Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přivolání, nelovení - bez pomoci elektrického obojku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Kniga
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:08
- Nahlásit

helps
No jasne ze bych to nezkousela ted ale i nekdy v budoucnu je to podle me dost velkej risk... A mit stopku jako pojistku? No ja mam tu zkusenost, ez pokud stopku pouziju jen nekdy a minimalne tak to pak i bez ni funguje (v pul roce jsme ji parkrat stopkou zarazila honeni bazantu a pul roku byl klid), ale pokud ps anecham na stopce delsi dobu tak vi, a chova se absolutne jinak kdyz ji ma nez kdzy ji nema...

Normalne pamlskuje jak o zivot, je to kyselina, ale u ty zvere ma pro ni vetsi hodnotu ta zver ale porad je to lepsi nez u Spoty ta me nevnimala vubec a maso jsem ji mohla rvat do krku a stejne ho plivala pac potrebovala rvat...

Motivace, spolecne straveny cas... No sak ja se ji snazim venovat co to jde, mozna az moc? nevim. Ale zase tohle u Spoty bylo jednodusi, S tou jsme rano vylezla pred panelak (byli 4 rano tak se nikajm jinam nedalo jit) vythala hracky, balonek, disk pretahovadla a mohla jsem s ni treba tricet minut blbnout, pak jsme jeste obesly bloky, aby se vycurala, byla na stopce, ale vedela ze je na sidlisti a ze sidliste je nuda, akorat panicka je zabava, takze pohoda. To samy treba po odpoledni... Cviceni a hra.
U Grace tohle moc nefunguje, cviceni jeste jo, to pokud fakt nepotkame kocku, jezka, potkana ci zajocha (bohuzel se z prilehleho pole pristehovali mezi panelaky) tak cvici radostne a jde to... Jenze hra ji tolika nebere.
Nemam psa na gauci, ktery by mel nedostatek aktivit, ktery by jen lezel na pelisku a cekal az bude moci jit na patnact minut kolem bloku...

Kniga
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:10
- Nahlásit

Právě cílem je dosáhnout, že pes k tobě bude lítat s radostí a vědět, že všechny dobrý věcičky světa přichází od tebe a ne z okolního prostředí

Jo to vim, jen nevim jak toho dosahnout... OPac mi to proste nefunguje... to co by fungovat melo...
Zajimavy je, jak jsou pelemna ruzny.. U SPoty mi nefngovalo schovavani se steneti, to na to dlabala, ale hracky a hra s panickou to joo, zradlo fuj. Grace rozhodi i to kdyz na sebe hodim deku... zacne knucet a rychle ji ze me strhavat, schovala sem ji, okamzite za mnou letela... Zradlo je bozske, hracky jsou fuj.

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:11
- Nahlásit

Kniga
s Klikrem cekat az se na me otoci a mrkne na me?

Dá se to podpořit i klikáním za každý oční kontakt. Tj. začneš v situaci, kdy tě pes vnímá a je vysoká pravděpodobnost, že ten oční kontakt naváže.

Kniga
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:14
- Nahlásit

Hyena jo ale ten my mame, za normalnich (tedy bezzverovych okolnosti) na me dokaze koukat a koukat.... ve vybehu plnem psu si sedne vedle me a kouka a kouka. Je to knirac

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:18
- Nahlásit

Kniga
Tak bych to pro začátek využila , a chvíli klikala za tenhle "jistý kontakt" a pak postupně situaci stížila- tj. vybrala bych něco, kde už to není tak pravidelný. Já nevím, ale třeba situaci, kde jdete okolo jiných psů .. někdy je to fakt hra na postřeh, aby člověk chytl opravdu i ten krátký okamžik "vyžadovaného chování". hJo a roli taky hraje rychlé odměnění pamlskem po kliku. To, co ti udělá pes mezi kliknutím a odměnou podporuješ tím pamlskem taky.

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:19
- Nahlásit

Pardon blbnu, píšeš, že psi nevadí, tak bych prostě zkusila něco, kde víš, že už má tendenci tě vysklívat, ale ještě ne úplně, že tam je šance, že se na tebe mrkne.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:30 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Kniga
jak ti reaguje v ZOO? Když vidí někoho známého (z domácnosti)? když na vodítku potkáte známého psa? když přijdete na venčící louku (hned po příchodu)? na agility? před krmením? když doma na vás někdo zazvoní, zaklepe na dveře? když vidí auto, ve kterém jezdíte, nebo autobus, vlak? atd. atp. těch situací, které jsou stupněm "před zvěří" se dá najít fakt hodně...

začla jsem si to uvědomovat teprve nedávno, tak an tom začínám makat jen posledních pár týdnů, ale to zlepšení v koncentraci je 100 a 1, když před vším, co jí zajímá nebo co by chtěla, musí nejprve navázat oční kontakt... opravdu potom úplně vše, co ji baví, vychází ode mne...

ovšem, pos*ala jsem tohle na coursingu, tam je v takovým rauši, že posledně mi trvalo 20 minut, než na mě konečně koukla a mohla jít na start

helps
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:34 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Kniga

Jojo, na plemeni a konrktétním psovi záleží určitě. Ono se jinak trénuje s teriérem třeba a s borderou. Ale zas každý má to svoje, znám lidi co jim právě ty bordery dělají větší problémy než kerýkoliv jiný plemeno, právě protože by pořád pásli Schovávání nám taky zrovna nefungovalo... Teď když čas od času zalezu za strom, tak šmiruju po vočku a musím vylézt páč je mi toho psíka moc líto. On se vzpamatuje po třeba dvou minutách, vyběhne vytřeštěnej z křoví na cestu a rozhlíží se na všechny strany, kousek popoběhne tím směrem, pak druhým.... a mě je ho móóc chlapečka líto, tak raději vylezu. I dyž teď už to trochu prokouk. Už většinou pozoruje kde co trčí zpoza stromu

Normalne pamlskuje jak o zivot, je to kyselina, ale u ty zvere ma pro ni vetsi hodnotu ta zver

To je problém a dovedu si představit, že je těžký to nějak přebít... Ono u tý zvěře se to asi nedá moc aplikovat (leda vymyslet nějakou náhradní činnost, která by jí bavila taky moc a moc) ale SG dost zmiňuje tzv. Premackův princip, že zvyšuješ hodnotu určité věci tím, že když to a to pes udělá, tak ty mu dovolíš nebo nabídneš to něco po čem tak moc touží čili to nedělá nezřízeně, ale na povel za odměnu. Pěkně to bylo vidět v tomhle videu - pro neangličtináře je to o bordeře z útulku, kterou nebylo možno nechat bez vodítka ani na dvorku, pořád jen na vodítku a byla posedlá lovením rybek v jezírkách na pláži... Pak je vidět, že jí to nastavili tak, že tam může jen když něco udělá a tak. http://www.youtube.com/watch?v=HAMXtfrJo5o Další dobrá věcička je buď jak píše hyena mít ten oční kontakt a opakovat to do zblbutí, že ten pes to sám začne vyhledávat a ještě taky tzv. "reinforcement zone" což má být právě zóna okolo psovoda, kde pes vždy dostane buď extra super ňamku anebo se s ním přetahuješ - třeba klikáš i že ti pes sám od sebe jde vedle nohy nebo na tě kouká - my taky trénujem touch - že se dotkne ruky, to taky jde (a taky je to vidět v tom videu). Takže ono je toho strašně moc. U nás dobrý, že jsme tyhle nesmysle dělali už od miminek, takže si Ajánek hraje a baví ho to.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:37
- Nahlásit

Psíček
asi máš už vybitý baterky
jj, nebo nějaký špatný kontakt

Hyena
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:52
- Nahlásit

wami
Prostříkni jí mozek kontaktolem, třeba jí to začne spínat líp

Kniga
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:57
- Nahlásit

wami
ZOO jsme jeste nezkousela, mam to ted doporuceny i od Inu, tak jakmile budeme mit ockovani (porad to odkladam, apc mam furt dojem, ze bude harat a nechci ji ockovat tesne pred nebo pri harani) tak tam povalime... Nebo staci jen vzteklina? Tu mame az do kvetna...

To fakt zkusim, k ostatimu az vecer, ted uz musim do hokny.
jeste odkaz na agility video. z toho asi nic poznatneni, ale reklamu si udelam, kdzy je moznost agility ja a Grace

helps
No ja to stim, ze je to kniac myslela tak, ze kniraci jsou dle meho psi, kteri velice rychle si udelaji uzkou vazbu na sveho cloveka, ze jsou tak jaksi od prirody fixovani na sveho pana. Hodne, fest a i kdyz treba nejsou vychovavnai nebo "zlobej" lovenim tak proste panicek je panicek aspne me to tak prijde.
BOCky jsou silene, jeste horsi me prijdou ale kratkosrty kolie, to mi prijde na vychovu daleko horsi nez knirac. Nemit Grace touhu lovit tak proste nemam sebemensi problem...
Vic vece, spsi v noci. Z mobilu se pise blbe.

helps
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 13:30
- Nahlásit

Kniga

takže ty vlastně knírače chválíš ahááá ) i když ty co znám jsou fajn psi, to jo.
Ono jak které BOCky. Hodně je to o majiteli, jak s tím psem pracuje. Oni opravdu potřebují trošku dělat něco, aby zaměstnali hlavinku... Já říkám, že sou tak chytrý až sou blbí ale mám je osobně ráda jako plemeno, jen některý jsou šílený s tím pasením - ale to se ostatně dá zvládnout jako všechno ostatní. Krátkosrstky proč??? Jako taky je nezbožňuju, ale hrozně záleží jak který... na agility máme jednoho nádhernýho fešáka, kterej je úplně v klidu a pak taky znám KK,k terý jsou na odpis - ze všeho vyšokovaný a v podstatě hrozně labilní. Ale jinak bych řekla, že sou taky docela v klidu.
Taky běháme agility. Moc hezky vám to jde ;)

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 14:25
- Nahlásit

wami

ak ti reaguje v ZOO? Když vidí někoho známého (z domácnosti)? když na vodítku potkáte známého psa? když přijdete na venčící louku (hned po příchodu)? na agility? před krmením? když doma na vás někdo zazvoní, zaklepe na dveře? když vidí auto, ve kterém jezdíte, nebo autobus, vlak? atd. atp. těch situací, které jsou stupněm "před zvěří" se dá najít fakt hodně...

začla jsem si to uvědomovat teprve nedávno, tak an tom začínám makat jen posledních pár týdnů, ale to zlepšení v koncentraci je 100 a 1, když před vším, co jí zajímá nebo co by chtěla, musí nejprve navázat oční kontakt... opravdu potom úplně vše, co ji baví, vychází ode mne

tohle je hodně moc důležitý, díky - člověk si to neuvědomí

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 14:34
- Nahlásit

Hyena
Psíček
wami
asi máš už vybitý baterky
Prostříkni jí mozek kontaktolem, třeba jí to začne spínat líp

jste praštěný

Kniga
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 13:47
- Nahlásit

wami

Zoo teda nekdy pozdeji.

Rodina - je zavisla na me, brachy ma rada, krmi ji "mlsama" typu kouske pizzy a hraji si sni, jenze kdyz ji treba ma bracha v chodbe tk furt kouka na me, a kdzy jsem v pokoji tak kouka do pokoje.. ted jsem minulou nedeli jela do Prahy... Brachove ju meli vencit. No vysledkem pry bylo, ze poprve s nima vysla pred barak, udelala louzicku a tahla hned domu, po druhy ju vytahli nasilim o ksu dal,ael stejne pak tahla udajne dom ajk o zivot. A kdyz jsme pak zkouseli jestli s nima pujde ven, kdyz ja zustanu doma tak ji nevytahli z bytu
Takze na nich se trenovat nic neda

Tady spis asi pujde o cizi lidi, o pejskare, pac Grace má perfektne zmakle to, ze nekdo ma psa = ma zradlo v kapse takze k nemu prijde a zacne predvadet jakyho umi krasnyho panacka... Takze prepokladam, ze kdyz uvidim zname duchodce se psy tak se mam zastavit, Grace na kratkym voditku a mam proste cekat dokud se nepodiva na me? Ve chvili kdy se na me podiva ji pochvalim a vydam se smerem k duchodcum, pak se postavim pred nima a proste dokud se na me nepodiva tka ji nesmi dat namku? To Grace pochopi rychleji nez ti duchodci

Zradlo no hrala jsem s ni tu hru co ted popisovali ve psich sportech, pochopila ji okamzite, behem tri minut lezela, na pacickach naskladane kousky masa (Grace nerozdeluje pamlsky hierarchicky, takze je jedno jeslti ma na packach maso a krmim ji granulema nebo naopak) a koukala na me, kdzy pred ni dma misku a nic nereknu da se do zradla, ale kdyz ji reknu sedni a polozim misku pred ni tak se kouka na me a ceka az dam "vem".

Do mhd se hrne o tom zadna, takze zase cekat dokud se nepodiva na me? proste jen stojim a cekam? Muzu nejak na ni zaovlat proste upoutat pozornost nebo cekat za ji to napadne?

To mas dobry, ze tak strapecek miluje a hlavni je ze se podivala ne?

helps
No jasne ze si fousatou chvalim! Byla uzasna volba a vic nez knira bych chtela jenom zase jednou bigla... to jsou skutecne inteligenti psiska
Jo BOCky jsou sikovny, ez se snima musi delat, ale i s tema co se dela, me proste prijdou ez BOC strasne provokuji jiny psy, je tma trosku silnejsi nesnasenlivost (me to tka prijde,a zse to neplati o vsech, ale proste mi to tma prijde dost) a taky delaji strasnej kraval u prekazek a stou IQ... no blbenejsou, rady se uci, ale tka trosku me to prijde, ez se bez povelu ani nevyto.
KK mi prijdou prave moc citlive, ze strasne dost veci resi a jsou taky takove ustekanejsi, bezduvodne jsou nadherny... Libi se mi ze jsou temperamenti, ze se snima da delat hodne sportu a tak, ale proste knirac je knirac...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:37
- Nahlásit

Kniga
já jen procházim,tak krátce..nemám moc ráda ty řeči typu..von je ale bígl,jezevčík knírač,chrt,bordera...dosad si co chceš..a tak je to složitý až nemožný atd..Krátkosrstý kolie znám osobně 2 a jsou tak jednoduchý,že to snad víc ani nejde...neloví ani jedna,páníci nejsou žádné kynologické špičky a o EO ani neslyšeli.
Naopak znám docela dost NO,podle některých velmi snadné plemeno až vlastně bezproblémové,kteří by právě přesně tyto odborníky sežrali zaživa v prvním roce života kdyby s nima zacházeli způsobem sobě vlastním .. von takovej slušnej pracáček...

Kniga
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:48 - Změnil/a: Kniga
- Nahlásit

davidkova renata ???
Ja se nekde vymlouvam? plemeno byla moje volba o tom zadna. Moje hlaska Je to knirac byla pochvalna, nikkoliv kriticka.

Jo to nelovi, to je neco co se me na nich libi, ale jinak se mi zdaji proste slozitejsi nez ten knirac. ty co zanm pochopitelne, resi veci, co Grace nechaji klidnou, hodne stekaji atd. A co se tyce NO tak jsem se taky nikdy nevyjadrila ve smslu, z je to jednoduchej pes nebo ze je to snim ejdnoduchy ho dodnacit lovit, pac kdybych si to myslela tak si ho poridim a nebudu si lamat hlavu

Ale plemena stejny proste nejsou, a to co plati na jedno plemeno proste neplati na druhy.

Spotynce jsme se mohla schovavat bylo ji to jedno. Vzdycky asi nejak tusila kde jsme.
Grace z toho byla jako stene zoufala a zuriove me hledala a pak si me tak hlidala, ze schovat se bylo nemozne.
Spoty lovila pro zabavu, Grace chce lovit pro korist, pro zabiti.
atd....

helps
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:50
- Nahlásit

davidkova renata

Jo tak rozhodně souhlasím s tím, že se nedá něco soudit jen na základě plemene. Ale já osobně krom teda těch šíleně vyklepaných dvou kraťand znám ještě další a ty jsou špičkoví, jak ty říkáš bezproblémoví psi.... A do bordery bych taky se svým zaujetím pro agility a učení různých blbostí klidně šla. Nj sem blázen Nicméně bígla.... achych. To je pes, kterýho jsem si zařekla že nikdy v životě. To už radši cokoliv jinýho

Kniga
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:56
- Nahlásit

helpsa proc ne ? Jsou uzasni inteligentni, velice inteligentni... vycurani to je pravda... jen kdyby to nebyli takovy lovci... ja bych sla do bigla zas... trebas jednou...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 19:00
- Nahlásit

Kniga
Ja se nekde vymlouvam
já to někde píšu?..co se NO tejče,jsou tu na něj jiní odbornííícííí

pochopitelně že každý plemeno má svý,reagovala jsem na to,že se ti kratanda zdá složitější než knír,mě se prostě nezdálo na základě těch co znám..je fakt,že na můj vkus je to moc měkký plemeno,stejně jako spousta jinejch,já potřebuju magora co pude přes mrtvoly, jinak nejsu spokojené,ale fakt jsou pohodoví a bezproblémoví a ani při výchově nebyly prostě problémy..

bordera je fajn,kdysi jsem o ní chvíli uvažovala kvůli tý pracovitosti,ale je to na mne moc malý a málo agresíívníí takže nic.akorát je dobrý si uvědomit,že utavit borderu je práce pro vraha,tak by si jí neměl pořizovat nikdo komu se "jen líbí".

helps
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 19:45
- Nahlásit

Kniga

protože jsou to právě takový lovci... a ačkoliv uvnitř jsou to asi opravdu inteligentní tvorové se silnou osobností, ti co jsem doposud potkala - a že jich nebylo málo - mají své pánečky většinou dost u zadnice .... s čukámem u země jdou si světem

davidkova renata
Nevím kdo z nás by padl dřív bordera nebo já, ale právě proto, že agility mě baví a denně jsme se šelťuchou venku aspoň tři hodiny plus ještě tréninky a blbosti, tak myslím, že by to šlo. I dyž asi ještě víc se mi líbí australskej ovčák

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 19:51
- Nahlásit

helps
australskej ovčák
ten by možná byl lepší..na pohled se to stejně nepozná .-))) a neni to tak šílený jak bordera..

helps
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 20:07
- Nahlásit

davidkova renata

Ale to je stejně ještě poměrně daleká budoucnost ) spíš ale nevím jestli chci velkýho pejsánka vždycky jsem chtěla velkýho, ale teď kvůli cestování a různým maličkostem jsem docela ráda, že mám jen "prcka"

helps
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 09:24
- Nahlásit

Dnes mi přišel email od Susan Garrett (jsem subscriber na jejím blogu) a ode dneška na týden bude na těchto stránkách http://the5minuteformula.com/recallers.html k dispozici "webinar" o přivolání a tak dále. Jsem na to sama zvědavá. Jen tam musíte vložit email. První webinar se má jmenovat (volně přeloženo) - Zhodnocení vašeho přivolání: Co je OPRAVDU špatně/zničené. Má to být částečně to, co učí v těch online seminářích, z kterých se tu sdíleli některý videa. A ty online semináře stojí v přepočtu asi 4000 tisíce, takže myslím, že není špatný trochu nahlídnout na tohle zadarmo. Jinak platí to jen tenhle týden.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání