Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agrese na cvičáku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 09:34
- Nahlásit

sarax
opakovani,a uceni se ze na place se dela a neresi blbny,cili upevnovat pozornost na sebe ,odmenovat za bezproblemovy chovani pripadne sprdnout za nezadouci chovani..
jojo tohle děláme

Cesmina
souhlasím s tvým dlouhým příspěvkem... já taky nechci nikoho vylučovat a ráda bych jim pomohla i když nejsem odbornice na problémové chování... stylem co jsi tu popsala, sice chodí na agility, ale z agility zatím znají jen tunel a jinak se tam spíše socializují, učí soustředit, nevšímat si soka atd...

Konečně někdo pochopil, jak jsem to myslela...

kachna_
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 10:17
- Nahlásit

Shelticka
hele a proč se ti nelíbí ta jedna odkládačka - přepravka? ta se s tím zbytkem přeci nevylučuje

Jabiro
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 10:28
- Nahlásit

Cesmina
Hezky napsané. Pokud má někdo snahu se svým problémovým psem něco dělat, je to fajn a určitě se najdou lidi, kteří vyjdou vstříc a pomůžou.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 10:29
- Nahlásit

kachna_
nikde jsem nepsala, že se mi to nelíbí... myslim, že už je celkem jedno jestli ho zavřem do boudy na překážky nebo klece...

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 12:27
- Nahlásit

hlavne odkladacka toto neresi...pokud maji majitele zajem resit a ostatni clenove skupiny jsou nakloneni,tak proc probuh psa zavrit,muzu trenovat...

kachna_
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 13:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

sarax
proc probuh psa zavrit,muzu trenovat...
no ale já to nemyslím tak, že pes by byl zavřený pořád, pokud zrovna neběží. Ale aby majitel agresora nebo toho druhého psa měl klid na běh.
Toho času kolem, kdy ti dva neběží a mohou pracovat na problému je tam přeci dost. Pokud teda chápu dobře, že jde vždy o dva psy ve skupině.
Shelticka
myslim, že už je celkem jedno jestli ho zavřem do boudy na překážky nebo klece...
není lepší, když bude "na place", byť v té kleci? Nevím, ptám se.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 14:05
- Nahlásit

zavřít psa o klece (nebo někam) když cvičí jeho sok je dočasné řešení pro tu danou chvíli a nevidím rozdíl v tom, kde je zavřený, jde jen o tu bezpečnost, navíc v kleci na place by vybuřoval si myslím stejně jako když je uvázný u stromu... takhle se řeší jen zajištění bezpečnosti při tom výcviku, ale já jem se tady ptala na to, jakým způsobem psa vybuřovatele smířit se sokem...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 14:42
- Nahlásit

Shelticka
navíc v kleci na place by vybuřoval si myslím stejně jako když je uvázaný u stromu
Nebo by se třeba mezitím mohl učit vybuřovat.

Osobně bych po něm vyžadovala klid v kleci, než zavření do boudy.

kachna_
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 14:53
- Nahlásit

Shelticka
já jem se tady ptala na to, jakým způsobem psa vybuřovatele smířit se sokem...
no a já na to, proč se ti nelíbí klec.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 15:02
- Nahlásit

Shelticka

jakým způsobem psa vybuřovatele smířit se sokem...

no ale já si myslím, že smířit se sokem - to je málo reálný, na to už by člověk musel mít hodně vyšší dívčí, aby tohle dal.Jde spíš o to psa naučit, aby respektoval přání svého páníka - tzn. když on mu řekne "Neřeš ho!", tak pes to prostě vezme za svý a psa si všímat nebude. že by se spolu skámošili, to si myslím, že se páníčkům (když je pes v takové situaci a ni nevnímá) nepovede.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 20:26
- Nahlásit

PetraK
však jsem psala, že nechci aby se milovali, ale aby dokázali vedle sebe fungovat bez vybuřování...

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:43
- Nahlásit

Shelticka
fungovat bez vybuřování
ale si psala, že bys chtěla, aby se skámošili.

no jo, ale tak podle mě- laicky - to bez vybuřování prostě jinak, než přes poslušnost a respektování páníka nepůjde.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2012 22:30
- Nahlásit

Ahoj, mám tak trochu podobný problém. Mám 6 měsíční fenku NO a je velice agresivní na ostatní psy. Na cvičáku by se do každýho pustila, na každýho psa vrčí, štěká a nejradši by běžela za ním. To samé při procházce po vesnici. Téměř každý dům má na zahradě svého psa a když po každým psovi za plotem takhle vyjíždí, z původně dobře myšlené procházky se stane nesnesitelná tahanice. Mám to nějak řešit a jak?Nebo je na nějaké řešení ještě mladá a mám tomu nechat čas? Při tomto vyjíždění na ostatní psy vůbec neposlechne , jinak poslouchá skvěle.... Zaráží mě, že si dovoluje i na psy větší a silnější. Pochopila bych, kdyby si bránila svojí zahradu(svoje teritorium), ale ulice jí jaksi nepatří....
Prosím o radu

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 06:03
- Nahlásit

Shelticka
tvůj hlavní úkol, jako instruktora, je bezpečnost a pohoda na place. Můj úkol, jako majitele psa, je zajistit mu bezpečnost před vysírajícími debily. Kdybych měla na cvičáku strach, odešla bych z něj. Musela jsem to udělat dvakrát a to proto, že si instruktor nedokázal zjednat pořádek. Pořiďte problémovému psovi klec nebo přenosnou látkovou boudu a zabraňte mu ve výhledu na místo, které ho rozrušuje. Já se chvi na cvičáku věnovat svým psům a ne pomáhat řešit problémy jiných.
Asi rok jsem dělala instruktorku v Kardašově Řečici na agi. Pokud cvičili problémoví psi, všichni samci byli v kotcích. Pes se nejdřív musí navázat na majitele a to se tím, že ho nutíš cvičit vedle pro něj extrémně rušivého elementu nepovede.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 09:39
- Nahlásit

Rybka305

Mám 6 měsíční fenku NO a je velice agresivní na ostatní psy.

těžko říct, takhle od počítadla, jestli je šestiměsíční štěně velice agresivní na ostatní psy, nebo je to ve skutečnosti jiné chování. Může mít strach vycházející z nějakého špatného zážitku, může být skutečně agresivní, může chtít s jinými psy jen po psím komunikovat. Otázkou je, zda to jako majitelka dokážeš rozlišit. Někdy to člověk neodhadne.
Každopádně bych to řešila přes poslušnost a kontakt s tebou a maximální snahu o navázání psa na Tebe. Se psem nelomcovat, nepřetahovat se, ale v vzdálenosti od cizího psa, kdy ještě zvládá Tě vnímat, jí učit, aby Tě vnímala. Třeba přes povel sedni s očním kontaktem. jakmile provede, pochválit moc a mega a odměnit, pohrát si s ní. Pokud to nezvládne - nic se neděje, musíš jen zvětšit tu vzdálenost. Až bude mít dobře naučené a delší dobu upevněné, tak tu vzdálenost o něco málo zkrátíš a takhle to budeš postupně dělat, až tě zvládne vnímat i v blízkosti jiného psa. je to ještě štěně, nezapomínej. Všechno se teprve učí. A je jen na Tobě, jak dobře se to naučí. Stejně jako když rodiče nebudou s dítětem procvičovat psaní písmenek v první třídě - pak se to dítě nemá moc šancí se to dobře naučit. Princip je totožný. Vždy cvič jen kraťoulince a to tak, aby bylo za co odměnit. Pokud nevnímá, blbne - prostě zvětš vzdálenost, abyste ten cvik mohli provést tak, že ho zvládne. Pochopitelně - zdůrazňuju - vše na krátkém vodítku.Nenervi, pěkně v klidu, máte čas se to naučit, když se to naučí dospělí psi se špatnými zkušenostmi, aby se to nenaučilo štěně, které je téměř nepopsaný list. Co zkazíš teď budeš potom dlouho napravovat.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 11:35
- Nahlásit

U nás to majitel vyřešil sám, přestal chodit na agi. Nechtěli vyrušovat ostatní...

A co s tím druhým psem? Chodí tam cca od jeho půl roku (nyní rok a 8 měs.), v té skupině jsou 2 další dospělí psi, jinak feny, vše bylo ok, protože tito dva si ho dokázali podmanit, uznal je a netroufá si na ně. Jeden dospělec moc často ale nechodil. Když do této skupiny občas zavítal nováček samec, tak se ho tento stávající dospívající snažil sejmout, jako opravdu drsným způsobem. Myslím, že pojal cvičák za vlastní teritorium, i když je v hierarchii v podstatě pod dalšími dvěma, prostě tam nové soky asi nechce. Takto nám odradil už 2 zájemce, třetí radši dochází do jiné skupinky... a nyní napadl i 1 psa, se kterým nemíval problém. Z ničehonic, prostě cvičil na parkuru a najednou nabral směr k uvázanému psovi a bitka byla na světě... nejhorší je, že když se ho někdo pokusí zpacifikovat, tak se ožene i po člověku, i po vlastní majitelce... sice se vždycky dala bitka rychle utnout než došlo na vážnější poranění, ale sama mám strach z jeho nevypočitatelnosti a asi to nepůjde do nekonečna všechny samce nechávat v druhé skupině... majitelka sama nedokáže psa nijak potrestat než tím, že mu vyhubuje a odvleče ho za obojek, sice nejsem nějaký zastánce bití a násilí, ale tento pes by podle mě potřeboval důslednější, jasnější přístup. Majitelka nám ostatním sice povolila jejího psa praštit, nebo ho jakkoliv potrestat, protože o sobě ví, že to nedokáže, ale to si myslím, že nemá význam, že to ona by si ho měla dokázat usměrnit a mít u něj větší respekt... Jak takovému psovi vysvětlit, že cvičák mu nepatří, že noví psi se nenapadají, když jeho majitelka je na něj velmi mírná?

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 11:49
- Nahlásit

Shelticka

Majitelka nám ostatním sice povolila jejího psa praštit, nebo ho jakkoliv potrestat, protože o sobě ví, že to nedokáže, ale to si myslím, že nemá význam, že to ona by si ho měla dokázat usměrnit a mít u něj větší respekt... Jak takovému psovi vysvětlit, že cvičák mu nepatří, že noví psi se nenapadají, když jeho majitelka je na něj velmi mírná?

ty jo to je slušný masakéro a proč ten pes je teda nezajištěný? Proč neběhá s košíkem a na vodítku- do doby, než by byl ovladatelný? jako to je fakt hustý sobectví nechávat psa, aby masakroval ostatní. Ti z něj budou mít moc prima zážitky. A rozhodně pak o to lépe a radostněji budou některé nátury cvičit , o špatných zkušenostech s cizími psy vůbec nehovořím.
Hele - proč jí tohle dovoluješ? Nemyslím to nějak rejpavě, vůbec ne, ale nechápu to. Vždyť kvůli neschopnosti jednoho člověka, který nedokáže zvládnout svého psa, mají ostatní ze cvičení slušný peklo. Musím říct, že se divím, že Ti lidé ještě houfně neodchází. Já osobně bych si to líbit nenechala. Ať ho má onáhubkovanýho a na vodítku holt i i na parkuru.

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 14:03 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Rybka305

6 měsíční fenku NO a je velice agresivní na ostatní psy. Na cvičáku by se do každýho pustila, na každýho psa vrčí, štěká a nejradši by běžela za ním

V šesti měsících to velmi pravděpodobně není žádná forma agrese, ale zatím jen zanedbaná socializace, je to přece ještě štěně. Vypadá to, že jsi z vesnice - při procházce po vesnici - a tam často bývají se socializací psů problémy, protože skoro není s kým socializovat - Téměř každý dům má na zahradě svého psa - to je právě ono, všichni ti psi žijí odděleně na zahradách a dvorech a nemají moc příležitostí naučit se spolu komunikovat.

Bohu žel jste asi zanedbali nejdůležitější období - do zhruba 5 měsíců mají štěňata takový „štěněcí průkaz“, který jim dovoluje zkusit si k dospělým socializovaným jedincům téměř cokoli a sledovat, co to udělá. Dospělák by je měl nanejvýš tak umravnit, ale zdaleka jim nic neudělat. Byla by to výhoda stihnout toho co nejvíc do teď, ale ani takhle není nic ztraceno.
Jen je třeba si uvědomit, že schopnosti komunikace s druhými psy jí nemůže naučit žádný člověk, to musí udělat jiní, vyrovnaní, psi.

Druhý zdroj vašich potíží je pravděpodobně v tobě - z původně dobře myšlené procházky se stane nesnesitelná tahanice - jseš zřejmě (už teď) ve vleku svého psa, místo toho, abys byla v jeho výchově vždycky o krok napřed a z vašich předchozích „špatných zkušeností“ (ve skutečnosti to v tomhle věku jsou pravděpodobně prkotiny) plyne tvá nejistota, kterou přenášíš automaticky na psa, místo abys mu byla oporou.

Takže bych navrhoval dvě souběžné linie řešení, jedna bez druhé nebude fungovat:

1) Najdi si pár vyrovnaných dospělých psů, ideální by byl cvičák, kde se dělá „smečkování“ a kde schopný výcvikář smečku ukočíruje, a co nejčastěji do ní choďte. Nestačí jednou za týden, domluvte se i na společných procházkách mimo cvičák. Začněte se psama-klukama a postupně přiberte i feny.

2) Postupně, jak bude tvoje fenka upravovat své chování k ostatním psům, upravuj ty svoje. Fenku zabezpeč, abys neměla strach, že někomu ublíží a mohlas být co nejvíc v klidu, dej jí aspoň košík. Snaž se s ní komunikovat klidně i ve vypjatých situacích, to je to, co ti pomůže, nervozita a nasranost není k ničemu. Ale klid musí opravdu vycházet z tebe, nestačí ho předstírat, i když i to je dobrý začátek, protože tě k tomu skutečnému klidu o kousek posune.

Rozhodně fenku neizoluj od ostatních psů ve snaze předejít problémům. To by byla cesta do pekel.

A nepřeceňuj úlohu výcviku poslušnosri v řešení tohohle problému. Výcvik ti pomůže fenku zvládnout, ale její problém asi neodstraní. Držím vám palce.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 14:08
- Nahlásit

PetraK
asi špatně čteš, nestává se to pořád, je to vyjímečně a nedá se to nějak předpovědět... normálně na tréninku funguje dobře, běhají všichni na volno, hrajou si... i když přišli ti noví, tak se seznámili na vodítku a bylo to třeba v klidu, pak mu rupne v bedně a zdrhne z parkuru si zabít vetřelce, nikdo jsme to nečekali, protože k tomu nedal žádný náznak... nevím jak si představuješ agility trénink na vodítku, to jaksi nejde, s náhubkem sice možná i jo, ale když cvičí na hračku, tak to taky těžko... ovladatelný je normálně dobře a rozhodně ho jen tak nenechává masakrovat ostatní... když vidí, že by mohl být problém, tak ho zajištěného má. Nikdo z ostatních tam ze cvičení žádné peklo nemá, protože s nimi vychází normálně dobře,nějaký cizí pes se tam objeví jednou za čas... nováčkovská skupinka je totiž jiná... až teď jsme právě nikdo nepochopili, proč napadl jednoho ze starých známých... já bych ráda přivítala rady jak psovi vysvětlit, že cvičák je všech a ne jeho a nesmí si ho bránit... o příspěvky typu jako jsi napsala ty opravdu nestojím, protože mi v ničem nepomůžou a tak jsou naprosto zbytečné

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 14:29
- Nahlásit

Shelticka

pak mu rupne v bedně a zdrhne z parkuru si zabít vetřelce, nikdo jsme to nečekali, protože k tomu nedal žádný náznak

no jo, ale když mu prostě rupá v bedně, tak já nevím, ale myslím, že by prostě měl být zajištěný.

ako jsi napsala ty opravdu nestojím, protože mi v ničem nepomůžou a tak jsou naprosto zbytečné

jo dobrý, promiň, já jen prostě myslím, že pes co tohle dělá, by zajištěný být měl, protože pak je to vůči ostatním psům dost blbý a nebezpečný.

ejhorší je, že když se ho někdo pokusí zpacifikovat, tak se ožene i po člověku, i po vlastní majitelce...

Když do této skupiny občas zavítal nováček samec, tak se ho tento stávající dospívající snažil sejmout

Takto nám odradil už 2 zájemce, třetí radši dochází do jiné skupinky..

tohle myslím mluví za všechno ne? a když ho není schopná zvládnout majitelka a ani tedy psa nechcete zabezpečovat,do doby, než jí bude doopravdy respektovat, tak nevím, moc možností asi nebude ne? A jestli ti nepřijde pro ostatní psy "peklo", že je jiný pes bezdůvodně napadne, tak to mu moc nerozumím. Každopádně - buď pes zabezpečen a nebo ovladatelný. Jiné cesty podle mě není. A myslím, že i agi se dá na vodítku, ne? Do doby, než jí pes respektovat bude. Jistě, profi asi běhat nebude, ale to by asi s takovýmhle psem stejně neběhala, ne? Protože si nedovedu představit, že uprostřed závodů se jí pes odebéře někam někoho zmasakrovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 15:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Walda

jo máš pravdu, psala jsem nevědomky v podstatě pro dospělýho psa.

edit - nicméně tím postupem - vzdálenost na kterou její fenka psy zvládá - bych i v tomhle věku postupovala /krom té socializace,o které píšeš/ - v běžných, necvičákových situacích, protože se ten pes na ní dobře naváže, bude s ní komunikovat- což teď nedělá - i v situacích, kdy je ve hře jiný pes. A obě se - díky té vzdálenosti naučí být v klidu a v pohodě. Ono to, učit psa něco na vzdálenost, na kterou zvládá, myslím, není vůbec marný. Pes tak získává postupně jistotu.

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:04
- Nahlásit

PetraK
nejdřív navázat na sebe a pak pomalu snižovat vzdálenost od rušivých momentů....přesně tak by to mělo fungovat
Z toho plyne poučení, 95% výchovy je mimo cvičák. Je to mezi člověkem a psem osobně. Jsou lidi, kteří si psa navázaného na člověka přivezou už jako štěně od chovatele, protože se takovej narodil (třeba většina bordel kolií). Ale ti mají nudu, ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:06
- Nahlásit

gabifi

Ale ti mají nudu, ne?

no rozhodně toho - bych řekla - zažijou míň než majitel foxe čí józefpšíka po lovecky vedených rodičích , ať zůstanu u psů neprimitivních plemen.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 18:43 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Shelticka Když psovi rupá v kouli, musí být podle mě zajištěnej.
Když jsem zkoušela agi, tak se podobný problém řešil buď košem, nebo odkládačkama.
Nic moc, ale podle mě je nutný bezpečnost zajistit, a měl by se postarat ten, kdo cvičák vede, ne? Když už tam má nezodpovědný majitele.
Nechodila bych někam, kde se mnou cvičí bez koše pes, kterýmu někdy rupne v kouli...
A podle mě laika když toto nezvládne majitel, tak výcvikář sotva psovi cokoli vysvětlí.

edit
o příspěvky typu jako jsi napsala ty opravdu nestojím, protože mi v ničem nepomůžou a tak jsou naprosto zbytečné

možná by to chtělo se zamyslet nad tím, že čék má zodpovědnost i za "náhody", který by měl předvídat, nebo nad tím, že rada, co chceš, možná neexistuje, páč nenahradíš majitele a to, co musí umět majitel psa.
Já osobně bych fakt nechodila do takových situací, páč by mi to rozhodilo mýho psa, s kterým jsme nervaní docela dlouho řešili, ale samozřejmě každýho věc, pokud to těm lidem fakt neva, a tobě neva, že ti ostatní se odradí... ale podle mě to nemáš jak vyřešit jinak než trváním za zajištění toho psa.

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2012 20:46
- Nahlásit

PetraK

psala jsem nevědomky v podstatě pro dospělýho psa

Aha, no.
U dospělý feny bych to řešil vlastně stejně, jakl už jsem popsal. Zajistit fenu a nabídnout jí společnost dospělech psů. Fena má opět tu výhodu, že kluci to s ní nebudou moc řešit, maximálně jí ukážou, v jakých mezich se má držet. A ta druhá linie - uklidnění samotného psovoda - by tu měla stejnou důležitost jako u štěněte.
Jen kdyby se neadekvátně chovala i k lidem a byla to teritoriální agrese (na cvičáku), tak bych to s ní řešil sám.

gabifi
PetraK

nejdřív navázat na sebe a pak pomalu snižovat vzdálenost od rušivých momentů....přesně tak by to mělo fungovat

Ještě jednou upozorňuju, že neřešíme přehnaný strach z na chodníku stojící popelnice , ale neschopnost adekvátní komunikace s jedinci jejího druhu. Jak feně váš postup v jejím problému pomůže?

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 07:22
- Nahlásit

Walda
nevím o co jde u Rybka305, jestli jsou to jenom drsnější štěněcí hry nebo strach ze psů nebo něco jiného. PetraK jí poradila způsob, jakým se léčí i fobie u lidí = postupným zvyšováním prahu citlivosti. Ten tvůj způsob, vypustit mezi smečku psů, je léčba šokem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 09:56
- Nahlásit

gabifi

Ten tvůj způsob, vypustit mezi smečku psů, je léčba šokem.

jo přesně.

Walda

jak píše gabifi - může to být pro toho psa kapek hr a kontraproduktivní /u štěněte zvlášť/ - si myslím já.
Pokud je pes nejistý, je dobrý mu ty situace - čistě podle mýho názoru - dávkovat postupně a podle toho co zvládá. Píšeš že

Fena má opět tu výhodu, že kluci to s ní nebudou moc řešit, maximálně jí ukážou, v jakých mezich se má držet

věř, že když byl Ešus vyklepnutej z toho pita a vystartila na něj fena, protože se šel družit, hodilo ho to zatraceně do háje. tak, že se bál i štěňat potom. Nekecám. Dodnes nemá rád některý druh pohybu a přibližování se cizího psa - bez ohledu na to zda fena, pes, či štěně. prostě je mu to nepříjemný. A co mu pomáhalo a pomáhá to polknout - to že se na mě ještě víc navázal a to, že cejtí tu mojí oporu, ale museli jsme se k tomu dopracovat právě přes ten postup co jsem psala. Po kouskách a s tím, že jsme v očním kontaktu. Dneska je za tenhle postup rád. Já si myslím, že jestli je živý tvor z čehokoliv nejistý - tím pádem klidně i z příslušníků svýho druhu, není vůbec na škodu, aby si zvykal postupně. Zvlášť je -li v rukou amatéra. Jo zkušený výcvikáři- tím myslím ty, kterým prošlo rukama opravdu habakůk psů s různejma potížema, dokážou odhadnout, zda ten pes ustojí to -hození do vody- kteréžto je rychlejší cesta, ale amatér - to odhadnout nemusí a pak jsou v řiti oba, pes i on. Navíc na ulici, kdy nevím o jakýho psa se jedná, člověku opravdu s takovým psem nezbývá než tenhle postup, aby se pes naučil že když řeknu,že teď se má pes věnovat tomu co jsem řekla, tak se tomu bude věnovat a ne, že bude ať už vyjíždět, nebo třeba jen dorážet na kolemjdoucího psa. A to jde nejlíp cestou pidikrůčků. Si myslim. Ale tak víš co, já jsem enem lajka.

neřešíme přehnaný strach z na chodníku stojící popelnice

no my ani takhle na dálku nevíme co řešíme vlastně. ale pokud je to strach z neochozeného, tak nevím, no. proč to neudělat postupně. Aby štěně získalo jistotu a pak se mu lépěji komunikovalo?

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:10
- Nahlásit

gabifi

No, co je pravděpodobnější u půlročního štěněte z vesnice? Že to je rozvinutá fobie, nebo jen malá schopnost komunikace? Já sázím na to druhé, už jsem pár takových viděl, a proto navrhuju jít přímo k jádru problému. Naposledy mladý labroš-kluk v Brně, tomu stačilo jedno odpoledne se staší vyrovnanou čubou, a panička, která přemohla strach, hodila se do klidu a jen psům asistovala. Pes už je v pohodě.

Zařazení takového psa do smečky není léčba šokem, maximálně může být čubina v šoku z toho, jak to jde najednou hladce. Protože vyrovnaní dospělí psi jí žádný šok nezpůsobí, jen jí řeknou "hele neblbni, neřeš to, normálně se snáma bav". Většinou to jde docela rychle, pes se najednou chytne a už funguje. Stačí si vlastně jen počkat. A pak samozřejmě udržovat kontakt se psama, aby zas za chvíli nezačal machrovat.

Když budete nejdřív psy obcházet s očním kontaktem, přidete o další drahocenný čas, naprosto si nemyslím že, jak píše Petra, máte čas se to naučit. Očnímu kontaktu se můžou učit, až bude pes v pohodě.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:17
- Nahlásit

PetraK

když byl Ešus vyklepnutej z toho pita a vystartila na něj fena

To nevím, na co narážíš. Já si pamatuju Ešuse hlavně z jednoho Pochodu pro psy kolem Pohoří, kde jsme šli se smečkou cz-psáků a on byl naprosto v pohodě.

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:21
- Nahlásit

Rybka305
Pouštíš svoji fenku pohrát s jinými štěňaty? Nebo kontakt se psem navolno nemá vůbec? Tipuju to druhé a v tom bude problém.
Souhlasím s postupem, který píše Walda. Ale je potřeba opravdu pečlivě vybrat psí parťáky, aby byli vyrovnaní a klidní, začít třeba s jedním psem, seznámit je, pak přidat dalšího.
A opravdu co nejčastěji (nejlíp denně) ji nechat navolno s těmi psy pohrát.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání