- Nahlásit

MonaT
Bude zvyklí vegetit doma a najednou...
a najednou budeš mít vychovaného psa, který zvládne být přes den sám doma. Kde je problém?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání