Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rozmazlenost a jak na ní
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Tondas
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 15:36 - Změnil/a: Tondas
- Nahlásit

Stejně jako u vedlejšího tématu (socializace).

Pes je rozmazlený. Nějaké finty jak na to ? Já mu radit nemůžu protože mého přístupu ho klidně zmlátit a poslat do kouta není schopen

belinda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 16:58
- Nahlásit

pokud můžu poradit, nejlépe si přečíst knížku Proč to ten pes dělá. Výborná, srozumitelná a dobře čtivá knížka o tom, jak pes s námi komunikuje a jak my mu většinou nerozumíme.Ve většině případů by potřeboval zmlátit majitel, ne pes

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 17:17
- Nahlásit

Tondas

Já mu radit nemůžu protože mého přístupu ho klidně zmlátit a poslat do kouta není schopen

A oni se tě nějaký lidi jako reálně ptaj na radu? To se divim teda

Tondas
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 17:35
- Nahlásit

belinda
diky kouknu na tu knihu a predam

Sízra Milanová
co kdyby si si sla hrat na pisek nebo do zumpy ))))

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 17:58
- Nahlásit

Tondas
co kdyby si si sla hrat na pisek nebo do zumpy ))))

J. Hrušovský a kolektiv, Pes a jeho výcvik
Mikulica: Poznej sveho psa
Turid Rugaas - Konejšivé signály
S. Coren Co má pes na jazyku,Inteligence psů a Co má pes na mysli
Karen Pryor Svého psa nestřílejte
Vývoj sociálního chování psů - Abrantes Roger
Barry Eaton Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost?
..třá na začátek
nicméně asi nepřekvapí ,že já s tvojí radou nahoře souhlasim

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:01
- Nahlásit

Tondas
a v čem ta rozmazlenost spočívá konkrétně?

Tondas
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:02
- Nahlásit

davidkova renata
dik ale on tu moji radu presvedcive neda, jako vazne. Neni toho schopen a kdyby se o to pokusil myslim, ze ten pes by to vzal jako neopodstatneny utok a mozna ho casem sejmul :/

ps. potreboval bych tu socializaci ale myslim ze cast toho problemu je rozmazlenost. Ten cokl bere verejne misto jako svoje atd. ale nejsem odbornik takze to je vsechno s rezervou. Pritom na tom dvore to bylo zlaticko

Tondas
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:04
- Nahlásit

makrel
vynucovani pozornosti, starani se o to co nema, zarlivost, urcita "neucta" k lidem (myslim to tak ze muj pes je rad za pozornost a chodi o ni zadonit coz je myslim v poradku) atd. klasika

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:13
- Nahlásit

Tondas
urcita "neucta" k lidem

to bé asi dobrý pes právě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:14
- Nahlásit

Tondas
to je stejnej čokl v obou případech?? tak to bych jho možná hned nemlátila.-)))))
hele konkrétně vo takovýdle socializaci vo knize nevim,spíš je to všechno takový obecný..vono v zásadě je to dost jednoduchý,psa taháš furt a všude a ukazuješ mu co je správně a co ne a že se nemusí bát atd..dyk to znáš.nicméně už podle tvýho prvního příspěvku mám dojem(jako ty) že dotyčnej na to prostě nemá..já už s takovejma lidma přestala,nemá to totiž smysl a akorát utrácíš čas..narozdíl vod Tyvíškoho si to můžu dovolit páč se živim jinak))

Tondas
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:39
- Nahlásit

davidkova renata
jo ten samej pripad on se docela snazi a snad to nejak pujde, jinak debil neni ale zije v tom ze kdyz se k psovi dobre chovas tak ti to vraci ty me chapes jak to myslim.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 18:43
- Nahlásit

Tondas
ty me chapes jak to myslim.
jo já tě chápu...cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly.
no tak mu přeju hodně štěstí..

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Led 2012 22:46
- Nahlásit

Tondas
Nějaké finty jak na to ?

no asi by to chtělo psu nastavit nějakej ten řád, srovnat si v hlavě, co psu ještě dovolím a co ne, naučit ho pár základních povelů, aby ho respektoval a začít s jejich vyžadováním doma. Určitě by měl psa naučit na povel být na místě - postupně pochopitelně - což je podle mého takový nenásilný projev toho, že mě ten pes buderespektovat. Jídlo bych nedala dřív dokud by si třeba nesedl a chvíli mi nevěnoval pozornost, pak bych ho pohladila, dala misku na zem a s povelem vezmi by pes mohl jídlo vzít. To stejné, kdyby se šlo ven- s pesanem na vodítku, dveře od baráku by se neotevřely dřív, dokud by si pes nesedl a chvíli mi nevěnoval pozornost (tím myslím, že se mi chvíli bude dívat do gezichtu).

Tady by se sešlo že

ze kdyz se k psovi dobre chovas tak ti to vraci

choval by se ke psu dobře a on by mu to vracel

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 00:29 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Tondas

Předně zkusit příteli vysvětlit, že nastavení mantinelů není pro psa "špatně". A že představy přítele o tom, co je "dobře" - patrně tolerantní, rovnocennný vztah, je pro psa, který nechápe demokratické, svobodné soužití "špatně".

Pokud má pes žít v lidské společnosti, šéfem musí být člověk. Vztah "člověk - pes" je manipulativní (cukr a bič), ať už se mi to líbí nebo ne...

Chápu tvého přítele... mě je to vlastně taky strašně protivný... ale bez základní důsledné buzerace (výchovy a výcviku) to prostě nejde, resp. jde, ale blbě to končí a odnese to především pes...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 00:44
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka

máš pravdu Hipíkatá, bylo by dobře, kdyby se povedlo příteli vysvětlit, že pes je smečkové zvíře a je rád, když jsou karty rozdaný podle pravidel, podle který se jede pořád, že mu vůbec nevadí, naopak se mu "uleví" nebo jak to říct, když mu člověk laskavě,přátelsky, leč důsledně ty pravidla nastaví, protože on je v naší společnosti nastavit neumí a a ni nemůže.

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 09:28
- Nahlásit

Tondas
ale zije v tom ze kdyz se k psovi dobre chovas tak ti to vraci
Jo i s úrokama. Co je to za plemeno a jak je starej?
Jako Petra to řekla naprosto skvěle, ve většině případů ten pes nemá na to, aby byl šéf a on to dobře ví. Proto je spokojenej a šťastnej, když jeho člověk tuhle roli zvládne.
Ať se někde podívá, jak se chová psí smečka mezi sebou, jako žádné zdvořilosti tam neuvidí....Jenom jasná pravidla, který všichni dodržujou. Ať se pozorně podívá, jak se ostatní psi chovaj k tomu hlavnímu...Pokud to "uvidí", tak má vyhráno.
Taky bych do toho nešla, myslím jako radit mu v reálu, protože změnit čéka je skoro nemožný, to musí on sám.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 10:51
- Nahlásit

PetraK
choval by se ke psu dobře a on by mu to vracel
todle je strašně matoucí ale..já tondase znám,takže vim přesně jak to myslel..útulky sou plné psů,k nimž se jejich pánové chovali "dobře"..tedy dle jejich mínění a to bývá obvykle špatné..jak praví RD ..čin čertu dobře a peklem se ti odmění,málokdy souhlasim,tady však naprosto.
Hipík to popsal dobře a dorotka taky ví o čem je řeč..prostě pro květinkové jednání není ve vztahu pes -člověk místo..ne všichni to ale chápou.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 11:15
- Nahlásit

davidkova renata
útulky sou plné psů,k nimž se jejich pánové chovali "dobře"..tedy dle jejich mínění a to bývá obvykle špatné

to si myslim že teda neni hlavní skupina psů v útulcích ty nezvládnutý....lidi dávaj psy do útulku třá protože je přestanou bavit, musej se o ně starat apod...prostě protože lidi jsou imbecilní v globálu. Mimochodem kromě tebe a ještě dvou lidí má každej koho znám se psama aspoň jednoho diskomforta co nemůže mezi psy nebo skoro ani mezi lidi....a to nejsou květinový blbové essi mi jako rozumíš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 11:23
- Nahlásit

Sízra Milanová
a to nejsou květinový blbové essi mi jako rozumíš
bohužel nerozumíš ty mě ..a nebud vztahovačná,je to zbytečný

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 11:26
- Nahlásit

davidkova renata
bohužel nerozumíš ty mě

tak možná ne,gdo ví

a nebud vztahovačná,je to zbytečný

Drž hubu

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 14:10
- Nahlásit

Sízra Milanová
Mimochodem kromě tebe a ještě dvou lidí má každej koho znám se psama aspoň jednoho diskomforta co nemůže mezi psy nebo skoro ani mezi lidi

Simtě, kam to chodíš, snad ne vedle!

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 14:18
- Nahlásit

davidkova renata
jak praví RD ..čin čertu dobře a peklem se ti odmění,málokdy souhlasim,tady však naprosto.
prostě pro květinkové jednání není ve vztahu pes -člověk místo..ne všichni to ale chápou.
Jako RD rozhodně květinkovou metodu nemá, přesto je tam tahle atmosféra, asi vím, jak vznikla, essi mi teda rozumíš.
P.S. Dokud bude mít kdokolif fenu, co napadá jiné, tak ji neuvěřím ani písmenko z jejího vzletného projevu. Sízra, to se tě netýká!!!

Tondas
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 14:37
- Nahlásit

Lidicky dekuji za prispevky a nazory a rady. Nebudu zatim konkretne reagovat protoze vas vicemene chapu. Pozdeji to vytisknu, zvyraznim a predam s pripadnym komentarem. Jde mi o drobre rady jak ukazovat kdo je pan, presneji drobre rady jak nastavit mantinel a co mozna nenasilne

Jeste dodam ze diky horsi socializaci ten pes moc nechape okolni svet jako misto verejne a ostatni psy jako nepritele z vnejsiho sveta a diky tomu ze ma potic ze to musi resit tak to resi. Ale to je jen muj nazor ktery nemuzu podepsat protoze tolik zkusenosti nemam. Jinak je ten pes hodnej a negativni zkusenost s tim ze by ho nejaky pes sejmul nema.

Posledni vec. Pozoruji ze se ze me pomalu take stava kvetinovy panicek a je to castecne tim ze Benda je uz starsi pan a neni tolik duvodu a ani se mi nechce tak ostre na starsiho pana a take tim ze na nej nemam tolik casu a chvilkama pocituji vuci nemu dluh coz mi bere vnitrni opravnenost na nej byt tvrdej. Ale nakonec to ani nepotrebujeme Myslim ze o tom to cele hodne je, kdyz pro psa delam spoustu veci (ciste pro nej, a hodne na nej myslim) tak mi nedela takovy problem na nej byt tvrdej a nechat ho treba "hnit" v rohu kdyz si ostatni hrajou. Tak to alespon citim ja za zese pokud jde o tvrdost a vyzadovani dodrzovani mantinelu

Tondas
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 14:40 - Změnil/a: Tondas
- Nahlásit

dorotka1
z jejího vzletného projevu
urcite nemyslis pani vseznalou ktera krasne radi veci co sama nema doresene po xxxxxletech vedle mistra reseni techto problemu Ti reknu to musi byt peklo kdyz si na netu tak chytra (mysli ji ne tebe ) kdyz pak ma jit na mnohokrat zminovanou ukazana plati Jsem si tim kratce prosel taky

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 16:15
- Nahlásit

dorotka1
Dokud bude mít kdokolif fenu, co napadá jiné, tak ji neuvěřím ani písmenko z jejího vzletného projevu. Sízra, to se tě netýká!!!

jelikož ani nechápu co tim chceš říct,ani by mě nenapadlo že by to případně mohlo být na mě takže pohoda...já sem sem nenapsala proto že bych si konkrétní případ vztáhla na sebe,ale zkrátka proto že vidim, že věci nejsou tak černobílý jak se může na první pohled zdát..můj názor

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 16:51
- Nahlásit

Tak von je hlavně rozdíl květinkový a květinkový přístup. Já jsem taky hodně květinková, můj pes může všechno a stačí mi se na něj podívat a klidným hlasem říct: kuřátko, nechej toho. Ale když jde o něco důležitýho, tak mi nedělá problém kterémukoliv psovi uspořádat letecký den.První pes ho měl asi 2x za život, druhý 3x, současný 1x. Takže je to spíš o tom, že někdo si může dovolit být květinka, páč má ten fstach, essi mi rozumíte. A kdo ho nemá, tak holt musí být důsledný.
Mimochodem kromě tebe a ještě dvou lidí má každej koho znám se psama aspoň jednoho diskomforta co nemůže mezi psy nebo skoro ani mezi lidi...
a todle teda moc nechápu, jak jako nemůže mezi psy?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 17:06
- Nahlásit

makrel
a todle teda moc nechápu, jak jako nemůže mezi psy?

no že je to sabiják hlavně u lidí co jim mají víc že jo a velký...něco podobnýho se tu řešilo minule s biluší jak psala že ipaři maj diskomforty a agiliťáci pohodáře....ale to tu nechci otvírat,je to OT a hlavně mě to moc neba furt omílat 1000x tosamý a slyšet 1000to samý furt dokola....

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 17:13 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Sízra Milanová
aha, no my takové naštěstí nepotkáváme...
edit: to bude tím, že chodíme jen na výlety asik

dorotka1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 17:15 - Změnil/a: dorotka1
- Nahlásit

Tondas
Jsem si tim kratce prosel taky
A kdo ne, než si člověk ledascos uvědomil a zařídil se podle sebe.Ještě s tím tvým dotazem - mě někdy připadá, že lidi s demokratickou výchovou, která způsobuje přesně to, co popisuješ, tak jsou spíš pohodlní, protože ono bejt důslednej, srozumitelnej, znát svýho psa a vědět, co si k němu můžu dovolit a kdy, je dost práce každodenní, si teda myslím.
makrel
Takže je to spíš o tom, že někdo si může dovolit být květinka, páč má ten fstach, essi mi rozumíte. A kdo ho nemá, tak holt musí být důsledný
Tohle je přesně, co píše Tonda, když máš psa hotovýho anebo psa, kterej nezneužije ničeho a furt šlape jak má, tak potom s tebou souhlasím.
Ale tady se řešil pes, kterej teda v pohodě není, takže musí páneček něco změnit, Tonda chtěl vědět konkrétnosti, ale to asi nejde po netu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Led 2012 17:38
- Nahlásit

dorotka1
Jako RD rozhodně květinkovou metodu nemá, přesto je tam tahle atmosféra, asi vím, jak vznikla, essi mi teda rozumíš.
no já ti rozumim,))) květinkovou metodu o které zde již dobrou půlhodinu hovoříme,Mlho .-))))),tak tu nemá a ani logicky nemůže mít nikdo kdo skutečně dělá se psama.Vzletnej projev je fajn,ale ukázaná platí))) bohužel se vůbec neukazuje páč to jaxi nejde,že
Sízra Milanová
jak psala že ipaři maj diskomforty a agiliťáci pohodáře
nevim essi ti rozumim,ale ípaři ty dyskomforty chtějí,nepotřebují "normální" psy,takže v tomto duchu jsou psi vychováváni a socializováni a uposlušnováni.Takže ípo pes co startí po všem co se pohne neni nááramnej frajer,ale nevychovanej sráč
Tondas
V poslední věci máš samo pravdu ..ale základ máš,nedal si bendovi nic zadarmo(jako čévéčko .-))) ) a dusil jsi ho co to šlo.Výsledkem byl bígl co chodil v pohodě na volno a je narozdíl od jinejch vychovanej a vcelku poslušnej,ted už neni třeba tolika úsilí,pes jest již zformován a ví svý...to je dle mne důležitý.Povolit vždycky můžeš,všichni to děláme,ale musíš vědět kdy si to můžeš už dovolit..na začátku je tvrdá práce,každodenní a často vysilující a to ne každej je ochoten a schopen absolvovat.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání