Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pokosuání psa psem
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Alexa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:11
- Nahlásit

Naprostej souhlas s holkama, jestliže můj pes uteče a porve se s jinym vůbec mě nezajímá kdo si začal, protože kdyby můj pes neutekl k tomu druhýmu tak by nevznikla ani ta rvačka. Takže v každém případě je to jen a jen tvoje vina. Když nemáš psa stopro pod kontrolou a necháváš ho na volno proč nemá aspoň košík?????

buryna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:11
- Nahlásit

impact

Žádný najednou. Že by bežel k poklidně klusajícímu psu, si taky nejsem vědoma, že bych napsala, když jsem začátek neviděla, ostatně jako nikdo.

Apollo
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:12
- Nahlásit

Já bych zaplatila už jenom kvůli dobrým sousedským vztahům. On kolikrát člověk platí za menší blbosti a impact má pravdu mám kamaráda na KVS a před nedávnem řešil s majiteli porvaných psů podobný problém.
Prostě za sebe bych zaplatila a byla ráda, že třeba v tom okamžiku nejelo venku auto, které by mého psa, který utekl nesrazilo.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:13
- Nahlásit

Gerda
Mě třeba takový jednání sere trochu víc.

buryna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:14
- Nahlásit

Vy očividně nechápe, že nikdo nevidel jak to začalo, na ulici byli dva psi,oba na volno a poprali se, proto mi přijde nerozumný chtít po mě celou častku. Já vím že na tom mám svůj podíl viny,ale nemyslím, že celej.

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:16
- Nahlásit

Apollo

Já bych zaplatila už jenom kvůli dobrým sousedským vztahům
a byla ráda, že třeba v tom okamžiku nejelo venku auto, které by mého psa, který utekl nesrazilo.

souhlas

impact
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:17
- Nahlásit

buryna
Jenže kdyby tvůj pes neběhal po ulici bez jakékoliv kontroly, tak se labíkovi nic nestalo. A že to bylo z tvé strany bez kontroly je zcela evidentní, když ani nevíš, co se stalo.

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:17
- Nahlásit

buryna
Ale labík měl majitele u sebe a majitel labíka tvrdí a popisuje situaci nějak. Jelikož u toho v tu chvíli majitel labíka byl, ty ne a svědci, až když psové byli v sobě, proč je důvod nevěřit majiteli labíka, který, u svého psa byl. Co tvrdí majitel labíka? Že tvůj pes přišel a začal se prát s jejím psem? Nebo co tvrdí?

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:18
- Nahlásit

buryna

víš, po právní stránce máš částečně pravdu, ale když to vezmeš z té lidské stránky, tak bez ohledu na vinu či nevinu, ale s ohledem na sousedské vztahy a to, že to mohlo dopadnout mnohem hůř, bych sklonila hlavu a vynahradila jim ty náklady.

Alexa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:19 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

buryna
já třeba očividně vycházím z toho co jsi napsala jako první
vyběhl můj pes (kříženec bullmastifa) na ulici, bez vodítka a náhubku Můj pes k nim přibehl
přijde mi že jsi v prvním příspěvku popsala pravdivě jak se to stalo a čekala jsi politování, a když ti tady téměř všichni píšou, že je to tvoje vina a že máš zaplati, najednou začínáš upravovat svojí verzi. Každopádně je to tvoje věc jak to vyřešíš. Já bych zaplatila a velmi si dávala pozor aby se to neopakovalo, taky to můžou dát sousedi k soudu a místo 14000 můžeš zaplatit 50000, nebo tam bude spoluvina zapaltíš půlka, a k tomu třeba soudní výlohy, tvůj právník atd.... kdybys měla odpovědnostní pojistku mohla bys to řešit přes pojišťovnu, ale rozhedně ne situaci popsanou v prvním příspěvku, to ti pojišťovna nezaplatí

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:19
- Nahlásit

Gerda

Nebo co tvrdí?

už to psala, paní s labíkem taky nic neviděla, až rvoucí se psy

Kristýna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:20
- Nahlásit

buryna
Ať byl ten retrívr agresivní nebo ne. Ať na tvého psa třeba zavrčel jako první.
Cizí pes nemá k jinému psovi jen tak z ničeho nic přijít. Pokud se tak stane, má tento pes (ve tvém případě retrívr) právo se bránit. Nejdřív třeba zavrčením, které mohlo vyprovokovat rvačku, nebo třeba i ohnáním se po něm.

Proto má mít majitel neustále psa pod dohledem a kontrolou. Nemá mu dovolit přibližovat se k jiným psů, pokud se na tom nedomluví s majitelem cizího psa.

A v případě, že vůbec netuší, kde má psa, co dělá, koho otravuje a pak se serve, musí za jednání svého zvířete převzít zodpovědnost.

Chápu, že 14 tis. je fakt pálka, ale holt si máš dávat na svého psa pozor. Nikdy jsem svou fenu nenechala běhat bez dozoru, natož po ulici, kdy fakt nevíš, kdo přijde, nebo jestli nepojede auto.

Pokud jsou to tví sousedi, asi víš, jak se ten retrívr obvykle chová, jestli je rváč nebo hodný pes. I to ti může napovědět, jak ten spor vznikl.

Nicméně to nic neměni na faktu, že kdyby tam tvůj pes nelítal bezdozoru a nepřiblížil se k retrívrovi, nebyla by rvačka ani zranění.

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:20
- Nahlásit

Eninka
Aha, pardon, to jsem neviděla.

buryna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:22
- Nahlásit

Píše že můj pes bezdůvodně napadl jejich psa a proto požaduje náhradu škody. A před tím tu někdo psal, že záleží kdo koho napadl. Ale jak to posoudit,když to nikdo neviděl.

buryna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:26
- Nahlásit

Alexa

já třeba očividně vycházím z toho co jsi napsala jako první

Tak to ne, ja to hned na začátku psala tak, jak mi to podala majitelka

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:30
- Nahlásit

Kristýna

buryna
Člen
- Nahlásit

Eninka

Hele.Já bych byla i ochotná se třeba nějak domluvit,když se to stalo,dala jsem jim hned ty peníze, chodila jsem se jich každý den ptát jak psovi je. A oni mě najedou přestali zdravit a poslali mi dopis, misto toho aby něco řekli. To mě naštvalo nejvíc.

Alexa
Člen
- Nahlásit

buryna
jak mi to podala majitelka
a chápeš že když se tě u soudu zeptaj jak se to stalo a ty odpovíš já nevím protože sem svýho psa neviděla tak je to jasně na tvý straně protože ty si neměla psa pod kontrolou??? to je to co se ti tu všichni snaží vysvětlit, že je úplně jedno jestli začal tvůj nebo sousedky pes, ale ona na rozdíl od tebe toho psa měla pod kontrolou

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:32
- Nahlásit

buryna
A hele, kdyz by sis tu situaci prevratila... Jedes na kole, pes vedle tebe v klidku tape - najednou se vyriti hovado velky a tvuj pes (treba z uleku) zavrci.... nebo taky nezavrci vubec a hovado se na nej vrhne. Jak bys pak jednala ty, coby majitelka poskozenyho psa? Chtela bys uhradit vet. naklady celkovy nebo bys blahosklonne mavla rukou, ze ti postaci aspon neco, max pulka? Nebyla bys nastvana, ze hovadko na vas nemelo co vybihat, ze ho mel mit majitel zajisteny?

buryna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:32
- Nahlásit

Alexa

Pes pod kontrolou znamená pes na vodítku, ne pes 50 metrů za ní

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:34
- Nahlásit

buryna

já ti zkusím připodobnit čistě pragmaticky jednu věc....Ty, necítíc se vinna, nedáš paní již nic. Paní si vezme právníka, zažaluje náhradu škody, ty si vezmeš právníka, aby tě zastupoval...paní zaplatí soudní poplatek, podá žalobu...proběhne soud, ten buď rozhodne o povinnosti zaplatit škodu, či to "smete ze stolu" s tím, že podíl viny je na obou stranách a ani jedna strana nebude mít nárok na náhradu řízení...v tomto, pro tebe nejlepším případě platíš jen svýho právníka, v tom druhém případě platíš i jí právníka a náhradu škody. Dále...ty, či paní se odvoláte a pokračují náklady na vaše právníky...a blablabla...čistě teoreticky - nejlevnější varianta je jí dát zbytek a tím "ušetřit" a zachovat si dobré sousedské vztahy

Alexa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:35
- Nahlásit

buryna

to se velmi mýlíš, jestliže má pes stoprocentní přivolání nemůsí být na vodítku, a opravdu mi přijde že pořád měníš jak se to stalo, nejdřív že pes byl vedle ní pak byl 50m od ní. Každopádně pořád ty jsi toho svýho psa ani neviděla

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:36
- Nahlásit

buryna
Ten pes byl 50 metrů za svým majitelem? To jsi nepsala....pes pod kontrolou nemusí znamenat pes na vodítku.

buryna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:36
- Nahlásit

Fifi

Asi takhle, byla bych nasraná, zkusila bych to samé co oni, ale s vědomím, že byla chyba na obou stranách a že by bylo správně jít napůl

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:39
- Nahlásit

buryna

to ne, pes pod kontrolou nemá žádnou souvislost s vodítkem či vzdáleností (myslím v tomto případě)

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:39
- Nahlásit

buryna
Jaká je chyba na straně majitele labíka? Že neměl psa na vodítku? Jak pomůže labíkovi vodítko v tom, aby ho tvůj pes nenapadl, když tvůj pes žádné vodítko nemá, tudíž si může běžet kam chce a za kým chce?

Kristýna
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:40
- Nahlásit

buryna
Takže, pokud tomu rozumím dobře, v případě, že by byl retrívr na vodítku, tak neřekneš ani půl slova a zaplatíš cesou částku?

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:40
- Nahlásit

buryna
zkusila bych to samé co oni, ale s vědomím, že byla chyba na obou stranách a že by bylo správně jít napůl
Takze hypoteticky, i za predpokladu, ze tvuj pes sel v klidu vedle kola a druhej se na nej vrhnul, bys coby majitelka poskozenyho psa chtela jen pulku vyloh? A myslela by sis, ze chyba byla taky na tvy strane? - tomu se mi nechce verit, promin.

No nic, rad tu mas furu, vetsina pejskaru by to resila zaplacenim bez remcani, omluvou navic... Jestli je to velka castka pro tebe, jiste by sousedi souhlasili treba se splatkami - staci projevit dobrou vuli.

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:41
- Nahlásit

buryna

A oni mě najedou přestali zdravit a poslali mi dopis, misto toho aby něco řekli. To mě naštvalo nejvíc

každopádně mi přijde přinejmenším divný, že se to stalo před půl rokem a oni až teďka začali takto jednat...oni se s tebou předtím nechtěli sami od sebe domlouvat o tom proplacení celé částky?

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:43
- Nahlásit

buryna

ale s vědomím, že byla chyba na obou stranách a že by bylo správně jít napůl

víš, ono co tobě připadá správné nemusí připadat stejně těm poškozeným, zkus se vžít do jejich situace

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání