Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rozmazlenost a jak na ní
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 17:44
- Nahlásit

dorotka1
bejt důslednej, srozumitelnej, znát svýho psa a vědět, co si k němu můžu dovolit a kdy

a taky že jak se cejtí člověk sám tu náladu přenáší na psa, že pes musí bejt zaměstnanej, aby nedělal kraviny, že je potřeba pracovat na tom člověku a ne na psu,což je těžký skoro nemožný,ano důslednost,srozumitelnost.....myslim že bych si taky mohla už založit svojí vlastní poradnu,už to znám na zpaměť všechno....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 17:50
- Nahlásit

Sízra Milanová
a taky že jak se cejtí člověk sám tu náladu přenáší na psa
jo todle se hodně řiká..nicméně všem mejm psům bylo naprosto šumák essi a co mi je či neni,úpa na to kašlali a vyžadovali svý nehledíc na mý potřeby asi mám vyjímečně tupý psy

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 18:00
- Nahlásit

davidkova renata
jo todle se hodně řiká..nicméně všem mejm psům bylo naprosto šumák essi a co mi je či neni,úpa na to kašlali a vyžadovali svý nehledíc na mý potřeby

no jo ale ty se nepočítáš....ty máš tu "nepřenositelnou zkušenost" a seš mimo todlencto pinožení,protože prostě proč by se pes choval nějak jinak než ty chceš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 18:04
- Nahlásit

Sízra Milanová
protože prostě proč by se pes choval nějak jinak než ty chceš
no tak to je samozřejmý...ale mluvim vo tom dyš sem nasraná,v depce,nemocná,pološílená nevim..dopln si co chceš..na psa se to ne a ne přenýst..jakože na mě úpa serou mám ten dojem su jen nosič vody a žrádla a jinak můžu klidně zdechnout

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 18:23
- Nahlásit

davidkova renata
su jen nosič vody a žrádla a jinak můžu klidně zdechnout
ep, ep tomu nevěřim, jsem přesvědčená, že by Nána za tebe i dejchala.
Kdysi v pravěku jsem o tom pochybovala resp. nevěděla jsem, co je dobře, ale dneska by mě hodně nemile překvapilo, kdyby moji psi třá čučeli, jak mě někdo přepadává, teda čistě náhodou, třá kůli peněžence a nepomohli by mi. To bych brala jako velké selhání.

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 18:39
- Nahlásit

Tak podle mě nejde o to být na psa tvrdý a dělat mu letecké dny, stačí být docela jednoduše důsledný a nenechat psa si něco vynucovat.
Bohužel běžní "uživatelé psa" nemají vůbec páru o tom, co a jak mají správně dělat. Chtějí být na psa hodní a vycházet s ním, takže:
- když si pes vynucuje pamlsek, dají mu ho, aby mu udělali radost
- psa nikdy nenechají o samotě, aby chudák netrpěl samotou
- na procházce chodí tam kam chce pes, aby si pes procházku užil
- nechají psa na sebe skákat, protože mu nechtějí kazit radost
- když pes na někoho vrčí, nechají ho, protože "on má důvod vrčet" a naopak napomenou osobu, na kterou vrčí, protože psa "trápí"
- když pes vrčí, že chce na svoje křeslo, pustí ho tam, protože to je jeho křeslo a oni by mu ho přece nemohli upřít
atd. atd.
Tohle jsou třeba rodiče jedné kamarádky, prostě psa tvrdě polidšťují, jsou přesvědčení, že to dělají správně a pro jeho dobro, v životě si nenechají poradit, aby něco změnili.. a pes je s nervama v pr.. a terorizuje celou rodinu.
Tohle není květinkový přístup, to je prostě naprostá neznalost.
(druhá sorta lidí psa zase preventivně bije za každou kravinu, aby pes náhodou "nepřevzal roli šéfa", takže pes je taky s nervama v pr... a kouše pro změnu ze strachu, to je taky špatně)

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 19:23
- Nahlásit

LucieS
druhá sorta lidí psa zase preventivně bije za každou kravinu, aby pes náhodou "nepřevzal roli šéfa", takže pes je taky s nervama v pr... a kouše pro změnu ze strachu, to je taky špatně

Svýho času jsme potkávali moc fajnýho psa. Břeťan ho miloval.
Po čase se občas stalo, že milej pesan vyjel po mým. A pak zase v pohodě. Jeho paňula to vysvětlovala tak, že v okolí je hárafka. Nicméně psoj nic neřekla. A smála se tomu. Zřejmě jí to přišlo jako kravina.
V současné době už k sobě nemůžou, protože pes je agresivní na mýho a jeho paňula ho už ani nepouští z vodítka, vždycky ho ňák umravňuje skrzeva to vodítko a říká, že nechce aby takovej byl. Kdyby ho sejmula v první vteřině agrese na mýho psa, tak jsem přesvědčena, že dneska by měla pokoj.

Kolemjdouci2
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 19:40
- Nahlásit

Tondas

Zkus říct tvému známému, ať si představí, že ho firma poslala na nějakou dobu do pobočky třeba do Číny. Přijede tam, vleze do firmy a neví, za kým má jít a co má dělat. Snaží se zeptat na recepci, recepční se mile usmívá, přikyvuje, něco mu povídá - čínsky. Nic víc, nikoho nezavolá, neukáže mu ani směr. Nabídne mu sušenku. Sušenka je dobrá, ale co dál? Všude jsou nápisy jen v čínštině, telefon mu taky nefunguje, aby si zavolal šéfovi o radu. Tak jde dál do baráku, nikdo mu nebrání, vrátný mu podrží dveře. Všude sedí lidi v kanclech, každý se na něj usmívá, něco na něj čínsky mile brebentí, někteří ho pouští sednout, úslužně stojí nad ním, nabízí mu sušenky a čaj. Sušenky i čaj jsou dobré. Ale pořád neví, komu se má hlásit a co má za úkol, navíc nad ním furt stojí ten, co ho pustil sednout. Tak zase vstane, bloudí dál barákem a hledá kohokoliv nebo cokoliv, čeho by se mohl aspoň trošku chytit. Všichni jsou na něj moc milí, usmívají se, nabízejí sušenky... atd. atd... Ať si zkusí představit, jak by se cítil třeba po několika dnech takové čínské úslužnosti a sušenek. A přitom ti Číňani na něj byli všichni tak hrozně milí a hodní, nechtěli ho ze zdvořilosti nijak omezovat... Myslím si, že by se mu opravdu hodně ulevilo, kdyby se najednou vynořil někdo mluvící česky, ukázal mu jeho stůl a začal ho konečně úkolovat.

I člověk potřebuje určitý řád a pravidla, aby se vůbec dokázal ve světě orientovat. Pes pravidla potřebuje o to víc, že ten svět není jeho, je to lidský svět a pes mu vůbec nerozumí. Absence pravidel a hranic je pro něj velice frustrující.

bonc
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 19:47
- Nahlásit

davidkova renata
mluvim vo tom dyš sem nasraná,v depce,nemocná,pološílená nevim..dopln si co chceš..na psa se to ne a ne přenýst..jakože na mě úpa serou mám ten dojem su jen nosič vody a žrádla a jinak můžu klidně zdechnout

nápodobně drahá, nápodobně. Jenom krom nosiče eště doplnim - prostředek pro vylítání se. Můžu si zdechat v posteli jak chci, čokl si pro mě přijde ať okamžitě zvednu pérdel a du jí vzít vylítat, pokud si hodlam ject nějaký hysteráky jako že brečet kvůli zemřelýmu psovi a hroutit se z toho, decentně si radši vodsedne páč sem divná a de chrápat na gauč vedle. Můžu si bejt v hajzlu jak chci, hlavně ať jí vezmu ven a dam nažrat, o nic jinýho jí v životě nejde

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:02
- Nahlásit

Kolemjdouci2
I člověk potřebuje určitý řád a pravidla, aby se vůbec dokázal ve světě orientovat. Pes pravidla potřebuje o to víc, že ten svět není jeho, je to lidský svět a pes mu vůbec nerozumí. Absence pravidel a hranic je pro něj velice frustrující

tý jo ty seš chytrá, nenapsalas nějakou chytrou publikace pro retardovaný chovatele psůch nebo celkově nějakej návod možná na život s takovejma praktickejma radama...a podpis Kolemjdoucí a kolektiv

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:03
- Nahlásit

Kolemjdouci2
třeba do Číny.
hele ty budeš určitě z blůčka čína je jeijich oblíbená destinace ,na který to vysvětlujou... myslim,že jí první použila essi ,ostatní se už jen vezou jako vždy...
bonc
sme štvancííí,pani
LucieS
Tohle není květinkový přístup, to je prostě naprostá neznalost
je jedno jak to nazveš,jsu to pouze dvě různá slova znamenající totéž.
dorotka1
Kdysi v pravěku jsem o tom pochybovala resp. nevěděla jsem, co je dobře, ale dneska by mě hodně nemile překvapilo, kdyby moji psi třá čučeli, jak mě někdo přepadává, teda čistě náhodou, třá kůli peněžence a nepomohli by mi. To bych brala jako velké selhání
přesně,pani..já to teda tak měla vždycky,ale velmi by mě to ranilo

bonc
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:08 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit

ještě se teda vyjádřim k tématu květinově/nekvětinové výchovy - mam doma dva zářný protiklady - 1)bígla kterej má v hlavě jenom 2 buňky, jednu na žrádlo a druhou na běh po stopě a při sebemenším uvolněním v těhlech dvou směrech toho okamžitě využije. V těchto rovinách vůbec není místo pro nějakou "partnerskou dohodu", je tam místo jen pro neutuchající bič a cukr (v tomhle pořadí), přesto, že v jakýkoliv jiný oblasti stačí naznačit že takhle ne, "ale dudlánku" je dostatečný. Obzvlášť na treku dost "jedem na stejný vlně" (když použiju výraz od vedle ), společnejch 100 kiláků fakt dokáže neuvěřitelný, tam fakt přestává být "pán a pes" ale jste tým kterej to musí zvládnout společně - ALE po návratu do campu jí fakt nemůžu nechat v jedný místnosti s volně loženym jídlem a mohla bych jí to zakazovat třeba 1000x..
a Ovečkin je kapitola sama pro sebe, coby psychopes pojede až do konce života ve 100% květinovym duchu, vim jistě že nikdy nezneužije liberálního přístupu - prostě to neumí, celý jeho žití má jedinej cíl - zavděčit se mi, udělat všechno správně ( a být v každém okamžiku připraven na smrt, ale to je jiná ) a pokud už náhodou dělá něco co nemá, tak je to jen proto že netuší že to dělat nemá - jakmile pochopí, že se mi to nelíbí, už to nezopakuje. Absolutní 100% květina. Ale taky nejsme ti výše zmiňovaný "parťáci" - z jeho pohledu jsem bůh a on onuce

Tim jsem jenom chtěla sáhodlouze říct už tisíckrát opakované - co si můžeš dovolit u jednoho, u druhýho je průser. Na obě strany.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:08
- Nahlásit

davidkova renata
hele ty budeš určitě z blůčka čína je jeijich oblíbená destinace ,na který to vysvětlujou

No jo dyk tam jsou celkově mooocinky chytrý a vzdělaný lidi....to by odpovídalo

Kolemjdouci2
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:13
- Nahlásit

davidkova renata
blůčko je předpokládám RD a spol? Tamtudy jsem jen párkrát prolítla a Čínu jsem jaksi nezaznamenala on to nejspíš nebude jejich orižinelní patent... už ani nevím, odkud to mám, ale bylo to to jediné, co aspoň malinko zapůsobilo na naši sousedku jinak pevně přesvědčenou, že jakýkoliv výcvik, dávání povelů a vůbec požadování čehokoliv po psu je týrání psa a potlačování jeho osobnosti...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:13
- Nahlásit

Sízra Milanová
No jo dyk tam jsou celkově mooocinky chytrý a vzdělaný lidi....to by odpovídalo
to by mi ani tak nevadilo kdyby to byla pravda ,ale bavěj mě ty jejich kolektivní výrazy))) třá poslat někoho do tmy(essina),držet hubičku(essina) pak ta čína a tak..je to humorné,kdyby si aspon každej vymyslel vlastní výraz ale to né
bonc

twe Ovečkin je samo případ pro rodinnou terapii kde bude představovat bilušky nenarozeného mrtvého synovce
du na meteorit rači..doufám,že nedopadne na Čínu

bonc
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:16
- Nahlásit

davidkova renata
čeče občas upadam do deprese a začínam nabejvat přesvědčení že ten horší psychouš u nás neni Ovečkin.... Nevim kterej ktetén kdy řek že pes se s věkem zklidní...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:17
- Nahlásit

davidkova renata
choval by se ke psu dobře a on by mu to vracel
todle je strašně matoucí ale..já tondase znám,takže vim přesně jak to myslel..útulky sou plné psů,k nimž se jejich pánové chovali "dobře"..tedy dle jejich mínění a to bývá obvykle špatné..jak praví RD [i]..čin čertu dobře a peklem se ti odmění,málokdy souhlasim,tady však naprosto
.[/i]

no to jo, s tím taky souhlasím, ste mě právě asi špatně pochopila, nebo teda já to španě napsala, však říkám právě nastavit ty mantinely.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:17
- Nahlásit

Kolemjdouci2 a Impact a Gi a smečka
blůčko je předpokládám RD a spol? Tamtudy jsem jen párkrát prolítla a Čínu jsem jaksi nezaznamenala
To bude nejspíš tím,že Vysočina je jiným směrem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:20
- Nahlásit

bonc
Nevim kterej ktetén kdy řek že pes se s věkem zklidní...
myslim že se kretén splet...je nutno počítat s nástupem demence zas takže..

bonc
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:25
- Nahlásit

davidkova renata
je nutno počítat s nástupem demence zas takže..
tos mě teda uklidnila.. takže teď nevim jestli je to pětiletý hovado neunavitelný z mladický bujnosti nebo ze stařecký demence

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 20:43
- Nahlásit

Jebloň
To bude nejspíš tím,že Vysočina je jiným směrem

zajímalo by mě,jestli takhle radí fundovaně i Enince vypráví o číně a tak

Tondas
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:00
- Nahlásit

Nestacim vas cist takze jedine co povazuji za nejvic hodnotne je prispevek Renaty na konci predchozi stranky

Jinak ale dekuji za ty nazory, porad plati ze to vytisknu a predam a pridam poznamky

Tondas
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:29
- Nahlásit

bonc
bígla kterej má v hlavě jenom 2 buňky
u nas je treti bunka a na tu nemame harajici feny. Nekdy mam pocit a to si nedelam legraci, ze pes ma urcitou kapacitu na blbosti a kdyz mu ji ucine seberes treba ve stopovani bez sledovani panicka a i v tom zradle tak ji presmeruje jinam. U nas myslim na haravky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:41
- Nahlásit

Kolemjdouci2
Máš to hezký. Ale měla sis vybrat jiný národ. Prej "čínská úslužnost" - že jsem se s ní v Číně nějak nesetkala?! Hlavně tedy na recepci...
Ale jinak dobrý - nerozuměl prakticky vůbec nikdo: anglicky. A někde nerozuměli ani čínsky.

Promiň, vím že to byl jen příklad, jinak velmi pěkný. Ale prostě s tou úslužností jsem to nemohla překousnout.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:45
- Nahlásit

Vlčáčková

Máš to hezký. Ale měla sis vybrat jiný národ. Prej "čínská úslužnost" - že jsem se s ní v Číně nějak nesetkala?! Hlavně tedy na recepci...
Ale jinak dobrý - nerozuměl prakticky vůbec nikdo: anglicky. A někde nerozuměli ani čínsky.

Promiň, vím že to byl jen příklad, jinak velmi pěkný. Ale prostě s tou úslužností jsem to nemohla překousnout.

To co si máme vzít z tohoto příspěvku: Bylas v Číně a navíc umíš snad i čínsky? Ty voe seš fakt dobrá.....jakože respect

Tondas
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:50
- Nahlásit

Sízra Milanová
ja byl jednou v praze v cinskym bufetu a prijeli cinani z USA a nehohli se dohodnout. Oni neumeli cesky a ty cesky zase anglicky. Tak to zkusili cinsky ale to jim neslo taky velka zeme hodne nareci. Jsem tam sedel a rikal si ze bych jim to mohl prelozit kdybych chtel ) jsem taky dobrej ???? ))

Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:52
- Nahlásit

Tondas
jsem taky dobrej ???? ))

jooo seš nejlepčí

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:53
- Nahlásit

Tondas
jsem taky dobrej

NE

Tondas
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:54
- Nahlásit

Sízra Milanová
no jak chces

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 21:54
- Nahlásit

Tondas
no jak chces

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání