| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:01
- Nahlásit
lamalucni
Si uvědom ale, že tohle radíš člověku, kterej vůbec nemá tušení jak psa zabavit nebo nedej bože učit pomocí pamlsků a to fakt může v baráku dopadnout blbě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:01
- Nahlásit
To je prča, zase se tu řeší jestli hodina je málo či hodně a ten základ jaksi uniká
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:02
- Nahlásit
MonaT
jak to bude za 2roky, až budem všichni v práci, škole?Bude zvyklí vegetit doma a najednou...
Máš dva roky čas na to, postupně ho naučit být doma o samotě v klidu No anebo může ve vaší nepřítomnosti bývat venku, to není nic proti ničemu.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:04
- Nahlásit
birma
ten článek je super, ale přijde mi pro běžného "uživatele psa" hodně "odbornej" a špatně vstřebatelnej...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:05
- Nahlásit
birma
Kde je problém?
Problém je, že takovej člověk si jede v módu, že teď se bude psovi 14 dní intenzivně "věnovat", možná měsíc dva a pak půjde zpátky do kotce. Pokud se někdo doposud choval ke psovi tímto způsobem, tak svoje smýšlení jen tak nezmění. Lidi se totiž nemění.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:07
- Nahlásit
lamalucni
přijde mi pro běžného "uživatele psa" hodně "odbornej" a špatně vstřebatelnej...
to asi jo, ale zas je to ve zkratce celej základ a když si člověk dá tu práci, tak z toho pochopí hodně
Lucie Kratochvílová
Lidi se totiž nemění.
s tim naprosto nesouhlasim
|
MonaT
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:07
- Nahlásit
lamalucni
O to mi šlo, jestli se vše nepohnojí zpátky, když ho nemácháme celý den venku, zatím co budem v práci....Já vím, je to až za 2roky, ale nerada bych, aby ta výchova,kterou dofám, že zvládnu, byla pak vniveč.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:08
- Nahlásit
To je vidět, že neznáš sílu tachyonů Lucie, ty dokáží člověka změnit a nejen člověka! Amen.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:08
- Nahlásit
lamalucni
ze záchodu odnesou prázdnou roličku od toaleťáku... jsou to pidiblbinky, ale pro toho psa je to obrovský rozdí
přesně! Ešus chodí s umělou hmotou ke kontejnerům, dává papíry do odpadků, nosí kus nákupu, asistuje při dávání prádla do pračky, zavírá dveře od linky (bohužel někdy i když to nepotřebuju ) je to přesně o tom, že doma je víc možností toho psa zaměstnat.
|
MonaT
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:09
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Nehodnoť lidi, když je neznáš. Spíš to bude tak, podle sebe, hodnotím tebe.
|
MonaT
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:11
- Nahlásit
birma
možná odborný článek, ale i tak si ho přečtu, dík
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:11
- Nahlásit
MonaT
Spíš to bude tak, podle sebe, hodnotím tebe.
to se myslím, docela mýlíš .
Nehodnoť lidi, když je neznáš.
v tomhle máš pravdu, ale ona zkušenost člověka za nějakou tu dobu naučí, stačí se dívat kolem sebe, kolik lidí s napořizuje psy a skončí to jak?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová, birma
s tim naprosto nesouhlasim
Já taky ne, zde je důkaz místo slibů:
http://www.stream.cz/newyou/newyou-special/838695- new-you-special-uces-a-la-ryan-gosling
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:13 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
MonaT
Ještě mě napadla jedna knížka, ta by možná byla pro začátek úplně nejlepší - je to poměrně útlá a velice srozumitelně napsaná knížečka.
jestli se vše nepohnojí zpátky, když ho nemácháme celý den venku, zatím co budem v práci....Já vím, je to až za 2roky, ale nerada bych, aby ta výchova,kterou dofám, že zvládnu, byla pak vniveč.
součástí té výchovy by právě mělo bejt i naučit psa být o samotě v klidu - jedno zda venku či doma
|
MonaT
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:15
- Nahlásit
zbrnd
|
MonaT
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:16
- Nahlásit
Ok, díky všem, jdeme ven.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:17
- Nahlásit
Vy jhste fakt trdla, zadavatelka potřebuje nejdřív, aby ji někdo vysvětlil, co je to zodpovědnost, cílevědomost, důslednost¨nebo třeba to, že pes štěká, ale nemluví a ani lidské řeči nerozumí atd.
Ty knížky budou skoro na nic, pokud nebude mít tyto základy. Bude dělat něco podle knížek, ale v opstatních věcech se stejně bude chovat dle své přirozenosti.
|
MonaT
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:19
- Nahlásit
zbrnd
No jo, každej jsme ňákej...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:21
- Nahlásit
MonaT
každej jsme ňákej...
toje fajn, ale problém je, že ve hře je ještě ten pes.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:25 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
zbrnd
Ty knížky budou skoro na nic, pokud nebude mít tyto základy.
Četl jsi je ? V těchhle knížkách jsou vesměs právě tyto základy, o kterých mluvíš.
Ale jinak od začátku říkám, že to rozhodně chce někoho dobrého naživo, knížky jsou jen taková třešnička na dortu. Jestli o někom u Jičína víš, sem s ním. Já bohužel nikoho v těch místech neznám a je mi jasné, že mamina se dvěma malýma dětma nejspíš nebude dojíždět sto kilometrů na výcvik...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:36 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
MonaT
birma
jestli se vše nepohnojí zpátky
O tom jsem psala, že Mona si myslí (nebo doufá), že to věnování se a výcvik bude trvat jen určitou dobu a pak se to buď pohnojí zpátky a nebo ne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:54
- Nahlásit
lamalucni
Četl jsi je ? V těchhle knížkách jsou vesměs právě tyto základy, o kterých mluvíš.
Nemusím je číst, abych napsal, co jsem napsal. Kniha Tě vždy svede k tomu, že si zafixuješ konkrétní situace z dokonce i když tam jsou obecné návody nezobecníš to v praxi v naprosté většině případů. Člověk, pro kterého nejsou ty vlastnosti a způsoby chování, co jsem jmenoval, samozřejmostí, si je neosamozřejmí na základě přečtení knihy, většinou ho to ani nenapadne.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 16:57 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
zbrnd
Dyť jo, však netvrdím, že si Mona přečte knihu a bude spasena A rozhodně jí dá i pod vedením dobrého výcvikáře opravdu dost práce postupně změnit svoje zažité vzorce uvažování a chování, i když bude hodně chtít - znám to sama z vlastní zkušenosti. Knížka jí ale může pomoct v klidu si utřídit informace a dát si věci do souvislostí.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 17:02
- Nahlásit
lamalucni
Dyk jo, já taky netvrdil, že Ty tvrdíš, že si přečte knihu a bude spasena, já jen psal, že jste trdla, že ji odkazujete na knížky místo vyzdvihnutí toho zásadního, což si nejspíš nemá šanci sama uvědomit, že zásadní je.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 17:06
- Nahlásit
zbrnd
Mno ono věci jako důslednost apod. nemá podle mě moc smysl vyzdvihovat po netu, to akorát vede k nedorozuměním - líp jí to vysvětlí a v praxi předvede dobrý výcvikář, což už jsem tu psala mockrát
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 17:27
- Nahlásit
To si myslíme podobně, proto jsem ji to tak nějak taky psal už ze startu:
Asi by jsi potřebovala někoho, kdo ti vysvětlí základy výchovy a komunikace s vychovávaným subjektem.
To, co píšeš, je totiž zcela zcela mimo a svědčí to o tom, že je vše špatně, doslova vše, takže po netu těžko radit s tolika zásadními problémy.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 17:31
- Nahlásit
zbrnd
Proč mám pocit, že máš potřebu se hádat, i když od začátku absolutně nejsme ve sporu? jsem psala v podstatě to samý, jestli sis všiml...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 18:09
- Nahlásit
MonaT
Jo a ještě mě napadla jedna věc: z toho, co píšeš, mi mezi řádky vyplývá, že pes je tak nějak "jen tvůj" a manžel přispívá maximálně tím, že pohlídá děti, zatímco ty s ním jdeš ven. Zkus nenápadně manžela trošku zapojit. Ono to chlapům dělá hodně dobře na ego, když zjistí, že je pes poslechne, že si přijde pro pomazlení, že ho dokonce dokážou sami naučit nějakou jednoduchou blbinku... takže je dobré jít na to touhle cestou On si k němu pak najde úplně jiný vztah a o nějakém odkládání do útulku už nebude řeč
(samozřejmě nemluvím o tom, že si chlap bude na psu to ego hojit, že na něj bude povely řvát ala esesák... snad si rozumíme )
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 18:09
- Nahlásit
lamalucni
oč mám pocit, že máš potřebu se hádat,
Znám Tě jen odsud nejspíš a tak fakt nemám tucha, proč takový pocit máš. Pokud to není jen o tom pocitu, pak by mne zajímalo, kde vidíš to mé hádání s Tebou
i když od začátku absolutně nejsme ve sporu? jsem psala v podstatě to samý, jestli sis všiml...
Ano, proto jsem i v minulém postu psal
To si myslíme podobně,
Tak nevím, fakt nevím, z čeho ten Tvůj pocit vzešel
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 18:10
- Nahlásit
zbrnd
z čeho ten Tvůj pocit vzešel
třeba z toho, že jsi psal, že jsme trdla, když ji odkazujeme jen na knížky?
|