Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jak odnaučit psa štěkat na sousedy za plotem?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 11:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Grin

Ale postupem času na to přicházim, jenže ty zkušenosti ti fakt nikdo nepředá..

tak . já jsem to jen psala, aby sis nenadělala zbytečně do vlastního hnízda. Když si Ešusa podal ten pit, hodně jsem právě vůči ostatním řešila jeho nejistotu a obranné reakce /který jsem musela eliminovat od těch, kdy by si rád honil triko/ a tím jsem to celý zbytečně natáhla, proto jsem ti to psala.

S tim byste mi asi poradit mohli. Eventuálně můžeme jít do Ešusky, ať to tu úplně nezas..

s tím poradí lidi od víc psůch, já mám jen jednoho, takže ty zkušenosti jsou minimální - když třeba máme na hlídání Ešusí Macešku,, nebo kámošku. V tom případě, že Ešus hodlá bránit svou dámu, ho to bez nějakýho vyrválu nenechávám dělat, buďto se mi tomu podaří předejít, a pokud ne tak mu to načuřeně (já nevim jak to napsat ) zakážu a odvelím ho či zavodítkuju, když tuhle byla Maceška na začátku hárání. Ale snažím se to udělat tak, aby to nebylo jakoby na jeho úkor. Já nevim kurnik jak to vysvětlit

Eventuálně můžeme jít do Ešusky, ať to tu úplně nezas.

jo to jo, protože by se ztratilo zadání. No a nebo to možná i vyhodit jako samostatný téma, páč by to mohlo pomoct někomu dalšímu a v bordelu u nás to nikdo nikdy nejen hledat nebude, ale asi by ani nenašel

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 14:51
- Nahlásit

Ještě mě napadla jedna věc, děti mívají občas období, kdy se prostě něčeho bojí, ať už je to štěkot psa (obecně zvuky bývají problém) nebo cokoliv jiného. Přijde mi, že se jakoby potřebujou ujistit, že tam ta máma je a že je vezme za tu ruku a že tam mají tu jistotu a ochranu. A pak je to zase z ničeho nic přejde, nebo se začnou bát něčeho jinýho...
I kdyby doga nakrásně přestala štěkat, prcek možná stejně bude chtít chodit na zahradu jen s někým a za ruku, prostě má období kdy to potřebuje, a pak ho to zase přejde a rodičové budou řešit zas něco jiného...
Tak aby to nebrali jako "životní" problém a nezačali stavět zeď za půl mega a tak, za pár měsíců může být všechno jinak.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 18:09
- Nahlásit

PetraK
po hodinách zírání na ně jak pletou pavučinu (a že to je pro ně celkem fuška, jak jsem tak při zírání zjistila

ty nezklameš! ))))))))

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 21:42
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ty nezklameš!

no jo, taková sem já, svoboda mladá

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 09:06
- Nahlásit

Tak výsledek je, že krmení psa nevadí, ale metoda první volby bude, že majitelé dogy dají ze své strany rákos, aby stěnu zneprůhlednili.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 09:15
- Nahlásit

kachna_
Tak to je super výsledek jednání, sousedi zdá se jsou normální lidi se kterýma je domluva, tak dej pak vědět, jestli to pomohlo.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 09:16
- Nahlásit

kachna_
a co kdyby občas svého psa okřikli, když už řve na sousedy?)
kdysi dávno kamarádce se stalo něco podobného s NO, stačilo párkrát zalévat kytky hadicí.....a byl klid...
nevím,zda je to úplně ideální řešení,ale trocha vody žádnýmu psovi neublížila......a teď mě klidně ukamenujte

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 09:51
- Nahlásit

Nechci být kverulant, ale přes nebo kolem neprůhledného plotu je slyšet. Řvaní psa tedy ta neprůhlednost stejně nezabrání.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 09:52
- Nahlásit

žanda
No, tak nějak.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 10:02
- Nahlásit

Vlčáčková
Jenže je velká šance, že pes přestane řvát, když neuvidí na objekt svého zájmu.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 10:14
- Nahlásit

Maya
je prima, že to lidi zkusí po vzájemné dohodě- super.
Jsem trochu pesimista, bydlím v paneláku, psi zde bydlící za dveře nevidí a taky štěkají.....náš pesan se naučil rozlišit alespoň lidi bydlící na patře-na ty neřvejinak hlídá. (klepu na dřevo, že je zastavitelnej a neřve jak prokopnutej)
je to spíš odstranění důsledků- ne příčiny......
ale zkusit se má všechno

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 10:14
- Nahlásit

kachna_

Tak výsledek je, že krmení psa nevadí, ale metoda první volby bude, že majitelé dogy dají ze své strany rákos, aby stěnu zneprůhlednili.

no tak to zní dobře a snad se zadaří

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2012 12:35
- Nahlásit

Maya
Jenže je velká šance, že pes přestane řvát, když neuvidí na objekt svého zájmu.
No, nevím. Tady řvou psy i bez vidění furt.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2012 22:59
- Nahlásit

Hlásání po čase, dneska jsme tam byli.
Na plotě je ze strany sousedů rákos, kolem plotu vysazené thuje. Kamarád si pochvaloval, že co sousedi mají dítě, tak se navíc štěkání moc zlepšilo, protože se psovi mnohem víc věnují a berou ho hodně s kočárkem na procházku.
Když je kamarádovo dítě na pískovišti, doga na něj zaštěká, dítě to ignoruje.
Takže řekla bych šťastnej konec

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2012 16:08
- Nahlásit

kachna_
Bezva.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání