| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:59
- Nahlásit
davidkova renata
což zatim ale neni,takže ted ten kdo to vědomě udělá porušuje zákon ne?
Podle mě je to krádež. Když si někde nechám nezamčené kolo tak mi ho dle zákona přece taky nikdo nesmí odvézt, ne? Nebavím se teď o tom, že by ho samozřejmě někdo ihned ukradl, ale o tom, že je to krádež. Nikdo nemůže říct - to kolo se tam jen tak válelo tak jsem si ho prostě vzal a teď je moje. Se psama to vidím stejně.
buryna
Hele, holka, ty máš jedno velké štěstí. Že tvůj pes na volno nepotkal mého muže. Od minulého měsíce chodí po sídlišti venčit ozbrojený. A tím nemyslím, že by měl v kapse zavírací nožík. Je na majitele tvého typu tak neskutečně nasraný, že by v tvém miláčkovi skončilo tolik olova, že bys jeho mrtvolku klidně mohla prodat do sběru
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 18:13
- Nahlásit
Přečetla jsem si to celé a vzpoměla jsem si na všechny případy, kdy na mého psa, nebo na psa našich vyběhl cizí, nehlídaný a (potenciálně) agresivní pes. a za 2 a půl roku je toho víc než dost. Víc než si pamatuji za těch X let s předchozím psem (jezevčík standard). U toho si fakt nejsem vědomá, že by jsme tenhle problém řešili. Co máme Aronka (jezevčík trpasličí), tak už po něm šli minimálně 3 psi. Poprvé RR absolutně nezvládnutný pes, na nás běžel přes pole a za ním 200 metrů majitelé v zoufalé snaze s tím něco udělat. Nezmohli nic. Aronovi bylo tak 6 měsíců a jediná jeho výhoda byla rychlost a mrštnost. Takže jsme ho v rychlosti odepli z vodítka, aby se mohl vykličkovat do křoví. RR si majitelé chytili a ani se neomluvili, protože ho stále nezvládali. Radši jsme rychle mazali pryč.
Podruhé se na nás na cestě v lese vyřítil dobrman a snažil se vrhnout na Arona. Majitel nikde. takže za pomoci 15-ti letýho jezevčíka, který ho bránil a smrkovýho chvojí byl odehnán, aniž by se páník objevil. Potkali jsme ho asi za 2 km znovu i s dobrmanem a tvrdil, že jeho pejsek by nikdy nic takového neudělal.
Potřetí se večer v zimě = byla tma narazila mamka na nějakýho velkýho křížence. Bohužel ani ona, ani jeho majitel o sobě neviděli. A když na sebe narazili bylo už pozdě. Prý tam bylo řevu (velkej kříženec) a kňučeního (Aron) jak při vraždě. Aron zdrhl domů (asi 200m) a tento jedinej majitel se přišel zeptat jestli se mu nic nestalo a jak na tom je. tvrdil, že jeho psa ti malý prostě iritují, ale že jim nikdy nic neudělal. Naštěstí byl Aron v pořádku. Ale i tak se druhý den po městečku vyprávělo, že je Aron mrtvej, přinejmenším zmrzačenej.
Takže bych bylo opravdu ráda, kdyby majitelé psů věnovali větší snahu ovládat psa, nebo alespoň za něj převzít odpovědnost.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 21:55
- Nahlásit
Mám pocit, že soud by nic moc neřešil, když byli oba psi navolno a jsem si takřka jistá, že jako týrání by se to opravdu nebralo, ono to vlastně ani týrání ve skutečnosti není.
Nemám v lásce majitele psů, kteří na své psy kašlou a nechají je lítat, kde se psům zachce, ale tvrdit toto :
Cizí pes nemá k jinému psovi jen tak z ničeho nic přijít. Pokud se tak stane, má tento pes (ve tvém případě retrívr) právo se bránit. Nejdřív třeba zavrčením, které mohlo vyprovokovat rvačku, nebo třeba i ohnáním se po něm. , to mi zas přijde už trochu moc. X krát přiběhnul nějaký pes k mým psům a kdyby na něj hned vrčeli nebo se dokonce po něm ohnali, tak bych sprdla především ty své psy. A už vůbec by nemohli s takovým chováním pracovat. A přirovnávat to k tomu, že by ke mně někdo přiběhnul a začal mě objímat a podobně, no tak to už je úplně mimo, oni totiž psi nejsou lidé a mají tudíž jiné sociální zvyky. Takže trochu s rozumem. Jinka podle mě, pokud ten pes přiběhnul a hned napadnul, tak pokládám ze normální léčbu zaplatit, samozřejmě s tím, že si ověří na veterině co vše psovi dělali. Ale myslím, že soud by jí to jako povinnost nedal
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 22:51
- Nahlásit
mac1
Tak samozřejmě, že jsem přirovnání převedla do lidského světa. Ale jde o to, že existuje nějaké slušné vychování i v rámci psí říše. Mají jistá pravidla.
Ale čím dál častěji potkávám psy, kteří nebyli socializovaní v psím světě. Vytvořili si vlastní způsob chování, kterému ostatní nerozumí.
Normální je třeba přiběhnout a zastavit se několik metrů od druhého psa a dát mu najevo jaké má úmysly. (Mávání ocasem apod.) A dát druhému psovi možnost na to reagovat a třeba to i odmítnout.
Dneska častěji vidím to, že se pes doslova přiřítí, kdy je dost těžké rozezanat, jestli cizího psa jde zabít, nebo si chce hrát. Zastaví se asi 20 cm od druhého psa a okamžitě na něj začne dělat hrací nájezdy. TAkhle to ale u socializovaných psů rozhodně nechodí a socializovaným psů to vadí.
Problém je v tom, že takto nesocializovaných psů je hodně a dokonce tyto vzorce chování předávají jiným psům. Znám celé skupiny majitelů se psi, kteří se chovají stejně, a u běžných psů by nepochodil ani jeden z nich.
A stále si myslím, že pes má právo odmítnou kontakt s jiným psem. Stejně jako vy máte právo se na ulici nebavit s cizíma lidma. Tak i on si nemusí hrát s každým.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 23:05
- Nahlásit
Biluška
Od minulého měsíce chodí po sídlišti venčit ozbrojený.....Je na majitele tvého typu tak neskutečně nasraný
Hele já taky, od minulého podzimu. Kdy mi nic netušící čubinu napadl šestiletý pitbul, kluk. V té chvíli se ho zřejmě bála i jeho vlastní panička, jen si držela svoje dítě a jinak nic. Když jsme to ukončili a trochu jsem jí zpovídal, tak jsem já dostal vynadáno, že co chci, že její pes tohle ještě nikdy (v šesti letech) neudělal, takže co.
Takže sice olovomet s sebou nenosím, ale univerzálně použitelný skádací předmět na vyblokování agresora ano, no a pokud by mu to nestačilo, dá se předmět použít i jinak.
Ale nasraný jsem přibližně stejně.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 00:12
- Nahlásit
Jo a, pokud byste někdo s takovouhle věcí chtěl jít opravdu k soudu nebo tak, doporučuju to probrat s paní Žertovou. Myslím, že tohle je oblast, ve které opravdu může poradit a pomoct, narozdíl od jiných oblastí. Je soudní znalkyní v oboru a má s takovými případy dost zkušeností. Před nějakým rokem jsem se o tom s ní bavil a od té doby mám uloženo, že kdyby bylo někdy potřeba, mám jít za ní. Pokud vím, pár lidem už takhle pomohla a většinou to bylo z psího hlediska v pořádku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 08:32
- Nahlásit
Walda
já chodím s paralyzérem, Mášen s olovmetem. Tvrdí, že by ho neváhal použít a já v to doufám. Mám ráda své psy živé a nemám ráda když si pitbulové, argentiny, tosy, bulmastifové, rotvíci a podobní, kterých je to sídliště plné hrají tak, že je přežvykují
Na situace kdy se na nás řítí podobné monstrum na volno, evidentně se zlým úmyslem a majitel se o 100 metrů dál opírá o dveře paneláku, vypaluje si zobák a je spokojený jakou skvělou zábavu si jeho Bobánek našel jsem už dost alergická.
Když jsme to ukončili a trochu jsem jí zpovídal, tak jsem já dostal vynadáno, že co chci, že její pes tohle ještě nikdy (v šesti letech) neudělal, takže co.
Já se posledně dozvěděla, že jsem kun.., pí..., kur... a ještě několik podobných výrazů. Řekla jsem mu, že zavolám policii, on napadl ještě mě a pak utekl. Policii jsem zavolala, zjistila si kde dotyčný bydlí, policajty tam poslala...a ti se vrátili s tím, že pán tvrdí, že moje kolie (24 kilo, jeden rok) bez vodítka NAPADLA jeho štěně křížence pitbula a leoparda (tohle štěně mělo "jenom dvanáct měsíců" už v září kdy mi psy napadl poprvé a chlap to tehdy tímto omlouval. Že je to štěně a "jenom" si hraje ). Od září do února patrně nezestárnul ani o den, protože policajtům tvrdil opět, že štěňátko má dvanáct měsíců, je to miminko, chtělo si hrát a moje kolie ho napadla... Jsem tak nasraná, že po tom sídlišti ani nemůžu chodit s Mášenkovým olovometem, protože bych pravděpodobně zastřelila toho chlápka
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 10:42
- Nahlásit
KristýnaStejně jako vy máte právo se na ulici nebavit s cizíma lidma. Tak i on si nemusí hrát s každým., o hraní přeci vůbec nebyla řeč , moji psi si v podstatě s cizími psy vždy hráli jen jako štěňata, pak je přestali jiní psi zajímat, ale to neznamená, že budou vrčet případně se dokonce ohánět po psovi, který k nim přiběhne, to by se mi totiž fakt nelíbilo.
BiluškaJsem tak nasraná, že po tom sídlišti ani nemůžu chodit s Mášenkovým olovometem, protože bych pravděpodobně zastřelila toho chlápka , jestli ono by to nebylo lepší a účinnější
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 10:47
- Nahlásit
mac1
jestli ono by to nebylo lepší a účinnější
Bylo, ale je za to dost vysoká trestní sazba
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 10:48
- Nahlásit
Biluška
Bylo, ale je za to dost vysoká trestní sazba
dosvědčim ti alibi v podobě lezbickýho sexu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:03
- Nahlásit
Tvrdí, že by ho neváhal použít a já v to doufám........
to tvrdí každej, ale když dojde na věc, stav mysli je úplně někde jinde, než někde na střelnici, člověk se většinou rozklepe při pomyšlení, že by ji použil "na ostro" v životní situaci (nebavím se o boji o život při napadení). Takže radši doufej, že by váhal, než neváhal, protože při rozhodnutí ji použít může dojít k fatálním následkům i když s ní nikoho nezraní apod. Nejmenším zlem je potom ztráta zbrojního průkazu, tím horším, ani nezmiňovat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:12
- Nahlásit
Eninka
než někde na střelnici, člověk se většinou rozklepe při pomyšlení, že by ji použil "na ostro" v životní situaci (nebavím se o boji o život při napadení).
Eninko, já ho znám . Neváhal by ani vteřinu a jsem za to ráda . Nemluvím o použití zbraně proti člověku, ale proti psovi, který by držel mého malého psa v hubě (nebo ho tam chtěl vzít).
Aby bylo jasno a nerozpoutaly se zase vášně - nemluvím o situaci, že k nám velký pes běží, tancuje kolem, prsí se a tak podobně a majitel se ho snaží chytit či odvolat. Bavíme se o situaci kdy dva výše zmínění psi natvrdo útočí s úmyslem zabít, majitel se opírá o zeď baráku a dobře se baví.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:21
- Nahlásit
Biluška
Bavíme se o situaci kdy dva výše zmínění psi natvrdo útočí s úmyslem zabít,
já vím, akorát pak právě může nastat situace, že opírající se majitel přilítne, začne zuřit a pak se může semlít něco horšího, no ale tím nechci říct, že by si měl člověk nechat všechno líbit a nebránit sebe či svýho psa před jiným psem, akorát se pak modlit, aby nedošlo k potyčce mezi jejich páníkem, taser je lepší varianta, použitím je naskládáš vedle sebe na zem a je jistý, že nic horšího se nestane, jelikož poté člověk stihne utéct
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:31
- Nahlásit
Eninka
že opírající se majitel přilítne, začne zuřit
Ano, ta nastává celkem pravidelně ve chvíli kdy jeho "štěňátko" ze svých psů zkopu dolů. To už se mu nelíbí. Posledně už to skončilo fyzickou šarvátkou mezi námi (on napadl mě). Proto říkám, že já bych se zbraní chodit nemohla, protože bych se v tom afektu prostě neovládla a odpráskla bych i toho chlapa.
Dovolím si malou filozofickou vsuvku - už asi nechci žít ve státě, ve kterém chodím venčit psy tím stylem, že muž s koltem proklatě nízko jde pár kroků přede mnou, nakukuje za roh a mává na mě, že můžu, protože dotyčný tam není a tudíž je možno proběhnout ulicí. Vadí mi, že když zavolám policii tak přijede 55 minut po mém volání a ještě mi dává najevo, že je strašně obtěžuju. Vadí mi, že kdejaký zmetek s malým ptákem si pořídí velkého psa, aby byl king a všichni se ho báli a že mu v tom nikdo (zákon) nemůže zabránit.
Nikdy jsem si nemyslela, že tohle řeknu, ale CHCI zákon, který bude omezovat chov psů určitých plemen. Nebo možná chov psů celkově. A to přesto, že vlastním několik psů, kterých by se toto omezení dotklo taky (třeba Orina, nebo Getka).
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 12:08
- Nahlásit
Biluška
ale CHCI zákon, který bude omezovat chov psů určitých plemen. Nebo možná chov psů celkově.
jak málo by stačilo, co by mohl stát udělat pro to, aby se dnes a denně nestávaly lidem situace v oblasti psů, které se dějí...ale bohužel, stát na obyčejný lidi totálně se*e...stačilo by být důsledný vůči nezodpovědným majitelům, chránit zájmy těch, kteří se chovají zodpovědně, sankcionovat ty, kteří nejsou schopní zajistit to, aby jejich svěřenec neobtěžoval a neterorizoval své okolí, bojovat proti týrání psů včetně množíren a blablabla. Ano, tohle by mělo být samozřejmostí, ale v tomhle bordelu zůstává toto řešení jako zbožné přání a oblastí utopie
|