| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:00
- Nahlásit
miisha
No my na stopě děláme zatím čtverce, klidně nahoďte další tipy, o stopě toho moc nevím. Chtěla bych ze čtverce už začít vycházet.
jen vydrž, pokud chceš dělat klasický čtverce, tak vydrž...
Neessi
jenže ona právě dělá na pamlsky, klasický čtverce, a to je úplně jinej způsob nácviku
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:03
- Nahlásit
Ksindl vespolek
jablunka
moc mě mrzí,že jsem nemohla dostát přepadovému komandu...no snad příště, fotky jasně naznačují,že to bylo luxusní setkání o to víc mě to mrzí...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:05
- Nahlásit
Eire
No jo, vrchni xindlice hoodne chybela. Priste to snad klapne. Jo a Cecylyje s Pucmeloudem sou bezva dvojka exotu. Bajitko to dnes melo coby poznavacku plemen psuch - chrt, nahac, mops - ty este nazivo nevidela. A zelvy taky ne, vlastne.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:12
- Nahlásit
Ebony
jenže ona právě dělá na pamlsky, klasický čtverce, a to je úplně jinej způsob nácviku
Vychovává "slepičku " ? No to víš,já jsem stará škola,mně musí pes čuchat vždycky a všude .Už jsem zkoušela i pachovou konzervu a šla skvěle.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:15
- Nahlásit
Eire
moc mě mrzí,že jsem nemohla dostát přepadovému komandu...no snad příště, fotky jasně naznačují,že to bylo luxusní setkání o to víc mě to mrzí...
Mě to taky mrzí,a to tak,že velmi,ale není všem dnům konec. Fifi
Jo a Cecylyje s Pucmeloudem sou bezva dvojka exotu. Bajitko to dnes melo coby poznavacku plemen psuch - chrt, nahac, mops - ty este nazivo nevidela. A zelvy taky ne, vlastne.
Jen Tedík je pan gentleman,ale taky s Baz viditelně ožil.
No a poznávání unavilo perdela.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:19
- Nahlásit
Neessi
Vychovává "slepičku " ?
jojo a taky delfína
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:28 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
miisha
taky delfína
že by? Moje čubina se dobře potápí,ale jezdit na ocásku po vodě ještě neumí
Ale k té "slepičce" - možná to má nějaký efekt pro určitou zkoušku,ale fakt si myslím,že pes má ten čuchometr dokonalý a nepotřebuje "zobat" pamlsky na stopě.Spíš to chce hodně trpělivosti při nácviku a jak už jsem psala: pamatovat si ,kudy stopa vede.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:31
- Nahlásit
Neessi
jenže ona jaksi necvičí služebního psa, cvičí si stopy na zkoušky, kde se dnes holt vyžaduje jiný styl práce, a nemá to s praxí ani ničím nic společného, je to jen hra, a jde jen o to, aby to zúčastněné strany bavilo
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:35
- Nahlásit
Fifi
xindlice hoodne chybela
Ale di ty jedna,se budu červenat,....štěnda rostou a rostou tak příští mise u nás..
Včera jsem vážila Blacka Sabat por.váha 440 a po deseti dńech 938g, Belinas 380 a nyní 890,Brennan 400 a včilka 900g
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:38
- Nahlásit
Neessi
Ebony
mě se líbí, když cviky vycházejí z praxe a v praxi jsou taky použitelný. Jenže je to sportovní kynologie a tam je to hozený jinak. Třeba TART je v tomto smyslu asi dobrý, ale ono má vše svoje pro a proti, co se zkušebních řádů týče.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:44
- Nahlásit
Eire
a rostou tak příští mise u nás..
Ok, ale bez Baz, este by mi ji mamutky zaslaply nebo mamina zezrala.
Ebony
cvičí si stopy na zkoušky, kde se dnes holt vyžaduje jiný styl
Mno, bych skoro rekla bohuzel, nekdy naprosto nelogicky veci se chtej po psech. Styl prace apod, vadi mi, ze se to cpe uz i do NZR. Ja si tu a tam vezmu cubajz pro radost zacuchat, bavi nas to, milimetrova presnost v riti (obcas i metrova) , ale stopu si dycky dojde. A kdyz se zamota - na lomu ci do snury, nema z toho traumata, vyresi si sama situaci a tak proste no. Ale na zkousky nelozime, by se rozhodci osypal.
Neessi
pamatovat si ,kudy stopa vede.
To je jasny, ze lom byl u TYDLE kyticky v pruseciku s tamhletim trsem!! Neni nad prazdny stopy, co ja se jich naslapala, coby mladeznice a stary pard me mlatil voditkem, kdyz sem si overovala lomy a nedejboze nedohledala predmet.
miisha
Tobe aj Juno drzim palce, at vam to cmucha, aportikuje atd - a hlavne, at vas to obe bavi.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:45
- Nahlásit
Ebony
cvičí si stopy na zkoušky
Chápu, ale na zkoušce hned poznáš "zobače ".Často se vracejí zpět k nášlapu,jestli tam přeci jen "něco" nezapoměli a na konci stopy mají tendence pokračovat dál. Mně čubinu rozhodčí chválil pro její projev na stopě a poznal,že nekrmím.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 21:48
- Nahlásit
Fifi
ze se to cpe uz i do NZR
mně taky.Ale pořád ještě jsou rozhodčí ,kteří poznaj kvalitu stopařiny.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:00
- Nahlásit
miisha
Jenže je to sportovní kynologie a tam je to hozený jinak.
Není. Je to o tom,kam se necháš dotlačit ty. S mladou čubinou ty stopy na jedničkový zkoušky nebudou nijak extra a prokrmená stopa může ten projev vylepšit. Ale mě by fakt nebavilo vodit psa na stopě,který zobe pamlsky Jednou jsem ztratila na velký louce klíče od auta a Bóba mi je našla a to je pro mne důležité : -)
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:02
- Nahlásit
Fifi
Tobe aj Juno drzim palce, at vam to cmucha, aportikuje atd - a hlavne, at vas to obe bavi.
kujem, esli ji to bavi...toz snad jo! minule se ji libily prekazky kazdopadne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:05 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Neessi
Není. Je to o tom,kam se necháš dotlačit ty.
Ale tak dotlacit - nevim, tak bych to nerekla. Uz je spousta novych metood, porad nekdo objevuje Ameriky stoparsky. A pokud jim to vyhovuje, tak proc ne, kazdyho volba, kterou cestou se vyda.
Nesla bych teda cestou, kterou verejne radi jeden mistr - nechat psovi tejden hladovku a panecku, jak pak pes bude cuchat.
A ze je to ve sportovce hozeny jinak - to je pravda, dyk jen pes strejchne nosem o par cm, lup ho, ztrata. Takovy to dneska je, a kazdej ma na ten vyber, kterou pujde cestou. Si myslim teda jako.
Edit - koukam, ze sem sama cesta. To asi este dusledky ty nasi dnesni, bloudivy.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:05
- Nahlásit
Neessi
Jednou jsem ztratila na velký louce klíče od auta a Bóba mi je našla a to je pro mne důležité : -)
je docela dobře možný, že takovej psák co má IPO3 by ti je nenašel. já s tebou naprosto souhlasím, co se týče mít psa použitelnýho v praxi, jak sem ostatně psala výše
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:31
- Nahlásit
... se do toho vložím s malou vsuvkou...
jsem Lumpa učila stopy coby samouk, a na prokládanou pamlskama, i když ji nikdy neměl na iiipo...
nevím, jestli by mi našel klíče...
ale když v zimě vymáčkl ze svítícího balonku špuntíček, co tam držel tu diodku s baterkou, aby balonek blikal... tak jsem ho nechala hledat ten 1cmx1cm špuntíček na celým pozemku... bílej špuntíček v bílým sněhu... za tmy...
a našeeeeel! jak já ho tehdy milovala... (njn, balonek jsem si nechala dovézt z jemeryky, a von to vymačkává omylem, ale v zimě super věc na vyblbnutí, no... )
i když je fakt, že to asi bylo spíš hrou na schovku věcí, co jsem ho naučila hrát, než stopou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:39
- Nahlásit
wami
Hele, se prej chystas nekdy tam smerem Jablon? - je na tom neco pravdy? KDyby naaahodou, tak dej echo predem, nemame to k nim daleko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 22:49
- Nahlásit
Fifi
tak zas bude ňákej CC v Hradci nebo tak... jinak asi jen tak nevím, jen, že čas od času těma končinama profrčím...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2010 23:07
- Nahlásit
miisha
je docela dobře možný, že takovej psák co má IPO3 by ti je nenašel
bandas měl IPO3 a našel holce na cvičáku v trávě zlatou naušnici, a mezitím i kovovou dvacku, co někomu vypadla, aniž o tom věděl...
když jsem viděla v jedovnici ty výkony na tartu, tak se mi chtělo zvracet, bych zvládla i s naším nemakačenkem Indem líp
vono je úplně jedno, co člověk dělá, ale měl by to dělat pořádně a s láskou ke psům
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 06:24
- Nahlásit
miisha
je docela dobře možný, že takovej psák co má IPO3 by ti je nenašel
Takhle bych to ani neviděla .Moje chovatelka má s čubinou IPO3 a nikdy stopu neprokrmovala. Spíš je to o tom,jakého máš psa a co v něm objevíš a jestli to s ním dokážeš vypilovat.Jsou psi,kteří nemají o stopy velký zájem a tam jsou potom "drobečky" na místě a na druhou stranu jsou rození stopaři,které bys "drobečkama" zbytečně kazila.Hlavní je udržet zájem
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 06:34
- Nahlásit
Ebony
když jsem viděla v jedovnici ty výkony na tartu, tak se mi chtělo zvracet, bych zvládla i s naším nemakačenkem Indem líp
No já nevím,ale bez nácviku objektu ,noční avisace .....
Moje čubina by určitě nevěděla,co se po ní chce a udělaly bysme jen poslušnost,hladký,revíry v lese a kontrolák ( a jen na rukáv,bo na ringo nekoušeme).
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 09:10
- Nahlásit
Zdar ksidl cvičitelky
tadyk máte pífeň na neděli http://www.youtube.com/watch?v=BTv2h5LkCEQ
Jinak tady svítí sluníčko,vypadá to na pěknej den Alberte.
Jdu namlátit řízkům a pak setnout trávník.Ta tráva roste jak blbá,čék ji zmasakruje a ona naroste zas .Za ty roky se mohla už poučit,že ji zase někdo setne a to rostení si vodpustit.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 13:01 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Pěknopu xindl neděli přeju
Včerejšek nás tak utahal,i když byl těžce na pohodu,že jsme všichni,krom Matěje,spali do půl jedenáctý.
Eire
Tak mám písničku na neděli,ofšem trošku jinou.
http://www.youtube.com/watch?v=gRMOGMRL8rU
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 13:04
- Nahlásit
zdarec xindl,
sme doma ze cvičáku, du do sprchy a dám si šlofika. Sem z toho zas nějaká unavená
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 13:29 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Všem matkám,maminkám,macechám a podobným existencím všechno nej k dnešnímu svátku
http://www.youtube.com/watch?v=uldRlkEZYdk
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 14:45
- Nahlásit
Neessi
No já nevím,ale bez nácviku objektu ,noční avisace
ale
proti těm, co tam předváděli, a měli to jistě nacvičený určitě líp, škoda žes tam nebyla, tam někteří psi sotva doběhli na hladký...a o poslušnostech mi raději ani nemluv, cviky stylem plazení u nohy psovoda mě opravdu otvírají kudlu v kapse
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 15:08
- Nahlásit
Ksindl vespolek.
Nezminovat slova jako "trava, rust, sekacka, kolecko" si prosim.
Neessi
Jak dopadla Davidkojc, nevis? Mi vcera sms Gerdicka, ze tam byl ooobr rotvik, s krasnym zadrzenim.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 18:25
- Nahlásit
Fifi
Nezminovat slova jako "trava, rust, sekacka, kolecko" si prosim.
tráva neroste, jen pampelišky. Kolečko ještě nemáme a sekačku taky ne
Co děláte vobludy? Juno asi jde do opožděné puberty Zase měla "blbej" den na cvičáku, kdy se zase chovala že všechny zežere a střelbu jako že nikdy neslyšela. Tak sem ju trochu spacifikovala a pak najednou i do odkladačky si zalezla vzorně čekajíc na pamlsek Tu střelbu moc nechápu, jedině že by byla vystreslá, ale nevím teda z čeho. Na cvičák začalo chodit víc lidí, tak nevím, esli třeba z toho je vykolejená.
|