Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agrese na cvičáku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:29
- Nahlásit

Walda
To nevím, na co narážíš.
nenarážim na nic. to se nám prostě stalo. U nás. Pár dní po tom, co s ním ten pit vytřel chodník. Normálně byl zvyklý od fen si nechat líbit cokoliv, tentokrát ho to slušně rozsypalo. Nikdo nečekal, že fena vyjede, navíc takhle hustě.

jsme šli se smečkou cz-psáků a on byl naprosto v pohodě.

na ja ale to už bylo nějakou tu chvíli potom co se to stalo. kapek byl ochozenej.

Když budete nejdřív psy obcházet s očním kontaktem, přidete o další drahocenný čas

proč? proč nedat psovi třeba na tom cvičáku šanci, se osmělit z dálky - nikdo nemluví o x cvičebních hodinách.- se psy ho seznámit nejdřív na pro něj snesitelnou vzdálenost a pak vypustit?

A zároveň na ulici - u těch psů za plotem - pilovat to navázání na sebe? Učit se, že oba můžeme být v přítomnosti cizích psů v klidu?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:45
- Nahlásit

Walda

ale hlavně je tady jedna věc, proč jsem se vlastně zmiňovala o tom očním kontaktu (sem se v tom zas ztratila ) - zadavatelka píše, že pesan vyvádí a nedá se s ním procházkovat, je to peklo. Si nemyslím, že bez toho, aby se pes naučil jí vnímat se podobných nešvarů zbaví. protože pokud se tedy se psy ochodí, nebude na ně tedy startovat, bude se chtít družit. Navíc - na cvičák asi tedy dochází - podlet toho co píše:

Na cvičáku by se do každýho pustila,

tož asi tak.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 11:03
- Nahlásit

Ať si Rybka vybere, já to dál vysvětlovat nebudu. Držím jí palce, aby si vybrala správně.

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 11:44
- Nahlásit

nemyslím, že bez toho, aby se pes naučil jí vnímat se podobných nešvarů zbaví. protože pokud se tedy se psy ochodí, nebude na ně tedy startovat, bude se chtít družit.

Jenže kolikrát ten pes vnímat ani nemůže, protože je nevylítanej, nevyřáděnej, nesoustředí se a tenhle požadavek je nad jeho síly...
Kamarádka měla podobný problém se "zmítajícím se" dvouměsíčním štěnětem, řešením bylo pustit ho z vodítka, ať se vyřádí se psama, a teprv potom po něm něco chtít.. Týden trvalo, než se panička odhodlala to udělat, další týden než se fenka srovnala, a byl z ní nornální pes.
Ono se často zapomíná na to, že pes potřebuje hodně pohybu a sociálních kontaktů a teprv když má v tomhle "splněno", je možné na něj klást nějaké požadavky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 12:05
- Nahlásit

LucieS

Ono se často zapomíná na to, že pes potřebuje hodně pohybu a sociálních kontaktů a teprv když má v tomhle "splněno", je možné na něj klást nějaké požadavky.

ale to jo, jenže ona na podle všeho na cvičák třebas chodí- když to psala. takže pes by bez kontaktu s ostatníma být neměl.

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 12:21
- Nahlásit

Shelticka
jákého australáka máte ... honáka nebo ovčáka?

Pročítám to, co jsi zde napsala a nacházím několik rozporů a hlavně zdůvodnění proč to nejde, ale nikdy ne, že to vyzkoušíte... Ono kolikrát opravdu stačí zklidnění psů a pak upoutání pozornosti na páníčka.
Ona pečlivě vybudovaná důvěra v páníčka nebo v jiné psy je opakovaným vysíráním a neřešením ze strany paničky ( schválně zdůrazňuji paničky, která je dle tvého nározu moc měkká) hodně průserová.
Myslím, že by pomohla klec, kde by v době cvičení "vysírače" mohl být druhý pes zajištěn a hlavně zabezpečen, ale nebyl by odveden mimo plac. Pak bych se soustředila na to, aby potencionální "vlastník" cvičáku trénoval koncentraci na majitele a hlavně byl vždy zajištěn košem.
A ještě jedna drobnost.... i ty svojí nejistotou podporuješ psy v tom, že reagují jinak než by jsi si přála a než by si přál majitel. Tak klec na to jedno cvičení by pomohla uklidnit všechny a hlavně jim dovolila trénovat koncentraci na překážky a na majitele.

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 12:24
- Nahlásit

PetraK
ale to jo, jenže ona na podle všeho na cvičák třebas chodí- když to psala. takže pes by bez kontaktu s ostatníma být neměl.

Já když byla poprvé a naposledy na místním cvičáku, psi se tam nesměli pouštět z vodítka. Kdoví kam chodí.
Jestli fenka zná psy jen z vodítka, bude už slušně flustrovaná a nedivím se že dělá, co dělá.
(jinak to co píšeš - souhlas, jen prostě - mám pocit, že v tomhle případě bude problém tady)

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 12:25
- Nahlásit

A ještě něco...rad jsi zde dostala spoustu a mnoho z nich opravdu vhodných pro vaší situaci.
Nevím, jak velký máte plac, ale pokud se tam dá s druhým psem chodit ve chvíli, kdy cvičí konkurent, tak je to lepší, než aby byl uvázaný u stromu. Oni totiž uvázaní psi se chovají jinak než na volno nebo na vodítku. Navíc i majitel psa má víc možností toho svého ochránit.

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 14:31
- Nahlásit

PetraK
A zároveň na ulici - u těch psů za plotem - pilovat to navázání na sebe? Učit se, že oba můžeme být v přítomnosti cizích psů v klidu?
mně se tohle osvědčilo moc, jenom teda bez "sedni", pouze ten oční kontakt.
+ bych se se psem (košík, obojek) občas vydala hromadnou dopravou do spárů centra velkoměsta (nebo aspoň krajskýho města, okresní kolem těch 20tis obyvatel podle mě nestačí). To myslím na Rybku, u Sheltičky nevím, nejsem výcvikář, nemám v tomhle směru zkušenosti.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 16:10
- Nahlásit

kachna_
jenom teda bez "sedni", pouze ten oční kontakt.

no já to sedni zavedla proto, že se pes nepohybuje - je -li to hopík jako zbrklej Ešus, je lepší, když je statický. Když je pes klidnější povahy, tak je to asi fučik.

kroter
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2012 18:14
- Nahlásit

Co zkusit nějaké rady z této knížky - http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/16-1- KNIHY/72-2-TROCHA-TEORIE/5/681-Poslusnost-i-bez-vo ditka

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2012 19:33
- Nahlásit

Walda
Moc hezky jsi to napsal, souhlasim velice.

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2012 17:32
- Nahlásit

Gerda

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2012 18:16
- Nahlásit

Walda
přesně takhle, jak píšeš, pomohla Nána Mařce trošku rozumět ostatním čoklům, dost věcí, který já jí vysvětlit neumim, jí vysvětlila a nechala si od ní toho moc líbit, aniž by ji sežrala, naopak se mají dost rády, i když Nána Mařku pořád hrozně nasírá, jelikož z toho má srandu, jak se Máňa vzteká )) Pouští si jí po louce a pak jí chytá za hlavu, což Mařena nesnáší.

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2012 23:02 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Gerda

Pouští si jí po louce a pak jí chytá za hlavu

Jo, to znám, třeba TADY si moje holky v létě trénovaly socializaci.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2012 09:38
- Nahlásit

Walda
Už máš teda tři? Jsou na výchovu? Indy v pořádku? Máňě bude 12, na jaře prvně v životě vyhrála, jakože byla první, překážkovej běh. Vyhrála nad mnohem mladšíma pejskama, je to skočný geront. A týden předtím se nám povedlo skládnout to BH. Teď zkoušíme stopovat Podrbej strejdu Doktora.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2012 15:13
- Nahlásit

Gerda

Už máš teda tři?

No ne tak docela. Ta světlá labradorka je už vycvičená, tu jsem cvičil loni, tak už skoro rok pracuje u paničky, ale chodí ke mně na hotel. A zlaťanda teď složila zkoušky.
Indy má jen problém s artrózou v loktech, zkoušíme to řešit aplikací PRP, jak jsem tu před časem psal jinde. Jinak je snad v pořádku.
Tak zdravíme Marii a gratulujem k BH.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2012 16:22
- Nahlásit

Walda
zkoušíme to řešit aplikací PRP
je to to vstřikování tý upravený krve...nebo plazmy nebo co to je? Zkus eventuálně MVDr Šindeláře, má s tim zkušenosti u koní, u lidí je to dcera kamarádky, závodně aerobik, měla nedorostlou chrupavku v kotníku, těmi injekcemi je zahojená, opravená, závodí dál, v plný zátěži. U koní ihned znatelný výsledky, pokud bys chtěl, kontakt na holku, jejíž koně to podsotupili, ti dám. Šindelář jim dělá vrchního veterináře na statku. Nebolestivé, trošku drahé, ale na jeden odběr je cca 5 injekcí do kloubu. Veliká spokojenost u obou, o kterých píšu.

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 00:33 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Gerda

Díky za reference, taky už nějaké mám. A u Indyho se zdá, že to bude fungovat taky, teď je po druhé aplikaci.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání