Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jak odnaučit psa štěkat na sousedy za plotem?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 07:40
- Nahlásit

Grin

prej nemá panickej strach ze psů, ale bojí se toho jednoho

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 07:55 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Grin
hele, ze začátku jsi řešila, že jsi, co se týče Grina, příliš ohleduplná k ostatním, nepřeťáplas tu nápravu kapánek?
Sousedky decko se taky boji psu, tak se ji mam vyhybat a sledovat kdy chodej domu abych ji nahodou nepotkala az pujdu se psem???
Ne, ale já bych se (pokud je sousedka tomu nakloněná) asi nabídla, že bychom na tom mohli zapracovat společně, páč je to doufám prevence možnejch průšvihů (snad poslední edit. )
o tom ze to dite ma panickej strach ze psů
nemá, jen si dovolilo se začít bát obrovského psa, který na něj stále štěká. Proto se bojí chodit na zahradu, chodí tam jen, když s ním jde někdo a drží ho za ruku. Ještě začátkem března tam s náma sbíral větvičky.
Jak jsem psala, zneprůhlednění plotu se řeší. Řešil se už před tím, než jsem zadala téma, který přineslo pár zajímavejch rad a názorů - třeba o tom, že krmení nemusí vést k úspěchu, přišli jsme s kamarádem i na jednu věc, co by možná mohl dělat on jinak.
Myslim, že jeho způsob řešení je hodně konstruktivní, od začátku jsem psala, že problém chce řešit ve spolupráci se sousedy.
to mi prijde lepsi ho zcela ignorovat
nevadí ti, že píšu, že to dělá a nefunguje to?
hancaw
pokud by nevadila rostlina co leze po plotě tak je vhodná akébie pětičetná
nevim jak jemu, já jí chci!

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:06
- Nahlásit

Sízra Milanová
prej nemá panickej strach ze psů, ale bojí se toho jednoho

no já jen že někdo tady argumentoval panickou hrůzou a pavoukama. Jestli se bojí jen toho jednoho psa, jinejch ne, tak je to něco co se dá ovlivnit podle mě, třeba tim že dítěti ukážu že mu za plotem nic nehrozí a že si nemusí toho zlýho pejska všímat, a že si bude moct to dítě hrát dál od plotu... brácha se asi do svejch 4 let strašně bál pračky, co jsme měli v koupelně. Koupat se musel, pračka se nikam samozřejmě nestěhovala, ale máma prádlo prát nemusela, když on byl v koupelně. Takovejhle přístup bych zvolila, vždyť může bejt na druhym konci zahrady, nemusí bejt půl metra od plotu, můžou se s tátou pomalu přibližovat... a tak dál. Navíc nutit dítě co se čokla bojí aby ho krmilo, no nevim nevim. Jo a btw to vaše prokrmování a chlácholení... kdysi mi někdo poradil totéž na dobrmana co na mě pořád štěkal když jsem byla na houpačce. Párkrát to prošlo, ale stejně si na mě nezvykl a nakonec mě pokousal jídlo nejídlo. Takže to bych fakt nedělala.

A co se páníčků týče řešila bych jak říkám jenom to řvaní, to, že se mi dítě psa bojí bych vůbec jako argument nepoužila. Protože s tim na mě někdo přijít jako s vážnym argumentem, tak ho bacim asi. To štěkání mi připadá jako jedinej vážnej problém, kdyby ten pes neštěkal, tak se ho třeba to dítě nebojí, to uznávám samozřejmě. Ale i tak je to jen a jen o tom, že by pes neměl vyřvávat za plotem 24/7 a to ne proto, že se ho nějakej sousedovic harantík bojí, ale proto, že to je prostě nepřípustný, ruší to a nasírá lidi a ten pes z toho magoří taky. A už HOWGH, už se nehodlám dále hájiti!

