Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přivolání, nelovení - bez pomoci elektrického obojku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:00
- Nahlásit

davidkova renata

vono jako všeho s mírou ž
ano tak, přesně.

strhnout se dá i ten nejposlušnější pes,,je to smečka
jasně, já už to tu kdysi psala o feně VO která fakt jako bohovsky ovladatelná a to i tak, že jí panička mohla za zvěří vyslat a vzápětí i obratem odvolat, no pak se vrátilo domů odrostlé "štěně" spíš už odrostlý puberťák teda, rostl jako dříví v lese a strhnul jí , takže proto píšu vždycky že u nás dobrý prozatím

nicméně - u psa co se to učí teprve, je to jeden z těch postupnejch kroků, či spíše krůůčků, o kterých psala wami- tzn. že druhého psa můžu přiřadit do venčení v ohrožených oblastech až úpa nakonec.

ta metoda postupných kroků se mi líbí-já jsem na to šla v podstatě bez rozvržení, nebo jen v hrubém, páč určité postupné kroky tam byly asi taky (např. . jdu to cvičit, až když pes určité prvky má zažité nejen v klidu, ale i v rušivém prostředí a nenařítím se tam, když třeba čekej mi pes udělá jen doma...),ale ještě větším rozkouskováním se to dá myslím o hodně vylepšit.

sakra -nemůže to někdo vyzkoušet ?? nemá někdo štěně?? Já jsem hrozně zvědavá

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:00
- Nahlásit

Biluška
No jo malý štěně dohoníš, ale honit dospělýho psa je podle mě už k ničemu, páč ho stejně nechytíš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:01
- Nahlásit

Eldoguero
no hlavně musíš bejt rychlá jaxvině páč čim dál doběhnou,tim se snižuje pravděpodobnost,že to ukočíruješ bo drajf narůstá.Občas venčim s kámoškou co má 3 chrty ti nedělaj celou vychajdu absolutně nic jinýho než lověj jak šílený..furt prostě..mám 2 varianty..dle nálady bud čuba vůbec nesmí následovat hloub do lesa ani jednoho , v zásadě se smí koukat akorát z vymezenýho akčního radiusu jak chrtííí mizej v dáli nebo se s nima může kus proběhnout na dohled a na písknutí se vrátit a nechat je osudu..někdy dělá sama to,že když má pocit,že je už moc daleko )))) vrací se sama.Nemá problém ani s jednou variantou,když si nepřeju aby opouštěla vymezený prostor(třá dyš hárá přijde mi to vhodnější ),stačí při snaze vyběhnout s nimi říct No ty rozhodně ne a je jí jasný která bije.Fakt je že tudle vypíchli u cesty zajíce,ve všech 4 ,zajíc neměl šanci zmizet,byli kolem něj v kruhu,tak to sem se zpotila trochen, jako uřvala sem jí,ale na víc povelů a trošku zvýšeným hlasem

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:06
- Nahlásit

Eldoguero
No jo malý štěně dohoníš, ale honit dospělýho psa je podle mě už k ničemu, páč ho stejně nechytíš
A vom to právě je. Kdybys byla nějaký černošský sprinter tak bys to mohla zkusit i s dospělým . Myslím, že by to fungovalo stejně. Podstatný je, že štěně si utvoří to spojení a už ti NIKDY nezkusí zdrhnout, páč ví, že to nemá smysl, že bys ho doběhla (a ztraverzovala pochopitelně, nemá význam s ním běhat jenom tak).

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:07
- Nahlásit

PetraK
nemá někdo štěně
maruš zejtra jede pro Nanynky neteř)))))) bude pokusnej matryjál.-)))) bydlí v horních měřicích a na vobrany de s náma už f sobotu
Biluška
no u štěnat to vidim stejně,to chytneš ..zhusta teda.-))))
jen za sebe si nejsem jistá,zda láska k živým tvorům vštěpovaná vydrží po celý život zejména není-li již vštěpovaný tvor mezi námi.-)))) dyby někdo nepochpoil,chci tim říct,že vzhledem kpohledu a projevům jaký nána předvádí při spatření třá kočky,bych si dnes netroufla jí s kotětem nechat samu doma..a to vyrůstala od mala s kočkou do 4 let než kočka šla za duhový most.Ale ten výraz se mi nelíbí,zrovna vona by teda lovivá byla dost myslim

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:09
- Nahlásit

Eldoguero

Psa honit je nesmysl, za prvý ho stejně nedohoníš, za druhý pes bude před tebou utíkat a nepřijde k tobě buď ze strachu z trestu, nebo z toho bude mít děsnou prdel

nene, nemyslím vysloveně honit, jako ve smyslu neposlechl jsi mě a já po tobě jdu, ale to že ho dostihnu uprostřed akce. Pes vypálí, pochopitelně povel neregistruje a já vypálím okamžitě též, využiju situace,kdy pes žene zvěř do oblouku, ten protnu a vlítnu do nich. s řevem. Biluška píše o podobném principu u štěněte - u nás to bylo tak ve věku 3/4 ohařího roku. Tam to v podstatě není o tom, že psa trestám že nepřišel, jak to spousta lidí udělá, ale přerušuju tu činnost -navíc já osobně, což by mohlo mně přičíst body

Jo jo, protože jakmile tohle vystihneš a pes opravdu zareaguje, tak jak by měl (tedy min. se zastaví), máš tak z 50% vyhráno.

jojojo, přesně, páč je za co chválit a co upevňovat. Pamatuju si jakou jsem měla hroznou radost , jak jsem na sebe byla pyyyšnááá že se mi tohle povedlo a na psa, že mě vnímá. byl-li tam tehdy někdo, musel si myslet, že jsem magor

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:13
- Nahlásit

davidkova renata
jen za sebe si nejsem jistá,zda láska k živým tvorům vštěpovaná vydrží po celý život zejména není-li již vštěpovaný tvor mezi námi.-))))
U Pumy to zabralo bez problémů. A to jsou vyšlechtěné spešl na to, aby vraždili potkany, krysy a podobnou havěť. Když jsem Bibi přivezla tak jsem dělala na Stanici přírodovědců. Pochopitelně jsem si ji brávala s sebou "do práce" (ono se tomu tak skoro ani nedalo říkat, ale nenapadá mě lepší výraz ). Když jsem na ni neměla čas tak jsem ji dávala do ohrádky s morčatama (byla vysoká a velká a Puma z tama nemohla utéct). V zásadě jsem jí ani nikdy nějaký zákaz vraždění moc nevštěpovala, ona prostě nevraždila. Od začátku. Když jí v lese přímo před nosem vyskočí zajíc, nebo srnka tak se po mě ohlédne s výrazem "vidělas to? Málem mě kopnul, hajzl" a jde si dál.
U Texíka je to podobné. No a u všech šeltek je to víceméně samozřejmost.
Zato Bagetice, Arman, Lilátko, Akity...ti by zabili cokoliv co se přiblíží na dosah To mám zato, že si beru dospěláky

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:13
- Nahlásit

Biluška
A vom to právě je. Kdybys byla nějaký černošský sprinter tak bys to mohla zkusit i s dospělým
no jo ale páč mi do jusejna bolta chybí něco málo ve fyzičce tak si nemůžu dovolit honit ani třínohýho jezevčíka
Jasně, pokud a dokud ho vždycky doběhneš, pak proč ne, u staršího psa to může ale fungovat max tak, že mu odvedeš na chvíli pozornost, ale rozhodně ho nechytíš
davidkova renata
to máte vodvahu pani, já zásadně na venčení vybírám skupinky psů dle loveckého pudu a chuti a zvládnutosti (na což se ovšem ohlížím nejmíň) - tedy ve skupině může být jen jeden pes, u kterého to není ještě zvládnuto.
jinými slovy - kanárek může se všemi skupinami

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:14
- Nahlásit

PetraK
Tam to v podstatě není o tom, že psa trestám že nepřišel, jak to spousta lidí udělá, ale přerušuju tu činnost -navíc já osobně, což by mohlo mně přičíst body
jo jo jo, to je přesně ono. Akorát ve 3/4 roce už bych nedoběhla ani baseta

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:15
- Nahlásit

PetraK
ale přerušuju tu činnost
si prostě takovej jako kazišuk
v některjch případech by to zabrat mohlo ,záleží na tvý rychlosti,razanci, míře nasranosti a přesvědčivosti..a taky povaze psa a jeho vztahu k tobě

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:15
- Nahlásit

PetraK
Tak v tomle případě proč ne, páč to je na tom pricipu, jak píše Biluška a to má svůj smysl. Takže pokud ho chytíš, zastavíš super

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:18
- Nahlásit

davidkova renata

bude pokusnej matryjál.-))
paráda, no chudák MiniNána

jo ještě jednu nestadardní metoda - i když ta taky není vyloženě teda pozitivní, ale není to o tom, že člověk udělá korekci.

Neposlechl-li pes, tak ať doma nebo na chalupě, brala jsem čáru a mastila domů. Bez milosti. Zaklaply se dveře či branka a nazdar. Velmi prima bylo, byl-li u nás návštěvou nějaký psí kámoš, kterýžto si pak užíval toho, že jest mu již jaksi třeba servírováno. Po určité době jsem šla, otevřela dveře, či branku (na chalupě fajn, že jsem mohla použít druhý východ a zhmotnit se u psa jinudy. Dala přivolání a hodně moc pochválila.A šli jsme na to pole znovu, nechala jsem mu možnot (těch zajíců je tam dost) si v té samé situaci vybrat, vždy si v ten moment vybral dobře a já ho mohla strašně pochválit. blbý je, že je to fakt šichta a člověk musí mít rychlý nohy, ale není to trest jako takový, ale tím, že Ešus není nezávislák, mohla jsem to dobře použít a myslím že i tohle hrálo svou roli. Není to úplně pozitivní, ale "nemusím do toho psa šáhnout" (jen si pak musim posbírat plíce a zase pak člověk rovnou vybije tu nasratost, že ten čokl neposlouchá )

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:19
- Nahlásit

Eldoguero
Jasně, pokud a dokud ho vždycky doběhneš, pak proč ne, u staršího psa to může ale fungovat max tak, že mu odvedeš na chvíli pozornost, ale rozhodně ho nechytíš
Ty mi pořád nerozumíš paní Právě, že když JEDNOU doběhneš to štěně tak dospělýho už dobíhat nemusíš, páč už ti nikdy neuteče. Pochopitelně to předpokládá, že psa už coby štěně vlastníš, když si vezmeš odněkud dospěláka (třá z útulku) tak už to ztrácí význam, páč ho pochopitelně nikdy nedoženeš. Když teda nejsi ten bolt

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:22
- Nahlásit

Biluška
U Pumy to zabralo bez problémů
no je to puma a né pes žejo.-)))) ne vážně..nevěřila bych jí už ted..pokud by mne k tomu situace donutila,musela bych to prostě postupně nacvičit a vyzkoušet,možná by to šlo,netvrdim že ne,ale jen tak hrc prc bych to neudělala
Akorát ve 3/4 roce už bych nedoběhla ani baseta

Eldoguero
to máte vodvahu pani, já zásadně na venčení vybírám skupinky psů dle loveckého pudu a chuti a zvládnutosti
no to sem dělala v době nácviku přivolání,jak píše petra.Popravdě sem trošku magor,páč já ty situace vyhledávám cíleně abych jí to jako upevnovala páč jako štastně tupý jedinec jsem si jistá,že prostě přijde))..zatim mě ani tahle ani ta předešlá nezklamaly,mám postoj ..prostě zavolám a vona přijde,proč by jako nepřišla???? ale je za tim hodně práce zkraje,to vám asi nemusim řikat

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:24
- Nahlásit

Biluška
Ale né já ti rozumím, když to utnu v začátku, tak není co řešit v dospělosti.
Já to právě myslí, tak, že už máš staršího psa, který zdrhá.
Pokud teda nejsem ten bolt a to fakt nejsem

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:24
- Nahlásit

Eldoguero
dokud ho vždycky doběhneš,

no to právě dycky nemusíš už, páč to von už zas neví, že to byl tvůj životní výkon a pokud řveš tak že padá vobloha, tak si myslim, že v ten správnej momentík mu to pozmnění náhled na lidský výkony

šlo mi hlavně o to, jestli to nejni chybka, což si já myslm že ne ajsem ráda, že to tak nejni.
Teda není to vůbec pozitivní metoda , to pravda ne, ale já myslím, že u toho lovení to bude tak, že pozitivní metodou naučit ano, ale ta korekce tam nějaká bude muset asi být. ??? co?

Biluška
Akorát ve 3/4 roce už bych nedoběhla ani baseta

no jak říkám, člověk potřebuje ten voblouk, pokud běžej v rovině ... smolikof.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:27
- Nahlásit

davidkova renata
.nevěřila bych jí už ted..
Taky už jí nevěřím, páč je hodně moc poznat, že mozek už šel do hajzlu . Už několikrát vyjela i po mě než jí došlo, že jsem to já. Takže bych ani omylem nevěřila, že nezabije nějaké morče, nebo slepici. Ale před tou otravou bych za ni dala ruku do ohně.

Eldoguero
Já to právě myslí, tak, že už máš staršího psa, který zdrhá.
No to už musíš použít jinou metodu, tahle už by byla v edici sajnsfikšn

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:34
- Nahlásit

PetraK
nemůže to někdo vyzkoušet ?? nemá někdo štěně?? Já jsem hrozně zvědavá
Tohle známe z procházek s Atušovic Bůchem. pokud je na procházce se mnou a maryjí, chová se velmi mravně, "opisuje" od staršího, poslušnýho psa, na písknutí se první otáčí Maryje, ihned za ní Bůch a letěj si každej ke svýmu páníku pro frolíčka. Cvičně jsme ozkoušeli, že na zvuk klikátka (nemám zájem to tu rovzíst na klikátko, je to JEN jedna zkušenost s reakcí štěněte), na který moje čuba reaguje velmi pozitivně, dobře a ihned, po dvojím uslyšení reagovalo dobře i odrostlé štěně. Proto mi přijde velice zásadní nechodit ven se psama, co mají lov povolený, nebo s nima chodit pod megadohledem, tohle strhávání se navzájem funguje bezvadně. Máme to i s Pavliii Pikslíkem, naše čuby se nijak zvlášť nemilujou, ale normálně se spolu domlouvaj, že půjdou lovit, oni se opravdu navzájem provokujou a vyzývaj k honu. A jelikož to víme, dostanou čudku hned za to domlouvání )) A te´d nevim, jestli jsi chtěla tuhle odpověď, páč sem to tu vůbec nečetla, jen tnto dotaz, tak ani nevim, k čemu byl.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:41
- Nahlásit

Gerda
Proto mi přijde velice zásadní nechodit ven se psama, co mají lov povolený, nebo s nima chodit pod megadohledem
eště bych řekla,že se psem kterýho přivolání teprv doučuješ,bych nechodila s lovkama ani pod megadohledem a nezkoušela zkoušet přivolání ..čék bude celou prochajdu akorát ve stresu a čokla bude přivolávat co 5 fteřin(a i kdyby přišel) akorát mu tim votráví prochajdu zbytečnou buzerací..musí mít čokla na sebe už navázanýho a přidávat pomalu,třá jít s nima jen kousek a ne celou vychajdu rovnou ,párkrát přivolat a zas se odpojit..nevim esi to řikám jasně

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:41
- Nahlásit

davidkova renata
ale je za tim hodně práce zkraje,to vám asi nemusim řikat
To je mi jasný.
mám postoj ..prostě zavolám a vona přijde,proč by jako nepřišla????
Hele a tohle je podle mě strašně důležitý, prostě sama v sobě víš, že pes přijde, protože sama sobě nedáváš jinou variantu a pes to tak nějak cítí a v podstatě bere jako automat jo tomu rozumím

helps
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:45
- Nahlásit

Sice to není přímo o lovení ale když mluvíte o postupech S. Garrett, tak tady je přeloženo ve zkratce pár bodů, jak trénovat http://www.facebook.com/profile.php?id=1520396698# !/notes/lucie-adelaine-gabrielov%C3%A1/susan-garre t-z%C3%A1kladn%C3%AD-pravidla-tr%C3%A9ninku/101501 67928024384

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:51
- Nahlásit

Eldoguero
Hele a tohle je podle mě strašně důležitý
hele ale vono to je vlastně celý strašně jednoduchý..nikdy nejsem hysterická když volám na psa pocem(jinak sem hysterická co chvíli)) ,maximálně můžu bejt nasraná,ale ne nejistá,proč by nepřišel proboha? pro psa je přirozený následovat svýho vůdce a vůdce dělá co může,sere se s nim od mala, dbá na jeho všechny potřeby,věnuje se mu vlastně skoro furt,vlastně mu tak skoro podřizuje svůj život(v tom dobrým slova smyslu)učí ho odmala co jo a co ne,tak mě nikdy nenapadlo,že by nepřišel..jako může to působit,že sem namyšlená či namachrovaná,ale mě to prostě přijde úplně jednoduchý a přirozený

du makat,což teda přirozený rozhodně neni

argosek
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:06
- Nahlásit

davidkova renata

zatim mě ani tahle ani ta předešlá nezklamaly,mám postoj ..prostě zavolám a vona přijde,proč by jako nepřišla???? ale je za tim hodně práce zkraje,to vám asi nemusim řikat

hele ale vono to je vlastně celý strašně jednoduchý..nikdy nejsem hysterická když volám na psa pocem(jinak sem hysterická co chvíli)) ,maximálně můžu bejt nasraná,ale ne nejistá,proč by nepřišel proboha? pro psa je přirozený následovat svýho vůdce a vůdce dělá co může,sere se s nim od mala, dbá na jeho všechny potřeby,věnuje se mu vlastně skoro furt,vlastně mu tak skoro podřizuje svůj život(v tom dobrým slova smyslu)učí ho odmala co jo a co ne,tak mě nikdy nenapadlo,že by nepřišel..jako může to působit,že sem namyšlená či namachrovaná,ale mě to prostě přijde úplně jednoduchý a přirozený

slecno renato, to neni namachrovanost, ani namyslenost, jen nedostatecny rozhled. zaprve mate relativne dost zkusenosti, zadruhe si moc neumim predstavit, co by musel clovek delat, aby mu nemecky ovcak damskeho pohlavi od stenete vlastneny takto na zavolani nereagoval (to plati o vetsine psu, jen zrovna tahle kombinace mi prijde jako etalon na cloveku zavislosti, vtirani a koziplosti).

na tom, co napsala slecna eldoguero

Hele a tohle je podle mě strašně důležitý, prostě sama v sobě víš, že pes přijde, protože sama sobě nedáváš jinou variantu a pes to tak nějak cítí a v podstatě bere jako automat

je jiste kus pravdy - clovek jisty od cloveka nejisteho velice se v ocich pejska lisi, problem je ovsem v tom, ze tahleta vec je (zejmena v urcitych kruzich) strasne precenovana. pes temer vzdy "prehledne"/"odpusti" nejistotu, pokud ostatni je vicemene v poradku, naopak, pokud by hlavne na vlastni sebejistote psovod chtel stavet, aniz by tato jen prirozenym projevem jeho skutecnych schopnosti byla, brzy zjisti, ze na hovno mu je.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:16
- Nahlásit

Psíček
no on jen v zásadě okopíroval moje vyjádření v témže tématu na jiné straně ,nikdy jsem nepopírala užívaní metody cukr a bič ,přičemž obojí v míře hojné..musí být rovnováha,málo cukru je chyba, slabý bič taky.Je mi naprosto fuk esi to ispidichovi a spol přijde či nepřijde normální,jediným měřítkem pro mne je reakce mého psa páč toho se to týká..troufnu si říct,že míra asi přesažena nebyla,narozdíl od jiných nane můj pes nikdy nezavrčel v obranné agresi či z nepochopení mých požadavků,přivolává se v zásadě sám(dle mnoha zkušených lidí je přivolání ukázkou vazby mezi psem a psovodem) a že by ze mne a z mýchmkorekcí měl strach,tak to nemůže tvrdit nikdo kdo mne s ní viděl na obraně kde si ta svině ze mne nedělá vůbec nic..mea culpa,nechovala jsem se tak jako se chovám normálně,nepožadovala jsem vůbec žádnou pozornost a poslušnost.pes právem nabyl dojmu,že si může dělat co chce,navíc 2 první roky s ní cvičilo dítě tehdy 14 let.Výsledek je jasnej,nepřekvapující..
jsem natolik sebevědomá .že se těžko někomu podaří mi imputovat nějaký pocit provinění či mne znejistit,protože jejich názor mne nezajímá,zajímá mne můj pes a jeho názor a z toho nevycházim tak nejhůř koneckonců sebevědomý a sebejistý psovod je pro psa nepochybně větší výhra než labila,který si nechá nakecat od kohokoli cokoli

už nepiš,zlato,odcházim,mám zpoždění

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:21
- Nahlásit

argosek
zadruhe si moc neumim predstavit, co by musel clovek delat, aby mu nemecky ovcak damskeho pohlavi od stenete vlastneny takto na zavolani nereagoval (
velmi správně pane...první zásadou úspěchu je vybrat sobě vhodné plemeno,to se píše všude..chcete mi tedy tuto přednost naopak vyčítat než jí spíše ocenit?
a za další..no můžu vám říct,že zkurvenejch zrovna ovčounů není zas tak málo..stále a vždy žasnu,jak je možný nezvládnout NO ??? nechápu to,ale od jednoho takového máme s bendou doted slušný jizvy..do dalších už ale nejdem páč nám došlo,že tak zkurvenej velkej pes je v zásadě neudatelnej,takže záchrana jest vcelku k ničemu

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:21 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Já si teď ještě vzpomněla na jednu metodu.
Když mi bylo třináct, koupila si babička štěně vlkošpice, venčívala jsem ho a špic se už odmala těšila domů, takže mi zdrhala ke vratům a neposlouchala. Jednou jsem udělala opravdu velký venčící okruh, na chvíli jsem si sedla u řeky a pak mi špic zdrhla. Naštvala jsem se a udělala ještě jeden malý okruh už na vodítku (věděla jsem, že jí to vadí, tak jsem jí takhle trestala). Pak jsme došly ke vratům a tam jsem zjistila, že jsem zapomněla na zemi u řeky klíč. Doplazily jsme se pro ten klíč, psa jsem fakt táhla na vodítku za sebou. No, od té doby mi už nezdrhla.
Ale bohužel jsem už nikdy nepřišla na nic, co by psovi natolik vadilo, aby ho to donutilo takhle důrazně přehodnotit svůj vztah k neposlouchání.

Venta
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:26
- Nahlásit

Eldoguero
davidkova renata
A vom to právě je. Kdybys byla nějaký černošský sprinter tak bys to mohla zkusit i s dospělým

Já chytila jednou malý štěně a potom ještě jednou, když to zkusila v pubertě. Ale jela jsem na koni a bylo to na otevřeným prostoru, takže ideální podmínky a teď si asi myslí, že jsem hrozně rychlá a od zvěře jí odvolám, i když už je v patách srně
Ale asi to chce fakt už tomu malinkýmu štěněti ukázat zvěř a bejt ve formě (když už není k mání kůň)

dorotka1
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:34
- Nahlásit

Psíček
To se na mě nezlob, ale pes Renaty v jinčích-méně zkušených rukou by byl trochu-hodně jiný a rozhodně by se to majiteli nelíbilo. Nána je přesně názorná ukázka jak člověk ovlivňuje chování psa. Jsem přesvědčená, že by si Nána z většiny lidí, hlavně ze mě, udělala trhací kalendář.
Pusť se do mě, barde!...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 13:42
- Nahlásit

kachna_
Ale bohužel jsem už nikdy nepřišla na nic, co by psovi natolik vadilo, aby ho to donutilo takhle důrazně přehodnotit svůj vztah k neposlouchání.

Protožes jí nutila jít zase tam co už před chvilkou byla, to je pro vlkošpice děsná pruda a votrava, proto už to podruhý radši neriskovala.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 14:42
- Nahlásit

davidkova renata
tak zkurvenej velkej pes je v zásadě neudatelnej,takže záchrana jest vcelku k ničemu
Ale nééé pani, však vite na koho se obrátit ne, pan argosekby vám jistě též doporučil Ó nejvyššího, který zvládne jakéhokoliv sabijáka tachyjonama, pokecem v astrálu, blbě použitým EO nebo třá sedalinem, však je to ve finále jedno, takže vzhůru do toho. Zkurvenej pes sem, zkurvenej pes tam

Venta
Jo tak s koněm mám podobný zkušenosti, ale pes mi nezdrhal za zvěří, ale zvedl se mi z dlouhodobého odložení - jen jednou

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání