| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 21:55
- Nahlásit
Sízra Milanová
To co si máme vzít z tohoto příspěvku:
Nic. Stejně jako z těch vašich. Je tu 1,5 strany o ničem, tak proč by můj příspěvek měl být jiný?
Opravdu dobré praktické rady byly akorát někde na začátku - Hipík, PetraK, davídková, belinda.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 21:59
- Nahlásit
Vlčáčková
Nic. Stejně jako z těch vašich. Je tu 1,5 strany o ničem, tak proč by můj příspěvek měl být jiný
tak si nám chtěla říct žes byla v číně no a umíš čínsky líp než číňani,ale víš že bych si to o tobě i myslela
Opravdu dobré praktické rady byly akorát někde na začátku - Hipík, PetraK, davídková, belinda.
a navíc takový zhodnocení ještě co víc si přát!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 22:59
- Nahlásit
Tondas
diky horsi socializaci ten pes moc nechape okolni svet jako misto verejne a ostatni psy jako nepritele z vnejsiho sveta a diky tomu ze ma potic ze to musi resit tak to resi. Ale to je jen muj nazor ktery nemuzu podepsat protoze tolik zkusenosti nemam. Jinak je ten pes hodnej a negativni zkusenost s tim ze by ho nejaky pes sejmul nema.
vyrostl na vesnici na dvoře a ten kamarád si ho ted občas bere do města a má celkem problémy.
Zakladem je ale asi ten vztah, jak bylo zmineno, pes - pan. Nenechavam psa nic resit, mel by spolihat na me. Jak uz tu psalo x lidi prede mnou - tahat psa vsude s sebou, otrkat vsude mozne. Zaroven ho zpocatku nenutit k nejakymu extra kontaktu s lidma, psama, chvalit za ignorovani psu, dat mu najevo jasny nesouhlas s nezadoucim chovanim, podporit to spravny a presvedcit ho, ze se muze spolehnout jen na svyho pana. Az pes pochopi, ze se nemusi prsit a zarlit, ze ma "svy jisty" , vetsinou se pes zklidni a jde s nim pracovat dal. Zalezi, jak moc je tvuj kamarad schopen takhle psa zklidnit a vychovat - ideal se setkat s nekym zkusenym v realu. V Praze by mel jiste furu moznosti.
Sízra Milanová
Vzhledem ke tvemu nicku jsem cekala lepsi rady.
Prirovnani od Kolemjdouci2 se mi libilo, na bluecko nechodim.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:12
- Nahlásit
Fifi
Vzhledem ke tvemu nicku jsem cekala lepsi rady.
Tys ode mě něco čekala? Já od tebe nic.
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:13
- Nahlásit
Fifi
V Praze by mel jiste furu moznosti.
kdo je v praze schopnej kouknout na psa zhodnotit ho a rict co potrebuje, a nasledne zhodnotit pristup a prirozene chovani a predpoklady panicka a udelat jim, presne na miru pro tyhle dva nejakej plan jak na to ??????????
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:14
- Nahlásit
Fifi
pochopit to ze kazdy psovod neni stejny a pracovat s obema velicinama tj pes a psovod ?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:16
- Nahlásit
Tondas
kdo je v praze schopnej kouknout na psa zhodnotit ho a rict co potrebuje, a nasledne zhodnotit pristup a prirozene chovani a predpoklady panicka a udelat jim, presne na miru pro tyhle dva nejakej plan jak na to ??????????
už na to ser
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:20
- Nahlásit
Sízra Milanová
podivej v high kynologii nebo taky v hundersportu jsou veci ktere kazdy nechape )) nemas uz spat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:22
- Nahlásit
Tondas
pochopit to ze kazdy psovod neni stejny a pracovat s obema velicinama tj pes a psovod ?
Renata? Walda?
Sízra Milanová
Tys ode mě něco čekala? Já od tebe nic.
Nezklamalas, mozna este si mela napsat, ze kdo jsem, ze na tebe mluvim.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:24
- Nahlásit
Tondas
podivej v high kynologii nebo taky v hundersportu jsou veci ktere kazdy nechape
co dělá ten tvůj maltézák vlastně?
nemas uz spat
nemůžu nacvičuju právě arogantní smích a jak být správný pack leader
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:25
- Nahlásit
Fifi
Nezklamalas, mozna este si mela napsat, ze kdo jsem, ze na tebe mluvim
To bylo hned jako druhý v záloze
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:28
- Nahlásit
Fifi
Renata? Walda?
to je nejaka provokace ?
Nebo nevis ze Renatu znam osobne a docela dobre ? pokud myslis Davidkovou. Ale zeptam se Renaty na Waldu jestli by to chtel hodnotit a radit. Toho moc neznam.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:30
- Nahlásit
Fifi
Renata? Walda?
sem si nevšimla že by renata v tomto podnikala teda...nevim
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:32
- Nahlásit
Tondas
to je nejaka provokace ?
?? Ne, nevim, ze se znate. Nejsem z Prahe, tak nesleduju, kdo koho zna. Preji tvemu kamaradovi uspesne vyreseni problemu s pejskem, pokud to take neni nejaka provokace.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:35
- Nahlásit
Fifi
pokud to take neni nejaka provokace
určitě je Tondas je něco jako nástupce psíčka,akorát místo picbuma má maltézáka,ale vostrýho jak břitva
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:38
- Nahlásit
Fifi
ne neni to provokace OK jen ze ty moznosti v pH nejsou zas tak velke, ono mit a umet se psem neznamena dokazat fundovane radit. A me nejde o obecne pochopeni a vysvetleni toho co je pes a panicek to chapu ale o to sezbirat drobne rady jak ukazat nenasilne psovi jeho mantinely v pohode diky za reakci
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 23:40
- Nahlásit
Sízra Milanová
sizro tohle je vazne tema jako vazne
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 00:39
- Nahlásit
dorotka1
Svýho času jsme potkávali moc fajnýho psa. Břeťan ho miloval.
Po čase se občas stalo, že milej pesan vyjel po mým. A pak zase v pohodě. Jeho paňula to vysvětlovala tak, že v okolí je hárafka. Nicméně psoj nic neřekla. A smála se tomu. Zřejmě jí to přišlo jako kravina.
V současné době už k sobě nemůžou, protože pes je agresivní na mýho a jeho paňula ho už ani nepouští z vodítka, vždycky ho ňák umravňuje skrzeva to vodítko a říká, že nechce aby takovej byl. Kdyby ho sejmula v první vteřině agrese na mýho psa, tak jsem přesvědčena, že dneska by měla pokoj.
Jenže tahle situace je něco úplně jiného, než co popisuju já. Já jsem měla na mysli lidi, kteří psa zbytečně, nesrozumitelně a za kraviny bijou jen proto, že mají strach, aby jim nepřerostl přes hlavu. Z takového psa se může stát agresivní neurotik úplně stejně, jako z rozmazleného psa.
Ty popisuješ situaci, kdy panička nezasáhne proto, že si myslí, že by tím psovi třeba nějak ublížila nebo tak něco. Navíc ani v její situaci není potřeba bití, ale to už je věc názoru.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 01:06 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Tondas
vynucovani pozornosti, starani se o to co nema, zarlivost, urcita "neucta" k lidem
potreboval bych tu socializaci ale myslim ze cast toho problemu je rozmazlenost. Ten cokl bere verejne misto jako svoje atd
Nemůže nežádoucí chování pramenit i z nejistoty, protože si pes díky chování svýho člověka není jistej v kramflích, t.j. jaké je jeho postavení ve smečce?
Ať tak nebo tak, pro začátek by mělo pomoct úplně obyčejný procvičování (nebo učení) základních povelů.
Pár minut denně a ne formou drilu. Cvičila bych z počátku s odměnama...
Na to, aby přítel při tom nedělal chyby, můžeš osobně dohlédnout... Nebo ukecej Renatu s Gerdou, třeba...
(Pouhé předání rad a zkušeností podle mě v tomto případě moc nepomůže, i když třeba Petra nebo Lucie dokážou dobře popisovat a vysvětlovat.)
Mimo jiné, procvičování pomůže zlepšit jejich vzájemný vztah a pes bude víc v klidu...
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:00
- Nahlásit
LucieS
Jenže tahle situace je něco úplně jiného, než co popisuju já
Ok. Budiž mi omluvou, že jsem popsala, jak se dá z dobrýho psa vyrobit monstrum -rozmazlením.
Navíc ani v její situaci není potřeba bití, ale to už je věc názoru
Prosím, nepodsouvej mi při každé příležitosti, že jsem pro bití psů. V životě jsi mě neviděla a slovo sejmout neznamená, že ho zbiju, alespoň pro mě. Taky jsem v životě nepoužila leteckou techniku, ale to jen z toho důvodu, že bych to jaksi fyzicky nezvládla. A ještě na vysvětlenou - můj pes byl předchozím majitelem trestán bitím, takže ho nakonec pes sejmul ( nebil ) a skončil v útulku, takže se mi moc nediv, že začínám být dost alergická na ty tvoje věčné podsuvy něčeho, o čem opravdu víš prdlajs.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:12
- Nahlásit
sizro tohle je vazne tema jako vazne
ááále, já bych jí nechala .... proč to tady neza.... nezasypat "hodnotnejma" věcma a hlavně se navážet, když můžu pěkně exhibovat, ne? že se někdo na něco ptá? ale to je podružný. Hlavně že k něčemu já nemám co říct. To se počítá.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
PetraK
Jo, už včera jsem si říkala, kde chrápe ispidich. Vždyť říkal, že na "odborných" tématech bude mazat OT příspěvky. A nic...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:34
- Nahlásit
PetraK
proč to tady neza.... nezasypat "hodnotnejma" věcma a hlavně se navážet, když můžu pěkně exhibovat, ne? že se někdo na něco ptá? ale to je podružný. Hlavně že k něčemu já nemám co říct. To se počítá.
že jo taky myslim ,Tondas se stejně neptá na nic důležitýho , hlavně to tu už bylo tisíckrát..nechápu že vás to ba furt dokola tosamý....každej ať už z tábora zástánců jedněch postupů nebo z tábora druhýho ví o metodách a postupech těch druhejch...je to jen exhibice,ale nejen moje
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Jo, už včera jsem si říkala, kde chrápe ispidich. Vždyť říkal, že na "odborných" tématech bude mazat OT příspěvky
třeba tvůj příspěvek o tom jak umíš skvěle čínsky...ten doufám zachová a nesmaže
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:38
- Nahlásit
Sízra Milanová
myslim
skutečně?
se stejně neptá na nic důležitýho
jo, je vidět, že skutečně myslíš.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:43
- Nahlásit
PetraK
jo, je vidět, že skutečně myslíš
vidělas někdy jeho psa? ne nemám na to,žádám o vymazání mých OT příspěvků a trest smrti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:45
- Nahlásit
Sízra Milanová
ne nemám na to
no vida.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:49
- Nahlásit
PetraK
no vida
teď si mi to ale hrozně nandala,historicky si mě znemožnila a já se už nemám jak exhibovat..ještě bych tě mohla vyzvat abyses mi postavila, to je teďkonc moderní, ale ty bys mohla napsat tak strašně dlouhej příspěvek, kterym bys mě hned zabila...takže do toho nepudu...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:55
- Nahlásit
Sízra Milanová
já se už nemám jak exhibovat.
to nemáš už dávno, ale konečně ti to zřejmě tvůj pes už vysvětlil... tak se seber a běž s ním ven, ať taky jednou něco užitečného děláš.
A nauč se aspoň česky, když už tu furt meleš o té čínštině.
Papa.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 10:00
- Nahlásit
Vlčáčková
to nemáš už dávno, ale konečně ti to zřejmě tvůj pes už vysvětlil... tak se seber a běž s ním ven, ať taky jednou něco užitečného děláš.
narozdíl od tebe dámo,já svýho psa venčim každej den a ne na 10metrů od baráku. a navíc se běžně exhibuju společně se psem ...seš zas agresivní čéče, to je děs
|