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:14
- Nahlásit

Grin
A už HOWGH, už se nehodlám dále hájiti!

vždyť se nemusíš nijak hájit,máš právo na svůj názor....znáš mě,že já bych se na drzý sousedy co otravujou s děckem velmi rychle vyprdla, ale tady v tom případě mi přijde,že ty lidi se to snaží řešit po dobrym, se psem se chtěj zpřátelit,nechtěj ho trávit a psát udání apod a to si myslim,že by mělo bejt odměněný nějakym vstřícnym krokem ze strany majitelů psa,který by tudíž mohli i vzít na zřetel,že když tam pes útočí na plot až lítaj sliny tak že se malý děcko toho bojí.... v tomhle případě konkrétním,protože pokud tam fakt útočí na plot ten čokl a vypadá že tam každou vteřinu vlítne a pozabíjí rodinku, je ten strach možná docela oprávněnej

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:17
- Nahlásit

kachna_
hele, ze začátku jsi řešila, že jsi, co se týče Grina, příliš ohleduplná k ostatním, nepřeťáplas tu nápravu kapánek?
Ale vždyť já nejsem proti aby si toho psa sousedi zpacifikovali, s tim souhlasim, žádnej čokl by neměl furt vyřvávat a strašit děti ale zároveň si myslim, že to, že se dítě bojí, neni dobrej důvod pro argumentaci....

Ne, ale já bych se (pokud je sousedka tomu nakloněná) asi nabídla, že bychom na tom mohli zapracovat společně, páč je to doufám prevence možnejch průšvihů (snad poslední edit

Můj pes jim nic neudělá, chlapeček si zatim pomalu zvyká na Trixinu, ale i tý se bojí, Grin jde způsobně u nohy, na tyhle nikdy neštěká, ale nehodlám se angažovat víc, Grin o něj taky nestojí, nechce lidi ani děti, tak nevidim důvod proč ho tim trápit.

nevadí ti, že píšu, že to dělá a nefunguje to?

to jsem neviděla pani (červenající se smajlík)

Myslim, že jeho způsob řešení je hodně konstruktivní, od začátku jsem psala, že problém chce řešit ve spolupráci se sousedy.

a to je co, to krmení??? S tim jak říkám moc nesouhlasim, ten dogouš je už asi nesnáší

nemá, jen si dovolilo se začít bát obrovského psa, který na něj stále štěká. Proto se bojí chodit na zahradu, chodí tam jen, když s ním jde někdo a drží ho za ruku. Ještě začátkem března tam s náma sbíral větvičky.

No ale já netvrdim že ty sousedi dělaj všeko dobře BOŽEEEE!!!! Netvrdim ani že bych jim sama za to nedala do držky!! Nesnášim když psi v kuse řvou! Jenom říkám, že prostě to, že se dítě bojí NENI pro mě důvod se jakkoli omezovat, protože tady furt narážim na někoho kdo se psů bojí a ty matky by chtěly abych psa nechala utratit a nebo rovnou třeba rozčtvrtit a skrmit, prostě je sere už jen to, že ho mám, když mi někdo mluví na psa před sámoškou a ten pes na něj hystericky řve, páč má z něho strach, taky se naseru a řešim to, a ty lidi pošlu do háje aby ho nechali bejt. Ale Grin zase nemá žádný úlevy, když se bojí člověka, co de jenom kolem, a řve na něj, tak nechodim a nedořvávám lidi aby dělali větší okruh, ale pracuju s tim psem.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:18
- Nahlásit

Sízra Milanová
vždyť se nemusíš nijak hájit,máš právo na svůj názor....znáš mě,že já bych se na drzý sousedy co otravujou s děckem velmi rychle vyprdla, ale tady v tom případě mi přijde,že ty lidi se to snaží řešit po dobrym, se psem se chtěj zpřátelit,nechtěj ho trávit a psát udání apod a to si myslim,že by mělo bejt odměněný nějakym vstřícnym krokem ze strany majitelů psa,který by tudíž mohli i vzít na zřetel,že když tam pes útočí na plot až lítaj sliny tak že se malý děcko toho bojí.... v tomhle případě konkrétním,protože pokud tam fakt útočí na plot ten čokl a vypadá že tam každou vteřinu vlítne a pozabíjí rodinku, je ten strach možná docela oprávněnej
Znova a znova a znovaaaa: Já se majitelů nezastávám jsou to dementi a rozhodně schvaluju práci na společným řešení, jen neuznávám argument "dítě se bojí". toť vše.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya

kdysi jsem to řešila taky kvůli sousedovic psům, stačilo zadělat plot a za pár dní byl klid

jo?tak to by znělo dobře, no já právě nemám s takovou věcí vůbec zkušenosti a říkala jsem, že pokud je to jediná psova zábava - co ž asi nejspíš bude (ale třebas se mýlím), tak by to třeba nepomohlo. ale asi jo.

hancaw

tak je vhodná akébie pětičetná

šikovná, šikovná

kachna_

nevim jak jemu, já jí chci!

já taky, moc

Grin

no já jen že někdo tady argumentoval panickou hrůzou a pavoukama
taky

Já přece chtěla jsem ti to jen připodobnit, že to není tak jednoduchý, jak si to představuješ. Zkusím to tedy jinak, představ si, že vedle u sousedů mají koně, nijak se koní nebojíš, ale tenhle je nejen dost velikej, ale taky hodně divoký, pokaždý, když přijdeš na zahradu začne hodně hlasitě ržát, dělá bordel, vzpíná se směrem k tobě.., ten plot co mají sousedi, není nic moc pevný ......bude to tak pokaždý, když tam přijdeš....... bude Ti to přijemný? nebo se budeš bát? POmůže ti když tam bude sedět někdo jiný aby ti ukázal, že se nic neděje? a pomůže ti, když tam s tebou někdo bude a budeš se dívat jak ten kůň vyvádí?? Ten plot je zatraceně nepevnej.....

Protože s tim na mě někdo přijít jako s vážnym argumentem, tak ho bacim asi

aha. tak to nahoře nečti, no.

kachna_

nepřeťáplas tu nápravu kapánek?

ale asi jo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:22
- Nahlásit

Sízra Milanová
útočí na plot až lítaj sliny
v případě dogy stačí dvoumetrová vzdálenost od plotu
útočí na plot ten čokl
ne, prostě jen velmi nepříjemně štěká na plot, nezlepšuje se to a začíná to do společného vedležití vnášet problémy, proto se to zavčasu řeší

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:24 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

Grin
Jenom říkám, že prostě to, že se dítě bojí NENI pro mě důvod se jakkoli omezovat, protože tady furt narážim na někoho kdo se psů bojí a ty matky by chtěly abych psa nechala utratit a nebo rovnou třeba rozčtvrtit a skrmit, prostě je sere už jen to, že ho mám, když mi někdo mluví na psa před sámoškou a ten pes na něj hystericky řve, páč má z něho strach, taky se naseru a řešim to, a ty lidi pošlu do háje aby ho nechali bejt

ano v tom máš podle mě pravdu,samotnej důvod,že se toho psa dítě bojí neni argumentem podle mě taky, já chtěla říct,že bych k tomu v tomto případě konkrétním přihlédla...ale už je to torchu slovíčkaření. Jinak na tom,že se mého psa bojí nějaké dítě bezdůvodně bych taky pracovala pouze tím,že bych psa k němu nepouštěla, ale že bych pořádala nějakou terapii pro děti co se bojí to není moje povinnost samozřejmě, moje povinost je se psem neotravovat okolí.toť vše.

edit,pracovala bych kdyby se jednalo o dítě mýc známých,protože bych ho nechtěla nějak omezovat, cizí dítě opravdu je mi líto,ale můj pes se nemusí kamarádit s cizími lidmi a taky se nekamarádí a nutit ho nebudu.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:30
- Nahlásit

PetraK
Já přece
Ajo NO kdo taky jinej žejo Ešusová

Ten plot je zatraceně nepevnej
Tak v tom případě to chce ten plot ROZHODNĚ zpevnit ale s tím já souhlasím od začátku

aha. tak to nahoře nečti, no.
Too late!!!!

nepřeťáplas tu nápravu kapánek?
ale asi jo.

Spíš jsem zjistila, že zatimco já překypuju ohleduplností, tak mýho psa v mym baráku před mýma vchodovýma dveřma pokouše sousedčim čokl, svýho psa musim zavírat do obyváku a pouštět mu televizi protože sousedčin čokl neustále štěká a tudíž mi rozštěkává smečku, že když jedu autobusem a na plošině pro psa je kočárek a plošina pro kočárek je prázdná, musim jít se psem na to nejdebilnější místo v autobuse a hlídat jestli se mu neskřípe ocas do té kulaté otáčející se věci uprostřed, že pokud mám psa navolno a proti nám jde menší pes, musim si já svého psa připnout zatímco ten menčí smí zůstat na volno... a tak. Fakt ten rok s Grinem mi dal takovou školu... a i tak si myslim, že jsem stále dost ohleduplná.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:36
- Nahlásit

Grin
že pokud mám psa navolno a proti nám jde menší pes, musim si já svého psa připnout zatímco ten menčí smí zůstat na volno... a tak.

tohle mě strašně štve taky já musim chodit v domě se psem na vodítku protože paní má dva jacky a pouští je rovnou z bytu volně na chodbu a pak až za chvíli jde za nima a oni šíleně do Nyxy jdou a paní je to jedno , pokud bych nechala psa navolno, už pejsky nemá

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:41
- Nahlásit

Sízra Milanová
pokud bych nechala psa navolno, už pejsky nemá
¨no já taky kvůli Venouškovi psa připínám, když jdu do baráku což je dost joke, když jde celou dobu navolno a připnu ho jen v baráku... a připínala jsem ho i než mi ho venoušek napadl, když byl eště Grin štěňátko, co by mu nic neudělalo, aby se naučil že ho míjíme v klidu. NO a historii s venouškem znáš dobře... včetně toho jak se mi snaží dostat do bytu na psy pokaždý když jde kolem

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:46
- Nahlásit

Grin
NO a historii s venouškem znáš dobře... včetně toho jak se mi snaží dostat do bytu na psy pokaždý když jde kolem

ten venouš je jaký vemeno sem zapomněla?

jinak abychom nebyli OT uplně už: tady výběr živých plotů i s fotem:

http://www.ziveploty.eu/

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:48
- Nahlásit

Sízra Milanová
můj pes se nemusí kamarádit s cizími lidmi a taky se nekamarádí
no, je pravda, že u odtažitýho psa to je trošku něco jinýho a člověk může snadno nadělat víc škody než užitku (maminka dítěte to pak může interpretovat jako tvojí vinu, že se dítě bojí - jinak by ses nenabídla, že; pes bude naštvanej, protože o ten kontakt nestojí...). Ale zas je tu i ten pohled, dítě si zvykne, že se psa bát nemusí a je menší riziko, že vyjekne, což rozštěká psa (zbytek doplň dle svého oblíbeného kresleného seriálu).

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:49
- Nahlásit

Grin

NO kdo taky jinej žejo Ešusová

Tak v tom případě to chce ten plot ROZHODNĚ zpevnit ale s tím já souhlasím od začátku

jo já vím, že s tím souhlasíš, aji s tím že se pes prostě nemůže nechat řvát jako blbej do alelujá. ale když už nic jinýho, tak vzhledem k tomu, že to byl právě tuten konkrétní pes, bylo nebylo od věci, aby právě majitelé toho psa tento argument pochopili. si myslim. Páč díky tomu, že psa nechali dělat vyrvál setrvala, tak to celý vzniklo.

Spíš jsem zjistila, že zatimco já překypuju ohleduplností, tak mýho psa

jo já ti rozumím, a i tě i chápu, jen mi přijde škoda se takhle úplně přetočit, zvlášť když si pamatuju právě, žes taková nebyla , Neber to tak šmahem, uškodíš sama sobě, páč budeš furt nasratá

musim si já svého psa připnout zatímco ten menčí smí zůstat na volno...

pokud tě poslouchá, tak nemusíš, tohle jsem si tuhle vyříkávali s nějakou bábrdlí. měla smůlu.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:56
- Nahlásit

kachna_
Ale zas je tu i ten pohled, dítě si zvykne, že se psa bát nemusí a je menší riziko, že vyjekne, což rozštěká psa (zbytek doplň dle svého oblíbeného kresleného seriálu).

a je tu i další pohled na věc,dítě se jednorázově v mojíspolečnosti,když psa šéfuju s nim seznámí a pes zůstane v klidu..příště dítě potkám,to psovi sáhne neočekávaně na hlavu, protože už se ho nebojí a pes ho kousne...což by se klidně mohlo u mýho psa stát. Proto když by zamnou přišla paní sousedka s dítětem že se dítě bojí psa, ubezpečila bych jí, že se dítěti nic nestane a že nejlepší varianta je mého psa ignorovat, řekla jsem to tak i sousedce, která se chtěla sama dospělá se psem seznámit a pes jaksi nechtěl...ted se nebojí,pes neštěká,nevrčí, může kolem něj projít těsně,pes jí nezastrašuje nic, jen prostě ho nemůže hladit no,myslim, že je to normální...a nevim jakej kreslenej seriál máš na mysli

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 08:58 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Sízra Milanová
venouš je jaký vemeno sem zapomněla?
welshteriér

PetraK
jo já vím, že s tím souhlasíš, aji s tím že se pes prostě nemůže nechat řvát jako blbej do alelujá. ale když už nic jinýho, tak vzhledem k tomu, že to byl právě tuten konkrétní pes, bylo nebylo od věci, aby právě majitelé toho psa tento argument pochopili. si myslim. Páč díky tomu, že psa nechali dělat vyrvál setrvala, tak to celý vzniklo.
tak takhle jo, jestli na to budou majitelé dogy slyšet tak proč ne, tomu už rozumim pak.

jo já ti rozumím, a i tě i chápu, jen mi přijde škoda se takhle úplně přetočit, zvlášť když si pamatuju právě, žes taková nebyla , Neber to tak šmahem, uškodíš sama sobě, páč budeš furt nasratá

neeee, to já jsem furt eště dost hodná a ohleduplná, jenom už se neomlouvám každý krávě za to že jsem si dovolila pořídit si velké plemeno a taky už lidi posílám někam když mi týraj psa tim, že si ho chtěj hladit protože on je tak krásný a roztomilý. Neřekla bych že to přehánim, ale žiju v lepší symbióze s okolím páč si ty věci už tak neberu.

pokud tě poslouchá, tak nemusíš, tohle jsem si tuhle vyříkávali s nějakou bábrdlí. měla smůlu.

tož to on jako poslechne a jde u nožky, ale jakmile se k němu ten druhej pes začne přibližovat, kor se štěkotem, což tihle malí zase jo, tak pak už neposlouchá. Tzn připínám, protože nikdy nevim jak se ten druhej pes bude chovat.

edit: čimž chci říct mě neštve že si psa připínám, etve mě, že to dělám JENOM já PROTOŽE mám většího psa, i když je vychovanější

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:04
- Nahlásit

Grin
taky už lidi posílám někam když mi týraj psa tim, že si ho chtěj hladit protože on je tak krásný a roztomilý

mně se to naštěstí tolik nestává,vlastně jen jednou paní na Nyx..pocéém a už natahovala ruku k hlavě, řikám paní ona vás ale kousne nesahejte na ní prosim vás...uplně klidnym tónem a paní se urazila evidentně... ale tohle lidi nenaučíš, pes prostě musí bejt připravenej se pomazlit s posledním bezdomovcem kdykoli,jinak je to zlý pes a prostě nemá nárok

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Grin

tak takhle jo, jestli na to budou majitelé dogy slyšet tak proč ne, tomu už rozumim pak.

neeee, to já jsem furt eště dost hodná a ohleduplná, jenom už se neomlouvám každý krávě za to že jsem si dovolila pořídit si velké plemeno a taky už lidi posílám někam když mi týraj psa tim, že si ho chtěj hladit protože on je tak krásný a roztomilý.

no to jo, člověk si má hájit svůj prostor. jen tak to působí z toho co píšeš,žes to vzala šmahem

Tzn připínám, protože nikdy nevim jak se ten druhej pes bude chovat.
no já se přiznávám, že nepřipínám, nechám Ešovi prostor,

edit - máme naučeno, že "Neřeš" a pak jsem tam já, abych prudiče zpacifikovala - což jsem si tuhle dobře pocvičila na 3x JRT. Není-li druhý pes na vodítku, nedávám ani svýho. Jen ho třeba zastavím, ječí-li smeták, zavolám si Ešátora k sobě s tím "Neřešho! je to drobení!" ale nepřipínám, protože chci, aby měl prostor , když do něj ten pes půjde,

edit dva - případně řeknu tudy jdeme a pošlu psa obloukem dopředu, čímž se smetákovi vyhne.

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:32
- Nahlásit

kachna_
S učenim na děti mám jednu zkušenost s mařenou, ona děti neměla ráda a docela po nich šla, opravdu nešlo, aby si jí pohladilo cizí děcko. Vzali sme teda kamarádčí trénovací děti, pytel piškotů, čokla na vodítko a byli sme děsně dlouho venku. pes nejdřív dostával pamlsky za všecho cokoli jen trochu pěkné ode mě, v těsné přítomnosti dětí. Strašně si na to zvykla, potom jí mohly dávat piškoty ty děti, prostě jenom samý děsně bezva zkušenosti a odměny v blízkosti těch dětí, prostě se naučila, že děti=jídlo a jídlo je samozřejmě nejvíc. Teď jí venku klidně nechám s dětma bez koše navolno, můžou jí řikat nějaký snadný povely a zakrmovat, můžou se s ní přetahovat o rohlik, ona začala bejt sama od sebe docela opatrná. Ale zvykla si. A ty děti si zvykly taky, nebojej se jí. A pokud jo, prostě je jen hlídám, aby k ní nelezly, neplazily se a ona mohla bejt někde v klidu, bez nutnosti obrannýho útoku. Pokud to skutečně chtěj řešit tim, že dítě budou kontaktovat se psem, aby si na sebe zvykli, doporučila bych utahanýho spokojenýho psa vzít s harantem na procházku, na klidovou procházku, vzít děsný dobroty, ukázat mu, že v kontaktu s tim děckem se dějou a dostávaj ty nejlepší možný odměny, že je docela výhodný chovat se mravně v přítomnosti toho děcka. Určitě nenuti haranta na čokla chmatat, jen koukat, až si samo bude chtít šáhnout, řekne si, nebo se samo přiblíží. Mimina, co máme v práci, tu s čoklama masírujem furt, některý už uměj ukázat, kde má pes ucho, nos, počítaj nohy. Ale vždycky až když chtěj, až když se nebojej si na psa šáhnout. A pokud je ten pes velkej a hodnej, nechávám ho ležet, oni sou pak tak nějak stejně vysoko ))) Ale všechno je na klid, s příjemně utahanym, nebo klidnym zvířetem, má z toho radost jak čokl, tak harant. Obávám se, že aby doga byla schopná se učit, držet hubu na povel, měla by bejt asi trošku unavená a uprocházkovaná, páč nevybitýmu čoklu budeš těžko něco vysvětlovat.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:43
- Nahlásit

PetraK
já se přiznávám, že nepřipínám, nechám Ešovi prostor,

edit - máme naučeno, že "Neřeš" a pak jsem tam já, abych prudiče zpacifikovala - což jsem si tuhle dobře pocvičila na 3x JRT. Není-li druhý pes na vodítku, nedávám ani svýho. Jen ho třeba zastavím, ječí-li smeták, zavolám si Ešátora k sobě s tím "Neřešho! je to drobení!" ale nepřipínám, protože chci, aby měl prostor , když do něj ten pes půjde,

edit dva - případně řeknu tudy jdeme a pošlu psa obloukem dopředu, čímž se smetákovi vyhne.

no, Gríňovi je 16 měsíců, myslim, že na podobnou vycepovanost máme ještě čas a máme nárok i na nějaké to zlobení až bude vybouřeným nepubertálním rozumným psem, doufám, že to bude vypadat přesně takhle!

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:46
- Nahlásit

Gerda
Obávám se, že aby doga byla schopná se učit, držet hubu na povel, měla by bejt asi trošku unavená a uprocházkovaná, páč nevybitýmu čoklu budeš těžko něco vysvětlovat.
já si vůbec nemyslim, že by bylo reálný skamarádit dogu s Míšou. Nehledě na to, že třeba naši psi se ti venku nebo když je dítě na jejich pozemku s nim klidně budou přátelit, ale jak je za plotem, tak hlídaj. Ani si nemyslim, že se dosáhne toho, že sousedi budou s dogou pracovat na tom, aby neštěkala. Tipla bych to, že se zneprůhlední plot a když to nepomůže, bude se řešit dál.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 09:50
- Nahlásit

Grin.

že na podobnou vycepovanost máme ještě čas a máme nárok i na nějaké to zlobení

ne, tak jsem to nemyslela, jako že on by musel šlapat jako hodinky - to jsem hodila spíš jako nápad, že přes pamlsky psa vést k tomu, ať se na tyhle malý uštěkánky vybodne, většina velkejch rozumnejch psů má nad nimi nadhled, myslela jsem spíš na to, že bych to jako neřešila tu situaci - jeden pes je na volno, druhej taky, nemyslím, podle toho co píšeš, že by ho Grin sešrotoval, ne?

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 10:09
- Nahlásit

PetraK
nápad, že přes pamlsky psa vést k tomu, ať se na tyhle malý uštěkánky vybodne
jo taaaak tak to samozřejmě cvičíme ale s jištěním

většina velkejch rozumnejch psů
ehm... to NENÍ popis pana Grina teda je pes a velkej, ale to třetí... hmmmm....

nemyslím, podle toho co píšeš, že by ho Grin sešrotoval, ne
neee to nehrozí, ale občas když mu ten pes neni sympatickej, tak vrčí jako dement což vypadá děsivě naprosto, když se tyčí nad yorkem třeba a vrčí. Samo odvolávám okamžitě ale hlavně se snažim těm situacím předcházet, prostě s cizíma psama se nebavíme a slušnost je jít u nohy děj se co děj, to se ho snažim naučit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 10:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Grin

hele můžu? jen než vypadnu, páč tohle už je O.T.a navíc vás neznám, nevím jak se Grin chová, co a jak Ty, ale je dobrý si ohlídat, aby člověk v tý psí komunikaci nebral svýho psa moc "pod krkem", tím myslím, aby ho v určitých situacích nevědomky neznevýhodňoval či jak to říct,, nebo spíš, aby měl ten pes prostor pro psí komunikaci, tím myslím to, že když jsou oba psi na volno, druhý pes se přiřítí , a nějak koná, tak že ten můj pes nemusí být stůj co stůj jeliman. Víš co myslím ? /ne to, že se můj pes bude prsit na slabšího, ale to že jestli ten přiběhnuvší smraďoch vysírá a můj pes se naštětí a buble si, tak to ještě neznamená, že je zabiják, rváč.Možná to blbě vypadá v nepoměru velikostí, ale pokud šel do kontaktu první ten cizí pes a nepřišel s nápisem "Welcome!", tak svýho psáka nehrotit a zavolat spíš takovým tím Demedemedemééé, pooď honem - páč na povel se tetkon pochopitelně zrovna může zvysoka vy....kašlat,neb "z boje" se neutíká, ale.......... povýšeně odejít je na místě. A proto spíš odejde na ledabylé pozitivní Demedemedemééé, páč "Jooo panička volá, má něco zajímacího, na krypla se můžu tím pádem vykašlat!" a hrdě okráčí, aby kryplovi vokázal, že jde za lepším.
Píšu z vlastní zkušenosti (ne že abych byla za chytrou), neb chybami i cizími se člověk snáze učí , ale nevím, jestli jsem to za á dobře napsala a za bé,jak říkám, jen mě to napadlo po přečtení toho cos napsala, třebas čtu blbě.

danajasa
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 10:56
- Nahlásit

PetraKale nevím, jestli jsem to za á dobře napsala a za bé,jak říkám, jen mě to napadlo po přečtení toho cos napsala, třebas čtu blbě.PANI TADY JE TO MOC HÉZKY NAPSANÝ http://blog.koira.cz/vycvik-psu/159

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 11:06
- Nahlásit

danajasa

PANI TADY JE TO MOC HÉZKY NAPSAN

jo! koukla jsem jen na začátek na ten první odstavec a - to je přesně to co říkám já lidem, když se třebas omlouvají za to, že jejich fenka mýmu psovi vysvětlí, že už jí obtěžuje, vždycky jim řeknu, ať si představí, že jsou sama ženská na zastávce a přijde nějakej takovej dvounohej....... chvíli koukaj a pak řeknou - "Nojo! To máte vlastně pravdu!" Je jim prostě blbý, že se jejich fenka ozvala, jenže ona prostě jen a čistě komunikuje. A že ten debil zrzavej to odmítá vzít na vědomí? No pak si halt následky ponese. Pochopitelně, když to překročí únosnou mez, či je fenka moc ťunťa, tak ho v tom pokračovat nenechám.
Moc do tý psí komunikace vstupujeme.
a jdu číst dál, díky za odkaz je to zajímací.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 11:12
- Nahlásit

danajasa

SKVĚLÝ! mělo by to viset na psím fóru. . přesně to jsem měla na mysli.

Grin
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 11:30
- Nahlásit

PetraK

já vim jak to myslíš a přiznávám že mám občas problém toho svýho bílýho hovádka neřešit víc než je potřeba, právě kvůli tý jeho velikosti hlavně a obloukem se dostáváme k té mojí ohleduplnosti až blbosti, protože se hned cejtim děsně provinile za to že mám většího psa v tom konfliktu
Jinak on je hodnej, je to sice spratek, občas dělá ramena, ale mouše by neublížil, bohužel panička je vysraná aby se jí nezačal rvát, když je v tomto citlivém období a tak možná dělá víc škody než užitku. Ale postupem času na to přicházim, jenže ty zkušenosti ti fakt nikdo nepředá...
mmch, já mám hlavně problém s tim, když nějakej pes obtěžuje čubu, ta chodí furt navolno a ožene se sice, jenže je malinká a ti psi se jí neleknou. V tu chvíli "jde na pomoc" Grin, kterej začne Trixinu bránit. Když je na vodítku, dělá virvál, když není tak si to řeším sama, prostě se postavím mezi cizího psa a čubu a psa vyženu, jenže když mám Grina, tak mám co dělat abych ho umravnila a nstíhám odkopávat psa od Trixininýho zadku. No a v tý situaci nevim, jestli ho mám peskovat za to vrčení nebo ne. S tim byste mi asi poradit mohli. Eventuálně můžeme jít do Ešusky, ať to tu úplně nezas...
jo a to psaní jsem četla, snažim se tim nějak říditi

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2012 11:45 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Grin
ať to tu úplně nezas...
myslim, že to neni nutný. Je to zajímavý a tady to bude snáz k najdění pro kolemjdoucí . Myslim, že možnosti tohohle dotazu již byly celkem vyčerpaný

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání