Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jak odnaučit psa štěkat na sousedy za plotem?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 23:01 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Kamarád má malý dítě kolem tří let. Dítě se bojí sousedovy dogy, která na něj furt přes plot štěká. Dogu rozhodně neprovokuje.
Dneska venku na kamaráda doga vyjela, nicméně kamarád to popisuje tak, že mu dítě vlítlo do vozovky, on po něm šáhnul přímo proti tý doze a ona to blbě vyhodnotila
S dogou nic nedělají, že jí venčili, viděl prvně. Doze je snad prý něco přes rok.
Vymysleli jsme jen to, že jí budou přes plot dávat pamlsky a na plot dají takovou tu zelenou stínovku. Se sousedy také o situaci budou zatím v klidu a po dobrém mluvit.
Napadá vás ještě něco?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 23:06 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

kachna_
Jo, já jsem si to tu vyřešila u několika psů. Protože kdo měl poslouchat partu nevychovaných čoklíků, kteří jen stojí u plotu a řvou soustavně celý den.
Jenže nevím, co by tomu zdejší velkokynoložky řekly, kdybych sem napsala, jak...
Zjednodušeně řečeno: neokřikují a nevychovávají páníčci, tak to dělám já místo nich. A je to hodně lepší než ze začátku.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 23:15
- Nahlásit

kachna_
Jen aby když jí budou krmit přes plot neštěkala ještě víc že jako chce přídavky. Osobně bych asi zkusila jen to zneprůhlednění plotu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2012 23:49 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
chce přídavky
Cir teda že chce přídavek neštěká, strejc ho takhle uplácel.
Vlčáčková
neokřikují a nevychovávají páníčci, tak to dělám já místo nich
výbornej nápad, křičet po psovi, kterej edit. po něm (napsala jsem to nejasně) už jednou vystartoval

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 00:33
- Nahlásit

kachna_
zkusila bych právě spíš, jestli se se sousedy normálně baví, několikrát se potkat venku, poklábosit spolu před psem, zkusit mu dát pamlsek, prostě si ho spřátelit. Ale třeba náš špicovitý uštěkaný Alfík má sousedku rád, ona ho přes plot krmí stále, nosí mu zbytky jídel i do misky, chodí si k nám do zahrady na vodu klidně, i když nejsme doma (teda mamka, mluvím o zahradě rodičů) a pak stejně, když spolu ženské klábosí u plotu, Alfča pořád do toho řve...vypadá, že se prostě chce taky zapojit do hovoru Ale to si myslím, že je trochu jiný případ

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 00:46
- Nahlásit

worick
zkusila bych právě spíš, jestli se se sousedy normálně baví, několikrát se potkat venku, poklábosit spolu před psem, zkusit mu dát pamlsek, prostě si ho spřáteli
příští rok, letos už zjevně venčili
několikrát se potkat venku, poklábosit spolu před psem, zkusit mu dát pamlsek, prostě si ho spřátelit.
moje psiska třeba hodně rozlišují venku-dom, tam by to nezbralo, jestli fakt nebyla ještě pořádně venku, tak bych se toho docela bála. Já mu taky psala takové to klasické obrušování hran přes poslušnost, ale to asi není reálné . Alemluvit se s nima dá, je to určitě taky netěší

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 04:31
- Nahlásit

kachna_
No tak mě to funguje i na fenu NO, která klidně pokouše i chlapy. Teď už jsem ve fázi, kdy jí řeknu "stačilo", ona stáhne ocas, zavře tlamičku a maže domů.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 07:10
- Nahlásit

Hele, co to otočit trošku? Prvních pár dní prokrmovat, aby si zvykla, že z nich padaj dobroty. Pak krmit už jen, když nebude štěkat s tím, že budou postupně snižovat vzdálenost mezi nima a plotem. Spolu se synem pak budou chodit "učit pejska, aby na ně byl hodnej". Myslim, že jak syn uvidí pokroky, tak by se mohl i přestat bát.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 07:22
- Nahlásit

Mě se soused snažil psy krmit taky. Z téhož důvodu. Dosáhl přesného opaku. Šeltie sice ochotně sežerou všechno co jim hodí, ale vůbec jim to nebrání v tom, aby po něm řvaly dál. Spíš mi přijde, že řvou víc. Nevím jestli chtějí přídavek, nebo co, ale řvou dost ve zlém, není to takový ten vítací štěkot. Navíc tím nasral mě a hádáme se, ale to už je fuck, se hádáme stejně

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 07:38
- Nahlásit

Biluška
hádáme se, ale to už je fuck, se hádáme stejně
a nemůže to bejt ten důvod?
Mě se soused snažil psy krmit taky.
a naštvalo by tě to i kdyby za tebou před tím přišel s tím, že jeho syn se už kvůli tvejm psům bojí chodit na zahradu?
Nevím jestli chtějí přídavek, nebo co
aha, no a já si myslela, že Maya jen zbytečně maluje čerta na zeď. Ale to by odrušili tím, že krmit i když štěká budou jen těch prvních pár dní, ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 08:38
- Nahlásit

kachna_
No já to beru podle těch svejch, Kim by vyřvával ještě víc, protože je přes jídlo a jak by se mu jednou při řvaní něco hodilo, tak to by byla konečná a Dorin je přes hlídání, takže přesně jak píše Biluška, všechno by sežral, ale to neznamená, že vetřelec přestane být vetřelcem, ořvával by ho nenávistně furt stejně, uplatit se nenechá ani doma, natož někým za plotem, ale uznávám, že špicouni a šeltie jsou v tomto asi zvláštní případ, možná na dogu to fungovat může.

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 10:09
- Nahlásit

Podle mě hodně záleží na jakési přirozené inteligenci psa a hlídacím pudu psa, na tom, jak moc si pamatuje špatné zážitky apod.
Třeba na asiata když budeš řvát, okřikovat a vůbec vzájemný "vztah" hrotit, dosáhneš akorát toho, že pes po tobě půjde o to víc. Pamlsky tady taky nefungujou. Nevím jak doga, ale bude to mít asi blíž k pastevci než šeltii či NO...

Takže asi bych zkusila se psem navázat lepší vztah hlavně tím, že i přes jeho štěkání na něj bude kamarád přes plot (z dostatečné vzdálenosti) klidně mluvit, povídat si s ním, potlačí u toho všechen vztek a zlobu na psa, bude klidný, vstřícný. Postupně se u toho mluvení, když to bude zabírat, posouvat blíž a blíž k plotu - třeba tam něco dělat na zahradě. Až to pes zkousne, zkusit přidat ty pamlsky a hlazení přes plot.

U nás to funguje, sousedky které na psa ťuťají jsou v pohodě a nechá se od nich i drbat, a ti co psa nesnáší a řvou na něj, tak po těch by šel.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 11:42
- Nahlásit

kachna_
spíš bych ten plot zastínila úplně, aby pes na to dítě neviděl, myslim, že bych vůbec nechtěla, aby mi někdo krz plot krmil psa a snažil se ho přátelit. Domluvila bych se se sousedama, aby si zastínili plot i z jejich strany aby byl úplně neprůhlednej.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:02
- Nahlásit

kachna_
a naštvalo by tě to i kdyby za tebou před tím přišel s tím, že jeho syn se už kvůli tvejm psům bojí chodit na zahradu?
Samozřejmě. 1) mám velkou smečku a kvůli jednomu blbému piškotu se mi klidně servou páč si na něho budou dělat nárok všichni. Nestojím o rvačky. 2) danému sousedovi, který neustále sepisuje petice a stížnosti, že naši psi štěkají,smrdí a blbě čumí, koza mečí, slepice kdákají a kůň vypadá neesteticky (to jsou všechno skutečně uvedené důvody v těch stížnostech, starostka nad tím vždycky řve smíchy ) vůbec nevěřím, že psům skutečně háže piškoty a nikoliv jed na krysy

Jinak to, že by se jeho potencionální dítě bálo mých psů bych považovala za jeho problém, ne za můj. Ať si na plot dá bambus, nebo tu zelenou tkaninu, nebo pro mě za mě ať si tam postaví zeď.
To, že pes zaútočil někde na ulici je už jiná, to bych řešila (i jako majitel psa i jako majitel dítěte), ale to, že pes štěká za plotem fakt ne.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:13
- Nahlásit

Psi holt štěkaj,no..kor na svým území,tak nějak je to jejich přirozenost asi nebo co
Biluška
Jinak to, že by se jeho potencionální dítě bálo mých psů bych považovala za jeho problém, ne za můj. Ať si na plot dá bambus, nebo tu zelenou tkaninu, nebo pro mě za mě ať si tam postaví zeď. To, že pes zaútočil někde na ulici je už jiná, to bych řešila (i jako majitel psa i jako majitel dítěte), ale to, že pes štěká za plotem fakt ne.

vidim to stejně..

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:28
- Nahlásit

Ty lidi s dogou by si měli psa ošéfovat ať nejde po dětech/lidech na ulici, sousedi s děckem plot zneprůhlednit nebo společně s majiteli dogy zneprůhlednit. Jinak podle mě by na ně neštěkal kdyby je normálně znal,kdyby se s těma sousedama stýkali a psa postupně třeba i mazlili,ale ne přes plot,ale normálně na návštěvě, každopádně bych ho nekrmila krz plot.to mi přijde zbytečný a i celkem nevhodný....

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:21
- Nahlásit

Děkuju.
Však jsem psala, že se sousedy komunikují, tak se ukáže, na čem se domluví. Mně osobně by krmení psa mnou schválenými pamlsky a s mým vědomím nevadilo vůbec. Snad pomůže to zastínění.
Biluška
Sízra Milanová
davidkova renata
Mně by to teda vadilo a snažila bych se řešit, kdyby můj pes děsil dítě (manželku) přímého, slušného souseda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:30
- Nahlásit

kachna_

Mně by to teda vadilo a snažila bych se řešit, kdyby můj pes děsil dítě

přesně tak, ano je normální, že pes štěká na kolemjdoucí, ale nepřijde mi normální, kdyby měl pes štěkat po sousedech, nechci aby někdo rušil mě a nechci ani já rušit ostatní. Vadilo by mě to samotný, protože sama nesnášim uřvaný čokle, co bez ustání řvou a vadilo by mě to kvůli těm sousedům. Navíc ona doga je tak trochu ponik, takže pro malý dítě , je asi kapek děsivý, když tak velkej pes s hlavou jako krabice a hlasem jako zvon spustí. Snad se se sousedy domluví a ochodí se to, třebas by pomohlo i to, že nejdřív by tam u toho plotu pobýval kamarád v klidu a bez dítěte a jakýkoliv akce, a ne přímo čelem, spíš jako by tam pes nebyl, aby si na přítomnost někoho ta doga zvykla s tím, že by tedy měli případně spolupracovat i majitelé.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:34
- Nahlásit

PetraK
nejdřív by tam u toho plotu pobýval kamarád v klidu a bez dítěte
to dělá a nic

Eire
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:35
- Nahlásit

Osobně bych se domluvila se sousedem na společné investici a způsobu zneprůhlednění plotu.

Každý má právo užívat svůj pozemek bez nadměrného obtěžování psy,zápachem,řevem děcek,blbou sousedkou/dem...Mám sedm psů,ale nenechám je štěkat na sousedy,jejich návštěvy ,prostě dám najevo,že o návštěvě vím a je klid.Mě by hodně vadilo pokud by moji psi obtěžovali okolí.Sama to taky nemám ráda.Je to o domluvě a ta se v tomto případě zdá být možnou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 14:01
- Nahlásit

kachna_
to dělá a nic

aha. a oni toho psa mají od štěněte? a začal až teď?

Eire

Každý má právo užívat svůj pozemek bez nadměrného obtěžování psy,zápachem,řevem děcek,blbou sousedkou/dem.

tak, protože pokud něco takovýho dělám, tak znemoňuju tomu dotyčnýmu užívat jeho věc v plném rozsahu, či jak je to formulovaný. Když už odhlédnu od obyčejné ohleduplnosti, která by mi to měla dát sama od sebe.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:01
- Nahlásit

PetraK
aha. a oni toho psa mají od štěněte? a začal až teď?

mají toho psa od štěněte, nezačal až teď, ale doze je něco přes rok a jak dospívá, tak se to zjevně zhoršuje. A bylo to fakt nepříjemný i mně, když jsem tam byla a káceli jsme strom.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:08
- Nahlásit

kachna_
mají toho psa od štěněte, nezačal až teď,

no to je smutný, že jim to je jaksi fučik - předpokládám, že pes štěká furt, když je někdo na zahradě asi co?

A bylo to fakt nepříjemný i mně,

jo, to chápu, máme u nás vedle v paneláku telátko černý a když spustí... no ostatně to dřív nebýval pes jen tak. Tak snad se bude dát s majiteli nějak domluvit, protože to není nic moc.

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:17
- Nahlásit

já myslím že krom zastínění plotu by hlavní iniciativa měla vzejít od majitele psa... neměl by nechat dogu řvát... však on budí respekt a hlídá pes i tak bez řvaní ... ¨
já když moji začnou na někoho něco řvát za plotem je odvolávám. Právě aby se nenaučili dlouhodobě vyřvávat..jako třeba čuvač od sousedu..v sobotu to vydržel půl dne...majitel doma a nechal ho... i mě samotný by bylo nepříjemný poslouchat dlouhý vyřvávání vlastního psa natož lidem okolo...

Podle mě si musí majitel u psa zajistit respekt takovej aby byla schopná přestat řvát i když je u sousedu na zahradě dav lidí..

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:25
- Nahlásit

Fajka

já myslím že krom zastínění plotu by hlavní iniciativa měla vzejít od majitele psa... neměl by nechat dogu řvát..

Podle mě si musí majitel u psa zajistit respekt takovej aby byla schopná přestat řvát i když je u sousedu na zahradě dav lidí..

no jo, jenže to by chtěl člověk moc asi. ale obávám se, že tohle asi u těch majitelů neprojde , když jim to nevadilo doteď. Proč brát ohled na ostatní.

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:27 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

AD LucieS
Třeba na asiata když budeš řvát, okřikovat a vůbec vzájemný "vztah" hrotit, dosáhneš akorát toho, že pes po tobě půjde o to víc. Pamlsky tady taky nefungujou

Taky bych myslela. A stejně přítelovic rodiče si přes plot ochočili dva hládací kavkazáky v jakýmsi areálu. Nosí jim hamky a hladí skrz plot a čokli je vitají z dálky, zatímco kdysi poprvé se tvářili, že je sežerou spolu s kýmkoli.
Takže bych neviděla skamarádění se s dogou úplně beznadějně, záleží na těch lidech i na tom psovi. Úplně nej by to mohlo být, kdyby se skamarádili i na pozemku té dogy, nejen přes plot, když se s lidma dá mluvit.

Edit: od lidí, co nevenčí, se asi nedá očekávat, že dovedou psa naučit být zticha, v tomto ohledu bych asi spíš rezignovala.

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:34
- Nahlásit

PetraK
ale obávám se, že tohle asi u těch majitelů neprojde , když jim to nevadilo doteď. Proč brát ohled na ostatní.

no to je blbý no tak pak ledu zkusit to uplácení přes žrádlo ... ale asi bych majitele na to upozornila že pokud nebé iniciativní on..budu se snažit dostat k psu přes jeho žaludek já z vlastní iniciativy..ale by to věděl bo by se mohlo stát že je uvidí potajmu a bude problém že jim chtěj psa třeba otrávit nebo tak něco

Grin
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:34
- Nahlásit

psa bych jako majitel psa nechala zaštěkat, a to kdyby někomu vadilo tak běda! ale aby jen tak celej den vyřvával jenom proto že je soused s děckem na zahradě, tak to bych teda psa dělat nenechala, jednak to je peklo furt poslouchat psí štěkot (a sice pro všechny zúčastněné strany) a jednak se tim ten pes to eště učí a navíc si v sobě buduje nenávist nebo nezdravej vztah k těm lidem, z čehož pak pramení podle mýho i to napadení mimo zahradu.
Jinak je mi úplně, ale úplně u prdele, že se sousedovo dítě psa bojí, to neberu jako argument, to je fakt jeho problém. Argumentem je to neustálý štěkání.

Osobně bych se zkusial domluvit se sousedama aby psa odvolávali od toho plotu, ale z toho co jsem četla soudim že ně něj dlabou - takže bych doze prostě odřízla výhled, zatemnila, aby prostě za plot neviděla, jak už tu někdo psal.

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:35
- Nahlásit

Vero
Edit: od lidí, co nevenčí, se asi nedá očekávat, že dovedou psa naučit být zticha, v tomto ohledu bych asi spíš rezignovala
jo ..to je pravda bohužel

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 16:36
- Nahlásit

kachna_

Ještě mě napadá, že bych jako majitel dítěte možná vymýšlela, jestli bych nemohla dítě odnaučit bát se toho štěkání, třeba jako udělat z toho zábavu, řekni haf... v rámci toho chodit dogu po dohodě krmit. Jednou jedna holčička se trochu lekla, když můj pes při hře s ní zaštěkal (pes velikosti skoro celé holčičky, není divu), vysvětlila jsem jí, že pes štěká, protože se mu holčička líbí, ona to vzala a pak už se radovala, že pejsek jí zas říká, že se mu líbí.

Teda ne že bych myslela, že v tomhle případě to bude tak jednoduchý, ale třeba zkusit něco vymyslet tímto směrem by mohlo dítěti přinést nejspolehlivěji pocit bezpečí...

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání