| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:41
- Nahlásit
Jinak je mi úplně, ale úplně u prdele, že se sousedovo dítě psa bojí
Jako samozřejmě bych si ten strach dítěte nebrala za svou vinu ani odpovědnost, ale pokud svým koníčkem působím nějakému dítěti strach a je tady možnost s tím dítěti pomoct, tak bych si lhostejnost moc nepěstovala.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:09
- Nahlásit
Vero
Taky bych myslela. A stejně přítelovic rodiče si přes plot ochočili dva hládací kavkazáky v jakýmsi areálu. Nosí jim hamky a hladí skrz plot a čokli je vitají z dálky, zatímco kdysi poprvé se tvářili, že je sežerou spolu s kýmkoli.
Takže bych neviděla skamarádění se s dogou úplně beznadějně, záleží na těch lidech i na tom psovi. Úplně nej by to mohlo být, kdyby se skamarádili i na pozemku té dogy, nejen přes plot, když se s lidma dá mluvit.
Myslím, že jsme si jenom nerozumněly, já tím myslela to, že čím víc bude kamarád naštvanej na psa a bude ho okřikovat, tím víc bude pes nejspíš štěkat.. že naopak vidím jako funkční být na psa milej a komunikovat s ním.
To samé to děcko, pokud bude otec dělat ze štěkání drama a bude naštvaný, tím víc se to dítě bude bát, přesně jak píšeš - zkusit na tom s prckem zapracovat sám, třeba hrou a tak.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:12
- Nahlásit
LucieS
já tím myslela to, že čím víc bude kamarád naštvanej na psa a bude ho okřikovat, tím víc bude pes nejspíš štěkat.. že naopak vidím jako funkční být na psa milej a komunikovat s ním.
To samé to děcko, pokud bude otec dělat ze štěkání drama a bude naštvaný, tím víc se to dítě bude bát, přesně jak píšeš - zkusit na tom s prckem zapracovat sám, třeba hrou a tak.
jo, jo. takto úplný souhlas s obojím.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:16
- Nahlásit
Vero
Já jsem to myslela ne tak, že s tim nemaj nic dělat, ale tak, že prostě a jednoduše to že se dítě bojí neni pro mě argument. A sice
1) esi se dítě bojí protože na něj pes zaštěká a ono se lekne a pak už se bojí, to ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle ovlivnit nemůžeš, pes prostě hlídá a nebo - jako ten muj - nesnáší když se na něj hrnou haranti.
2) a nebo jestli se psa bojí protože na něj řve furt um furt um furt? Tak pes furt štěká, no, tak je za plotem, tak čeho se bojí? Po nějaký hodině řvaní by si už mělo zvyknout. píšu to s nadsázkou, ale podle mě to tak je.
To, že to dítě pes NAPADNE nebo napadne otce dítěte, že na něj odněkaď vystartuje, prostě dojde k něčemu takovýmu, to je jiná věc a to už bych samozřejmě neříkala že to je problém toho děcka.
Jinak samozřejmě že normální lidi se snažej s tim něco dělat, exepláře s dogou co tu jsou popisovaní, tak to neberu jako normální lidi. Ale i tak je rozhodně lepší argument proti nim že pes štěkáním růší klid a tak, než že se dítě bojí.
A cizího psa za plotem bych nekrmila a s děckem se k němu nepřibližovala vůbec. Normálně bych ho ignorovala. I přes to řvaní. otočila bych se k němu zády a dělala si svoje. Vůůůbec by mě nenapadlo k němu chodit, mluvit na něj nebo ho nedejbože krmit.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:23
- Nahlásit
Grin
Normálně bych ho ignorovala. I přes to řvaní. otočila bych se k němu zády a dělala si svoje.
A co bys teda dělala, kdybys měla dítě, které tě nenapodobí, ale bude se bát, a furt víc, místo aby si zvyklo podle tvé představy, co "by mělo"? Nechala ho pořád se víc se bát, páč si má zvyknout? Pochybuju... On teda samozřejmě není jednotný recept na nic, ale tohle by mohlo být pro dítě stejně tak prospěšné, jako dost deprivující. Podle fůry okolností.
Já bych za cizím psem někde kdovíkde nechodila, ale pokud by to byl nonstop řvoucí pes souseda, tak klidně jo.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:26
- Nahlásit
Ještě k tomu
- zkusit na tom s prckem zapracovat sám, třeba hrou a tak.
Si nakonec tak nějak myslím, že je lepší, když táta naučí dítě, jak se přestat situací bát, než když aby mu jen odklízel překážky, to bych, kachno, nakonec asi dala jako hlavní vzkaz tomu kamarádovi... Ono těch situací ke strachu bude v životě fůra, a nepůjdou odstranit... Ať nenerví a zkusí si s tím pohrát...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:30
- Nahlásit
nejjednodušší řešení vidím v neprůhlednosti plotu, buď koupit nějakou tu bambusovou bo jakou rohož bo udělat plot dřevěnej, zděnej, dle finančních možností a podmínek. Protože v tomhle případě těžko bude jiné řešení. Co se týče dítěte, je to sice smutný, ale souhlasím s grinovkou že to není problém majitele psa
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:42
- Nahlásit
kachna_
Mně by to teda vadilo a snažila bych se řešit, kdyby můj pes děsil dítě (manželku) přímého, slušného souseda.
to by mi taky vadilo a taky bych to řešila..třeba tim seznámením s těmi slušnými sousedy,aby pak byl pes v klidu...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 17:47
- Nahlásit
Grin
Jinak je mi úplně, ale úplně u prdele, že se sousedovo dítě psa bojí, to neberu jako argument, to je fakt jeho problém. Argumentem je to neustálý štěkání
Tak tak..to mi taky přijde divnej argument, psa se může bát ikdyž neštěká,to je problém rodičů dítěte,ale štěkánmí ustavičný je opruz a narušování svobody těch sousedů...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 18:55
- Nahlásit
Sízra Milanová
psa se může bát ikdyž neštěká
no ale on se bojí protože štěká
Jasně, já sem zaměnila příčinu a následek. To že se sousedovo dítě bojí mýho psa, protože je velkej mi sice bude líto (dle povahy možno zaměnit ), ale nožičky mu proto neuseknu
My na tenhle problém narazili mimoděk, při debatě o živejch plotech
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 19:13
- Nahlásit
kachna_
Ty jo, takhle od pc bych rekla - chudak dogous. Co je znam, jsou to bezvadny detsky chuvy, sice obri, ale s velkym srdcem a dovedou se kolem decek chovat hodne nezne. Jestli dogousek nevystrci nos ze zahrady- je dost mozny, ze se ditete (zivyho hlasityho tvora podivnyho!! ) boji vic, nez 3letej prcek toho mamuta. Pokud psa nadale majitele budou izolovat, jedinym resenim je fakt nepruhledny plot, jak tu bylo x krat receno.
OT -
Ja jsem takhle vysvetlovala v lete sousedovic holcicce, jak se ma chovat za plotem. Mihnou se tu parkrat, budou stavet, ale zatim je parcela ladem. Holcina (cca 6-7 let) se chovala jak spratecek, rvala pres plot na Kremyla "Lehnii, nestekeej", mavala klackem (podobne komandovala sousedovic kozu uvazanou) - a rotvice penu u huby.
Rekla sem si, ze takhle to nejde a kdyz jeji tata sekal pozemek, vylezla jsem s Ag a zeptala se holciny, jestli nechce jit s nama. Pri vychazce sem ji vysvetlila, jak se chovat, jak se hybat, proc na ni Kremyl tak jeci atd.. A ejhle - ono to fungalo, prestala se podivne chovat, pozorovat Kremyla, jecet po ni - a cuby v klidu lezely a jen koukaly. Nakonec z ni vylezlo, ze se taky Kremyla bala, a myslela si, ze ji poslechne.
Tolik jen k tomu, kdyz maji sousedi dite (jiz odrostlejsi) a tomu, jak na ne reaguji psiska. Taky jim nozicky neuseknu, hubu nezavazu, ale nenecham je bezduvodne jecet. Vim, jak to muze byt neprijemny. Proto v ramci klidnyho souziti je dulezity udelat vstricny krok.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 19:39
- Nahlásit
kachna_
My na tenhle problém narazili mimoděk, při debatě o živejch plotech
chápu, tak na tom zneprůhlednění se tu všichni shodli, nevim koho by bavilo mít konflikt se sousedem,když to jde nějak řešit. Nvíc mi taky vadí když někdo obtěžuje svoje okolí at už psem nebo jakkoli jinak. Na druhou stranu jsem zažila i paní s kočárkem co jela po cestě kde jsem já cca 2metry od cesty seděla se psem(na vodítku a s košem) na lavičce(já na lavičce,pes na zemi ) a když ta paní projela tak na drhé straně ulice šel nějaký pes a můj pes na něj štěknul....paní s kočárem se jala mi vyhubovat, že jako její dítě se toho dozajista leklo, což mi přišlo jako zvláštní výtka když pes neštěkal na ní a byl zcela zajištěn...nevim jestli chtěla abych napříště psu zalepila mordu páskou,aby se to nemohlo stát, na to jsem se jí taky zeptala a paní mi již neodpověděla , ale tim nechci říct, že sousedi nemají právo na klid, mají...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 21:40
- Nahlásit
Fajka
tak pak ledu zkusit to uplácení přes žrádlo ... ale asi bych majitele na to upozornila
no to bez debaty , bez dohody bych to nedělala. Ale třebas si to majitelé nechají vysvětlit a pokusí se situaci řešit.
Grin
píšu to s nadsázkou, ale podle mě to tak je.
no to bohužel tak opravdu není. Zkus se někdy pobavit s někým, kdo má ze psů opravdu panickou hrůzu.
Strach má velký oči a u dětí dvakrát tak velký oči.
Já se třebas marně snažím zbavit strachu - a to je neopodstatněný - z pavouků. Jsem ve fázi, kdy některý i někdy dokážu vzít do ruky, ale je to zatraceně hrozná situace i když si to v hlavě- narozdíl od dítěte, který bylo vylekáno, dokážu srovnat. Jestli se bojíš pavouků, myší, výšek, hloubky....- tak si to asi předstvit dokážeš.
Vero
ale pokud svým koníčkem působím nějakému dítěti strach a je tady možnost s tím dítěti pomoct, tak bych si lhostejnost moc nepěstovala
Fifi
Proto v ramci klidnyho souziti je dulezity udelat vstricny krok.
přesně tak
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 21:45
- Nahlásit
PetraK
Strach má velký oči a u dětí dvakrát tak velký oči.
Já se třebas marně snažím zbavit strachu - a to je neopodstatněný - z pavouků. Jsem ve fázi, kdy některý i někdy dokážu vzít do ruky, ale je to zatraceně hrozná situace i když si to v hlavě- narozdíl od dítěte, který bylo vylekáno, dokážu srovnat. Jestli se bojíš pavouků, myší, výšek, hloubky....- tak si to asi předstvit dokážeš.
ale když budeš mít vedle domu zverimex kde ve výloze budou obří tarantule a ty se budeš kolem nich bát projít a budeš tudíž muset chodit oklikou,taky je kvůli tobě neschovají dozadu....mimochodem se jich taky děsně bojim a do ruky bych jen nevzala ani za nic
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 21:48
- Nahlásit
na tom zneprůhlednění se tu všichni shodli
no a nevíte někdo o živym plotu:
nejedovatej , stálezelenej, ideálně aby rychle narostl a pak už měl ty přírůstky minimální. Důležitý jsou podmínky - nejedovatej a nepříliš velké přírůstky (vrbu a "zázračný plot") už mi zamítnul. Thuje nemá rád.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 21:51
- Nahlásit
Sízra Milanová
taky je kvůli tobě neschovají dozadu....
no to ne, ale tady je to taky dost o tom, že ten pes způsobil , že se to dítě bojí. A je to o tom že ten pes tam dělá vyrvál, když jsou na zahradě a tím pádem oni na tý zahradě ani být nemůžou, protože pes řve jak prorvaný Slapy. Je to myslím, trochu jiná situace než s tarantulí ve výloze.
Ale hlavně jsem tím chtěla říct, že to není tak krásně jednoduchý, jak si myslí Grinová, to opravdu není, stačí si sebe představit v situaci toho dítětě a místo dogy si dosadit to, co dokážě mě samotnýho sejmout v kolenou, takže tahle cesta by prostě nefungovala. Jak říkám, zkus se zeptat někoho kdo má panickou hrůzu ze psů, a je fuck, jestli ho pes pokousal, poděsil, nebo mu to bohužel vštípili svým chováním rodiče (to jsem zrovna nedávno řešila s mým kolegou, který takhle vystíhoval svou dceru.)
a do ruky bych jen nevzala ani za nic
ale jo vzala, já si prostě řekla, že už mě to vadí, tahle moje pošahanost. Ale s tím psem je to opravdu mnohem horší.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 21:53
- Nahlásit
kachna_
nejedovatej , stálezelenej
vaří se nám tu s Brtnikem hlava a zatim nic , jen ty thůje, ostatní buď roste pomalu, nebo je to jedovatý, nebo ne stále zelený
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:01
- Nahlásit
kachna_
hele souhlas s Petrou, taky se mi jeví nejiideálnější ty tůje, rychle rostou, daj se tvarovat a udržovat v přijatelný vejšce, všechno ostatní nejedovatý opadává, dala bych tam teď něco neprůhlednýho a před plot zasázela dvouma řadama tůje, my máme teda smrky, ale není to vono, jsou "řídký" a rostou pomalu. Nebo pak fakt jedině tu zeď
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:06
- Nahlásit
Alexa
já nechci plašit dopředu, ale se bojím, že ... zeď nezeď pes bude řvát i tak, když tam budou , už si tuhle zábavičku jede dost dlouho . Jediná cesta možná bude, že se prostě k tomu majitelé nějak postaví. Ale třebas se pletu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:10
- Nahlásit
kachna_
nejedovatej , stálezelenej, ideálně aby rychle narostl a pak už měl ty přírůstky minimální.
Dost vysoke zadani. Napada me habr, ale nevim, jestli to je rychlerostouci. Kazdopadne nepruhledny i pres zimu.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:11
- Nahlásit
PetraK
já nechci plašit dopředu, ale se bojím, že ... zeď nezeď pes bude řvát i tak, když tam budou , už si tuhle zábavičku jede dost dlouho . Jediná cesta možná bude, že se prostě k tomu majitelé nějak postaví. Ale třebas se pletu.
to je docela možný, ale spíš věřím tomu že ne, protože nejde ani tak o to že je neuvidí ale že je to dokonale oddělený. Vzhledem k tomu, co jsem pochopila z výše řečeného s majitelem psa je těžká dohoda a minimální snaha k nápravě, těžko to vyřeší jinak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:14
- Nahlásit
Fifi
habr sice neopadá, ale zprůhlední, páč ty listy sice neshodi, ale nejni stálezelenej a na jaře je tam doba, kdy je nahatej úplně.
Alexa
to je docela možný, ale spíš věřím tomu že ne, protože nejde ani tak o to že je neuvidí ale že je to dokonale oddělený
já nevím, nemůžu říct, nemám zkušenosti, jen mě to tak napadlo i vzhledem k tomu, že to je asi tak jediná psova zábava.
je těžká dohoda
to asi zatím ne, jen jsou to spíš lidi, kteří nebudou schopni psa ošéfovat - tak jsem to teda pochopila já.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:16
- Nahlásit
PetraK
no to ne, ale tady je to taky dost o tom, že ten pes způsobil , že se to dítě bojí. A je to o tom že ten pes tam dělá vyrvál, když jsou na zahradě a tím pádem oni na tý zahradě ani být nemůžou, protože pes řve jak prorvaný Slapy
To že furt řve by se řešit mělo,vždyť to píšu od začátku a to ze strany majitelů psa..taky by ho měli venčit apod.to všichni asi chápeme že jo,ale těžko převychovávat lidi no, nepochopila jsem z toho,že dítě má panický strach ze psů, ale že se prostě bojí týhle dogy, která tam štěká a navíc po něm na ulici vyjíždí,takže bych to nebrala jako fobii ze psů obecnou,ale jako konkrétní strach z jednoho "zlýho" psa, což je blý protože děcko se pak může bát všech psů no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:22
- Nahlásit
Sízra Milanová
ale že se prostě bojí týhle dogy, která tam štěká a navíc po něm na ulici vyjíždí,takže bych to nebrala jako fobii ze psů obecnou,ale jako konkrétní strach
no ať je to strach z jednoho psa, či obecně a dítě je malý, tak se to fakt nepořeší tak jak psala Grinová, to jsem jí chtěla vysvětlit. Že po hodině štěkání či něčem podobném se toho to dítě rozhodně nezbaví, že to je proces na mnohem delší dobu. Stejně jako já se nezbavím strachu z pavouků po hodinách zírání na ně jak pletou pavučinu (a že to je pro ně celkem fuška, jak jsem tak při zírání zjistila )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:23
- Nahlásit
Sízra Milanová
navíc po něm na ulici vyjíždí,
to ani ne, vyjela po kamarádovi, když se proti ní rychle vrhnul, aby strhnul dítě k sobě, protože vběhlo do silnice (zlatej pes na učení chůze u nohy ).
se prostě bojí týhle dogy, která tam štěká
jo
PetraK
jen jsou to spíš lidi, kteří nebudou schopni psa ošéfovat
jo jo, to si taky myslím. Znám je i trošku osobně a řekla bych, že prostě špatně zvolili plemeno do svých podmínek. Klidnější ovčák by tam podle mě prosperoval.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:28 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
no tak snad ale kdyby se jim podařilo vysvětlit situaci i s poukazem na to, že pes jim tedy neumožňuje pobyt na jejich vlastní zahradě, tak by snad mohli zkusit zvládnout odvolat psa domů, když pokaždý začne dělat vyrvál??? třebas? co?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 22:29
- Nahlásit
kachna_
to ani ne, vyjela po kamarádovi, když se proti ní rychle vrhnul, aby strhnul dítě k sobě, protože vběhlo do silnice (zlatej pes na učení chůze u nohy ).
jo takhle,tak to jsem si blbě přečetla...tak by se třebas dalo se psem seznámit normálně na návštěvě jak už jsem psala,ale samo nevim v jakym vztahu jsou ty sousedi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2012 23:03
- Nahlásit
Já myslím, že když se ten plot zneprůhlední, tak to toho psa přestane za chvíli bavit štěkat do plotu, kdysi jsem to řešila taky kvůli sousedovic psům, stačilo zadělat plot a za pár dní byl klid.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2012 02:09
- Nahlásit
Hele o tom ze to dite ma panickej strach ze psu tady doted nepadlo ovo! A pokud ho ma, tak je uplne jedno jestli tam ten pes rve nebo nerve, diteti by stacilo kdyby existoval. Sousedky decko se taky boji psu, tak se ji mam vyhybat a sledovat kdy chodej domu abych ji nahodou nepotkala az pujdu se psem??? Tak proc ty rodice tomu teda to dite vystavujou kdez vysiluje, proc si s nim nehrajou od toho plotu se psem dal?? Jestli nekdo muj prispevek vubec docet, tak zjistil, ze ja bych soustavny stekani fakt resila, to by si meli osefovat panickove, ale to dite by si zase meli obstarat rodice. At uz tak ze ho nebudou tomu vystavovat a budou si s nim hrat dal od plotu a nebo tim ze ho naucej ze mu pes kterej je za plotem neublizi a mebo tim ze zajdou k psychiatrovi a nebo ja uz nevim... A fakt krmit zvire ktery pousti hruzu a steka a evidentne ty lidi nesnasi tak to mi prijde lepsi ho zcela ignorovat, vzdyt s tim muze zacit otec ditete sam a az s pes zlepsi, muze si vzit dite pak..
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2012 07:15
- Nahlásit
Čaute, pokud by nevadila rostlina co leze po plotě tak je vhodná akébie pětičetná je velmi jedlá, hezky kvete a opadá pouze ve velkém mrazu, nepotřebuje žádné velké pečování a když se zapojí porost tak skrz ní vidět nejde ani když opadá bo ty větvičky jsou fakt hodně hustý
|